Nereye gider bu ilişki

Krediyle 1 sene önce araba almış ve ne yazık ki birkaç önce trafik kazasında arabasını kaybetti borcu bitmeden. Bir de (ben istemesem de) bedelliye kredi çekti (bir noktaya kadar karışabiliyorum çünkü çalıştığı yerle de alakalı bir durum).
Haklısınız biliyorum bunu şu an aile evimde bile görebiliyorum geçinmek geçinebilmek çok zor sadece ben bunları düşündüğüm için yanlış bir şey mi yapıyorum kötü mü düşünüyorum diye de kaygı yaşadığım için yazmak istedim.
Uzaktan tanisilma olmuyor .ben o ise girmezdim ilk işimi elime alırdım .herkes evlenen ne kadar yağ bal sonra evlenince ne olacak

Ben konuya maddi açıdan karamsar bakmadım. Türkiyede gençsen ve aileden zengin değilsen mesleğin ne olursa olsun maddi anlamda kafanın rahatlaması yıllar alır. Bu zamanda maaşlı çalışan iki insan (kamu özel hiç fark etmez) zaten hemen evler, arabalar sahibi olamaz. Herkesin muhakkak maddi kaygıları var. Ben avukatım, eşim mühendis ama istanbulda ikamet ettiğimiz için ev almak şu anda hayal mesela. Yani Türkiyede zengin değilsen maddi kaygı yaşamayacağın, her şeye yetebileceğin, eksiksiz bir hayat beklentisi seni kısıtlar. Hiçbir aksiyon alamazsın bunu bekleyerek. 40 yaşında falan belki.. O nedenle kendinize yetebildiğiniz, iyi kötü evi çekip çevirebildiğiniz, belli çerçevede bir sosyal hayat yaşayabileceğiniz noktada evlilik düşünebilirsiniz. Sonrasında da beraber gelişir, olanaklarınızı iyileştirirsiniz. Herkes gibi. Tabi sizin işinizin de belirli olması gerekiyor bunun için. Çocuk meselesini de şimdiden düşünmeye gerek yok bence. Evlilik için başka çocuk için başka standartlar gerekiyor çünkü. Bekleyip doğru zamanda tercih edilebilir.

Ben açıkçası erkek arkadaşınızın hiç aile desteği olmadığı için nispeten sorumluluk sahibi, çalışkan ve hayatın farkında bir birey olduğunu düşünüyorum. Çok romantik bir düşünce gibi gelebilir ama tek başına bu yaşına kendini getirebilmiş, ayakları yere basan bir erkek, babası zengin bir erkekten daha yeğdir bana göre. Babalığı da kocalığı da güven verir.

Diğer açıdan yorumlara katılıyorum. Maddiyattan ziyade manen ve fikren bir evliliğe hazır olmanız gerekir. 8 ay kısa bir süre, görüşmeleriniz de kısıtlı olduğu için birbirinizi tanımanız zaman alabilir. Koşullar ne olursa olsun evlilik ağır ilerleyip kırk kere düşünerek alınması gereken bir karar.
Yorumunuz benim için çok değerli teşekkür ederim. 🙏🏻

Sizin için en güzelini diliyorum, bu temiz kalbinizle Allah sizi ve iyi niyetinizi zayi etmesin🌸
Dilerseniz bu videolara da göz atın.
Öğrendiklerimin büyük bir kısmını Tülay hanımdan aldığım eğitimlere borçluyum.

Tülay Kök'ün sıkı takipçisiyim 3 yıldır. Kendisi 2 kez kanseri yenmişti yanlış hatırlamıyorsam. Sınırlar başlıklı videosu arada bir dinlerim. Hayır sözcüğünü kullanma sıklığını artırmayı ondan öğrendim. Sabahları kahvaltı yaparken eşimle dinleriz.

ne kadar sıklıkla görüşüyorsunuz? ben eşimle tanıştığımda eşimin ailesi iflas etmişti ve her şeyleri gitmişti, eşim lise okurken, üniversite okurken hep çalıştı durdu. bizim nişan zamanında babasıyla ortak bir ofis açtılar ve durumları yavaş yavaş toparladılar. ben bir evin bir kızıyım ailem durumu öğrenince "çalışmayı seviyorsa hiç korkma" dedi. biz evlenmeye karar verdiğimizde kendi yağımızda kavruluruz işte diye düşünüyorduk. sonradan işler öyle bir toparlandı ki her istediğimiz oldu çok şükür. durumu çok iyi olan biri de iflas edebilir, durumu olmayan biri de yükselebilir. önemli olan karşınızdaki insanın karakteri, gerçekten çalışmayı seviyor mu? ben eşimi çok uzun süredir tanıyordum, siz daha 8 aydır görüşüyorsunuz onda da sıklığını bilmiyorum. ne kadar tanıyorsunuz? mesela böyle bir durumda bedelli için kredi çekmesi gerçekten iş probleminden mi? tek mi yaşıyor?

X