Vazgeçtim evliliğimden...

haklısın, inan çok haklısın
benim sorunum vazgeçememek
vazgeçmek için yeterince güçlü bir sebep bulamamak
siz tekrar biriyle görüştünüz mü? ya da yeni bir yuva kurabildiniz mi? oğlunuz babasıyla güzel bir baba-oğul ilişkisi yaşayabiliyor mu?

32 yaşımdayım... inan cıvıl cıvıl, çevresinde herkesi güldüren, arkadaş çevresi kalabalık, enerjisi ve motivasyonu çok yüksek biriydim
gitgide dibe çekiyorum kendimi

benim eşim gerçekten bunalımda, buna inanıyorum.
onun beni sevip sevmediğini anlamak istiyorum...
sevmiyorsa kararlıyım, kendi yoluma bakacağım...
siz tekrar biriyle görüştünüz mü?
Evet görüştüm 3 senedir biriyle görüşüyorum.
ya da yeni bir yuva kurabildiniz mi?
Yaza evleniyoruz inşallah.
oğlunuz babasıyla güzel bir baba-oğul ilişkisi yaşayabiliyor mu?
Babası 1 yıl oldu vefat etti yazmıştım diğer mesajımda. Ama vefat etmeden önce her hafta sonu alıyordu 1 gece kalıyordu getiriyordu. Oğlum çokta gönüllü istekli gitmiyordu... Çünkü orda canım sıkılıyor anne diyordu...

Yaşında gençmiş daha 32 yaşındasın, bende 28 yaşındayım...
Çalışıyorum... Yaniii mutluyum...
Beni üzen biriyle hala bile bile lades yapmam anca bana ve oğluma kötülük olurdu.
EŞin bunalım da değil, yapısı böyle bence bu saatten sonrada değiştiremezsin nettt!!! Dediydi My SouL My SouL dersin :mapus:

Heralde gemileri yakıp gittikten sonra anlayabilirsiniz sevdiğini. Diğer türlü çok zor. Böyle ilgisiz bir adamla ömür çürütürsünüz.

Kafama takılan üç yer var :Birincisi eşinle bir ara ayrı takılıyordunuz boşanma aşamasındaydınız sanırım, nasıl bir araya geldiniz?

İlk adım kimden geldi?Eşin ne söyledide tekrar birleştiniz ?

İkinci konu hani üzerime titreyen ilacımı içirmek için bile saat tutan bir adam var diyordun. Nişanlındı galiba böyle bir adamdan neden ayrıldın?

Üçüncüsü seni tehdit eden adam hala nasıl etrafında sana nasıl yemek ısmarlayım diyebiliyor?Sen ondan köşe bucak kaçmıyormuydun?

Kafama takılan üç yer var :Birincisi eşinle bir ara ayrı takılıyordunuz boşanma aşamasındaydınız sanırım, nasıl bir araya geldiniz?

İkinci konu hani üzerime titreyen ilacımı içirmek için bile saat tutan bir adam var diyordun. Nişanlındı galiba böyle bir adamdan neden ayrıldın?

Üçüncüsü seni tehdit eden adam hala nasıl etrafında sana nasıl yemek ısmarlayım diyebiliyor?Sen ondan köşe bucak kaçmıyormuydun?
Süper izlenim :KK28:

Benim sormak istediklerimi sormuşsun

siz tekrar biriyle görüştünüz mü?
Evet görüştüm 3 senedir biriyle görüşüyorum.
ya da yeni bir yuva kurabildiniz mi?
Yaza evleniyoruz inşallah.
oğlunuz babasıyla güzel bir baba-oğul ilişkisi yaşayabiliyor mu?
Babası 1 yıl oldu vefat etti yazmıştım diğer mesajımda. Ama vefat etmeden önce her hafta sonu alıyordu 1 gece kalıyordu getiriyordu. Oğlum çokta gönüllü istekli gitmiyordu... Çünkü orda canım sıkılıyor anne diyordu...

Yaşında gençmiş daha 32 yaşındasın, bende 28 yaşındayım...
Çalışıyorum... Yaniii mutluyum...
Beni üzen biriyle hala bile bile lades yapmam anca bana ve oğluma kötülük olurdu.
EŞin bunalım da değil, yapısı böyle bence bu saatten sonrada değiştiremezsin nettt!!! Dediydi My SouL My SouL dersin :mapus:

çok sevindim senin adına umarım başta senin ve oğlunun mutlu olacağı huzurlu bir yuvanız olur

Heralde gemileri yakıp gittikten sonra anlayabilirsiniz sevdiğini. Diğer türlü çok zor. Böyle ilgisiz bir adamla ömür çürütürsünüz.

evet haklısın
oğlum haftasonuna çok özeniyor
oğlum için 2 gün birlikte geçirip orada müsait bir ortam oluşturup konuşacağım
ona mı git desem kendim mi gitsem bilemiyorum...

uzun süren ayrı gayrı yaşama sürecini diyorsan komple evden gitmemişti ama sık sık ya o ya ben iş için deyip gidiyorduk ve evde bile olsak birbirimizden bir şey beklemeden soğuk nevale ev arkadaşları gibi yaşıyorduk
sonra o psikiyatriste başladı ve oldukça pozitif ve enerjisi yüksek bir hale büründü
bir akşam yanıma gelip konuşmak istediğini, doktorun ona çok iyi geldiğini, benim de gitmemi istediğini, birlikte yaşamayacaksak bile en azından kendim için gitmemi istediğini, eskiden çok neşeli biri olduğumu, bu halime üzüldüğünü söyledi
sonra doktoruna gittik ve ilk birkaç seans birlikte konuştuk
o da ben de çok sağlıklı düşünemediğimize, o halde bir karar almanın doğru olmayacağına, birbirimize biraz daha zaman vermeye ikna olduk

ikinci konuyla ilgili;
nişanlımla üniversitede tanışmıştık
o zamana kadar çocukça kısa flörtler dışında hiç ciddi bir ilişkim olmamıştı
o benim çok iyi arkadaşımdı ve farklı bir teklifle geldiğinde reddetmek istemedim, denemek istedim
hiçbir zaman eşimle tanıştığım dönemdeki gibi bir aşk hissedemedim
ailesine aşırı bağlı, hatta bağımlıydı
annesi ve kardeşi herşeyine karışır, maaşını yönetir, tek başına hiçbir karar almasına müsaade etmezlerdi, o da sesini çıkarmazdı
benim etrafımda dönüyordu, ben onu insan olarak çok seviyordum ama nişanlanınca birlikte bir ömür hayal etmediğimi farkettim
hem bir erkeğe karşı sevgi yerine bir arkadaşa karşı sevgi hissediyordum, hem de ailesine olan tavizlerinden hoşlanmıyordum

üçüncü konuyla alakalı;
aynı şirkette çalıştığımız için ne kadar kaçsam da muhakkak karşılaşılıyor
ortak birçok toplantıya iş arkadaşlarımı yollamaya çalıştım ama dediğim gibi ister istemez denk geliniyor
bana doğumgünümden sonra birkaç mesaj atmıştı, ben de beni tehdit eden biriyle işim olmadığını söyleyerek reddetmiştim
konuyla alakalı özür diledi, tehditlerinin gerçek olmadığını, yıllarca bekledikten sonra sonsuza dek iletişimin kesilmesi paniğiyle çocukluk ettiğini yazdı
benim üstüm seviyesinde bir pozisyonda olduğundan konuyu uzatıp damarına basmak istemedim
o boyutta bir daha görüşemeyeceğimizi ama iş arkadaşım olarak kalacağını söyledim

kızlar şimdi sorum şu, son bir çaba, son bir deneme mahiyetinde haftasonu ne yapayım?

termale eşimle gideceğim
oğlum zaten erken uyuyan bir çocuk, o uyuduğunda konuşacak fırsat olacaktır
onunla derli toplu ve kararlı bir konuşma yapmam lazım
ve bir karar alıp onun arkasında durmam, sürekli gelgit yaşamamam lazım
(mevcut durumda bir gün iyi iki gün kötü üç gün sakin bir gün celalliyim :KK43:)

sürekli bu konuyu düşünüyorum, buna bir son vermek için kendimi meşgul etmem lazım. bu nedenle resim kursuna geri döneceğim. oğluyla vakit geçirmeyi zaten seviyor. istemezse de aileme bırakırım. en azından kafam meşgul olursa ona sarıp durmam.

geçen yıl da kendi kendime yaşamıştım, ona sormadan yaşıyor onsuz tatiller planlıyordum, sadece temizlik ve yemek konularında iletişim kuruyordum baktım tartışıyoruz eve düzenli yardımcı almıştım. ne oldu? 1 yıl geçti ama özleyip anlayacağı yerde "evliliğine sırt çevirdin" deyip aramız iyice açılmıştı

bu sefer de öyle olmamalı
anlamasını, hissetmesini sağlamalıyım.... ama nasıl....

kızlar şimdi sorum şu, son bir çaba, son bir deneme mahiyetinde haftasonu ne yapayım?

termale eşimle gideceğim
(mevcut durumda bir gün iyi iki gün kötü üç gün sakin bir gün celalliyim :KK43:)

sürekli bu konuyu düşünüyorum, buna bir son vermek için kendimi meşgul etmem lazım. bu nedenle resim kursuna geri döneceğim. oğluyla vakit geçirmeyi zaten seviyor. istemezse de aileme bırakırım. en azından kafam meşgul olursa ona sarıp durmam.

geçen yıl da kendi kendime yaşamıştım, ona sormadan yaşıyor onsuz tatiller planlıyordum, sadece temizlik ve yemek konularında iletişim kuruyordum baktım tartışıyoruz eve düzenli yardımcı almıştım. ne oldu? 1 yıl geçti ama özleyip anlayacağı yerde "evliliğine sırt çevirdin" deyip aramız iyice açılmıştı

Ben olsam şu durumda onunla gitmezdim kendim giderdim.Çünkü yine celallenirsin gibime geliyor.

Olaylar o kadar sıcak ve duyguların karmakarışık ki üstüne üstüne gitmek yerine ortamdan uzaklaşıp biraz sakin kalıp düşünmelisin.

Son düzenleme:

termale eşimle gideceğim

illa bir yere mi gitmeniz gerekiyor ki canım.
genelde hep bunu vurguluyoırsun.
beraber bir yere gitmek,yemek yemek,falan filan.
bunlar sorununuzu çözecek mi?
ne değişecek.
sen eşinle uyumsuzsun.
beklentilerin çok farklı.
eşin bunları karşılayacak yapıda değil,niyeti de yok.
3gün ittire kaktıra yaptırırsın sonuç yine hüsrandır.
pek ümit görmüyorum ben ya.
çünkü sen duygularını uç noktalara taşıyıp fevri davranan birisin.
eşinden beklediğin ilgi de sevgi de fazla olmalı.
senin istediğin bu.
daha azı seni mutlu etmiyor etmeyecek te.
daha önce kendin yazdın gerçi,beklentilerini düşürebilirsen ortak bir paydada buluşabilirsiniz belki

illa bir yere mi gitmeniz gerekiyor ki canım.
genelde hep bunu vurguluyoırsun.
beraber bir yere gitmek,yemek yemek,falan filan.
bunlar sorununuzu çözecek mi?
ne değişecek.
sen eşinle uyumsuzsun.
beklentilerin çok farklı.
eşin bunları karşılayacak yapıda değil,niyeti de yok.
3gün ittire kaktıra yaptırırsın sonuç yine hüsrandır.
pek ümit görmüyorum ben ya.
çünkü sen duygularını uç noktalara taşıyıp fevri davranan birisin.
eşinden beklediğin ilgi de sevgi de fazla olmalı.
senin istediğin bu.
daha azı seni mutlu etmiyor etmeyecek te.
daha önce kendin yazdın gerçi,beklentilerini düşürebilirsen ortak bir paydada buluşabilirsiniz belki

Baştan beri bir uyumsuzluk var.Adam içe dönük kadın dışa dönük.

Adamın yapısı bu.Eleştiriden de hoşlanmıyor tam tersi kabuğuna çekiliyor gibi.
Bir gıdım ilerleme yok.Tedaviyide yarım bırakmış.Tedaviyi niye bıraktığını anlamadım.

Yıldızın bazı istekleri banada abartılı geldi.Örneğin regilken başının okşanmasını istiyor.

Adam örneğin seni seviyorum demiş Yıldız niye banyoda söylüyor diyor.Gereksiz ayrıntılara takılıyor.

Önemli olan söylemesi nerede söylediği değil.
Sanki Yıldızın kafasında bir şekil var kalıplanmış onun dışına çıkamıyor.

Bir gıdım ilerleme yok.Tedaviyide yarım bırakmış.Tedaviyi niye bıraktığını anlamadım.

Yıldızın bazı istekleri banada abartılı geldi.Örneğin regilken başının okşanmasını istiyor.

Adam örneğin seni seviyorum demiş Yıldız niye banyoda söylüyor diyor.Gereksiz ayrıntılara takılıyor.

evet beklediği ilginin şefkatin de bir şekli var.
bu dışarıda buluşmaklar gezmekler kısa tatiller filan da bu kalıbın içinde.
bunlar yersiz istekler demiyorum.
illa ki olmalı ancak bunların üzerinden evlilik sorgulanmasını doğru bulmuyorum.
ya da herşeyin bunlara endekslenmesini doğru bulmuyorum.
yıldız aşk istiyor,şımartılmak istiyor,yoğun ilgi ve alaka istiyor kısaca.

evet beklediği ilginin şefkatin de bir şekli var.
bu dışarıda buluşmaklar gezmekler kısa tatiller filan da bu kalıbın içinde.
bunlar yersiz istekler demiyorum.
illa ki olmalı ancak bunların üzerinden evlilik sorgulanmasını doğru bulmuyorum.
ya da herşeyin bunlara endekslenmesini doğru bulmuyorum.
yıldız aşk istiyor,şımartılmak istiyor,yoğun ilgi ve alaka istiyor kısaca.

Her kadın ister sevilsin, şefkat gösterilsin ,şımartılsın, egosu yüceltilsin ama adamda bunlar yok , ailesindede görmemiş çok zıtlar.

Son düzenleme:
Her kadın ister sevilsin, şefkat gösterilsin ,şımartılsın, egosu yüceltilsin ama adamda bunlar yok , ailesindede görmemiş çok zıtlar.

benim evliliğim ile yıldızın evliliğinin çok benzer yanları var, benim minicik beklentilerim bile adam için büyük olay haline geliyordu, zaten adam da pasif agrasif kişilik bozukluğu vardı.
3 günlük dünya olmuyorsa olmuyor cidden.

kalıplaşmış kısmına kısmen katılıyorum
eşim de der bunu zaman zaman
kendimi çok tarttım bu konuda, o bir şey yapmadığında, sessiz sedasız kendi başıma kaldığımda keşke şunu yapsa, ben olsam bunu yapardım diye düşündüğüm oluyor, haliyle düşündüklerimi dile getirince de "illa öyle mi yapmam lazım" diye tepki alıyorum
halbuki illa öyle yapması lazım değil, herhangi bir şey yapsa yeter ama benimki hiçbirşey yapmıyor :)

benim evliliğim ile yıldızın evliliğinin çok benzer yanları var, benim minicik beklentilerim bile adam için büyük olay haline geliyordu, zaten adam da pasif agrasif kişilik bozukluğu vardı.
aynen aynen
yahu insan eve gelince nasıl oldu karnının ağrısı sormaz mı diyorum
neden hemen sormam lazım ne bu acele niye beni gözetliyorsun vs vs vs
yahu çok basit bir reflekstir bu karşında hasta biri varsa otomatikman sorasın gelir

aynen aynen
yahu insan eve gelince nasıl oldu karnının ağrısı sormaz mı diyorum
neden hemen sormam lazım ne bu acele niye beni gözetliyorsun vs vs vs
yahu çok basit bir reflekstir bu karşında hasta biri varsa otomatikman sorasın gelir

ben hasta olduğumda 40 yabancı arayıp sorardı ama eşim olacak adam kendi dünyasında yaşadığı için umrunda olmazdım.
iyi gün dostu diyeceğim ama iyi günlerimde de bana moral vermişliği 2 tatlı söz söylemişliği yoktu.

Zorladıkça canları daha çok acıyor.Adam bu yani.

Hadi o zaman körkütük aşıktın farkedemedin çok büyük anlamlar yükledin .2 sene geçmiş birşeyleri yeni yeni farketmişsin,insanlık hali hepimizin başına gelir boşanma aşamasına gelmişsin

Adamı bir senedir istediğin kalıba sokmaya çalışıyorsun ama olmuyor neticede.

Adam artık çaba bile sarfetmem diyor.Önceden varsa bile tükenmiş bazı şeyler demek ki.

kalıplaşmış kısmına kısmen katılıyorum
eşim de der bunu zaman zaman
kendimi çok tarttım bu konuda, o bir şey yapmadığında, sessiz sedasız kendi başıma kaldığımda keşke şunu yapsa, ben olsam bunu yapardım diye düşündüğüm oluyor, haliyle düşündüklerimi dile getirince de "illa öyle mi yapmam lazım" diye tepki alıyorum
halbuki illa öyle yapması lazım değil, herhangi bir şey yapsa yeter ama benimki hiçbirşey yapmıyor :)

İşte azıcık çabalasa devam et derdik mükemmel ilişkiyi bırak normal bile değil.

Hastayken senle ilgilenmemesi çok kötü..oda acaba başta sen herşeyi kendim yaparım hallederim dediğin içinmi oldu bilemedim .Tepkisizliği hiç normal değil..

Gezmeyi tozmayı bırak ben en çok ona sinirlenirdim.

Size bir kitaptan bahsetmek istiyorum. Adı beş sevgi dili. İnsanların sevgi dillerinin farklı olduğundan, bunun evliliklerde oluşturduğu sıkıntılardan bahsediyor. Ve çözüm sunuyor.
Bu sevgi dilleri
1 Nitelikli beraberlik
2 Onay sevgi sözleri
3 Hediyeleşme
4 Fiziksel temas (sarılma, öpme vb)
5 Hizmet davranışları
Bunlardan bazıları bizim için daha ehemmiyetli olur diyordu ve sevildiğimizi de o davranış gösterilirse anlarız. Siz eşiniz için bunlardan hangisilerinin daha önemli olduğunu düşünüp ona yoğunlaşın. Daha sonra ondan beklentilerinizi belirtin diyor. Kitapta başarısız evliliklerde dahi işe yaradığı anlatılıyor. Bence deneyebilirsiniz ne kaybedersiniz ki.
Bu arada sanki sizde nitelikli beraberlik isteği daha badkın baskın gibi gelfi bana. Bir arkadaş belirtmiş yukarıda.

Umarım sıkıntılarınız düzelir

X