- 1 Ağustos 2015
- 203
- 380
- 43
-
- Konu Sahibi anneYILDIZ
ÖNERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM, ALACAĞIM HEMEN KİTABISize bir kitaptan bahsetmek istiyorum. Adı beş sevgi dili. İnsanların sevgi dillerinin farklı olduğundan, bunun evliliklerde oluşturduğu sıkıntılardan bahsediyor. Ve çözüm sunuyor.
Bu sevgi dilleri
1 Nitelikli beraberlik
2 Onay sevgi sözleri
3 Hediyeleşme
4 Fiziksel temas (sarılma, öpme vb)
5 Hizmet davranışları
Bunlardan bazıları bizim için daha ehemmiyetli olur diyordu ve sevildiğimizi de o davranış gösterilirse anlarız. Siz eşiniz için bunlardan hangisilerinin daha önemli olduğunu düşünüp ona yoğunlaşın. Daha sonra ondan beklentilerinizi belirtin diyor. Kitapta başarısız evliliklerde dahi işe yaradığı anlatılıyor. Bence deneyebilirsiniz ne kaybedersiniz ki.
Bu arada sanki sizde nitelikli beraberlik isteği daha badkın baskın gibi gelfi bana. Bir arkadaş belirtmiş yukarıda.
Umarım sıkıntılarınız düzelir
ben hasta olduğumda 40 yabancı arayıp sorardı ama eşim olacak adam kendi dünyasında yaşadığı için umrunda olmazdım.
iyi gün dostu diyeceğim ama iyi günlerimde de bana moral vermişliği 2 tatlı söz söylemişliği yoktu.
Eşime birşeyler olmuş
İyi hissetmediğim için akşam erken çıkacağımı söyledim, ben alırım seni dedi
Sonra eczaneye gittik ilaçlarımı aldı. Poşetten gördüm kendine de psikiyatristin verdiği ilacı almış... Bu kadarcık şeyden bile mutlu oldum...
Eve geldik yarın önemli bir yurtdışı görüşmem olduğunu biliyor
Ben çocukla ilgilenirim sen geç çalış dedi
Bir meyve tabağı hazırlamış, ilaçlarımı da ayarlayıp yanına koymuş getirdi
Acaba sayılı günüm mü kaldı? Öleceğim de haberim mi yok?
Şaşkınım, dengesizliğinin bir sonucu değildir umarım...
Teşekkür ederim çok makbule geçti dedim...
Şimdi çalışmaya devam edecek ve yine çalışma odasında uyuyacağım...
Sabah ola hayrola...
Hayır olsun.Benimde sana söylediklerimden içime öküz oturdu tabiri caizse.Bütün gece huzursuzdum.
Söylediklerim biraz sertti çünkü boşyere zamanın heba olmasın istiyordum.Eşinin söylediklerinden sonra tek taraflı duygular ve çaba seni yıpratır diye düşündüm.Umarım eşinin aklı başına gelmiştir.
lütfen huzursuz olma ben ne anlatıyorsam o kadarını biliyor ve yorumluyorsunuz sonuçta
ben hemen 1 günde düzeleceğini düşünmüyorum
birşeyler olmuş belli, ya birileri akıl verdi, ya üç gündür hastalıkla mücadeleme kıyamadı, bilemiyorum ama birşeyler olmuş
Eski eşin biraz daha sert geldi bana.Hem sözleriyle hem davranışlarıyla.Yıldız daha serbest gibi.Adam bana karışma benden talepte bulunmada yuvarlanıp gidelim yapamıyacaksan da ayrılalım diyor.
İkiside duygusal yoksunluk bırakıyor seninki ekstradan açığını arıyor kısıtlamaya çalışıyor gibiydi. Sözleriyle aşağı çekiyordu.
İyiki kurtuldun.
Olabilir... Gerçi her şekilde binbir örnekle sürekli anlatmaya çalışıyorum ama belki bundan etkilenmiştir.Günaydın
Arabada giderken ölüncemi bakacaksın gibi bir cümle kullandın ya ondan etkilenmiş olabilir .
Evdende git dedin .İlacımı içer tedavimi olursam bazı şeyleri düzeltirim diye düşündü demek ki.
tespit doğru
adam benimle ilgilenmediği mutlu etmediği gibi, benim kendi kendime oyalanmama da müsade etmiyordu,
buradan baktığımda (olayın dışında çıkınca) kafesteymişim aslında.
Tüm konunu baştan sona okudum 3 4 gündür,
Bence eşin seni seviyor, sevmeyen adamı tutamazsın basar gider merhametsiz olur, ama eşin çabalıyor inan ki. Ama sende de hatalar var yıldız. Memnuniyetsiz bir yapın var, sertsin, gurur yapıyorsun çok. Çabaladım diyorsun ama bu çaban hırçın ve vakur. Açamıyorsun eşini, ikiniz de inat ve gurur yapan tiplersiniz. Bir mesajını okumuştum, günde 1 kez mi ne seni seviyorum deme şartı koymuşsunuz birbirinize hani, tam hatırlayamadım da öyle bir şey. Eşin sana çamaşırları makineye atarken seni seviyorum demiş dönüp. Sen de; banyoda tam yerinde söyledin valla diye şakayla sitem etmişsin. Bunlar çok ince anlık cevaplar ama sen farketmesen de bunlar eşin tarafından "memnun olmuyor, yetmiyor" şeklinde yorumlanıp onun motivasyonunu düşüren şeyler. O bile farkında olmasa da öyle, bu sadece minicik bir örnek ben senin tavrını anlatmaya çalıştım.
İlaçlarımı koymuş çantama diyorsun ama fazla sevinemiyorum diyorsun, yapma şöyle. Tabi ki yoruldun bunaldın bıktın, hatta eşine sinirin hırsın var içten içe, tahammülin azalmış haklısın evet. Ama bi mesaj at ilaçları çantama koymuşsun çok teşekkür ederim canım yaz, yaptığı güzel bir şeyin takdir edildiğini görsün hoşuna gitsin eşinin, buna ihtiyacı var onun da bence.
Sen kendini çok güzel ifade eden birisisin ama eşine kendini ifade ederken "hastayım ya illa ölmem mi lazım ya yeter ya" şeklinde ve türevi tarzda söylersen, eşin gibi bi adamdan "hakljsın hayatım bilemedim hata ettim özür dilerim" gibi bir yanıt ya da davranış göremezsin. Eşin merhametli bir adam ben öyle anladım, duygusal bir adam. Ama bunu göstermesini sağlayacak tavırlar hırçınlık etmek/kızmak değil. Tabi düzgünce konuştuğunuz da olmuştur eminim ama bunlar da bile kendinden taviz vermeden konuştuğuna emin gibiyim.
Sonuç olarak sizin problem şu, çözüm istemişsin ya hani; samimi ol. Samimiyet? Samimi ol seçme kelimelerini. bir kere olsun kızmadan sitem etmeden ve kendini "düzelelim istiyorum ama düzelmezsek de ben zaten bakarım ya başımın çaresine amaaan" alt metnini vermeden ifade et kendini. Evlilik aile kurumu, ya da çocuk için değil, seni seviyorum seninle olmak istiyorum'u anlat ona, biraz muhtaçlık göster, bu ayıp değil, günah değil, yumuşak kelimelerle sevgi ifadeleri kullanarak konuş. Anlatabildim umarım...
receteye gerek yok.rahatlıkla alınabiliyor.konuyu başından beri takip ediyorum ve konu sahibi bir de böyle denesin isterim.en az 5 ay denesin.beyin kimyası üzerinde çok etkili bir ilaç.hatta kocasına da içirsin
evet çok müthiş bir sevgi gösteriyor kocan.merhaba arkadaşlar
eşime tatil dönüşü yalnız kalmak istediğimi ailemin yanında sürekli bu konuyu konuşmak istemediğimi o nednele otelde kalmak istediğimi yazdım
nefes alamıyorum düşünmeye ihtiyacım var dedim
kocan olarak rızam yok eldekiyle mutlu olmayı becerebileceksen amenna, daha iyisini istiyorsan git daha da gelme dedi
bir kaşık suda boğmak istiyorum onu
bugün de böyle başladı işte.....
merhaba arkadaşlar
eşime tatil dönüşü yalnız kalmak istediğimi ailemin yanında sürekli bu konuyu konuşmak istemediğimi o nednele otelde kalmak istediğimi yazdım
kocan olarak rızam yok eldekiyle mutlu olmayı becerebileceksen amenna, daha iyisini istiyorsan git daha da gelme dedi
çocuk ne olacak?merhaba arkadaşlar