- 1 Ağustos 2015
- 203
- 380
- 43
-
- Konu Sahibi anneYILDIZ
Aynı değişimi yakın zamanda tekrar göstermemiş miydi, yanlış mı hatırlıyorum?
Şu mesajdan sonra ikinizin de bu mutsuzluk, hoyratlık, efendi-köle rol değişimi ve hırpanilikten beslendiğiniz konusunda emin oldum. 'Ondaki bu değişime çok şaşkınım' ile başlayan cümleleri çok okudum yazılarınızda. Hala ümit ediyor olmanız değil mesele aslında yumurta kapıya dayanınca rol yapmaya başlıyor iki taraf da. bir taraf kırgın ama bir türlü tükenmeyen kadını, diğer taraf ise pişman'mış gibi' erkeğini oynuyor.eşim yılbaşı kutlamayı pek sevmez. ben de saygı duyarım ama yakın çevremiz ve ailemiz senelerdir her yılbaşı evimizin manzarasını sevdiklerinden bize gelir
hatta bu sene davet etmeden plan yaptılar
avmlerde yılbaşı hazırlıkları olunca dayanamayıp eşime bir hediye aldım ama o geceyi beklemeden vermiştim
yılbaşı gecesi de misafirler gidince şakayla karışık hani bana hediye yok mu dedim
demez olaydım. meğer ne çok şey biriktirmiş.
alsa da ben kıymet bilmezmişim. burun kıvırırmışım. biz hediyeleşme aşamalarını çoktan geçmişiz. bu saatten sonra bi hediyeyle düzelecek halimiz yokmuş. aklına gelmiş ama gereksiz görmüş vazgeçmiş.
ben psikolojik olarak iyice dibe vurdum neden bu kadar gözüme sokuyorsun aklına geldiğinde ne kadar mutlu olacağımı bu tip şeylerden ne kadar hoşlandığımı bile bile neden böyle konuşuyorsun dedim
içinden gelmiyormuş, görmüyormuşmuşum artık bitmiş, kendimi üzüp durmanın alemi yokmuş, psikolojik durumuma destek olmaya niyeti yokmuş, elbet benimle de ilgilenen birileri bulunurmuş...
son cümlesinden sonra pes ettim. o gece ayrı yatmaya başladık. normalde ilaç kullanmadığımdan sakinleştirici beni çok etkiledi. 2 gün kafamı kaldıramadım. 3. gün kardeşimin evine gittim. ailemle konuştum. artık evli kalmak istemediğimi paylaştım. o akşam beni dışarı çıkardılar. dönüşte bir baktım eşim de kardeşime gelmiş hiçbirşey olmamış gibi oturuyor. bana karşı sempatik ve ilgili tavırlar, şakalaşmalar... oğlumun uyku saati gelince biz artık kalkalım dedi. oğlum arada kalmasın diye toparlandık ve eve döndük.
ben hala kabullenmiş ve bittiğine ikna olmuş haldeydim ama ertesi sabahtan itibaren onda büyük değişiklikler oldu. işten izin almıştım. sabahları kahvaltımı hazırlamaya, ilaçlarımı getirmeye, sevdiğim filmleri açmaya başladı. okul çıkışı oğlumu aileme yollamış beni çok sevdiğim bir tiyatroya götürdü. kar başladığı gün kayak kıyafetlerimizi hazırlamış kar oynamaya çıktık. dönüşte binbir teşekkür, bana kalsa bu kıyafetleri hayatta almazdım iyi ki almışsın ne güzel sıcacık oynadık diye sarıldı, öptü.
belki benzer tartışmaları çok sık yaşadığımızdan ona bu durum normal geldi ama ben ilk defa bu kadar kabullendikten sonra böyle bir değişim yaşamak bana çok zor geldi.
aşırı hissiz hissediyorum. ona da karşılık veremiyorum ama sık sık teşekkür ediyorum. çabaladığını farkettiğimi, bundan çok mutlu olduğumu, o gün söylediklerini defalarca çok duyduğum için çok kırıldığımı ama zamanla toparlanacağımı anlatıyorum. biraz sakin kalmaya ihtiyacım olduğunu söylüyorum.
ona ne oldu da böyle değişti anlamadım. fiziki anlamda da yakınlaşmak istiyor ama benim içimden gelmiyor. inanın sırf naz olsun diye değil. aylarca böyle davranmasını bekledim. küs kaldığımız her an barışacağımız anı bekledim. özledim. ama şu an aşırı derecede hissizim.
dini nikah konusunun kafamı kurcaladığını, biraz dinlenince bu konuyu çözmemiz gerektiğini söyledim.
böyle bir sakinlik halindeyiz işte.
merhaba canımyıldız nasılsın? var mı olumlu ya da olumsuz gelişmeler?
merak ettim bir okuyayım... gerçi artık delicesine sevmek kavramından uzaklaştım sanırım... bir daha öyle sever miyim? Allah bilir... teşekkür ederim öneri içinDelicesine seven kadinlar diye bir kitap vardı...
okumanız size iyi gelecektir
Seni biraz daha sakinlemiş gördüm yazdıklarından. Arasıra yaz merak ediyoruz seni. Hakkında hayırlısı olur inşallah.merhaba canım
ben iyiyim, çok şükür... doktor değiştirdiğimi söylemiştim ya, yeni doktorum çok hafif ve uyku yapmayan bir ilaca başladı. bana bu kdr iyi geleceğini ve enerji vereceğini düşünmemiştim. az ve öz konuşuyor, diğeri gibi saatlerce anlatmıyor, ama ihtiyacım olan buymuş galiba, kendimi iyi hissediyorum. bağımlı gibi değilim, sürekli eşimden beklenti halinde değilim, önüme bakıyoum...
eşim bildiğin gibi, aynı.
kendine mecali yok ki bana olsun :)
önce kendi ne yapmak istediğine, nasıl yaşamak istediğine karar vermesini ümit ediyorum. sağlıklı bir birey olmasını diliyorum. kendim için de... sonra ben hala pes etmemiş olursam sıra bize gelir.
genelde oğlumla ben, nadiren yalnız, ve nadiren 3lü takılıyoruz.
bu haftasonu datçaya yazlığa gittim. yol uzun ve yorucuydu ama 2 gün kafa dinlemek çok iyi geldi.
giderken eşime yazdım, düşün taşın hayatına nasıl devam etmek istediğini ölç biç uzatmaların sonuna yakınız diye.
döndüğümde onu da evi de yine aynı ruhsuzlukta buldum :) ama kendim iyiydim, oğlum iyiydi, benim sorumluluğum bu kadar...
merak ettim bir okuyayım... gerçi artık delicesine sevmek kavramından uzaklaştım sanırım... bir daha öyle sever miyim? Allah bilir... teşekkür ederim öneri için
hiç görmemiştim konunuzumerhaba kızlarrr
Son yazışımdan bu yana 2,5 ay geçmiş bileee ve ben çook şükür çok huzurluyum ve sakinim
Tonlarca hata yaptım, isyan ettim fevri çıkışlarım oldu, komşularımın evini inlettiğim oldu ama sanki bir düğmem vardı ona bastım ve hepsi geride kaldı :)
yılbaşında büyük bir tartışma yaşadığımızdan bahsetmiştim
Sonra doktor değiştirdiğimden
Bu yılın ilk haftasında dibe vurduğumdan
Sonra dipten kuvvet alıp kendimi yukarı doğru ittiğimden
şükür yaradana, kendimi aylardır giderek daha iyi hissediyorum
çevrem, ailem, evladım, hepsi bundan pozitif etkilendi
oğlum inanılmaz keyifli ve mutlu. zaten çok hırçın bir çocuk değildi ama kreşteki öğretmeni bile aliye birşeyler oldu ışıl ışıl enerjisi hiç bitmiyor diyor
eşime gelince, (evet hala eşim :)) o aynı tas aynı hamam ama ben ona odaklanmıyorum
kendimin ne yaptığına odaklanmış durumdayım, inanın böylesi çok daha kolay
o neden aramadı, o neden teklif etmedi, o neden yemeğe götürmedi gibi bir düşüncem yok artık
nasıl oldu bilmiyorum ama kendimi zorlamama gerek kalmadan, refleks olarak böyle düşünüyorum artık
ben istiyorsam teklif ediyorum, katılırsa katılıyor, katılmazsa oğlumla yapıyorum
tabi böyle olunca karı-koca makası iyice açılıyor ama çok dert etmiyorum
olduğu kadar, olmayınca biter
benim birden bu kdr pozitif dönüşümümden memnun olur sanıyordum ama aksine iyice depresif oldu
onsuz birşeyler yaptıkça, ya da ondan dilenmedikçe, kendini iyice geri çekti
ama kendi tercihi
yolun sonunda resmi olarak da boşanırız diye düşünüyorum ama şimdilik kafasını toparlasın diye bekliyorum
eskiden hep yangına körükle gittim bir faydasını görmedim
artık yangın söndü :) benim de iştahım kaçtı.
oğlum gittiği yere kadar babasıyla vakit geçirsin, bana zararı olmaya başlarsa bitiririm diye düşünüyorum
böyle işte kızlar
Allah hepimizin hakkında hayırlısını versin
ne kadar benziyor yaşadıklarımızmerhaba kızlarrr
Son yazışımdan bu yana 2,5 ay geçmiş bileee ve ben çook şükür çok huzurluyum ve sakinim
Tonlarca hata yaptım, isyan ettim fevri çıkışlarım oldu, komşularımın evini inlettiğim oldu ama sanki bir düğmem vardı ona bastım ve hepsi geride kaldı :)
yılbaşında büyük bir tartışma yaşadığımızdan bahsetmiştim
Sonra doktor değiştirdiğimden
Bu yılın ilk haftasında dibe vurduğumdan
Sonra dipten kuvvet alıp kendimi yukarı doğru ittiğimden
şükür yaradana, kendimi aylardır giderek daha iyi hissediyorum
çevrem, ailem, evladım, hepsi bundan pozitif etkilendi
oğlum inanılmaz keyifli ve mutlu. zaten çok hırçın bir çocuk değildi ama kreşteki öğretmeni bile aliye birşeyler oldu ışıl ışıl enerjisi hiç bitmiyor diyor
eşime gelince, (evet hala eşim :)) o aynı tas aynı hamam ama ben ona odaklanmıyorum
kendimin ne yaptığına odaklanmış durumdayım, inanın böylesi çok daha kolay
o neden aramadı, o neden teklif etmedi, o neden yemeğe götürmedi gibi bir düşüncem yok artık
nasıl oldu bilmiyorum ama kendimi zorlamama gerek kalmadan, refleks olarak böyle düşünüyorum artık
ben istiyorsam teklif ediyorum, katılırsa katılıyor, katılmazsa oğlumla yapıyorum
tabi böyle olunca karı-koca makası iyice açılıyor ama çok dert etmiyorum
olduğu kadar, olmayınca biter
benim birden bu kdr pozitif dönüşümümden memnun olur sanıyordum ama aksine iyice depresif oldu
onsuz birşeyler yaptıkça, ya da ondan dilenmedikçe, kendini iyice geri çekti
ama kendi tercihi
yolun sonunda resmi olarak da boşanırız diye düşünüyorum ama şimdilik kafasını toparlasın diye bekliyorum
eskiden hep yangına körükle gittim bir faydasını görmedim
artık yangın söndü :) benim de iştahım kaçtı.
oğlum gittiği yere kadar babasıyla vakit geçirsin, bana zararı olmaya başlarsa bitiririm diye düşünüyorum
böyle işte kızlar
Allah hepimizin hakkında hayırlısını versin
bunu yapmalıyız ama, önce başkaları için yaşaya yaşaya bi sarmalın içinde buluyor insan kendiniaslında diyorlar önce kendin.. bunu yapamıyorduk işte
teşekkür ederim sessizol, hepimiz için inşallahNe guzel ifade etmişsiniz kendinizi ya.
Hakkınızda en hayırlısı olsun.
maalesef çevremde çoğu kişi benzer şeyler yaşıyorne kadar benziyor yaşadıklarımız
ben çok hassas biriyimdir, eskiden dediğin gibi çok da duyguluydum ama artık hassas ve güçlü olduğumu düşünüyorumSeni çok iyi Anlıyorum sevgisizlik en kötü şey ve sevgi olmadan evlilik olmuyor ne yazık ki ve parayla pulla da satın alınmıyor diğer Kişilerin bunu anlaması çok zor belli ki çok duygulu bir insansın