112 kiloyum kadın doğum uzmanı bana hastalıklı muamelesi yaptı.

Çok teşekkür ederim güzel yorumun için benimkiler inde sebebi belli doktor sadece yüzüme bakarak saçma sapan laflar etti. Sen de vazgeçme ben de vazgevmiycem bu durum beni aşırı hirslandirdi gelen kötü yorumlar bana tam gaz verdi moralim bozulsa da ben yarım kalan hikayemi tamamliyvam
Ne kötü yorumu yaptık? Bu kurban psikolojisi ile bir yere varmanız zor.

112 kiloyum, son derece sağlıklıyim vitaminlerin tam yumurtlamam çok iyi, kolesterolum tiroitim, tansiyonum herşey normal. Daha önce iki melegimi eşimin varikosel olmasından dolayı kaybettim. Eşim ameliyat oldu bir yıl gecti. Acılarımı dindirdim, kendimi toparladım ve yarım kalan hikayemi yeniden yazmak istedim. Medipol Çamlıcaya gittim ve kadın doğum uzmanı bana hastalıklı muamelesi yaptı. Aynı gün endokrine gittim tüm testleri yaptık gebeliğe engel durumun yok dedi ama kadın doğumcu beni yerin dibine soktu sen hamile kalsan gene düşük yaparsın insülin direncin var senin kilo verememissin, düştüklerin de senin yüzünden öldü dedi.Psikolojim bozuldu öyle soğudum ki bu çocuk mevzularindan, hırs yaptım doktora gideli 5 gün oldu ve ben aç kalarak aralıklı oruçla 108 e düştüm kilolu hamilelik geçirenler yorum yapabilir mi? Ben sırf kilom var diye sağlıklı olmama rağmen gerçekten anne olmayı haketmiyor muyum?
Doktorun yaptığı tam bir rezillik kendisini ne sanıyor acaba. Kanıtlama şansınız varsa şikayetçi bile olun derim size.
Şimdi gelelim kilo durumuna ben hamile kaldığımda 92 kiloydum doktorum bana sağlık sorunun yok ama bu olmayacağı anlamına gelmez her hamiellikte zayıf kilolu farketmez sıkıntı olmayacağının garantisi yok ama sen daha riskli gruba giriyorsun demişti. Yani daha makul kiloda hamile kalanlara kıyasla sen sağlıklı olsan bile hamilelikte belli başlı şeker tansiyon tiroid vs sorunu yaşama ihtimalin yüksek demişti diyet listesi yapıldı kontrollü bir şekilde ilerleme olacak dendi. Nitekim evet hamile kalmadan önce bir sorunum yokken ilk haftalarda troid problemim oluştu. Kalp durması sonucu bebeğimi kaybettim ilerleyen haftalarda bişey olur muydu bilmiyorum ama gebelik sonlanmasıyla troidimin düşmesi bir oldu. Yani kısaca o doktor insan bile değil çalışmalar yapıyorsanız o arada sağlıklı bir şekilde beslenirsiniz hamile kaldığınızda ona göre takip yapılır ve olur biter. Benim çok yakın bir tanıdığım 115 kilo ile hamile kaldı dikkat etti bir şeker sorunu oldu ama sağlıkla kucağına aldı. O yüzden üzülmeyin dikkat edersiniz vermeye çalışırsınız hamilelik diyetisyenleri var onlarla çalışırsınız amaç siz kilo almadan bebeğe aldırmak olur sağlıkla atlatırsınız o süreci. Ve bir daha doktor olmuş ama insan olamamış o kişiye gitmeyin

Peki ne yapalım genetige çözüm yok ancak dikkat etmek var sırf olasılık var diye bu hayatı yasamayalim mi? Ölelim mi ben bıktım artık bu şekilde yaşamaktan intihar mı edeyim? Umut yoksa ne var şu hayatta

Umut her zaman var tabi ki ama gerceklerde var.
Bana da doktorlar kilo gebe kalmama engel olmadığını ama kilonun getirisi olan seker ve tansiyonun sağlıklı bir bebek dunyaya getirmeye engel oldugunu , gebelikte kiloya bağlı olarak benim kan basıncimin ve bebegin kan basıncinin artacagini bunun da tansiyona sebep olacagini tansiyonun da pihtiya sebep olup düşüge sebep olabilecegini söylüyorlar. Bu risk kilolu olmayanlarda yok mu tabiki var ama kilo bu riski ×5 kat artırıyor.
Kiloya bagli olarak seker yukselirse bebegin suyu fazlalasir ve erken doguma ya da ölü doğuma sebep olur diyorlar.
Önemli olan gebe kalmaniz kalmamiz degil
Kiloya bağlı olarak gelisen komplikasyon sebebi ile bebegi sağlıklı olarak ve zamanında dünyaya getirmeniz getirmemiz.

Boyunuz ve yaşınız kaç? Bakın burada kimse sizi üzmek istemiyor. Ama herkes doğru bildiği yüzünüze söylüyor. Bunu kendi aileniz arkadaşlarınız yapmaz, sizi üzmemek için. Bu sitenin amacı da bu gerçek yorumlar, tavsiyeler almak.
Hamile kalırsanız, bir diyetisyen eşliğinde beslenmenizi öneririm onlar hamilelere uygun diyet programı hazırlar benim tanıdığım böyle yaptı, çok güzel kilo verdi, sağlıklı doğum yaptı. Hamilelik, emzirme hep kilo yapan şeyler ünlülere bakın hepsi kilo alıyor sonra veriyor. Ben ilk oğluma 65 kilo ile hamile kaldım, doğum yaptığım hafta 75 tim. Ki hamileyken hiç tatlı vs yemedim, çok sağlıklı beslendim, karnım doğumdan sonra dümdüz oldu hemşireler göbek sadece bebekmiş dediler. Emzirirken iştah açılıyor. Ondan sonra yine 65 e indim. İki kez düşük yaptım, sonra küçük oğluma hamile kaldım. Onda sezaryen oldum. Geçen ay test yaptırdım, şekerim 100 açlık, kolesterol tansiyon hepsi düşük. İnsilün direncim de yok. Ama ben de zayıf değilim, belli yaştan sonra kilo vermek zorlaşıyor. Çocukla daha zor spora vakit ayırıyorsunuz. O yüzden önce kilo verin, yürüyüş yapın şeker çok tehlikeli, böyle devam ederseniz şeker hastası olabilirsiniz.

160 boy, 55 kilo ile hamile kaldım. 8 kg alıp doğurdum. 6 kg aldığım zaman öğrendim gebelik şekerim olduğunu. Sürekli karpuz ya da şeker yiyordum. Hep tatlı istiyordu canım. Normal hissetmiyordum. Şekeri öğrenip hemen diyete başladım. Örnek için yazıyorum. Şimdi kilo aldım malesef çok yiyorum.

Burda kimse size kötü yorum yapmamış. Sadece doktorunuz gerçekten kötü konuşmuş. Şikayeti hakediyor.

Burdaki yorumlar hırslandırmasın. Kendiniz, sağlığınız için yapın. Kilo ne kadar çoksa bir anda o kadar hızlı kilo verilir. Sonra kilo verişiniz düşerse o hırs yetmez. Kendiniz için yapın. Mutlaka diyetisyenle çalışın. Güzelce verirsiniz kilonuzu. Neden az da olsa risk varsa onu yok etmeyesiniz ki?

İnşallah istediğiniz gibi gider ve alırsınız bebeğinizi kucağınıza.

Doktorun yaptığı tam bir rezillik kendisini ne sanıyor acaba. Kanıtlama şansınız varsa şikayetçi bile olun derim size.
Şimdi gelelim kilo durumuna ben hamile kaldığımda 92 kiloydum doktorum bana sağlık sorunun yok ama bu olmayacağı anlamına gelmez her hamiellikte zayıf kilolu farketmez sıkıntı olmayacağının garantisi yok ama sen daha riskli gruba giriyorsun demişti. Yani daha makul kiloda hamile kalanlara kıyasla sen sağlıklı olsan bile hamilelikte belli başlı şeker tansiyon tiroid vs sorunu yaşama ihtimalin yüksek demişti diyet listesi yapıldı kontrollü bir şekilde ilerleme olacak dendi. Nitekim evet hamile kalmadan önce bir sorunum yokken ilk haftalarda troid problemim oluştu. Kalp durması sonucu bebeğimi kaybettim ilerleyen haftalarda bişey olur muydu bilmiyorum ama gebelik sonlanmasıyla troidimin düşmesi bir oldu. Yani kısaca o doktor insan bile değil çalışmalar yapıyorsanız o arada sağlıklı bir şekilde beslenirsiniz hamile kaldığınızda ona göre takip yapılır ve olur biter. Benim çok yakın bir tanıdığım 115 kilo ile hamile kaldı dikkat etti bir şeker sorunu oldu ama sağlıkla kucağına aldı. O yüzden üzülmeyin dikkat edersiniz vermeye çalışırsınız hamilelik diyetisyenleri var onlarla çalışırsınız amaç siz kilo almadan bebeğe aldırmak olur sağlıkla atlatırsınız o süreci. Ve bir daha doktor olmuş ama insan olamamış o kişiye gitmeyin
İlk defa gittim yeni bir başlangıç için. Başınız sağolsun sizin de. Çok teşekkür ederim yorumunuz için

112 kiloyum, son derece sağlıklıyim vitaminlerin tam yumurtlamam çok iyi, kolesterolum tiroitim, tansiyonum herşey normal. Daha önce iki melegimi eşimin varikosel olmasından dolayı kaybettim. Eşim ameliyat oldu bir yıl gecti. Acılarımı dindirdim, kendimi toparladım ve yarım kalan hikayemi yeniden yazmak istedim. Medipol Çamlıcaya gittim ve kadın doğum uzmanı bana hastalıklı muamelesi yaptı. Aynı gün endokrine gittim tüm testleri yaptık gebeliğe engel durumun yok dedi ama kadın doğumcu beni yerin dibine soktu sen hamile kalsan gene düşük yaparsın insülin direncin var senin kilo verememissin, düştüklerin de senin yüzünden öldü dedi.Psikolojim bozuldu öyle soğudum ki bu çocuk mevzularindan, hırs yaptım doktora gideli 5 gün oldu ve ben aç kalarak aralıklı oruçla 108 e düştüm kilolu hamilelik geçirenler yorum yapabilir mi? Ben sırf kilom var diye sağlıklı olmama rağmen gerçekten anne olmayı haketmiyor muyum?
Canım benim sımsıkı kucaklıyorum seni ♥️♥️ Saçma sapan diyetler yapman da sağlığın için çok sakıncalı. Güzel bir şekilde kilo vermeye çalış. Güzel kaliteli besinler al. Seni üzen şeylerden ve kimselerden uzak dur. Seni anlayan ve destekleyen bir doktor seç kendine. Stres kilodan daha büyük düşmanımız. Dusuklerin en büyük sebebi ise bebekteki kromozomal bozukluklar. Öncelikle tıbbi genetikte eşinle birlikte kan vererek genetik tarama yaptirmani ve pıhtılaşma yönünden araştırılmani öneririm. Kronik hastalıklar da başlı başına düşük sebebi olabiliyor. Fakat kan değerlerinin güzel çıkmasi çok sevindirici. Aslında insülin direncinin olmamasi da kilo vermeni kolaylaştırır. Çok güzel bir anne olacaksın yürekten inanıyorum 🙏🏼

İki kız kardeşim var ve kiloları çok normal şeker hastalığı genetik bizde kilomu veririm ama şeker segisecegini sanmıyorum sadece diyetle dengeleyebilirim bu hamileleige engel mi gerçekten. Şeker hastaları nasıl doguruyor
Engel değil tabi ki ama glutensiz beslenirsin, yediklerine dikkat edersin süreci gayet sorunsuz atlatırsın.

Doktorlarda çok kırıcı olabiliyorlar.
Glütensiz beslen, dikkat et şekerine takip et demek bu kadar zor mu…

Ben seker hastasi degilim, safra kesem alındı devamli şekerimi kontrol ediyorum aletimde var.
Bu şeker hastası olup olmamakla ilgili değl aslında hayatımıza sokmaliyiz.

Yanliz glutensiz besleneyim aclik 83 tokluk 90 çıkıyor. Muhteşem değerler….
Mercimek ekmegi olmuyor anlatılan gibi asla olmadi ama tahin ekmeği süper oluyor.

Mesleğim yazı yazmak üzerine, bu yüzden onun için çok güzel planlarım var sadece kendimi toparlamaya çalışıyorum onca yaşadıklarım acılarım gerçekten benim yüzümden mi oldu diye kendimi sorguluyorum. Önce kendime inanmak istiyorum yeniden anne olmaya hazır mıyım 😔
Kübra adında bir fenomen var 115 küsür kiloyla hamile kaldı herşey sağlıklı geçti güzelce de doğurdu bebeğini kiloya bağlamamak lazım nasibi varsa yaşıyor doğup büyüyor

Ben çok kilolu hamile kaldım maalesef. Tabiki kilo olumsuz bir durum hamile olsanız da olmasanız da ki siz bunun eminim farkındasınızdır. Bildiğim kadarı ile kilolusun bebeğine zarar gelecek diye birşey yok. Ki varsa bile üslub bu olmamalı. Sadece biz kiloluların doğuma kadarki süreçte ağrıları, gebelik şekeri ihtimalleri daha fazla. Ama bunu da söylemenin bir şekli şemali var. Bende 104 ile hamile kaldım şuan 117 lere geldim maalesef.

Back
X