Vazgeçtim evliliğimden...

Günaydın arkadaşlar...
Dün bir serum daha yedim. Oğlum 2 gündür hasta olduğu için geceleri de pek uyuyamıyorum, boğazımdaki sıkıntı ciğerlere inmiş.
Sabah araba kullanacak dermanım yoktu eşim bıraktı şirkete.
yol boyunca ne bir konuşma ne bir "iyi msn" hiçbir konuşma yok
yolun sonunda patladım ya ölmem mi lazım cenazemde yüzüme bakman mı lazım sanki yan koltukta oturmuyorum bu nasıl bir vicdansızlık diye
bunları söylüyorum y en ufak tepki yok yüzünde
bana malum mu olacak kötüyüm ya da sıkıldım desene sohbet tek taraflı mı olur diye başladı.... iki gündür serumla ayakta duruyorum daha ne malum olacak bilemedim...

maalesef inadına gibi üstüne öbür arkadaş aradı... iyi msn, kahvaltını yaptın mı, öğlen müsaaden olursa seni sebze yemeği yapan biryere götüreyim vs vs.... şeytan diyor ki git keyfine bak nasılsa dinen evli bile değilsin... sonra da diyorum ki yapma yıldız soyadın değişmeden sakın bir şey yapma şu an boşluktasın sağlıklı düşünemiyorsun....

acaba eşim de böyleydi de evlenince mi değişti diye düşündüm... maalesef değildi, hep odundu.... hamileyken bol bol meyve suyu sıkardı o kadar...

bu dediklerini yaparsam biliyorum ki %100 emin olacağım ve karar alırken vicdanım sızlamayacak ama öyle bir hale geldim ki "birşeyler yapsana be adam" diye haykırıp duruyorum... beni pasifize edecek birşeylere ihtiyacım var... oğluma odaklanıp onu görmezden gelip ondan bir şey beklemeyip beklediğimi söylemeyip birkaç hafta geçirebilsem biliyorum ki hepimizin yolu aydınlanacak...

Yorum yok devam edin böyle... Siz sağlığınızdan olunca ozaman ahh keşke değmeyecek biri için uğraşmasaymışım bu kadar da evladıma daha sağlıklı bir anne olabilseymişim diceksiniz... Aynen devam edin böyle çok güzel...

hayır eşinizle tamamen yolunuzu ayırmadan en azından kendinize olan saygınızdan bunu yapmayın.
Lütfen çok iyi düşünün ve sağlıklı bir karar alın.
bu adamın değişeeği yok.yani benım umudum yok.
hastasınız ya el bile olsa insanın içi sızlar bişeyler yapar.
ki bu sizin eşiniz hayat arkadaşınız

"Isterdim ki evimiz arabamız olmasın ya da ben kariyer sahibi değil de evimin hanımı olayım ama kapımızı kapatınca içinde neşe olsun birbirinin gözünün içine bakan 2 insan olsun."

Sevgisizlik en kötü şeylerden biri olabilir fakat işi gücü olmayan boşansa ortada kalacak bir mutsuz ev kadını olmadığınıza dua edin...
Oğlunuzda ileride size madalya takmayacak o nedenle imkanınız var gibi görünüyor kendinize haksızlık etmeyin..

Allah korusun, ölsen eşin kırkın çıkmadan evlenir.
seninki boşa kürek çekmek.

Allah korusun, ölsen eşin kırkın çıkmadan evlenir.
seninki boşa kürek çekmek.
bence evlenemez çünkü doğru düzgün görüştüğü bir sosyal çevresi yok ama ben şuna inanıyorum biz boşandıktan sonra aklını başına alacak ve değişecek karşısına çıkan insanların kıymetini bilecek

akşam annemi çağıracağım.
zorlanıyorum, yardıma gelir misin diyeceğim.
evde yalı kazığı gibi yayıldığına utanır belki....

bu sabah mesela yolda bi kahvaltı ısmarlayabilirdi, ya da ısmarlayacak vakti yoksa birşeyler alabilirdi, aç aç çalışma kendine dikkat et diyebilirdi...

annem diyor ki ona muhtaç mısın sen hepsini kendin yaparsın... yapmasına yaparım da o zaman niye bu adamın soyadını taşıyorum? muhtaç olmak mı benim isteklerim yoksa hayatı paylaşmak mı?

etrafımda anne baba çocuklu aileler görünce çok üzülüyorum kıyamıyorum benim oğlum da bunu hakediyor diye çabalıyorum bekliyorum ama şeytan diyor ki sallama umursama kendinize sofra kurduğunda çağır dışarı çıkacaksan al oğlunu çık inceldiği yerden de kopsun...

inan öyle çabuk birini buluyorlar ki şaşar kalırsın.
70 yaşındaki dedem, başka köyden bir kadın bulup evlendi de o kadını altına boğdu, fakir olmasına rağmen.
o kadını nerede nasıl buldu, tanıdı, evlendi, o kadar altını hangi parayla aldı, bizim için hala muamma. rahmetli oldu gitti.

kıymet konusunda haklısın çünkü seni sevmiyor. istediği biriyle evlilik yaptığında o kadın iyi biri çıkarsa seni anmaz. kötü çıkarsa belki hatırlar.

Benim oğlum da hakediyordu hanımefendi..
Ben oğlum 6 aylık bebekken ayrıldım eski eşimden..
Şu an oğlum 8 yaşında..
Ve babası da geçen sene kalp krizinden vefat etti.
Bu sefer tamamen babasız kaldı oğlum..
Alnımıza ne yazıldıysa o anlıyor musunuz...
Ben boşandım ve huzuru buldum yemin ederim.
Oğlumda hiç psikolojisi bozuk ve eksik bir cocuk olarak yetişmedi cok şükür.
Biraz kendinizi sevin ya sevin....
Bu kadar da olmaz valla şiştim ya sizin şu laflarınıza artık...

neden hiçbirini yapmıyor sence?
bencil, vurdumduymaz, sana sevgisi saygısı yok, seni seviyor sayıyor ama umursamıyor, odun. hangisi?

Her zaman diyorum aşkla evlenen ilerde sıkıntı yaşıyor diye.

Aşk gözü kör ediyor. Gerçeklerle geç tanışıyor insan .

Ama her mesajı okumadım senin bir kaç mesajını okudum . Bence hatalı sensin!

Çünkü bu adam sonradan değişmedi hep böyleydi.

Kendini değiştirmişsin, sendeki aşk bitmiş bence saygını da bitirmemeye çalış.

Burada aa böyle adam mı olur diyenlerin çoğu emin ol ki çok daha fazla şeye katlanıyor.

Bekara adam boşamak kolay. Eşinde saygı duyduğun özellikleri görmeyi dene.

Bu bahsettiğin kişiler aynı kişimi? Hani seni tehdit eden .Evli olan.

Sözde iyi bu kişilerden bahsettikçe tüylerim diken diken oluyor Yıldız.

Sanki her an bir yanlış yapacaksın gibi.Sanki başa sardık yine zayıf anını kolluyorlar.Kafan karışıyor.Kocan yüzünden psikolojin alt üst olmuş gibi.

Psikolojik destek alıyordun bırakmıştın ya bence yine başlamalısın.

Gerekirse doktoruna danış ilaç al bir durul.Belkide gerçekten iyi gelir.

Kocan hiçbir şekilde değişmeyecek sende vazgeçmeyecek gözüküyorsun.Kocan beni böyle kabul et ben düz bir adamım diyor sende beklentileri olan detaycı bir insansın.Evlilikten beklentileriniz uyuşmuyor .

Sen bu halde oldukça kocana daha çok sinirleniyorum müsvedde dememin sebebide bu olaylar.

Üçünçü kişilerin yaptıklarından heyecanlanmalar o adamın seni yemeğe çıkarmak istemesi falan senin o tarafa doğru meyletmen işler sarpa sarıyor ve kendini frenlemezsen işler çığrından çıkacak çirkinleşecek.

Senin yerinde olsam çocuğu anneme bırakırım birkaç gün o evden uzaklaşır kafamı toplamaya çalışırdım.

Son düzenleme:
İki adamdan da hayır yok bence.En doğrusu çocuğunla kendine yeni bir hayat kurman fakat o gücü göremiyorum sende.

Boşanmayacaksan evde de kocanı yok farzedemeyeceksen (tepkilerin bunu gösteriyor) ne istediğini açık açık söyle.Bağırmadan çağırmadan.Canın kahvaltımı yapmak istedi çek kenara kahvaltı yapacağım de.Y ada hasatamısın beni hastaneye götür de.Yani adamı yönlendir .

Allah rahmet eylesin. Ayrılsak bile babası çok şükür hayatta ve onunla ilgileniyor olacak, buna da şükretmeli biliyorum.
Siz de benzer nedenlerle mi ayrıldınız?
Oğlunuz için psikolojik destek aldınız mı? Maşallah ne güzel karşılamış. Ben normal karşılayınca çocuk da normal karşılar diye düşünüyorum... Annesi babası bir yanında çocuk gördükçe üzülüyorum işte elimde olmadan...

Ben adım atmakta çok zorlandım, 3 yıl olacak giderek aramız açılarak bir evin içinde yabancı gibi yaşamaya başlayalı

evet hep böyleydi, flört ederken de çok ilgili jesti süprizi bol ağzı laf yapan bir adam değildi
ve ben gittim üstüne çocuk yaptım
o nedenle hemen adım atamıyorum ya
bile bile yaptıysam herşeyi denemeliyim diye
ama deneme sürecinde de sabrım kalmıyor...

yeni doktorumla randevum var bu hafta...
kesinlikle başlamalıyım...
bazen o dönemde yaptığım çok yanlış görünüyor, bazen de kocam beni boşamış artık ne anlamı var ki diyorum... gelgitlerim çok fazla... o adama karşı kesinlikle yelkenleri indirmemeliyim, bu dönemde bir hata yapmamalıyım biliyorum... bir tarafta bu kadar ilgi beklerken öbür tarafta istemediğin kadar ilgi olunca bocalıyor insan....

ben de kendimden çok korkuyorum... bir diyorum ki deli misin sen niye elin adamını görünce seviniyorsun, bir diyorum ki kendi kocandan hayır mı gördün zaten artık dinen de bekarsın kiminle görüşürsen görüş diyorum...
ama yok canım yok, artık liseli ergen değilim.... elbet kalbim yeniden canlansın filizlensin isterim ama önce ailemle ilgili durumu bir sonuca vardırmalıyım...

sapancaya yalnız mı gitsem diye düşündüm, hepten ters tepebilir eşimde diye vazgeçtim...
oraya beraber gidip dönüşte madem sen gitmiyorsun ben birkaç gün gideyim kafamı toparlayayım deyip anneme ya da bir otele gitmeyi deneyeceğim... annemlere gidince de sürekli sorulara maruz kalıyorum... en iyisi bir otelde sakinlemek...

doğru tespit... ben de kendimde o gücü göremiyorum... halbuki güçsüz olmam için hiçbir neden yok... maddi anlamda ona bağlı değilim... işim iyi... ailemle çok yakın oturuyoruz...

Aynı sebeplerden değil... Aldatma da değil...
Aramızda saygı ve sevgi kalmamıştı arkamdan benden gizli çok şeyler yaptığı için maddi anlamda...
Hiç kimse vazgeçilmez değildir bunu lütfen kendinize devamlı söyleyin.
Sen iyi olursan cocuğunda iyi olur...
Sen sürekli ağlamaklı, ahh benim bir kocam vardı ahh şöyle vahh böyle dersen, ruh halinde çocuğuna yansır.
Kaç yaşındasın bilmiyorum ama, herşey gençken guzeldir..
En guzel zamanlarını seni sevmeyen ilgisisiz adamın teki ile sürdürme.
İlk önce sen bunu unutma.

kızlar gelgitlerimden siz birkaç ayda yoruldunuz ya, ben yaklaşık 3 yıldır böyle yaşıyorum.... ben bile kendimden yoruldum, sizin yorulmanız o kadar normal ki...

sabahtan beri düşünüyorum, pek fazla iş de yok bugün....
kendimce bir sentez yaptım....

eşimle tanıştığımızda yeni nişan attığım için ailem yeni bir damat adayına pek sıcak bakmamıştı... ailemi ikna etmek için oldukça uğraştım... ben onunla evlenebilmek için çok zor günler geçirdim ve onun beni el üstünde tutacağını düşündüm... bu nedenle eşimden beklentilerim çok fazla...

aşkın gözü kör derler ya, o dönemde başım dönüyordu aşktan, birçok işareti görmemişim... aşkın coşkusuyla hep vermiş, almayı hiç beklememiş, hiç naz yapmamış, hep ona koşmuşum... zaten bilmiyordu, ben müsaade etmedikçe o da öğrenememiş...

eski maillere baktım, günaşırı bana yazarmış... çok romantik ve ince olmasa da yazarmış...

ne vakit ki oğlumun doğmasıyla birlikte yüküm artmış artık vermekten yorulmuş, beklemeye başlamışım
o ise eş olduğundan daha iyi bir baba olarak çocuğuna odaklanıp "herşeyimiz var elhamdülillah" modunda köşesine çekilmiş...

ailesinden hiçbirşey görmemiş... bayramlarda bile misafir gelince onu odasına yollarlarmış... sosyal bir çocukluk ve gençlik yaşamamış... akrabalık arkadaşlık ilişkileri hep zayıf olmuş...

babasıyla ilişkisi berbat... babası ondan maddi manevi herşeyi esirgemiş... tüm çocuklarından esirgemiş... varlığı yokluğu bir, sadece ibadet eden bir adam. annem yani kayınvalidem ve kayınbiraderim de hep yakınır durur...

kolejde 1 tane kız arkadaşı olmuş, fazlaca zengin ve ünlü bir kız, filmlerdeki gibi kızın babasının sahip olduğu otelden kızı göremeden dönmek zorunda kalmış... hatta düşünürüm bazen, onun peşinden gitmiş ve reddedilmiş... bir daha da kimsenin peşinden gitmemiş diye...

hal böyle olunca ben bu adamdan ne bekliyorum ki?

ya gideceğim, ya sabredip öğreteceğim...

2. seçeneğin tek bir yolu var, beni sevdiğinden emin olmak... bilsem ki gerçekten seviyor... fedakarlık yapmaktan kaçınmayacağım... bilsem ki gerçekten sevmiyor... hemen kendi hayatıma bakacağım...

peki nasıl emin olacağım????

kızacaksınız bana, adam yüzüne bakmıyor hala birarada kalma peşindesin diye...
buna sevgi deniyor işte... aşk gidince geriye kalan şey...

hadi bana kızmayın da beni sevip sevmediğin nasıl anlayacağım bir yol gösterin?

haklısın, inan çok haklısın
benim sorunum vazgeçememek
vazgeçmek için yeterince güçlü bir sebep bulamamak
siz tekrar biriyle görüştünüz mü? ya da yeni bir yuva kurabildiniz mi? oğlunuz babasıyla güzel bir baba-oğul ilişkisi yaşayabiliyor mu?

32 yaşımdayım... inan cıvıl cıvıl, çevresinde herkesi güldüren, arkadaş çevresi kalabalık, enerjisi ve motivasyonu çok yüksek biriydim
gitgide dibe çekiyorum kendimi

benim eşim gerçekten bunalımda, buna inanıyorum.
onun beni sevip sevmediğini anlamak istiyorum...
sevmiyorsa kararlıyım, kendi yoluma bakacağım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…