Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
hadiya desene aklıma gelen başıma gelcek hep içimden ben anne olamayacağım fikri geçiyor hadi kendim destek falan atlatırım belki ama çevrenin bana vereceği sıkıntıyı nasıl atlatırım bilmiyorum daha 2 yılda böyle yapıyorlarsa 10 yılda taşlarlar heralde beni offf allahın bize verdiği en büyük sınıav bu olsa gerek.

aleyna222 canım aşılama olması için sayı 5 milyon olması şart fakat bizim sayı ona ulaşmadı dahda az o yüzden direk tüp...ama biraz önce araştırma yaparken bişey okudum çok üzüldüm yaa varikosel ameliyatı başarısız geçenlerin sperm sayısı düşük olurmuş bizimkinin sayısı baya düştü heresin yükselio bizimki foss çıktı bide kişi tüp bebek yapmamalımış sperm yapısısnda bozukluk oluomuş döllense bile ilerde düşme riski çok fazlaymış tutmazmış yaaa offff bütün ümitlerim tükendiiii:a015: bunu yazan kişi doç dr teoman istanbul üni.yani öle böle bi dr diil boş biri diil yok yaa ben anne olamicam yemin ederm uyku tutmuooo ya bu sayı giderek düşerse hiç kalmassa naparım ben yaaa çıldırcam yaa ben çocukları çok sewiom ya kocamıda çok sewiom çok istiom bi bebiğim olsun biliorum yaşımız çok genç ama derdimiz hafife alıncak gibi diil ya nolcak bizim bu halimiz yaa.walla çok üzülüorum hee

bizim de ameliyattan sonra değişiklik olmadı ama düşme de olmadı..her doktorun dediğine de inianma ister prof olsun.bazı doktorlar olumsuz cümlelerle konuşmayı çok severler.5 milyonun altına genelde tüp bebek veriyorlar..sen kürleri mutlaka dene bak nasıl yükselicek..vitamin hapları dengeli beslenme ye ağırlık ver..sigara yok..

canım benim seni üzdümse kusura bakma ama bunlar gerçek ben heveslenme diye söyledim inşallah en kısa zamanda muradına erersin ,hem öyle düşünme anne olamıycam deme inşallah hepimiz anne olucaz kendine moral ver bide eşini düşün sorun onlarda sakın hastalığını yüzüne vurma moral onlara çok önemli:teselli:

evet canım eşimin yüzüne hiç vurmuyorum çünkü rabbimden herşey sorun bendede olabilirdi.eşim zaten çok istekli ameliyat olmayıda istiyor hep zaten bana üzülme çocuğumuz olcak bak gör diyor.inş hepimiz en kısa zamanda bu sorunlardan kurtulur bebeklerimizi kucağımıza alırız.yalnız ben birşeyi çok merak ediyorum 2 tane teyzem var ikiside 40lı yaşlarda ve ikisininde çocukları var hiçbir zaman yumurtlama gününü hesaplamamışlar ne zaman ilişkiye korunmadan girsek diğer ay mutlaka hamile kalıyoruz diyorlar hatta 42 yaşındaki teyzem 40 yaşında 2.çocuğuna doğum yaptı çok şükür bebeğide sağlıklı aklım buna hiç ermiyor.bizler tedavi olduktan sonra bile yumurtlama gününü hesaplayarak ilişkiye girmemize rağmen ve en verimli yaşlarımız olmasına rağmen nasıl oluyorda gebe kalamıyoruz hadi diyelim allah vermiyor ya adet öncesi veya sonrası 1 defa ilişkiye girmeyle nasıl hamile kalıyorlar aklım gerçekten ermiyor.ne kadar sağlıklılarmış :bbo:

zannetmiyorum öyle olduklarını eskiler pek bilmez yani umursamadıkları için ne zaman olduklarını bile farketmezler bence alakası yoktur

ama sordum büyük teyzeme onun bi kürtaj olayı olmuştu teyze madem aldıracaktın neden o kritik günlerde ilişkiye girdin dedim ne alakası var kızım dedi spiralim kaymış ne bileyim zaten ilişkiye girdiğim zamanda adetimin bitmesiydi dedi teyzemin adeti 9 gün falan sürer e eşide haklı olarak biter bitmez ilişkiye girmek istemiş ve teyzem hamile kalmıştı 2 çocuğu vardı zaten maddi olarak çok rahat olmadıkları için aldırmıştı.ya mesala anneannemde diyor köy yerinde nerden bilcez yumurtlama gününü diyordu tarlada çalışıyoruz adamı ne zaman görürsek yapıyorduk hamile kalıyorduk diyor valla anlamadım ne bu verim bu ne sağlık.

arkadaslar sımdı yedıgımız gıdalara ve soluduguımuz havaya bır bakın.ustune bırde ıs stresı falan fılan derken kısırlasıyoruz ıste.yedıgımız sebze ve meyveler kısırmıs zaten.tohumu alınarak yapılan yıyecekler yok artık.e bukadar seyın ustune ıste sorunlar baslıyor.ne dıyelım mevlam altından kalkamıcamız yukler vermesın.evladında hayırlısını versın..

günaydın kıslarrr

kıslar bence bu ameliyat işini çok fazla takmayın kafanıza benim eşimdede varikosel çıktı ama ne üstüne gidiyorum nede yüzüne vuruyorum kendi haline bıraktım vardır rabbimin bi bildiği dedim bu hafta içi doktora gitcek ameliyat günü için :))) kendisi iğneden feci halde korkuyo kaldıki ameliyattan korkmıyack neyse benim diyeceğim şu doktorumuz dediki
eşim olurda ameliyat olmazsam çocuğumuz olmazmı diye sordu doktorda aynen şunları söyledi çocuk için tek sperme ihtiyaç vardır eğer hak bunu isterse neden olmasın bu hastalıkla sperm sayın hergün biraz daha azalacak ama bazen sıfıra inen hastalarımızda hücre yenilemeye başlıyor yani tekrar sperm sayısı yükselebiliyo ve daha kaliteli spermler ortaya çıkıyor dedi o yüzden arkadaşlar rabbim hepimiz için hayırlısını versin belki sıfırlanıp hücre yenilicek belki aşılama belki tüp ama ben biliyorum ve inanıyorumki O-LA-CAK.....

günaydın kızlar,bikaç gündür yoktum sayfa bayağı ilerlemiş okuyamadım fazla hamile haberi yok sanırım yeni arkadaşlar hoşgeldiniz
kızlar uzun zamandır düşünüyordum ve dün kpss için kursa yazıldım bebek fikrindende uzaklaştım kafam rahat olursa olur olmazsa rabbim bilir.zaten hep böle düşünüyordum kendimi depresyona hiç sokmadım şükür. arada girer takip ederim sizleri.hayırlısı olsun hepimiz için

aycank hayırlı olsun canım.allah kalbıne gore versın..
sever doktorun soyledıklerıne sasırdım dogrusu.ne guzel boyle ınanclı doktorların olması.hepımız ıcın hakkımızda hayırlı olanı versın yaradan..

pptya canım bende şunu anlamıyorum insan hiç maddi durumum yok bakamıyorum diyerek çocuk aldırırmı bak bizler kıvranıyoruz çocuk diye hem çok günah ,yanlış anlama lütfen ben genelden bahsediyorum

ay sever ne güzelll şeyler yazmışın sen öyle doru sölüyosun bizde bi gün anne olacaz inş rabbim neyle uygun gördüyse artık olalım derdimize derman olsun yeterki tıp ilerledi..

pptya87 canım durumun bukadar ciddi olduğunu bilmiodum tabiki olun ozman hemen ama ii dr seçin ciddi bi durum çünki hakkınızda hayrlısı buarada ilk 3 ay içinde hamile kalacaksın die bişi yok ümitlendirme kendini emi 1 yıl içinde deniliyor....sonra üzülürsün ben üzüldüm çünki 5 ay oldu bak bizim hala tık yok .

aleyna 22 cim hiçte yanlış anlamıyorum çünkü bu duruma bende karşıyım evlenince ve anne olmak için çırpınınca anladım her ne olursa olsun bir bebeğe kıyılmamalı bak bizler nelerimizi veririz bir bebek için değilmi ama işte kolay elde edilen şeyin ne yazıkki pek kıymeti olmuyor anlıyorum seni.
cucuxxx zaten ben doktorun dediğine hiç ümitlendim o söylediğinde ben aynen yaaa iyimiş iyi o zaman dedim ama bugün bi haber aldım lise arkadaşımdan gecen yıl evlendi 14 ay falan oldu çocuk olmayınca doktora falan gittiler 11 aylık evliyken eşi varikosel çıkmış hemen ameliyat demiş doktor olmuş ve tam 1 ay sonra arkadaşım hamile kalmış öğlen beni aradı müjde müjde darısı başına 5 haftalık hamileyim dedi çok sevindim yani böyle örneklerde var valla bilmiyorum bi ameliyat olsun da ne zaman gelirse gelsin bebek yeterki gelsin öptüm kızlar sizi.....

arkadaşlar varikosel ameliyatından hemen sonra hamile kalınacak diye bir şey yok..zaten spermlerin kendini tam olarak yenilemesi yaklaşık 70 gün.ameliyattan 1 ay içinde sonuç alınması imkansız gibi...onlarda ya varikosel çok ileri değildir,yada fazla etkilememiştir,sayı falan biraz daha düzgündür...kimse üzmesin kendini..başkalarıyla da kıyaslamayın...herkesin sayı,hareketlilik,morfoloji vs.farklıdır yani...şartlar eşit değilken kıyas yapıp da kendinizi harap etmeyin...

arkadaşlar varikosel ameliyatından hemen sonra hamile kalınacak diye bir şey yok..zaten spermlerin kendini tam olarak yenilemesi yaklaşık 70 gün.ameliyattan 1 ay içinde sonuç alınması imkansız gibi...onlarda ya varikosel çok ileri değildir,yada fazla etkilememiştir,sayı falan biraz daha düzgündür...kimse üzmesin kendini..başkalarıyla da kıyaslamayın...herkesin sayı,hareketlilik,morfoloji vs.farklıdır yani...şartlar eşit değilken kıyas yapıp da kendinizi harap etmeyin...

aynen katılıyorum canım.ama mucızelerede ınanıp umut etmekte fayda var..

emel 82 sana bende katılıyorum ama arkadaşımın eşinin varikoseli 3. derecedeymiş ve hemen ameliyata alınmış yanlız morfolojisi iyiymiş o durumda olmasına rağmen ve ameliyattan 1 ay geçtikten sonra arkadaşım hamile kalmış.benim umutlanmamın tek nedeni eşiminde morfolojisi sperm değerleri hareketliliği falan işte iyi çıktı hiç sorun yok doktor o dönem ameliyata gerek duymadı bile 6 ay daha deneyin dedi ama 1 yıl geçti olmadı bende hiç sorun yok eşimdede sperm değerleri iyi olduğu için doktorlar 3 ay sonra gebelik mümkün olabilir demişti.

X