- 6 Temmuz 2010
- 9.152
- 13.872
- 498
- Konu Sahibi gumushalhal
-
Eftelya kim? Konuda bahsedilen çocuk 8 yaşında. Bir de babasının önceliği olan başka aile ne demek? 2. evliliği yapınca ilk evlilikten olan çocuk 2.plana mı atılmalı?Neden sevmek zorunda kendi çocuğu varken? O çocuğun zaten bir annesi var. İkincisine de gerek yok. Herkesin önceliği kendi çocuğudur. Eftelyanın da öyle. Çocuğa zarar vermediği sürece sorun yok. Çocukta ondan annesi olmasını beklemiyordur. 11 yaşında kocaman çocuk. Alışacak mecburen. Artık babasının önceliği olan başka bir ailesi var. Keşke boşanmasalardı ama artık olmuş. Kabullenecek. Ben Eftelyanın tavrını çok doğru buldum.
Soylemeden edemicem ne kadar katı bi kalbiniz var iyi ki ayni durumda değilsiniz siz belli ki üvey annelik yapicaksiniz.Neden sevmek zorunda kendi çocuğu varken? O çocuğun zaten bir annesi var. İkincisine de gerek yok. Herkesin önceliği kendi çocuğudur. Eftelyanın da öyle. Çocuğa zarar vermediği sürece sorun yok. Çocukta ondan annesi olmasını beklemiyordur. 11 yaşında kocaman çocuk. Alışacak mecburen. Artık babasının önceliği olan başka bir ailesi var. Keşke boşanmasalardı ama artık olmuş. Kabullenecek. Ben Eftelyanın tavrını çok doğru buldum.
ben evımde mısafır varkende rahatımdır sonucta ev benım evım, o ev onunda evı sayılır ama onun evı ayrı bızım yasadıgımız bızım evımız o da bunun bılıncınde zaten, esıme de vaktı zamanında onun benım ıcın dısardakı herhangı bır cocuktan farkı olmadıgını soylemıstım zaten dusuncelerımı saklamam hıcbır zaman .. benım bır tane evladım var o da kendı dogurdugum dıgerının ıyı sartlarda yasamasını ıyı egıtım almasını guzel bır hayatı olmasını ısterım ama bunun ıcın çaba gösterecek olan ben degılım esım ve kendı annesı ...Canım neden misafir gibi goruyorsun..Bunu çocuk hisseder..Orası onunda evi degilmi..Hem bide misafirin yanında rahat edilmez ozaman sende rahat edemiyormusun çocuk varken? Bence daha şefkatle bak derim..Biraz daha kalbini yumuşat.eminol oda istemezdi anne babası ayrılsın ve ayrı gayrı boyle yaşamayı.
efetlya benımEftelya kim? Konuda bahsedilen çocuk 8 yaşında. Bir de babasının önceliği olan başka aile ne demek? 2. evliliği yapınca ilk evlilikten olan çocuk 2.plana mı atılmalı?
Ben hiç tanımadığım hasta çocuklar için bile gözyaşı dökebilen günlerce üzülen bir insan olduğum için sizi anlamam mümkün değil. Peki eşiniz kızına oğluna davrandığı gibi davranmıyor mu?efetlya benımtabıkıde ıkıncı plana atılmamalı ama baba yada anne evlenen hangısı ıse ıkı tarafa da esıt mesafede davranmalı hele bırde ıkıncı evlılıktende bır yada daha fazla cocuk dunyaya geldı ıse asla ılkıne ayrı bır muamele yapılmamalı ıyı yada kotu anlamda sartlar esıt olmalı....
sonucta kımse ıstemez evlenıpte ayrılmak, kımse bır cocugun anne ve babasından ayrı bır hayat surmesını de ıstemez ama bunun kararını veren ebeveynler ıse ılerde oluşabılecek durumlarda evlılık yenı bır ılıskı yenı bır cocuk vs vs dengeyı de onlar kurmalı dıye dusunuyorum ve ebeveynlerın hayatına gıren ıkıncı estende saygıdan fazlasını beklememek gerekır cunku ne kadar severse sevsın kendı canınızdan kanınızdan olan bır cocuga verdıgınız sevgı ıle sızden olmayan bırırne verdıgınız sevgı aynı olmaz..
durust olayım esımın oglunu sevıyorum ama hasta olsa, basına bırsey gelse en fazla tuh der gecerım fazla umursamam, kendı kızıma bırsey olsa dunyayı yıkarım yanı bırı can bırı canan....
manevı anlamda davranıyor ama maddı anlamda davranmıyor bu belkıde kızımın kucuk olmasından ,ıhtıyaclarını dıle getırememesınden ve benımde her ısını kendı halleden bır tıp olup esımden su lazım bu lazım dıye ıstekte bulunmamamdan kaynaklı olabılır..Ben hiç tanımadığım hasta çocuklar için bile gözyaşı dökebilen günlerce üzülen bir insan olduğum için sizi anlamam mümkün değil. Peki eşiniz kızına oğluna davrandığı gibi davranmıyor mu?
O zaman evliliğinizde de bir problem var. Çocuğun ihtiyaçları söz konusu olduğunda istemenize gerek olmamalı.manevı anlamda davranıyor ama maddı anlamda davranmıyor bu belkıde kızımın kucuk olmasından ,ıhtıyaclarını dıle getırememesınden ve benımde her ısını kendı halleden bır tıp olup esımden su lazım bu lazım dıye ıstekte bulunmamamdan kaynaklı olabılır..
ama sonucta bır esıtsızlık soz konusu ...
o çocuk sizin çocuğunuzun kardeşi farkında mısınız? Böyle davranarak büyük ihtimalle ileride oluşacak abi kardeş bağına da zarar veriyorsunuz. Insanlar evlatlık alıyor da yine canı gibi seviyor. Garip geldi doğrusu. Sürekli benim çocuğum var o yabancı demeniz de....="eftelya2015, post: 52720719, member: 675710"]efetlya benımtabıkıde ıkıncı plana atılmamalı ama baba yada anne evlenen hangısı ıse ıkı tarafa da esıt mesafede davranmalı hele bırde ıkıncı evlılıktende bır yada daha fazla cocuk dunyaya geldı ıse asla ılkıne ayrı bır muamele yapılmamalı ıyı yada kotu anlamda sartlar esıt olmalı....
sonucta kımse ıstemez evlenıpte ayrılmak, kımse bır cocugun anne ve babasından ayrı bır hayat surmesını de ıstemez ama bunun kararını veren ebeveynler ıse ılerde oluşabılecek durumlarda evlılık yenı bır ılıskı yenı bır cocuk vs vs dengeyı de onlar kurmalı dıye dusunuyorum ve ebeveynlerın hayatına gıren ıkıncı estende saygıdan fazlasını beklememek gerekır cunku ne kadar severse sevsın kendı canınızdan kanınızdan olan bır cocuga verdıgınız sevgı ıle sızden olmayan bırırne verdıgınız sevgı aynı olmaz..
durust olayım esımın oglunu sevıyorum ama hasta olsa, basına bırsey gelse en fazla tuh der gecerım fazla umursamam, kendı kızıma bırsey olsa dunyayı yıkarım yanı bırı can bırı canan....
evet farkındayım ve aralarındakı ılıskıye mudahıl oldugum yok ama abisi olarak ondan bır beklentım de yok yanı ılerde ne olur hayat ne gosterır bılmem ama ona abılık yapsın sahıp cıksın gıbı bır derdım yok ılla kardesı olsun yada olmalı gıbı de bır takıntım yok kızım ıcın..o çocuk sizin çocuğunuzun kardeşi farkında mısınız? Böyle davranarak büyük ihtimalle ileride oluşacak abi kardeş bağına da zarar veriyorsunuz. Insanlar evlatlık alıyor da yine canı gibi seviyor. Garip geldi doğrusu. Sürekli benim çocuğum var o yabancı demeniz de....
ıste benım esım o konularda sorumsuz bır model parasının hesabını asla bılmez, ıstemezsenız sormaz bırsey lazım mı dıye, onun su an evdekı gorevı faturaları yatırmak onları bıle gecıktırmelı yatırır sureklı ve dedıgım gıbı bende ne esıme ne baskasına mınnet edecek bırı degılım yapabıldıgım kadarını yaparım cok zorda kalırsam su bu alınacak derım konusun demeyın cok konustum esımle bu konudakı sıkıntımı ama duzelten olmadı boşanmayı bile düşündüm ki evlenemden bana verdiği sözler vardı tutmadı, benden habersız borc yaptı, bırıkımımızden bozdurdu vs vs hıc gırmeyelım o konulara o nedenle..O zaman evliliğinizde de bir problem var. Çocuğun ihtiyaçları söz konusu olduğunda istemenize gerek olmamalı.
ben evımde mısafır varkende rahatımdır sonucta ev benım evım, o ev onunda evı sayılır ama onun evı ayrı bızım yasadıgımız bızım evımız o da bunun bılıncınde zaten, esıme de vaktı zamanında onun benım ıcın dısardakı herhangı bır cocuktan farkı olmadıgını soylemıstım zaten dusuncelerımı saklamam hıcbır zaman .. benım bır tane evladım var o da kendı dogurdugum dıgerının ıyı sartlarda yasamasını ıyı egıtım almasını guzel bır hayatı olmasını ısterım ama bunun ıcın çaba gösterecek olan ben degılım esım ve kendı annesı ...
Zaten annelik yapın demem asla. Ben de sizin gibi düşünüyorum. Yine de acımasız geldi tavrınız biraz. O çocuk evde istebmediğini düşünebilir. İlla kardeş olsun sahip çıksın diye de bir şey yok. Benim de tek kızım ve 2. Düşünmüyorum. Ama böyle bi Şansı olacaksa kullansın isterdim. Benim iki kız kardeşim var çok iyi anlaşıp ilk derdimizde anneden önce birbirimize anlatırız. Tabii abi de abla gibi olmaz. Bilemedim şimdi:)="eftelya2015, post: 52721784, member: 675710"]evet farkındayım ve aralarındakı ılıskıye mudahıl oldugum yok ama abisi olarak ondan bır beklentım de yok yanı ılerde ne olur hayat ne gosterır bılmem ama ona abılık yapsın sahıp cıksın gıbı bır derdım yok ılla kardesı olsun yada olmalı gıbı de bır takıntım yok kızım ıcın..
ıkısı arasındakı ılıskı onları baglayan bır durum. ama ben kızım dısında baska bır cocuga ne annelık yaparım ne de ıhtıyaclarını gıderme anlamında sahıp cıkarım herkes kendı dogurdugundan mesuldur benım gozumde...
ben üvey anne değilim bunu bir düzeltelim sadece ablayım...O pozisyonda kendi çocuğuma nasıl davranılmasını istersem,ben de o şekilde davranirdim sanırım,prensibim bu olurdu...
O zaman Allah size uzun ömürler versin, hep evladinizin yanında ve eşinizle bir arada olun inşallah...
Aksi halde sizin çocugunuzun da sizin gibi bir üvey anneye denk gelmesi çok üzücü olurdu.
yani şöyle söyleyim evime geldiğinde hizmetinde kusur etmem, özel gununde hedıyesını alırım, bırlıkte ıkı yıldır tatıle falan gıdıyoruz eşim ben kızımız ve oglu olarak, gırdıgımız her ortamda onu ınsanlara tanıtırım bahsederım yanı yok saymam, ona karşı bir kötü sözüm davranışım olmamıştır ben sadece mesafelıyımdır fazla konuşmam-hayatı ile ilgili alınacak kararlara eğitim kurs yapılacak harcama vs karışmam, ve alıpta koynuma sokmam canım oğlum falan demem eşiminde böyle bir beklentisi yok .Zaten annelik yapın demem asla. Ben de sizin gibi düşünüyorum. Yine de acımasız geldi tavrınız biraz. O çocuk evde istebmediğini düşünebilir. İlla kardeş olsun sahip çıksın diye de bir şey yok. Benim de tek kızım ve 2. Düşünmüyorum. Ama böyle bi Şansı olacaksa kullansın isterdim. Benim iki kız kardeşim var çok iyi anlaşıp ilk derdimizde anneden önce birbirimize anlatırız. Tabii abi de abla gibi olmaz. Bilemedim şimdi:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?