Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
slm kızlar bu topik tam benim sorularıma göre inş bana yardımcı olursunuz eşimin sperm tahlilleri normal yolla gebelik oluşması için oldukça yeterli 1cc de 66 milyon normal hareketli %60 anormal hareketli %15 hareketsiz %25 normal görünümlü %75 anormal görünümlü % 25 ancak eşimde çift taraflı varikosel saptandı önceleri hiç problem olmuyordu ama şuanda yani 1 sene geçti kasıklarında batma ağrı ve testislerinde görüntü bozukluğu meydana geldi.ağustosun başında doktora gitcek acaba ne kadar zaman da ameliyat olur beklenecek gibi değil çünkü hem eşime ağrı yapıyor hemde 2 yıldır çocuğumuz olmuyor.diğer sorumda eğer bu sperm değerleri ameliyattan sonrada bozulmazsa ne kadar sürede gebe kalabilirim 1 2 3 ay içindemi yoksa yine 1 sene yada 6 ay beklemek zorundamıyım?

ağrısı varsa bekletmez ameliyat ederler sende bir sorun yoksa hemen hamile kalabilirsin ama eşinin sonuçların iyi sende bir problemmi varmıki 1 sene boyunca olmamış bebiş
:emir_bebek:

yok canım bende hiç sorun yok adetimin 2.günü hormon testi yaptı dr sorun yok dedi 14.gün usg çekti yumurtan çatlamış şuanda ilişkiye gir gebe kalırsın dedi ama eşimde varikosel var deyince hımm dedi doktor.ama yinede senden rahim filmi istiyorum dedi dr sadık ahmet hastanesinde gecen yıl çektirdim tertemiz çıktı bizde anlayamadık bu kadarmı etkiliyor ya bi varikosel gebeliği herşey normalken.

kızlar 25de adet olmam gerekiyordu ama hala bişiy yok acabamı diyorum ama geçen ayda böyle oldu 3 gün geçti sonra oldum.normalde hiç sekmezdi 30 günde bir olurdum stresmi yapıyorum acaba?test yaptırmaya gittim kan verdim geldim hemen adet oldum yine böyle olcak diye bekliyorum neyse yarında olmazsam test alıp bakarım.sonrada hemen adet olurum kesin:))))

yok canım bende hiç sorun yok adetimin 2.günü hormon testi yaptı dr sorun yok dedi 14.gün usg çekti yumurtan çatlamış şuanda ilişkiye gir gebe kalırsın dedi ama eşimde varikosel var deyince hımm dedi doktor.ama yinede senden rahim filmi istiyorum dedi dr sadık ahmet hastanesinde gecen yıl çektirdim tertemiz çıktı bizde anlayamadık bu kadarmı etkiliyor ya bi varikosel gebeliği herşey normalken.

sperm sayısı normal olan hastalarda ağrı sızı veye şekil bozukluğu olmazsa ameliyata gerek duymuyor doktorlar senin eşinin normal çıkmış sonuçları varikosal gebeliğe engel değil doktor ameliyatı ağrısı olduğu için yapıyordur diye tahmin ediyorum

sperm sayısı normal olan hastalarda ağrı sızı veye şekil bozukluğu olmazsa ameliyata gerek duymuyor doktorlar senin eşinin normal çıkmış sonuçları varikosal gebeliğe engel değil doktor ameliyatı ağrısı olduğu için yapıyordur diye tahmin ediyorum

varıkosel gebelıge engel değil haklısın canım ama varıkosel sperm sayısı kalıtesı ustunde buyuk bı olumsuz etkıye sahıp bunu her doktor kabuletmıyor kımı spermelre etkılı dıyorkımı kesınlıkle alaksı yok dıyor.
ben eşimde azosperm varken hamile kaldım ama sağlıksız bı gebelık oldu be kurtaj oldum.bi doktor dediki bu duruma sağlıksız seklı bozuk bi spermle dolleme olmuştur ve gebelık te buyuzden sağlıksız olmuştur dedı ve mantılkı yanıbuda.
her varıkosel agrı yapckdiye bı kuralyok cunku eşimde cift taraflı ve ielridercede varıkosel vardı doktor söyleemese eşim farketmıycektı o yaşına akdr farketmmeıştı cunku. amelıyattan sonra muthış bı iyileşme oldu .
kesınlıkle ameliyat dıyorume egrkı doktor varıkosel teshııs koyduysa yanı.doktor secımı ıyı olmalı ama bunuda unutmayın

evet canım bende varikoselin sperm kalitesini bozduğunu düşünüyorum.eşim ilk tahlilleri yaptırdığında doktor hemen ameliyat önermedi 1 sene geçti aradan halen gebelikte oluşmadı ve son 3 aydır eşimde kasık ağrısı batma tarzında şeyler ve testislerinde çeklime gibi anormallikler başladı.hatta biri yukarda biri aşağıda bence artık doktor ameliyat demeli inş ameliyattan sonra gebe kalırım ya doktora git gel insan yoruluyor.

evet canım bende varikoselin sperm kalitesini bozduğunu düşünüyorum.eşim ilk tahlilleri yaptırdığında doktor hemen ameliyat önermedi 1 sene geçti aradan halen gebelikte oluşmadı ve son 3 aydır eşimde kasık ağrısı batma tarzında şeyler ve testislerinde çeklime gibi anormallikler başladı.hatta biri yukarda biri aşağıda bence artık doktor ameliyat demeli inş ameliyattan sonra gebe kalırım ya doktora git gel insan yoruluyor.

evt canım çok ozel olck dıye yazmamıştım ama testıslerın bıcımıde değişiyomuş eşimde tetsısterinin aynı izadaoldugunu söyluyorşimdi.amabızde agrı sızı bısey olmamıştı.
bize ilk ögrendıgımzde kımse amleyat demedı norml yolla olmaz tup bebk tedavııs yapın dediler ege unıversıtesıne gıtmıştık ozman bız bıraz ugrastık sonra kulak ardı ettık ben işe başladım somestr de devm edrız dedık ara verdık. korunmayı bıraktıktan 10ay sonra hamile kaldım gebleıgım sağlıksızoldu kurtaj oldum eşim benımkurtajımdan nerdeyse8 9 ay sonra amelıyat oldu ameliyatı oneren kadın dogum uzmanıydı.allah razı olsun o doktoran tetıkleyıcımz olmuştu cunku.
eşiemin 6 ay sonrakı tahlılınde 40mılyon olmuştu sayımız 2 mlyon 4 mlyon cıkıyodu sonuçlar gecen aykı sperm sonuucmzsamuhtesem tekkelımeyle.bakalım haftaya yenıdne yaptırcaz ona görre bı tedavı ye başlıcaz dokotrumz ne onerırıse artık.

bırebıra tebrıkler canım.rabbım kucagına aldıgın gunlerıde nasıp etsın ınsallah..
ovulasyon testının markasını yazarmısın.yada ozelden yaz canım..

tebrik ederim.rabbim inşallah hayırlısı ile kucağına alamyı da nasip eder.bu ay bizim ameliyattan sonra 6. ayımız.ve bugün kırmızı kart :KK43:(( ovulasyon testi ne? ben onu hiç bilmiyom.bu ay kullanayım.nerden nasıl alcam?

canım çok tebrik ediyorum seni bebişini sağlıkla kucağına almanı diliyorum:nazar:

tebrik ederim birebira ben görmüştüm başka topikte senin hamile olduğunu inan çok sevindim .allahım tamamına erdirsin inşallah güzel sağlıklı bi hamilelik geçirip hayırlısıyla bebişini kucağına alırsın.darısıda bizlerin başına

slm canım seni çift çizgiyi görmk isteyenelr..
Topıkındne hatırladım. çok guzlebiolay olmuş cidden rabbım saglıkla miniğinizi kucagınza almayıda nasıp etsın.

rabbim kucağınıza almayı nasip eder inşallah darısı bizlerin başına.

Arkadaşlar, hepinize çok çok teşekkür ederim. Allah hepimize hayırlı evlatlar versin inş. Zor oldu, çok üzüldüm, çok ağladım, hala daha inanamıyorum ama oldu. Umudunuzu hiç yitirmeyin ve hep dua edin. Hayırlısı diye. Çünkü hayırsız evlatda çok zor, Rabbim bize herşeyin hayırlısını versin inşallah:Saruboceq:

Ovulasyon testini regli düzenli olan arkadaşlar rahatlıkla kullanabilirler. tam gününü belirliyor. Eğer doktora gidip yumurta takibi yaptıramıyorsanız benim gibi rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Fatıma zehra özelden yazmayı denedim sana ama özel mesajın kapalıydı. Buradan da yasak sanıyorum isim vermek, ne yapsak??
İyi geceler herkese, bende uyuyacağım.
Sevgiler..

bumuyani canım inş sonuçlarınız iyi çıkarda doğal yolla gebe kalırsın.bakalım benim eşim benden çok istekli ameliyat olmayıda çok istiyor inş rahat bi şekilde olur ve çok beklemeden o müjdeli haberi alırız.

bumuyani canım inş sonuçlarınız iyi çıkarda doğal yolla gebe kalırsın.bakalım benim eşim benden çok istekli ameliyat olmayıda çok istiyor inş rahat bi şekilde olur ve çok beklemeden o müjdeli haberi alırız.

neguzel sende sansılı olanlardansın canım kımı erkekte sorunun kendınde oldugunu kabullenmk istemiyor.hiç endişelenmeyın yarımsaat 45 dakıkalık bı ameliyat hastaned eyatmay bıle gerk yok.aynı gun taburcu olabiliyosun.agrı sızı da pek olmuyor galıba sadece bıkaçkez apnsuma gerekıyor

ennes guzel habrlerle gelırsın ınsallah canım..
yenı gelen arkadasım hosgeldın.ınsallah sende amelıyat oncesı hamıle kalanlardan olursun.cunku degerlerınız gercekten cok guzel..

kaç gündür giremedim topiğimiz ilerlemiş bayağı çok sevindim özeldende kutladım zaten taze annelerimizi aramıza yeni katılan arkadaşlarda hoşgelmişler :))
ennes sen naptın canım inş kırmızı kartı görmemişsin çift çizgi seni bekliyor canım bi test yap yaaa

ya sorma bekliyorum hala olmadım ama bugün karnım daha belirgi ağrımaya başladı akşama kadar olmazsam eşime söylicem gelirken al bi test bakalımdiyeceğim.ne bileyim yine aynı şey olcak diye bakmak istemiyorum normalde dayanamaz hemen bakardım geçen ayda böyle olunca gelecek beni meraklandırıyo diyorum.

evde dercem yok kırıldı am vücudum sıcak gibi ne bileyim umutlanmakta istemiyorum.testi yapar yapmaz yazıcam sonucu dua edin ne olur.

ennes cim inş hamilesindir canım bu mutluluğu hep beraber yaşarız inş.bugün benim evlilik yıldönümüm 2 yıl oldu inş 3.yıla bebeğimle girerim.

canım benim inşallah.bizimde 21 temmuz evlilik yıldönümümüzdü bizde 3 ü bitirdik inşallah eşime güzel bi evlilik yıldönümü hediyesi verebilirim.size de daha nice mutlu yıllar inşallah seneye bebeğinle beraber kutlarsınız yıl dönümünüzü.

kızlar sonuç maleseff negatifffffff dayanamadım test aldım herzamnki gibi tek çizgi silik falan hiçbişey yok:KK43:yine stres yaptım heralde ondan gecikti galiba.neyse artık kesin adetim gelir test yaptımya hayırlısı bakalım.

X