Vazgeçtim evliliğimden...

ÖNERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM, ALACAĞIM HEMEN KİTABI
O herhangi bir şey yapmadan böyle etliye sütlüye dokunmadan yaşayalım biraz nefes alalım istiyor
bana da çok garip geliyor bu durum
insan sevdiğiyle yakın olmak ister, nasıl durulur ki öyle?

tekrar teşekkürler muhakkak okuyacağım

Eski eşin biraz daha sert geldi bana.Hem sözleriyle hem davranışlarıyla.Yıldız daha serbest gibi.Adam bana karışma benden talepte bulunmada yuvarlanıp gidelim yapamıyacaksan da ayrılalım diyor.

İkiside duygusal yoksunluk bırakıyor seninki ekstradan açığını arıyor kısıtlamaya çalışıyor gibiydi. Sözleriyle aşağı çekiyordu.

İyiki kurtuldun.

Son düzenleme:
gelişmeleri okudum
eşinizin ağzından çıkanı açıkcası sizin için hayırlı buldum aklınızı daha fazla netleştiremezdi
sizin içinde boğulduğunuz girdaptan o çıkarmış oldu bence
bu arada yanılmıyorsam aynı yaşta ve çok benzer sorunlardan geçiyoruz
benim çocuğum yok fark olarak

Eşime birşeyler olmuş
İyi hissetmediğim için akşam erken çıkacağımı söyledim, ben alırım seni dedi
Sonra eczaneye gittik ilaçlarımı aldı. Poşetten gördüm kendine de psikiyatristin verdiği ilacı almış... Bu kadarcık şeyden bile mutlu oldum...
Eve geldik yarın önemli bir yurtdışı görüşmem olduğunu biliyor
Ben çocukla ilgilenirim sen geç çalış dedi
Bir meyve tabağı hazırlamış, ilaçlarımı da ayarlayıp yanına koymuş getirdi
Acaba sayılı günüm mü kaldı? Öleceğim de haberim mi yok?
Şaşkınım, dengesizliğinin bir sonucu değildir umarım...
Teşekkür ederim çok makbule geçti dedim...
Şimdi çalışmaya devam edecek ve yine çalışma odasında uyuyacağım...
Sabah ola hayrola...

Hayır olsun.Benimde sana söylediklerimden içime öküz oturdu tabiri caizse.Bütün gece huzursuzdum.

Söylediklerim biraz sertti çünkü boşyere zamanın heba olmasın istiyordum.Eşinin söylediklerinden sonra tek taraflı duygular ve çaba seni yıpratır diye düşündüm.Umarım eşinin aklı başına gelmiştir.

lütfen huzursuz olma ben ne anlatıyorsam o kadarını biliyor ve yorumluyorsunuz sonuçta
ben hemen 1 günde düzeleceğini düşünmüyorum
birşeyler olmuş belli, ya birileri akıl verdi, ya üç gündür hastalıkla mücadeleme kıyamadı, bilemiyorum ama birşeyler olmuş

günaydın kızlar
bu sabah eşimi ve oğlumu uyurken bırakıp erkenden çıktım
işe geldim, çantama ilaçlarımı koyduğunu farkettim
garip bir şekilde fazla sevinemiyorum
belki sürekli olacağına inancım yok, belki de biz gerçekten kopmuşuz ama zorluyoruz... zaman gösterecek...

ben hep sınırları zorlayan sonuna kadar giden kolay pes etmeyen biri oldum
ama bu sefer sınırları zorlamak beni ne kadar çok yormuş yeni yeni farkediyorum
biraz sakin kalsam, hırgür çıkarmadan birkaç gün geçirsem eminim ki daha da net hissedeceğim gerçek duygularımı
gerçekten seviyor muyum, yoksa ailem yıkılacak oğlum zorlanacak endişesiyle sevdiğimi mi düşünüyorum emin değilim... ama şimdilik bunu düşünmeyeceğim....
o birşeyler yapıyorken, kendisi de ilacına başlamışken (aldı ama umarım düzenli kullanır) sakince gözlemlemek en güzeli

Günaydın

Arabada giderken ölüncemi bakacaksın gibi bir cümle kullandın ya ondan etkilenmiş olabilir .

Evdende git dedin .İlacımı içer tedavimi olursam bazı şeyleri düzeltirim diye düşündü demek ki.

tespit doğru
adam benimle ilgilenmediği mutlu etmediği gibi, benim kendi kendime oyalanmama da müsade etmiyordu,
buradan baktığımda (olayın dışında çıkınca) kafesteymişim aslında.

Olabilir... Gerçi her şekilde binbir örnekle sürekli anlatmaya çalışıyorum ama belki bundan etkilenmiştir.
Bak bir bomba patlıyor o an bir sürü insan ölüyor 1 gün daha fazla yaşayacağının ne garantisi var... Bak biz el bebek gül bebek büyütüyoruz insanlar kaçsak mı kalsak mı diye savaşın ortasında çocuğunu korumaya çalışıyor.... neler neler....

tespit doğru
adam benimle ilgilenmediği mutlu etmediği gibi, benim kendi kendime oyalanmama da müsade etmiyordu,
buradan baktığımda (olayın dışında çıkınca) kafesteymişim aslında.

benim de 1 gün resim kursum vardı. iş çıkışı gidiyordum. ne zaman kurstan dönsem de bir an önce hızlıca birşeyler yiyelim istesem ailene özen göstermiyorsun sıra aileme gelince yorgun oluyorsun diyrdu. 1 gün de sen sofrayı kursan ne olur be adam? zaten haftaiçi genelde yardımcı abla yapıyor yemeğimizi. ısıtıp koyacaksın. ne olur di mi?

Tüm konunu baştan sona okudum 3 4 gündür,
Bence eşin seni seviyor, sevmeyen adamı tutamazsın basar gider merhametsiz olur, ama eşin çabalıyor inan ki. Ama sende de hatalar var yıldız. Memnuniyetsiz bir yapın var, sertsin, gurur yapıyorsun çok. Çabaladım diyorsun ama bu çaban hırçın ve vakur. Açamıyorsun eşini, ikiniz de inat ve gurur yapan tiplersiniz. Bir mesajını okumuştum, günde 1 kez mi ne seni seviyorum deme şartı koymuşsunuz birbirinize hani, tam hatırlayamadım da öyle bir şey. Eşin sana çamaşırları makineye atarken seni seviyorum demiş dönüp. Sen de; banyoda tam yerinde söyledin valla diye şakayla sitem etmişsin. Bunlar çok ince anlık cevaplar ama sen farketmesen de bunlar eşin tarafından "memnun olmuyor, yetmiyor" şeklinde yorumlanıp onun motivasyonunu düşüren şeyler. O bile farkında olmasa da öyle, bu sadece minicik bir örnek ben senin tavrını anlatmaya çalıştım.

İlaçlarımı koymuş çantama diyorsun ama fazla sevinemiyorum diyorsun, yapma şöyle. Tabi ki yoruldun bunaldın bıktın, hatta eşine sinirin hırsın var içten içe, tahammülin azalmış haklısın evet. Ama bi mesaj at ilaçları çantama koymuşsun çok teşekkür ederim canım yaz, yaptığı güzel bir şeyin takdir edildiğini görsün hoşuna gitsin eşinin, buna ihtiyacı var onun da bence.

Sen kendini çok güzel ifade eden birisisin ama eşine kendini ifade ederken "hastayım ya illa ölmem mi lazım ya yeter ya" şeklinde ve türevi tarzda söylersen, eşin gibi bi adamdan "hakljsın hayatım bilemedim hata ettim özür dilerim " gibi bir yanıt ya da davranış göremezsin. Eşin merhametli bir adam ben öyle anladım, duygusal bir adam. Ama bunu göstermesini sağlayacak tavırlar hırçınlık etmek/kızmak değil. Tabi düzgünce konuştuğunuz da olmuştur eminim ama bunlar da bile kendinden taviz vermeden konuştuğuna emin gibiyim.

Sonuç olarak sizin problem şu, çözüm istemişsin ya hani; samimi ol. Samimiyet? Samimi ol seçme kelimelerini. bir kere olsun kızmadan sitem etmeden ve kendini "düzelelim istiyorum ama düzelmezsek de ben zaten bakarım ya başımın çaresine amaaan" alt metnini vermeden ifade et kendini. Evlilik aile kurumu, ya da çocuk için değil, seni seviyorum seninle olmak istiyorum'u anlat ona, biraz muhtaçlık göster, bu ayıp değil, günah değil, yumuşak kelimelerle sevgi ifadeleri kullanarak konuş. Anlatabildim umarım...

Lacivert sen ne kadar tatlı bir insansın ya, nasıl güzel anlatmışsın
Zaman ayırıp bu kdr uzun yazdığın için çok teşekkür ederim
İnan düşünce kısmında hem fikirim ama uygulamaya geçince çok sabırsızım
O kadar uzun zaman kaybettik ki acele ediyorum ya da en ufak ilgisizliğini görünce sitem ediyorum
Verdiğim mesaj konusunda haklısın, ben hep olsun ama olmazsa da ben zaten sana muhtaç değilim mesajı veriyorum sanırım
İnce ve naif bir kadın değilim bu doğru, daha çok erkek gibiyim
hatta sanki o kadın ilgi ve alaka bekliyor ben erkek her işi hallediyor onun sürekli gönlünü alıyorum

yazdıklarını sakin kafayla akşam tekrar okuyacağım çok sağol

merhaba arkadaşlar

eşime tatil dönüşü yalnız kalmak istediğimi ailemin yanında sürekli bu konuyu konuşmak istemediğimi o nednele otelde kalmak istediğimi yazdım
nefes alamıyorum düşünmeye ihtiyacım var dedim
kocan olarak rızam yok eldekiyle mutlu olmayı becerebileceksen amenna, daha iyisini istiyorsan git daha da gelme dedi

bir kaşık suda boğmak istiyorum onu

bugün de böyle başladı işte.....

receteye gerek yok.rahatlıkla alınabiliyor.konuyu başından beri takip ediyorum ve konu sahibi bir de böyle denesin isterim.en az 5 ay denesin.beyin kimyası üzerinde çok etkili bir ilaç.hatta kocasına da içirsin

O eskidendi diye biliyorum.Eğer durum değişmemişse çok tehlikeli.

Örneğin bir arkadaşım önceden geçirip tedavi olduğu hastalığı yeniden geçiririm ,çocuklarım annesiz kalırsa korkusuyla hastalığı hergün kafasına takıyordu.Psikiyatriste gitti çok iyi geldi gerçekten.Daha neşeliydi kafasına hiçbirşey takmıyordu keşke daha önce gitseymişim diyordu.Hatta acayip kilo vermişti.

Bunu gören bazı arkadaşlarda hasta olmadıkları halde sırf zayıflatıyor diye eczaneden gidip aynı ilacı almışlardı hatta al diye banada tavsiye etmişlerdi.

Alacağımdan değilde merak ettim P ile başlıyan ilacın yan etkilerini internetten bir okudum. Aman alllahım intihar etme isteğinden bahsediyordu Çok riskli bir ilaç

İlaca gerek var mı hangi ilaç kullanılacak hangi dozda olacak bunlar doktorun karar vereceği durumlar

evet çok müthiş bir sevgi gösteriyor kocan.

Allah ıslah etsin ne diyeceğim bilemedim.

Hani oda çaba göstermeye başladı bir süre birşey söylemeyeceğim kendimi çekeceğim onu gözlemleyeceğim diyordun

çocuk ne olacak?
ne kadar süre kalacaksın otelde.
uzun süredir evliliğiniz bu durumda, konun eski çünkü.
düşünmek istediklerin neler mesela?

Hani eşin sana kötü konuşmuştu sende evden git demiştin oda gitmemişti aramızda sorunları hallederiz demişti.

Hastalanınca ve oda seninle ilgilenmeyince ben ölüncemi benle ilgileneceksin demiştin .Sonrasında da eşin ilaç almaya başlamış ,akşam işin olduğu için sana meyva tabağı hazırlamış ,çocukla ben ilgilenirim demişti.Sende eşime ne oldu böyle değişmiş diyordun

Hatta ertesi gün ilaçlarını çantana koymuştu.Yani seninle ilgilenmeye başlamıştı.Bir süre oluruna bıraksan daha iyi olmazmıydı.Ne yapsam fayda etmiyor demiştir.Zaten bir yerde kendini yetersiz hissettirdiğini söylemişti.

Adam çaba göstermeye başladığı için otel işini askıya alabilirdin.Rezarvasyon yaptıysanda güzel vakit geçirmek için gidebilirdiniz.

O çabanın üstüne ayrı kalmayı düşünmen onu sinirlendirmiş ama cevabıda yenilir yutulur değil.Öfke problemi var galiba.Daha anlayışlı olmalıydı.

Son düzenleme:
Sanki ikinizinde sabrı tükenmiş boğazınıza kadar dolmuş gibisiniz.Sen onun sessizliğinden ilgisizliğinden bıkmışsın oda senin sürekli şikayet etmenden mutsuz olmandan

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…