Vicdanım ve psikolojim arasında kalıyorum

arkadaşım Allah senden razı olsun çok güzel bi yüreğin var..bu merhamet sende oldukça bence nefsini düşünme Allah'ın izniyle sen onunla başedebilirsin..
Allah yardımcın olsun..
Şartların uyuyosa bi yardımcı tutarak kardeşinizi yanınıza almanız içinizi daha rahatlatacak gibi geliyor bana..
İnşallah sizin ve kaynınız için en hayırlısı olur..

Bizi son durumlardan haberdar et
Unutma biz hep senin yanındayız hep desteğiz olabildiğince :16:

Allah kahretmesin o babayı. Nasıl kıyıyor evladına. Anneciği görse içi parçalanırdı. Gerçekten çok zor bir durum ama sanırım ben yanıma alırdım. İçim elvermezdi. İnançlı bir insansanız yaptığınız iyiliğin karşılığınıda alacağınızı bilirsiniz. Allah yardımcınız olsun.

yaptığım her şeyin karşılığını alacağımı biliyorum hatta ben ona cennetin anahtarı diyorum ama çok sağlam bir psikolojim olmadığını da biliyorum ya bende kötü davranırsam en büyük korkum bu benim kötülükten kastım yapabileceğimin en fazlası bağırmaktır ki ben iki çocuğumu da vurmadan büyüttüm kimseye vuramam ama ona yüksek sesle bile konuşmamam gerektiğini biliyorum çocuklarıma bağırabilirim ama ona suratımı dahi asamam çok ince çooookkk bunlar beni ürpertiyor:(((

arkadaşım Allah senden razı olsun çok güzel bi yüreğin var..bu merhamet sende oldukça bence nefsini düşünme Allah'ın izniyle sen onunla başedebilirsin..
Allah yardımcın olsun..
Şartların uyuyosa bi yardımcı tutarak kardeşinizi yanınıza almanız içinizi daha rahatlatacak gibi geliyor bana..
İnşallah sizin ve kaynınız için en hayırlısı olur..

şartlar uymasa bile uydururum bu konu da kimsenin şüphesi olmasın ama bakıcının erkek olması lazım ben evdeyim erkek bakıcıyla ne kadar olabilir ki ne biliyim biraz zor bayan alsam ben de ona göre herşeyi halletsem bayan bakıcı gelir mi sonuçta görüntüsü kocaman adam o nokta da takılıyorum işte:((

ben düşünmeden yanıma alacaktım ama ablasının herkes kaderini yaşar lafından sonra benim çok sinirlerim bozuldu çünkü ben bu kadar hassas davranırken niye böyle yapıyor diye o bana deseydiki tabi çekip alalım bende sana her konu da destek olurum diyebilseydi ben hiç düşünmeyecektim çalışıyor bile olsa yıllık izinleri var o zamanda ben yanıma alırım sen de o zaman aileni ziyarete gidersin böyle yardımlaşarak bu işi çözeriz deseydi abla olarak onu beklerdim ondan ama diyemedi eşide karşı çıkacak biri değil çocukları da benimkilerden büyük yani daha iyi durumda bana göre...hatta evinde bakıcı tutar rahatça baktırır kocaman bir evi var...

Bence ablasıda üzüldüğü için öyle söylemiştir ,elimden bişey gelmiyor manasında olaiblir ,sizede sen bak diye teklif edememiştir diye düşündüm.

Allah yardımcınız olsun çok zor bir durum ama sakın nefsinize yenilmeyin ,sizin sınavınız bu çocuk ,her şey gelip geçiçi mal mülk ,rahat yaşam..

"İnsanlara merhamet etmeyene Allah da merhamet etmez. " (Müslim, Fedâil, 66)

"Merhamet edenlere, Allah da merhamet eder. Siz yeryüzündekilere merhamet edin ki, göktekiler de size merhamet etsin. " (Ebû Dâvûd, Edeb, 58; Tirmizî, Birr, 16)

Aylara bölseniz kimsede kalmasın tamamen görümcenizinde maddi durumu iyiymiş ya yıllık izninde alsın yada onda kalacağı aylarda parayla baktırsın ,hiçbir şey çözümsüz değil vardır mutlaka bir yolu ..

Sizi çok takdir ettim RABBİM GÖNLÜNÜZE GÖRE VERSİN..MERHAMETİ İLE MUAMELE ETSİN..

şartlar uymasa bile uydururum bu konu da kimsenin şüphesi olmasın ama bakıcının erkek olması lazım ben evdeyim erkek bakıcıyla ne kadar olabilir ki ne biliyim biraz zor bayan alsam ben de ona göre herşeyi halletsem bayan bakıcı gelir mi sonuçta görüntüsü kocaman adam o nokta da takılıyorum işte:((

Şimdi eve geldim ve konunuza bakıyorum ,son yazılanları okudum.Bayan bakıcı gelir tabi alzen,neden gelmesin?Görüntü büyük olsa da çocuk aslında o,ne zararı olabilir ki?Dışarda dolaşan bir çok insandan çok daha zararsız,masum,kanatsız bir melek.Devletten alacağınız maaşla bir bakıcı tutabilirsiniz sanırım,hem siz de zorlanmazsınız hem de evin sıcaklığında yaşar kaynınız .

yaptığım her şeyin karşılığını alacağımı biliyorum hatta ben ona cennetin anahtarı diyorum ama çok sağlam bir psikolojim olmadığını da biliyorum ya bende kötü davranırsam en büyük korkum bu benim kötülükten kastım yapabileceğimin en fazlası bağırmaktır ki ben iki çocuğumu da vurmadan büyüttüm kimseye vuramam ama ona yüksek sesle bile konuşmamam gerektiğini biliyorum çocuklarıma bağırabilirim ama ona suratımı dahi asamam çok ince çooookkk bunlar beni ürpertiyor:(((

Engelli çocuk ve gençlere hoş görüyle ,sabırla ancak normal gelişim gösteren bir kişi gibi gerektiğinde kızmamız ve üzüntünüzü belirtmemizi tavsiye ediyor uzmanlar .Kızarım,bağırırım diye korkmayın,siz zaten çok hassas,merhametli,iyi bir insansınız,sizin ona zaman zaman kızmanız ve uyarmanız kaynınız için kötü değil belki de gelişimini destekleyen bir durum olur.

Şimdi eve geldim ve konunuza bakıyorum ,son yazılanları okudum.Bayan bakıcı gelir tabi alzen,neden gelmesin?Görüntü büyük olsa da çocuk aslında o,ne zararı olabilir ki?Dışarda dolaşan bir çok insandan çok daha zararsız,masum,kanatsız bir melek.Devletten alacağınız maaşla bir bakıcı tutabilirsiniz sanırım,hem siz de zorlanmazsınız hem de evin sıcaklığında yaşar kaynınız .

sizde cok hassas ince bir insanmissiniz .. merhamet ne guzel , hemen kendini gosteriyor..:31:

Nasıl baba nasıl kardeş bunlar ya aklım almadı kan gelene kadar dövmek ne demek.
Sağlıklı da olsa engelli de olsa günahtır :14: Engelli diye hiç anlamaz mı kendine yapılanları üzülmez mi sanıyolar!

Senin için de çok zor olur bakımı,sabır isteyen bişey sonuçta.
Onların yaptığını sen yapmazsın ama biraz sabrın tükense of desen yine vicdan azabı çekersin.
En güzeli güvenilir bi bakım evinden yardım almak.Sık sık ziyaret edip kontrol etmek.
Böylece zavallı o vicdansızlardan kurtulmuş olur

canlarım eşim öğlen aradı nasılsın dedi bende dedim kardeşini düşünüyorum içim sızlıyor onu burda bırakıp nasıl gidecez birşeyler yapsak dedim o da bana sen merak etme ben halledecem olmadı alır gideriz bunları düşünüp üzülme dedi demekki aklında bir şeyleri kurmuş tabiki onun kardeşi benden daha çok düşünecekte eşim çok konuşan birisi değil biraz daha sabırlı zaman kollar ağırdan alır herşeyi bende tam tersiyim aklıma geleni yapacam hemen ortaya dökecem birazda sabırsızım bazende ondanda bu sözleri duyunca rahatladım sağolun arkadaşlar ben artık yanıma alsamda çok kafaya takmayacam çok sıkıldığımda sizlere içimi dökerim kötü davranacak olursam gelir buraya yazarım sizde bana yapma iye telkinde bulunursunuz mutlaka sizlerle yazışmaya devam edecem:)))

canlarım eşim öğlen aradı nasılsın dedi bende dedim kardeşini düşünüyorum içim sızlıyor onu burda bırakıp nasıl gidecez birşeyler yapsak dedim o da bana sen merak etme ben halledecem olmadı alır gideriz bunları düşünüp üzülme dedi demekki aklında bir şeyleri kurmuş tabiki onun kardeşi benden daha çok düşünecekte eşim çok konuşan birisi değil biraz daha sabırlı zaman kollar ağırdan alır herşeyi bende tam tersiyim aklıma geleni yapacam hemen ortaya dökecem birazda sabırsızım bazende ondanda bu sözleri duyunca rahatladım sağolun arkadaşlar ben artık yanıma alsamda çok kafaya takmayacam çok sıkıldığımda sizlere içimi dökerim kötü davranacak olursam gelir buraya yazarım sizde bana yapma iye telkinde bulunursunuz mutlaka sizlerle yazışmaya devam edecem:)))

Sana tavsiyem, devletten k.biraderinin maaş alabileceği koşulları araştır bir an evvel ve yanına alırsan da bir bakıcı tut o maaşla, bakıcının tek görevi k.biraderinle ilgilenmek olur, böylece hem senin gözünün önünde olur hem de üzerinde fazla bir yük oluşmaz, şiddet de görmez, aile sıcaklığında ömrünü tüketir gariban.

Çok sevindim onu orda vicdansız kadının eline bırakmayacağınıza,bakıcı tutarsınız,böylelikle dışarı da çıkarsınız,çocuklarınızla ilgilenirsiniz hem de gözünüzün önünde olur ,sizlerin aile sıcaklığında o da mutlu yaşar.

mrb arkadaşlar yeni bir gelişme var daha doğrusu benim size ihtiyacım var eşim bir kaç günlüğüne geldi kaynım için olan düşüncelerimi sakin bir şekilde dile getirdim kesinlikle bakımevine yanaşmıyor eğer bakıcı bulamazsak yanımızda götürürüz diyor bende sen bilirsin dedim başka hiç bişe konuşmadım ama nefsim gene susmuyor o kadın rahat edecek yiyecek içecek gezecek ben de mahkum olacam diyorum bunu bir şekilde engellemeliyim o kötü iç sesini susturmalıyım ne kadar büyük bir sevap olduğunu bunun aslında benim kurtuluşum olduğunu mahkumiyet değil ruhum için öbür dünya için azat olduğunu anlatmaya çalışıyorum kendime ama kaynanama ve kayınpederime karşı öfkem bunu bastırıyor bana birşeyler söyleyinki kendi kendime söylediklerimi duymuyorum bana duyurun sizler yazarsanız belki daha rahat duyarım destekleriniz için şimdiden teşekkürler bu arada öfkem kesinlikle kaynıma ve eşime karşı değil ve kesinlikle eşime hiç bir şey söylemedim bu konuyla ilgili imada bile bulunmadım...

mrb arkadaşlar yeni bir gelişme var daha doğrusu benim size ihtiyacım var eşim bir kaç günlüğüne geldi kaynım için olan düşüncelerimi sakin bir şekilde dile getirdim kesinlikle bakımevine yanaşmıyor eğer bakıcı bulamazsak yanımızda götürürüz diyor bende sen bilirsin dedim başka hiç bişe konuşmadım ama nefsim gene susmuyor o kadın rahat edecek yiyecek içecek gezecek ben de mahkum olacam diyorum bunu bir şekilde engellemeliyim o kötü iç sesini susturmalıyım ne kadar büyük bir sevap olduğunu bunun aslında benim kurtuluşum olduğunu mahkumiyet değil ruhum için öbür dünya için azat olduğunu anlatmaya çalışıyorum kendime ama kaynanama ve kayınpederime karşı öfkem bunu bastırıyor bana birşeyler söyleyinki kendi kendime söylediklerimi duymuyorum bana duyurun sizler yazarsanız belki daha rahat duyarım destekleriniz için şimdiden teşekkürler bu arada öfkem kesinlikle kaynıma ve eşime karşı değil ve kesinlikle eşime hiç bir şey söylemedim bu konuyla ilgili imada bile bulunmadım...

Senin de evlatların var, dedem hep derdi ki muhtaca verdiğin bir kap yemek muhtaç gününde sevdiklerine verilecek bir kap yemek demektir. Sen de böyle düşün, sen aslında yavruların ele muhtaç olmaması için kendi diyetini ödüyorsun Allah katında. Yazıktır anası olmayanın babası zaten olmazmış ya, o garibanın anası sen oluver. Bırak k.pederle eşi ne yaparsa yapsın, onlar da bir gün elden ayaktan düşmeyecek mi? O zaman dersin eşine "ben kardeşine baktım, bile isteye baktım ama sıramı savdım artık, babanla eşin de kendi başlarının çaresine baksın" diye.

Senin de evlatların var, dedem hep derdi ki muhtaca verdiğin bir kap yemek muhtaç gününde sevdiklerine verilecek bir kap yemek demektir. Sen de böyle düşün, sen aslında yavruların ele muhtaç olmaması için kendi diyetini ödüyorsun Allah katında. Yazıktır anası olmayanın babası zaten olmazmış ya, o garibanın anası sen oluver. Bırak k.pederle eşi ne yaparsa yapsın, onlar da bir gün elden ayaktan düşmeyecek mi? O zaman dersin eşine "ben kardeşine baktım, bile isteye baktım ama sıramı savdım artık, babanla eşin de kendi başlarının çaresine baksın" diye.

son söz öyle güzel oldu ki hiç bunu düşünmemiştim kaynıma bakmak onlara bakmaktan çok daha hafif ve hayırlı sağol canım :)ben ona bir kap yemek vermeyecemki o benim evime bereket olacak...

biraz araştırma yapın canım,devletin engelli insanlar için verdiği maaş, kurs,rehabilitasyon klinikleri var
ama biraderiniz bu şartların ne kadarına sahip,uygun mu değil mi bilmiyoruz..
belki evden alıp eve bırakılan rehabilitasyon klinikleri olabilir..araştırın..
büyükşehir belediyesinin imkanları var ,153 ten bilgi alabilirsin ,yaşadığın şehri bilmiyorum
İST.için böyle ...
madem bu yola girdin,hayırlı olsun..

Allah yolunuzu açık etsin..

Ben sızı kutluyorum gercektenn cok merhametlısınız.
Hevesınızı kırmak ıstemem allahta buyuk soyletmesın ama ben olsam yapamazdım.
cunku kendimi tanıyorum psikolojım kesın bozulurdu karsı tarafada bı faydam olmayacagı gıbı sinirimle uzer uzulurdum.
ama sızin basarabılecegınızı dusunuyorum cunku gercekten cok vıcdanlısınız.

Back