112 kiloyum kadın doğum uzmanı bana hastalıklı muamelesi yaptı.

“Senin yüzünden öldü” cümlesini gerçekten kullandı mı? Kullandıysa zira kendisi doktor olamaz! İlk üç aylık dönemde olan düşüklerin %90 nının sebebini bulamıyorlar. Tekrarlayan düşüklerde genetik test yaptırmanız gerekiyor. Yani doktor sırf kilona bakıp kesin bu yüzünden düştü gibi bir teşhis koyamaz.
Sizin söylediğiniz de doğru değil bu arada; “eşimin varikosel sorunu düzünden düştü” bildiğim kadarıyla varikosel sperm azlığı ve sağlıklı sperm olmaması demek. Sağlıksız sperm zaten dölleyemez. Hadi diyelim sağlıksız sperm dölledi ve sonuçta düşük oldu, düşük sonrasında bebeğe genetik test yaptırıp kesinlikle bu yüzden olduğu teşhisini aldınız mı? Doktorun size yaptığını siz de eşinize yapmışsınız sanki biraz. Yani ne doktorun size bunu söylemeye hakkı var ne de sizin eşinize böyle bişey söylemeye hakkınız var. Erken dönem düşüklerin bir çok sebebi olabilir. Her bir düşüğe genetik test yaptırmadan sebebini bilemezsiniz. Sağlıksız sperm olabilir, sağlıksız yumurta olabilir, kilo olabilir, kan pıhtılaşması olabilir, gizli şeker olabilir, her şey sağlıklı olsa bile, gelişim esnasında ufacık bir aksaklık bile olabilir. Ama anne ve bebek sağlığı açısından kilo vermek daha iyi olacaktır. Gebelik sırasında olmasa bile doğum sırasında fazla kilo risk teşkil ediyor. Umarım sağlıklı bir şekilde istediğiniz evladınıza en kısa sürede kavuşursunuz.
Benim ve bebeklerin patolojisine bakıldı hiçbir bulgu cikmadi, genetik yaptırdık o da çıkmadı, eşimde çocukken yanlış ameliyat sonucu duzelebilir varikosel çıktı onun doktoru sadece bu yüzden olabilir dedi ve ameliyat oldu. İnşallah çok sağ olun. Eğer cesaret edebilirsem 100un altına düşünce tekrar başka bir doktordan onay alıp bu yola çıkmak istiyorum.

İşte beni şeker yönümle vurdu kilom için de azarladı hastalikliymisim gibi
Kusura bakma ama obezite ve kilo bir hastalıktır normal değil. Anlıyorum bebek sahibi olmak istiyorsunuz düşük var ama hiçbir doktor bu kiloya normal deyip çocuk yap demez. Ben 20 haftalığım 65 kilo oldum boyum 176 buna rağmen zorlanıyorum. Önceliğiniz kilo vermek olmalı 75 kilo Arkadaşıma bile önce kilo ver dediler

112 kiloyum, son derece sağlıklıyim vitaminlerin tam yumurtlamam çok iyi, kolesterolum tiroitim, tansiyonum herşey normal. Daha önce iki melegimi eşimin varikosel olmasından dolayı kaybettim. Eşim ameliyat oldu bir yıl gecti. Acılarımı dindirdim, kendimi toparladım ve yarım kalan hikayemi yeniden yazmak istedim. Medipol Çamlıcaya gittim ve kadın doğum uzmanı bana hastalıklı muamelesi yaptı. Aynı gün endokrine gittim tüm testleri yaptık gebeliğe engel durumun yok dedi ama kadın doğumcu beni yerin dibine soktu sen hamile kalsan gene düşük yaparsın insülin direncin var senin kilo verememissin, düştüklerin de senin yüzünden öldü dedi.Psikolojim bozuldu öyle soğudum ki bu çocuk mevzularindan, hırs yaptım doktora gideli 5 gün oldu ve ben aç kalarak aralıklı oruçla 108 e düştüm kilolu hamilelik geçirenler yorum yapabilir mi? Ben sırf kilom var diye sağlıklı olmama rağmen gerçekten anne olmayı haketmiyor muyum?
Cok uzuldum boyle bir sey yasadiginiz icin :(
Bende 91 kiloyum diyet yapiyorum suan, tirodiim yavas, insulin direncim var pcos var
Gebelige engel hicbir durumum yok ve gittigim bazi doktorlar bu sekilde kilo vermen lazim uyarisi yapiyor haklilar da evet kilo ile yaglanma cok oluyor gebelikte hastalik riski oluyor ama bu sekilde size kendinizi kotu hissettirmeezler üslubu duzgun olmali, cozum odakli yaklasmali. Baska hastaneye gidin medikalpark atasehir ya da medicanada daha cana yakin doktorlar var, ben bu sekilde muameleyi devlette bile gormedim çok ayıp

• Beğen
Reactions: Gao
İki kız kardeşim var ve kiloları çok normal şeker hastalığı genetik bizde kilomu veririm ama şeker segisecegini sanmıyorum sadece diyetle dengeleyebilirim bu hamileleige engel mi gerçekten. Şeker hastaları nasıl doguruyor
Şöyle anlatayım ben şeker hastası değilim, hayatım boyunca çok kilolu da olmadım maksimum kilom 62ydi. 58 kilo ile hamile kaldım ve gebelik diyabeti çıktı. Bu daha çok metabolik ve genetikmiş dediğiniz gibi. Gebelik bunu tetiklemiş. Bana söylenen doğumdan sonra da yediklerime içtiklerime hayat boyu devam etmem gerektiği, eğer ki kötü beslenmeye devam edersem yüksek şeker, karbonhidrat alırsam ileride tip 2 diyabet geliştirme riskim varmış. Siz de bu durumdasınız büyük ihtimalle. Bunu tip 1 şeker hastalığı ile karıştırmayın, onlar sadece insülin kullanarak düzenleyebilirler bunu ama siz hayat tarzı değişikliği ile bunu çok rahat aşabilirsiniz. İnsülin direnci yedikçe artan bi şey kilo aldıkça artan bir şey. Doktorun üslubu çok kötü olsa da söylediği doğru şeker konusunda.

Bende 105kg gitmiştim doktor beni bir dövmedigi kalmıştı. Sen de bir sorun yok gibi zayıfsa gel dedi.ben inadına daha çok yedim çünkü psikolojim bozuktu. Sonra Çölyak hastası çıktım 3 senedir glutensiz besleniyorum 85 kiloya düşüp rahmetli oğluma kendiliğinden hamile kaldım. Tabii ondan sonra tüp bebek denemek zorunda kaldım çünkü Rahmi ile küçük bir problem vardı. Siz ben de doktorun dediklerini ciddiye almayın desem de kilo ile ilgili olanları ciddiye alın çünkü en güzel örneği benim
Kiloyu ciddiye aldım evet ama bu kadar sert olması beni mahvetti. Hırs yapıp 112.5dan 108e düştüm spor ve diyetle daha beş gün oldu

Kiloyu ciddiye aldım evet ama bu kadar sert olması beni mahvetti. Hırs yapıp 112.5dan 108e düştüm spor ve diyetle daha beş gün oldu
Maalesef doktorlar bizim psikolojimizi ciddiye almıyor umurlarinda değiliz.hakkinizda hayırlısı olsun .hazır gıdadan un dan uzak durun faydasını mutlaka göreceksiniz

112 kiloyum, son derece sağlıklıyim vitaminlerin tam yumurtlamam çok iyi, kolesterolum tiroitim, tansiyonum herşey normal. Daha önce iki melegimi eşimin varikosel olmasından dolayı kaybettim. Eşim ameliyat oldu bir yıl gecti. Acılarımı dindirdim, kendimi toparladım ve yarım kalan hikayemi yeniden yazmak istedim. Medipol Çamlıcaya gittim ve kadın doğum uzmanı bana hastalıklı muamelesi yaptı. Aynı gün endokrine gittim tüm testleri yaptık gebeliğe engel durumun yok dedi ama kadın doğumcu beni yerin dibine soktu sen hamile kalsan gene düşük yaparsın insülin direncin var senin kilo verememissin, düştüklerin de senin yüzünden öldü dedi.Psikolojim bozuldu öyle soğudum ki bu çocuk mevzularindan, hırs yaptım doktora gideli 5 gün oldu ve ben aç kalarak aralıklı oruçla 108 e düştüm kilolu hamilelik geçirenler yorum yapabilir mi? Ben sırf kilom var diye sağlıklı olmama rağmen gerçekten anne olmayı haketmiyor muyum?
Canım bende kiloluyum ve benimde düşüklerim oldu tüm değerlerim hormonlarım çok iyi ama doktor kilo ver diyor çünkü bir sebep bulamayınca kiloya takıyorlar hatta bende dönüp arkadaşım 116 kilo ile hamile kaldı ve doğurdu dedim doktor da bana ben gebe kalamazsın demiyorum zaten kalmışsın daha önce ama düşüğe sebebiyet verebilir yada hamile kalırsın şeker tansiyon bir sürü rahatsızlık oluşur dedi yani dediğim gibi kilo engel deil bazen ama kişiden kişiye de değişiyor hatta bana 5 kilo versen bile etkisi olur demişti fayda anlamında

Hiçbir kadın kilosu yüzünden küçük görülemez ve hiçbir anne evladının kaybındam sorumlu tutulamaz biz kadınlar herhalimizle mükemmeliz sen bir dr lafı ile kendini asla böyle görme canım bu doktorun insani görüş hatası ama keşke başhekime çıkıp şikayette bulunsaydin bir dr hastası ile aşağılayıcı konuşmamalı😒

Bende 91 kiloyum diyet yapiyorum suan, tirodiim yavas, insulin direncim var pcos var
Gebelige engel hicbir durumum yok ve gittigim bazi doktorlar bu sekilde kilo vermen lazim uyarisi yapiyor haklilar da evet kilo ile yaglanma cok oluyor gebelikte hastalik riski oluyor ama bu sekilde size kendinizi kotu hissettirmeezler üslubu duzgun olmali, cozum odakli yaklasmali. Baska hastaneye gidin medikalpark atasehir ya da medicanada daha cana yakin doktorlar var, ben bu sekilde muameleyi devlette bile gormedim çok ayıp
Ben çok daha beterlerini de gördüm hamileyken bebeğimin kalbi yavaş atıp duruyodu zehirlenme ihtimaline karşı tam onbeş gün bekledim olur da düzelir diye bu süre içinde de devlet Hastanesi'ne gittim o üzüntüyle daha iyi görünür diye üstümü çıkardım doktor bana vajina görmeye meraklı değilim demişti. Gerçekten doktorlara neden bazı şiddet uyguluyorlar yaşadıkça anlıyorum. Ben o gün o üzüntüyle cevap bile verememistim ve yine bu doktora da uzuntumden dolayı cevap veremedim ben bir zavallıyım

Bak doktorun tutumu hic hos degil ama haklilik oayoda var. Ben diyet yaptigim sirada 80 kg ile hamile kaldim. Dpguma 94 kilo girdim ve 1 ay erkendi. Cunku tansiyon yuzunden aylarca kullandigim tansiyon ilacida kan sulandirici ignelerde ise yaramiyordu ve artik tansiyonum cok yukseliyordu ki birde dusugum var oncesinde. Ayrica gebelukte karaciger degerlerim yukselmisti sonradan progestan a bagladilar bunu ama baska bir doktorda su kilo ilr tabikide degerlerin yukselir demisti banada mesela. Kilo gercekten hamilelikte apayri bir saglik sorunu. Obezite hastalik yani. Ben de simdi diyetteyim hatta yine. Glow up konusunda beraber yapiyoruz hatta buradaki arkadaslarla gel sende kilo ver. Gercekten hastayiz cunku bu kilolarimiz kaynakli obezite hastasiyiz. Saglikli olmak cok daha avantajli. Uzulme kilo ver.

Düşük yaptığım gün dogumhanede anesteziden uyandığımda ağlayarak kendimi suçlayarak sayiklamistim ve ebe hemşireyle doktor bana diğer odalarda doğumu bekleyen kadınları gösterdi 160 kilo kadın orda doğum yapıyordu hiç unutamıyorum. 65 yaşında kadın vardı diğer odada da çok kahroldum sebebini çok aradık eşimle ve bulduk toparladik kendimizi hem mental hem bedenen ve bu doktorla karşılaştım aslında tüm mesele bu

Ben çok daha beterlerini de gördüm hamileyken bebeğimin kalbi yavaş atıp duruyodu zehirlenme ihtimaline karşı tam onbeş gün bekledim olur da düzelir diye bu süre içinde de devlet Hastanesi'ne gittim o üzüntüyle daha iyi görünür diye üstümü çıkardım doktor bana vajina görmeye meraklı değilim demişti. Gerçekten doktorlara neden bazı şiddet uyguluyorlar yaşadıkça anlıyorum. Ben o gün o üzüntüyle cevap bile verememistim ve yine bu doktora da uzuntumden dolayı cevap veremedim ben bir zavallıyım
Nasıl yani alttan ultrasonda mı bunu dedi normal ultrasonda mı?

Nasıl yani alttan ultrasonda mı bunu dedi normal ultrasonda mı?
Hazırlan dedi perdeyi çekti tamamen ikinci bir görüş için annemin zoruyla gitmiştim devlete. ben de perdeyi çekince rahat baksın direk alttan hazırlık yaptım beni öyle görünce azarladı ve o acı haberi verdi beni azarladigi için mi bebeğimin kalbi atmiyo diye mi bilmiyorum ama yüzünde o acıma duygusu belirdi ultrasonda bakarken 😔

Kaç aylık bebeğiniz suan

İki kız kardeşim var ve kiloları çok normal şeker hastalığı genetik bizde kilomu veririm ama şeker segisecegini sanmıyorum sadece diyetle dengeleyebilirim bu hamileleige engel mi gerçekten. Şeker hastaları nasıl doguruyor
Evet şeker genetik okey ama mesela benim anne tarafın komple şeker hastası annem de dahil hem de insülin kullanma seviyesinde anneannem şeker yüzünden ölmüş, ben ve ablam komple anne tarafı genetiğine sahibiz bütün hastalıklarımız aynı ablam ve bende haşimato var ikimizde de pcos var ama şeker yok. Haşimato ve pcosun da hiç bir etkisini yaşamıyoruz neden mi? Çünkü kendinizi bildik bileli hep diyet yapıyoruz, yapmazsak başımıza ne gelecek biliyoruz. Ben zaten genetik ne yapabilirim deseydim inanın sizden çok daha kilolu olurdum ve muhtemelen şuan ben de insülin kullanıyor olurdum. İnanın şeker şu dünyada bildiğiniz bir çok hastalıktan daha tehlikeli, hele bir de gebelikte aşırı tehlikeli normal doğum olsa bile bebekte doğum sonrası sorunlar olabilir maalesef sizi asla üzmek gibi bir niyetim yok ama açlık şekeriniz şuan 120 ise gebelikte 200 üstüne çıkar. Şeker tedavi edilemez bir hastalık değil doğru diyetle tedavi ediliyor. Kendinize güvenin yapabilirsiniz! Hele bir de bir kere yapınca şimdiye kadar nasıl kilo vermeden beklemişim diyeceksiniz.

Doktorun yaptığı yanlış ama 112 kilonun sağlıklı olduğunu mu düşünüyorsunuz?
Kilo sağlıklı bir şey değil evet ama ergenlik döneminde hormonal sorunlar yaşadım pcos vardı tamamen yok oldu ama hormonlar yüzünden aldığım kilo kaldı ve vermek hiç kolay değil beni görseniz 110 kilo da demezsiniz zaten çünkü hormon temelli alınmış bir kilo. Yiyerek aldığım bir kilo olsaydı kan değerlerinde kalp, tansiyon, full şeker, kolesterol vs olurdu. Derdimi kimseye anlatamıyorum ki. Buraya yazdım rahatlamak için muazzam tepkileri izle daha kötü oldum

Back
X