- 1 Eylül 2014
- 25.908
- 30.321
- 798
- 35
- Konu Sahibi gumushalhal
-
Sadece anlattiklarima bakarak ben de ayni yorumu yapardim kendim hakkinda. Evlenmeden once defalarca siddetin kırmızı cizgim olduğunu ve boyle bir durumda asla evliligimi devam ettirmeyecegimi falan soylerdim. Su anki halime ben de inanmiyorum. Onurum ayaklar altına alinmis, defalarca kandırılmışim. Neden devam ediyorum peki? Birincisi oglum. Ikincisi insanlarin degisecegine dair icimdeki umut. Ucuncusu de esimin burda anlatmadigim yönleri. Tartıştığımız gunler disinda kendimi dunyanin en sansli insani gibi hissediyordum. Zaten kiziyla ilgili mesele disinda hic tartismadik. Yemek yapmasam o girer yapar, misafire bayilir, beni mutlu etmek için nobetinin ertesi gunu baska sehre arkadisimi gormeye goturur, ben mutlu olayim diye arkadsdlarimla birlikte bizi iskocyaya goturdu, hicbir istegimi geri cevirmedi, ne yaparsam yapayim kusmez, surekli beni sevdigini soyler, hediye alir, surprizler yapar. Bebegimizin ilk iki haftasi geceleri o kalkti, altini surekli degistirdi, kucağından indirmedi. Insanlara yardim etmek icin hicborseyini esirgemez.. bunlari dusununce denemeye ve degismesine yardim etmeye deger diyorum bazen. Hangisi gercek o bilmiyorum. Kiziyla ilgili konularda sanki aklini yitiriyor. Ama normalde iyikalpli bir insan ve iyi bir koca. Degiseceginden nasil emin olabilirim, oglumun babasız buyumemesi icin ugrasmali miyim? Degismesi icin ne yapilabilir? Terapi almayo kabul ediyor. Ailesi bana destek olacaklarini soyluyor. Herkes ona cok ofkeli ve surekli tavsiye veriyor.. affedersem bh durumun icine sapplanip kalir miyim? Cekip gidersem bir kez daha denemedigim icin pismanlik yasar miyim?Gerçek misiniz siz? Bütün bu yaşananların üstüne affedecek gibi duruyorsunuz. Farkında mısınız ne sizin ne annenizin ne de oğlunuzun canı güvende.
Siz kaç yaşına gelmiş, sözünden defalarca dönmüş, sürekli üstünüze kapı kilitleyen, şiddet uygulayan bu adamı değiştireceğinize inanıyorsunuz. Ne diyelim Allah pişman etmesin.
Bakın buraya aralıklarla girip yazıyorsunuz her yazınızın sonunda aynı tememnnileri ediyorsunuz geri geldiğinizde hiçbir şey değişmemiş ve sorunlar büyümüş oluyor. Oğlunuzun esas babasıyla birlikte sağlıklı bir ortamda büyüyeceğini ben pek düşünmüyorum. Sorunun kaynağı kızı. Kızı hep var ve var olacak. Sorunlar da bu şekilde, ne diyeyim seçim sizin karar sizin yaşayıp göreceksiniz.Sadece anlattiklarima bakarak ben de ayni yorumu yapardim kendim hakkinda. Evlenmeden once defalarca siddetin kırmızı cizgim olduğunu ve boyle bir durumda asla evliligimi devam ettirmeyecegimi falan soylerdim. Su anki halime ben de inanmiyorum. Onurum ayaklar altına alinmis, defalarca kandırılmışim. Neden devam ediyorum peki? Birincisi oglum. Ikincisi insanlarin degisecegine dair icimdeki umut. Ucuncusu de esimin burda anlatmadigim yönleri. Tartıştığımız gunler disinda kendimi dunyanin en sansli insani gibi hissediyordum. Zaten kiziyla ilgili mesele disinda hic tartismadik. Yemek yapmasam o girer yapar, misafire bayilir, beni mutlu etmek için nobetinin ertesi gunu baska sehre arkadisimi gormeye goturur, ben mutlu olayim diye arkadsdlarimla birlikte bizi iskocyaya goturdu, hicbir istegimi geri cevirmedi, ne yaparsam yapayim kusmez, surekli beni sevdigini soyler, hediye alir, surprizler yapar. Bebegimizin ilk iki haftasi geceleri o kalkti, altini surekli degistirdi, kucağından indirmedi. Insanlara yardim etmek icin hicborseyini esirgemez.. bunlari dusununce denemeye ve degismesine yardim etmeye deger diyorum bazen. Hangisi gercek o bilmiyorum. Kiziyla ilgili konularda sanki aklini yitiriyor. Ama normalde iyikalpli bir insan ve iyi bir koca. Degiseceginden nasil emin olabilirim, oglumun babasız buyumemesi icin ugrasmali miyim? Degismesi icin ne yapilabilir? Terapi almayo kabul ediyor. Ailesi bana destek olacaklarini soyluyor. Herkes ona cok ofkeli ve surekli tavsiye veriyor.. affedersem bh durumun icine sapplanip kalir miyim? Cekip gidersem bir kez daha denemedigim icin pismanlik yasar miyim?
Kesinlikle Katılıyorum tam ifade edemedim galiba ama bende aynı fikirdeyim konu sahibi sen Kızın olmayacak Şartı ona ağır geliyor vicdanen rahatsız oluyorSevgili gümüşhalhal konunu baştan sına okudum.
Benim de bir kızım var 8 yaşında ve 5 yıl önce boşandık. Ben de şimdi evlensem çocuk sahibi biri ile olmasını tercih ederim.
Senin de bahsettiğin gibi burada sorun kızı değil eşin. Kızın bundan sonra varlığı da yokluğu da problem. Kız 6 ay gelmese de eşin manen kendini kızına karşı ezik hissedecek. İyi baba olmadığını düşünecek. Hırsını senden çıkaracak. Başka zamanlar çok iyi idiyse bile bundan böyle öyle olmayacak. Çünkü o zaman vicdanı rahattı. Kızı 4 gün var 3 gün yoktu ama yokluğu çocuk annesinde olan yasal hakkını kullandığı için problem değildi. Şöyle düşünüyordu. Dün gitti zaten. Yarından sonra gelecek. 3 gün sık dişini. Ama şimdi öyle olmayacak. Bir dayatma gibi görecek. O iki gün kızı da boş durmayacak. Gelip hırsını senden çıkaracak.
Yani çok iyi biri olması ancak kızı ve sen yanındayken mümkün. Seni ezdiğinde pişmanlıkla ondan vazgeçiyor. Seni kazandığında onu ezdiği için senden vazgeçiyor.
Yani sözün özü o kız var oldukça eşin kaynaklı sorun yaşayacaksınız.
Ancak hep beraber bir terapi almanızı öneririm.bsen eşin ve kızı. Yanlışlarını bir uzmandan dinlemek ve son şansı olduğunu bilmesi kendine getirip dengeyi kurmasını sağlayabilir. Harfiyen uyun uzmanın yöntemlerine. Belki sizi kızla birbirinize yaklaştırır. Eşin de o kız kadar sana da değer verdiğini gösterir. Kız babasının Yen'i ailesini kabul etmek durumunda kalır. Uygun bir fille anlatılır.
İşler tatlıya bağlanabilir ama kendi kendine düzelmesini bekleme.
Not: bu konu açılalı çok olmuş. Neden eşin hala en azından öfke kontrolü için bir uzmana danışmadı? Arkasından ittirilmeyi mi bekliyor? Sen neden bu konuyu sormuyorsun?
Tartismamak icin baska odaya gittim. Takip etti. Susup dinledim. Bu kez daha da ofkelendi. Annem de odaya geldi. Odanin kapisini kilitleyip cikmqmiza izin vermedi. Ben sinir krizi geçirdim. Annem ofkeden deliye dondu. O sirada aile grubuna mesaj atip bizi odaya kilitledigini soyledim. Ablalari geldi. Kapiyi acip asagiya indik. Burdaki iki turk arkadas da geldi. Herkes ona cok ofkelendi. Ablalariyla da tartıştı. Ben onu gormek istemedigimi, bebegimi de alip turkiyeye gidecegimj soyledim. Buna izin vermeyecegini, sosyal hizmetin de buna izin vermeyecegini soyleyerwk beni tehdit etti. Sonra herkes gitti ve ablalarina onu gormek istemedigimi soyledim. Simdi annemle ve bebeğim le birlikte evdeyiz. Bu arada tartismalardan birinde ablasinin da oldugu bir ortamda buranin benim evim olmadigini onun ve kizinin evi olsugunu soylemisti. Bunu da whatsap grubuna yazip ozur dilemesini istemistim. Simdi boyle soyledihini herkes biliyor. Dunden beri bana mesaj atarak yalvariyor. Dayilari,abisi, ablalari, babasi da dahil tum ailesi azarlamis ve duzeltmek icin ne gerekiyorsa yapmasinj soylemis. Az once abisi geldi. Cok mantikli ve iyi bir insan. Bana sonuna kadar destek olacaklarinj, kardesinin tam bir aptal gibi davrandigini ama duzeltmwk icin ne gerekiyorsa yapacagini soyledi. Bana gercekten aşık oldugunu ve kaybetmek istemedigini soyluyormus. Simdi kizinj disarda gormeye de raziymis. Vs vs. Ben abisine bu kez neyin değiştiğini, neden ona guvenmem gerektiguni sordum. Sadece kendimi degil bebegimin guvenligini ve huzurunu da dusunmem gerektigini soyledim. O insanlarin değiştiğini, bir sans daha vermemi, aslinda cok iyi ve fedakar bir insan ve baba oldugunu sadece nasil tartismasi gerektigini bilmediğini soyledi. Benim cok gucku bir karakterim oldugunu ve iyi aile terbiyesi aldigimi, istersem onu degistirebilecehimi, erkeklerin cocuk gibi oldugunu ve birseyin o anda olmasini istediklerini, olmayinca bagirip cagirip fiziksel guc kullandiklarini ama bir cocugun anneye siginmasi gibi onun da sonunda bana sigindigini soyledi. Ben bebegimin pasaportu çıkana kadar onu gormek istemedigimi ve düşüneceğimi soyledim. Eger turkiyeye gider ve gelmezsem burdaki oturum hakkimi kaybedecegim. Ilerde oglum burda yasamayi secerse onu gormem zor olacak. Acikcssi oglumun turkiyede degil burada egitim almasinj isterim. Rsimin degisecegine dair icimde kucuk bir umut var. Abisine de aynisini soyledim. Ama simdi onu affedersem ve ayni seyi tekrar yaparsa o umut da bitecek.
Bakın buraya aralıklarla girip yazıyorsunuz her yazınızın sonunda aynı tememnnileri ediyorsunuz geri geldiğinizde hiçbir şey değişmemiş ve sorunlar büyümüş oluyor. Oğlunuzun esas babasıyla birlikte sağlıklı bir ortamda büyüyeceğini ben pek düşünmüyorum. Sorunun kaynağı kızı. Kızı hep var ve var olacak. Sorunlar da bu şekilde, ne diyeyim seçim sizin karar sizin yaşayıp göreceksiniz.
Tam duzeldiginden nasil emin olacagim? Bu hafta ofke kontrol seansina gidecgini yazmis. Daha once bir seansa gitmişti ancak terapist evlilik terapisine yonlendirmis. Ben olaylari tam anlatmadigini ve terapisti bile manipule ettiben seni anlıyorum konu sahibi ama sen eşine güvenebiliyor musun artık? defalarca defalarca aynı sözleri verdi ve tutmadı üstelik şiddet uyguladı. bence illa da şans vermek istiyorsan tam düzelmeden aynı eve girme derim.
işte tam olarak düzeldiğinden emin olamazsınız. bence zaten onun düzelmesi de zaman içinde olacak birşey en az 1-1.5 yıl.Tam duzeldiginden nasil emin olacagim? Bu hafta ofke kontrol seansina gidecgini yazmis. Daha once bir seansa gitmişti ancak terapist evlilik terapisine yonlendirmis. Ben olaylari tam anlatmadigini ve terapisti bile manipule etti
En sevmedigim sey aile sirlarini baskalariyla paylasmakti. Bana kaba davrandigi ilk iki durumda hickimseye soylemedim. En yakinima bile. Eşimi de affettim. Sonraki olayda mecburen onun ailesinden bazi kisiler duydu. Ben yine aileme bahsetmedim. Turkiyeye gittigimizde orda kizkardeslerimim gözleri onunde ayni seyi yapinca anlattim hereeyi. Ailesi en ufak tartismada bize haber ver, onu uzaklastirirzi dediler. Malesef su an herkes herseyi biliyor. Evliliğimiz her acidan yıprandı. Eger devam ederse baska sehre hatta baska ulkeye yerlesmek istiyorum aslinda.Bu evlilik zor duzelir, yuz goz olunmus.
Her iki tarafta icinde illa ki kirginlik ve ofke biriktirmis.
Aileler isin icine girmis vs..
Hersey whatsup grubundan canli yayin..
Ne biliyim cok umut baglamayin derim.
Benim planim da birkac yil turkiyeye gidip duzeldiginde gelmek. Ama sorun benim oturum iznim. Bildigim kadarıyla senede 3 aydan fazla ingiltere disina cikamiyorum.işte tam olarak düzeldiğinden emin olamazsınız. bence zaten onun düzelmesi de zaman içinde olacak birşey en az 1-1.5 yıl.
Bence sen bir süre Türkiye'de o İNGİLTERE'DE yasarsa kopukluk olurBenim planim da birkac yil turkiyeye gidip duzeldiginde gelmek. Ama sorun benim oturum iznim. Bildigim kadarıyla senede 3 aydan fazla ingiltere disina cikamiyorum.
IliskilerSevgili gümüşhalhal konunu baştan sına okudum.
Benim de bir kızım var 8 yaşında ve 5 yıl önce boşandık. Ben de şimdi evlensem çocuk sahibi biri ile olmasını tercih ederim.
Senin de bahsettiğin gibi burada sorun kızı değil eşin. Kızın bundan sonra varlığı da yokluğu da problem. Kız 6 ay gelmese de eşin manen kendini kızına karşı ezik hissedecek. İyi baba olmadığını düşünecek. Hırsını senden çıkaracak. Başka zamanlar çok iyi idiyse bile bundan böyle öyle olmayacak. Çünkü o zaman vicdanı rahattı. Kızı 4 gün var 3 gün yoktu ama yokluğu çocuk annesinde olan yasal hakkını kullandığı için problem değildi. Şöyle düşünüyordu. Dün gitti zaten. Yarından sonra gelecek. 3 gün sık dişini. Ama şimdi öyle olmayacak. Bir dayatma gibi görecek. O iki gün kızı da boş durmayacak. Gelip hırsını senden çıkaracak.
Yani çok iyi biri olması ancak kızı ve sen yanındayken mümkün. Seni ezdiğinde pişmanlıkla ondan vazgeçiyor. Seni kazandığında onu ezdiği için senden vazgeçiyor.
Ancak hep beraber bir terapi almanızı öneririm.bsen eşin ve kızı. Yanlışlarını bir uzmandan dinlemek ve son şansı olduğunu bilmesi kendine getirip dengeyi kurmasını sağlayabilir. Harfiyen uyun uzmanın yöntemlerine. Belki sizi kızla birbirinize yaklaştırır. Eşin de o kız kadar sana da değer verdiğini gösterir. Kız babasının Yen'i ailesini kabul etmek durumunda kalır. Uygun bir fille anlatılır.
Not: bu konu açılalı çok olmuş. Neden eşin hala en azından öfke kontrolü için bir uzmana danışmadı? Arkasından ittirilmeyi mi bekliyor? Sen neden bu konuyu sormuyorsun?
OSevgili gümüşhalhal konunu baştan sına okudum.
Sevgili gümüşhalhal konunu baştan sına okudum.
Ayni endise bende de var. Annem de bunun bir cozum olmayacagi kanaatinde. Ona gore birkac ay ayri kalmak ise yarayabilir ama daha uzun sure hem bizim iliskimizi yıpratır hem de kiziyla ilgili hicbir sorunu cozmez diyor. Onlar yine birbirlerine baglanirlar ve ben geldigimde ayni yabanciligi hissederim. Ustelik esimin ogluyla olan bagi da saglam olmaz bu durumda. Bildigim bisey varsa bu durumda burda kalmak istemiyorum.Bence sen bir süre Türkiye'de o İNGİLTERE'DE yasarsa kopukluk olur
İNGİLTERE'DE devam etseniz bir müddet annenizde Yanınızda kalsa hem oturum Hakkınızı da kaybetmemiş olursunuz. Ve birkaç ay ayrı kalıp o Sırada da terapi almayı deneseniz eşinizde tabi bu sefer özleyip birbirinizi belki bitleri düzeltebilirsiniz ama doğrudan Kızın bu eve gelmesin deyince de adam vicdan azabı çekiyor kızına karsı ve sizi zıt belliyor.Iliskiler
O
Ayni endise bende de var. Annem de bunun bir cozum olmayacagi kanaatinde. Ona gore birkac ay ayri kalmak ise yarayabilir ama daha uzun sure hem bizim iliskimizi yıpratır hem de kiziyla ilgili hicbir sorunu cozmez diyor. Onlar yine birbirlerine baglanirlar ve ben geldigimde ayni yabanciligi hissederim. Ustelik esimin ogluyla olan bagi da saglam olmaz bu durumda. Bildigim bisey varsa bu durumda burda kalmak istemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?