Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
biz de 3.doktorumuza gittik. 5 yapacağız galiba bu doktor sayısını. fakülteye gitttik. asistan bir doktor muayene etti. ama güzel ilgilendi. gözle görülür fazla birşey yok dedi. var denebilirse 1.derece o da ameliyat gereksiz dedi. ağrı şikayetiniz var mı dedi, biz yok dedik. tek sperm sayımız düşük. ondan önce gittiğimiz doktorlarım sprem analizlerini ve dopller sonuçlarını gösterdik. biri ameliyat dedi diğeri birşey yok dedi, dedik. biz klinik olarak sadece çocuk sahibi olmada problem çekenleleri yani ağrı, sızı gibi şikayet olmayanaları prensip olarak ameliyat önermiyoruz dedi. çünkü ameliyatın hiçbir garantisi yok dedi. sperm sayısı 3 milyonsa en fazla 3milyon 300bin olabilir diyerim dedi. fayda gören var ama hiç fayda görmeyen de çok var dedi. diğer doktorlar(ikisi de özel bir hastaneydi)ekonomik çıkar gözeterek ameliyat demiş olabilir dedi. kullandığımız iğneleri sorduk. pregnyl, menagon ve sustanon. bu ilaçlar iyi dedi. 6 ay bir sene bu tedaviye devam edin dedi. eğer hala çocuğunuz olmazsa o zaman aşılama da ya da tüp bebek gibi yöntemler denersiniz dedi.
kararsız kaldık çok.
1.doktor elle muayenede varikosel var dedi, doppleri görünce birşey yok dedi
2.doktor sadece doppler istedi, varikosel var, ameliyat dedi.
3.doktor sadece elle muayene yaptı,varikosel varsa bile1.derecede dedi. ameliyata gerek yok dedi
bugün 4.doktora gidiyoruz bakalım.
arkadaşım benim eşimin sperm sayısı 1600000 di bir kasık 4. derecede diğeri 2.derecedeydi hemen ameliyat oldu ilk 4 aylık dönem sonunda sayı 1600000 den 5000000 çıktı yani 3 katına o yüzden bu hastalık ilerlemeden ameliyat en iyisi ben o şekilde biliyorum bizim doktorumuz çok az bir sayıyla başladık eğer diyelimki sayı 5000000 olsaydı ameliyattan sonra 15000000 olabilirdi dedi çünkü 3 katı gibi bir artış yakaladık ayrıca morfolojide yüzde 0 dan bire çıkt ve doktorumuz şunuda ekledi eğer ameliyattan önce diyelimki tüp bebek yapsaydık şanşımız onda bile çok azdı sağlıklı sperm azdı yani ama şimdi daha fazla bu ay 8. ayımız bekliyoruz ramazandan sonra tahlil tekrarlanacak 1 yıl içinde herşey olabilir bizim doktorumuzun söylediği bu ayrıca şunuda ekledi genelde 8. ayda maksimum seviyeye ulaşırmış sen bir kere bence yanlış doktora gitmişsiniz bu umutsuz konuşmayla sizi baştan çökertmiş umudunu yitirme takdir allahın hamdolsun ayrıca ilgilenenenler için söylüyorum bizim doktorumuz ihsan kararman fatihte andromer diye bir özel muayehanesi var 4 doktorla birlikte araştırın
merhabalar hanımlar eşim 6ocakta ameliyat oldu o nedenle giremedim kaç gündür siteye,ameliyatı merak edenler,benden cevap bekleyenler ve benim tecrübeli arkadaşlara sorular sormam için böyle bir konu açtım.
öncelikle ameliyattan bahsedeyim;eşim çift taraflı ameliyat oldu bir buçuk saat kadar sürdü,belden aşağısı uyuşturularak yapıldı,öğlen ameliyatı yapıldı akşam çıktık kalan oluyormuş ama eşim çıkmak istedi,biz sadece eşimin anne ve babasına söyledik,çok zor bir ameliyat değil eşim ameliyat günü de dahil 3gün evde dinlendi sonra işe gitti,ameliyattan sonra iğneden mi bilmiyoruz eşim baş ağrısından şikayet etti hep,diğer türlü ağrı aşırı yok dedi.doktor ağrı kesici ve antibiyotik yazdı antibiyotiği içsin dedi onu içti ama ağrı kesici içmedi maşallah,ilk günler oturup kalkma biraz zor oluyor yürüme sünnet çocuğu gibi lülülülülülü yatarken de bacaklarının arasına yastık koyarak yatıyor.siz bakmayın benim böyle detaylı anlattığıma korkulacak bişey yok...doktor 1hafta yıkanma dikişlere su değmesin,1hafta 10gün kendini hiç zorlama ilişki yasak falan dedi.
ve de kızlar belki yadırgıyacaksınız ama gülün diye anlatıyorum cehaletimi mazur görün,biz varis yumurtalıkta diye ameliyat yumurtaklıklardan yapılıyor sandık ama karının altı yumurtalıkların üstündeki iki kesiği(çift taraflı yapıldığından) görünce öğrendik laelaelaelaelae.velhasılı kelam ameliyat böyleydi sorularınız varsa cevaplarım.
benimde bu ameliyatı daha önce geçirip hamile kalan arkadaşlara sorum olacak;ne kadar sürede hamile kaldınız keçiboynuzu içiriyorum eşime ayrıca tavsiyelerinizi bekliyorum...