Üst komşu belası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocuğum sakin bir çocuktur gürültücü bir aile değiliz. Üstümüzde iki kız çocuğu var, 10-12 yaşları. Tam oğlumun uyuma saatinde odasında oyun oynuyor. Bir şeyleri çekiyor, düşürüyor. Bazen kardeş kavgası oluyor ağlaşıyorlar. Annesine çığlık çığlığa şikayet ediyor. Komşuma söyledim, en azından 9-10 arası odasında gürültü yapmasın. Tam dalma saati zor oluyor. Sonrasında dalınca top patlasa sorun değil diye. Tamam dedi ama çocuklara ne kadar uyarsan da on dakika sonra bir daha başlıyor. Adı üstünde çocuk. Komşumda bana mahçup olmal istemez.
Bugünün yarını da var. İleride benim oğlum da belki bağırıp çağıran bir ergen olacak. Bu kadar büyük konuşmayın.
Sizin çocuğunuz henüz bebek. O iki yaş tribi diye küçümsediğiniz şey bir büyüme atağı bir sendromdur. Şımarıklık değildir.
oğlum dört yaşında şanslıyım laftan anlar. Ama bazen ters günü oluyor, enerjisini atanıyor, uykusunu tam alamıyor ne desem ağlıyor bağırıyor. Çocuk bu. Sus desen susmuyor. Sakinleşmesini beklemek zorundayım. Henüz beynini kontrol edemiyor. Sakinleşmeyi öğreniyor. Bizim kadar kontrollü değil. Karşılıklı anlayış göstermek lazım.
Üslubunuz çok kötü. Büyük konuşmayın. Çocuk bu. Utandırabilir

Aynı sorun bizde de var ama ses yapan tarafız biz maalesef Allah tan eve 5 de gelip 10 da herkes yatıyor. Küçük kızlarım var uyarmaktan bir hal oluyorum. Sürekli kızlara alt katımızda insan yaşadığını oyuncakları yerlere düşürmemeleri gerektiğini, akşam evde koşulmamasını anlatıp duruyorum. Alt komşumu da her gördüğümde helallik alıyorum.

Tasinmaktan baska careniz yok.
Pandemi doneminde anneler ile birlikte cocuklari da kafayi resmen yediler.
Benim de 6 yasinda ve 3 yasinda 2 oglum var, o kadincagizin neler cektigini bir ben bir de iki yaslari yakin cocuga sahip olan anneler anlayabilir.
Hepimizin dengesi ve duzeni sasti maalesef.
Kadini yadirgamayin, yargilamayin, ben resmen acidim kadina.
Belli ki baba da yetersiz kaliyor kadina destekte.
Cocuklarin ciglik atmasinin en buyuk sebebi, dogru iletisim yonunu bulamamalari.
Biz de gectik o yollardan, bunlari asmanin yontemleri var tabii ki ancak herkesten bunu yapabilmesini beklemeyin.
Dedigim gibi pandemi sureci, herkesi yipratti maalesef.

Umarim bir sekilde bir yolunu yontemini bulursunuz, fakat en kolayi ev degistirmek diyebilirim.

Susayim diyorum ama demeden edemeyecegim.
Cok dogru yazmissiniz.
Cocuk sahibi olanlar anlayabiliyor bazen bir birini, bazen de anlamiyor hic bir sekilde.
Apartmanda oturmak yerine, eski duzen tek duze evlerde oturulsa keske; kimse bu kadar bir birinden sikayet etmez en azindan.

Kadin nasil bir strese maruz kalmis ki, cocugunu baglamis.
Cocugu da ne kadar haylazmis ki, annesini/babasini o noktaya getirmis.
Benim de 2 numara oglum, 3 yasinda olan, biraksan duz duvara tirmanir.
Ama yapacak birsey yok, buyuyene kadar ben idare etmek zorundayim, ama en cok anneler yipraniyor bu durumda maalesef.

Gurultu ceken komsu da hakli kendince, ama gurultu olan yerde bilerek ve isteyerek yapmiyor o gurultuyu.
Birazda insanlarin bence bunu anlama eksikleri var maalesef.
Her iki taraf acisindan da zor bir donem, simdi KIS aylari da geliyor bakalim biz anneler ne yapacagiz bu donemde.

Vall Valla 4 çoçuk şu bir ailenin evinin önüne polis geldi.... Bu kadar denk gelir konu üzerine apartman imza toplamış ablam aynı apartmanda oturuyor.... Benim haberim yok ben çalışıyorum dedi şimdi.... Gürültü için ciddi manada uyarılmışlar bilmiyorum artık..... Komşulara sordum merakımdan yani düşünün 15 daire 13 ü şikayet etmiş.... Kiracı ise çıkacak ev sahibi isede başka eve kiracı çıkacakmış gürültü şikayet suç sebebi imiş hele gece 12 den sonra polis üzerine gelirse şakası yomuş valla..... Bende şimdi öğrendim

Ben çoçuklara toleranslıyım ne bileyim ağladıklarında üzülür sebebini merak ederim... Çoçuk da hiç suç bulmam... Ben yetişkinle konuşurum... İki tarafta anlayışlı olmalı bence.... Sadece çoçuğum var susmuyor napalım olmaz yada çoçuğunu sustur da olmaz.... Kişilerin birbirine yaklaşımı önemli bence...... Bu apartmanda kadın her gece duvarlara vurup her gece saat birden gece 2 ye kadar ev süpürüyormuş.... Yani bu ada anlayış nasıl gösterilsin her gece yahu.....

Allah sabir versin, siz guzellikle konusmussuniz ama anlamamislar . Bizim ust komsuda oyle benimde 7 aylik bebegim zaten dis donemi uyku prob yasiyoruz.bugun gece 2de ailecek kavga ediyordi cocuklari var 5yas o saatte kosturuyor .cocugu dovuyolar. Hic normal bir anlari yok hep evde bir bagiris kosma hali Kac defa gittik konustuk guzellikle cocugun psikoloji bozuk diyorlar. Sosyal hizmetlerdende geldiler yine aynilar. Hic bisey yapmazsa sandalye cekiyolar surekli . Biktik ama laftan anlamiyolar bekliyoruz bakalim. Bizimki iflah olmazda Insallah sizin komsu duzelir .

Yönetici varsa yöneticiye iletin siz direk muhattap olmayın

Sizin gibi yaklaşılsa ben tavanı delseler kafama düşseler bişey demem valla ne kadar güzel yaklaşımınız..... Yaklaşım güzel olunca karşılıklı sorun çıkmıyor zaten.... İyi niyet anlayış empati yeterli

Yorumların hepsini okuyamadım ama üst komşunuz kiracımi? Eğer öyleyse ev sahibiyle konuşabilirsiniz. Kendi eviyse yöneticiyle konuşun.
Komşu ve ses sorunu yüzünden yakın zamanda evini satmış biri olarak söylüyorum ki devamlı uyarınca daha da kötü oluyor. Zaten utanma duygusu olsa sessiz olmaya çalışırlardi. Siz ne kadar cok uyarırsanız o kadar fena olup ses yapmayı hic umursamayacaklar. En iyisi yöneticiyle konuşmak

Evet evet belli üslubunuzun çok güzel olduğu. Bakalım sizin yetiştirme tarzınızla sizinki nasıl olacak merakla bekliyorum lafınızı yemenizi.

berresuu , savcı da bunu yaparsa diğer insanlar ne yapmaz, o nedenle demek ki, bu şikayetle gelenleri başlarından savıyorlar. hakim savcı lojmanı falan mı? şikayet edin belki utanır.

konu sahibi sinir krizi geçirir gibi bağırın, tüm apartman duysun, camları açın mahalle de duysun. anca böyle utanır. polis gelirse sohbet edip gider, daha çok yapar. işini yapana denk gelmek zor.

Evet evet belli üslubunuzun çok güzel olduğu. Bakalım sizin yetiştirme tarzınızla sizinki nasıl olacak merakla bekliyorum lafınızı yemenizi.
Ben de 2 yaş sendromu neymiş ya derdim oğlum güzel gösterdi bana
Ki daha sakin mizaçlı bir çocuktur. Yapma dediğinde yapmaz. Çok inadı bağırması yoktur. Ona rağmen laftan anlamadığı, tutturduğu ağladığı günler oluyor. Robot değil çocuk neticede.
İlk yıl genelde herkesin bebesi usludur. Hareket yok gürültü yok. Asıl dediklerini yutturma yaşları 2ile başlıyor.
Her çocuğun mutlaka sesi oluyor.
Çocuğun kaç yaşındaysa o yaşlarda çocuğu olanları anlıyorsun. Empati yapabiliyorsun ne yazık ki.

Ben alt komşumun çocukları da öyle ama yapacak birşey yok.Kadın sakin biri ama her ne kadar uyarsamda çocuk yine aynı çocuk anlamayacak.O yüzden ses gelinde televizyonun sesini açıyorum

Çocukların sendromu bitmek bilmiyor gerçekten 2 yaş bitiyor 3 yaş sendromu merhaba diyor. Bir dönem herşeyi ben yapacağım diye ağlarken birkaç ay sonra sen yap diye ağlıyorlar zaten kapıyı açma meselesine girmek bile istemiyorum

Benim de oğlum hareketlenince alt komşuma kusura bakmayın bazen sesimiz çok geliyordur dedim, çok anlayışlı çok şeker bir komşudur. Olur öyle çocuklar böyle böyle büyüyor, biz de büyüttük dedi. Biraz da tecrübe tabii, büyük çocuğu olanlar daha anlayışlı. Ben de şimdi çocuklara bebeklere daja toleranslıyım.
Oğlumdan önce üst kat komşumla tanışsaydık eminim çok vururdum duvarına. Şimdi biliyorum ki çocuklar robot değil, büyütmek de böyle.
Konu sahibi de iki üç sene sonra anlayacak

Daha 5 aylık çocuğunla fazla iddalısın.... :)
O küçümsediğin tripler büyüme atakları ve gerçekten çaresiz kaldığın anlar oluyor. Elitimin kızı 2 yas tribinde hem kendisine hem etrafındaki bütün çocuklara olabildiğince zarar veriyordu kadıncağız pedegog ne derse yaptı ama çevresi tarafından anlaşılmamak onu çok fazla yıpratmıştı... Etrafındaki anneler çocuklarına sizde ona vurun diye tembihler bazen tutup çocuğuna hadi sende vur derlerdi... Öyle iinsanlarınçocuklarına bir balya saman teklif etmeye benzemiyor bu işler...

6 aylık çocuğun zaten ne gürültüsü olacak
Emzirirsin uyur, uyanıkken de zaten kucak ister. Asıl macera 20 aydan sonda başlıyor genelde

Konu sahibinin eski konularına bakınca sorunun sadece komşuda olduğunu düşünemedim ben zaten. Sürekli komşularıyla sorun yaşayan çocukları sevmeyen biri en ufak sesten sorun çıkartır. Üslup da belli. Yaşar öğrenir ne diyelim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…