Üst komşu belası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
hayır lojman değil inanın görgü görenek denen şey yok asla
evli değil ailesiyle yaşıyor bir kere sağlam kavga ettik polis çağırıcam dedim annesi polis bana birşey yapamaz istediğin kadar çağır dedi
evi satıp gitmekte bulduk çareyi ama corona yüzünden de şimdi evime bakmaya gelecekler çocuğum var diye beklemeye aldım

Aksi fikirlere küfür mü ettim ne saygısızlığı acaba? Beğenmedim eksi basıyorum evet siz de buna saygı gösterin.

Aynen arada sırada olsa neyse sık sık çığlık atıp bağırıyor ben veya bütün komşular bu saçmalığı çekmek zorunda mıyız? İnsanlar biraz düşünceli olsa keşke.

İyi de ben benim çocuğum yapmaz demiyorum ki nerede büyük konuşmuşum? Eğer benim çocuğum da hiçbir şekilde laftan anlamayıp topluluk içinde yaşama kurallarını takmazsa ben de hatalıyım demektir. Yani o zaman kendimi savunacak değilim, ben de yanlışımdır. Ayrıca üslubum bence oldukça nazikti o yüzden kadın takmadı belki o yüzden dünden beri iyice sinirlerim bozuldu çünkü gitgide dozu arttırıyorlar. Çocuğu uyutuyorum zırt pırt yere bir şeyler düşürme, sürme sesleri sıçrayarak uyanıyor ağlıyor yazık değil mi? Özellikle de dedim bari çocuğun odasının üstünde biraz daha dikkat edin bana yeter dedim zaten eşimle ben huzurlu sessiz evi hepten unuttuk.

Siz de bağırıyor musunuz peki benim komşum gibi akşam saatlerinde bile çığlık çığlığa. Sanmıyorum çünkü ben çocuk gürültüsü dışında bir de böyle yetişkin gürültüsü ilk defa görüyorum. Bıktım artık bu kadar sinirliyse bir uzmana görünsün akşama kadar bağırtı duymaktan gerildim iyice. Kendimi de geçtim çocuk korkuyor.

Tamam da kadın sürekli bağırırsa, bu şekilde iletişim kurarsa çocuklar nasıl doğru iletişimi öğrenebilir? Yani sürekli bağıran bir annenin çocukları böyle olması normal zaten. Çocuk gürültüsünü tolere edelim peki kendi çığlıkları nolacak? İnanın korkuyorum bazen bağırtıdan, gürültüden. Bebeğime yazık değil mi sıçradı dün kaç kere? Rezillik yani başka bir şey değil.

Allah Allah ilk duyuyorum genelde bizim polisler sessiz olun bakiyim diyip gidiyorlar sanıyordum.

Ha onu unutmuşum. Gece 3-4 falan sandalye çekme sesleri geliyor hatta korktum bir ara hani başka şeyler mi bu sesleri yapıyor bu saatte ne sandalye çekmesi diye

Evet evet belli üslubunuzun çok güzel olduğu. Bakalım sizin yetiştirme tarzınızla sizinki nasıl olacak merakla bekliyorum lafınızı yemenizi.
Yav he he aynen. Çünkü hiç binayı ayağa kaldırmayan, laftan anlayan normal çocuklar yok hepsi böyle. Yetiştirince görüşelim bakalım belki tüyo alırsınız hey Allahım ya.

Onu yapamam ki ben de rezillik resmen, gürültüden nefret ediyorum zaten. Polis çağırmış birileri gelmişler falan ama ben o dereceye varsın istemiyorum sonra inadına yapmaya da başlayabilirler.

Küçük bir çocuğa öküz diyip saman balyası vermek sizce hoş bir üslup mu?
Parka götürmeyi ben de onaylıyorum ayrıca. Tam salgın mevsiminde parka götürmek mantıklı değil.
Kimsenin olup olmaması değil, ortak salıncak kaydırak demirleri de yeterince riskli zira.
Götürmeyebilir bunu yargılamanız da hoş değil.
Ayrıca bebeğiniz ufak olduğundan alt komşuyu rahatsız etme deyince peki annecim diyeceğini sanıyorsunuz. Ama okul öncesi dönemde bu cümle bir şey ifade etmiyor. Çocuğunuzla bir kriz yaşadığınızda çocuk bunu anlamıyor, anlasa da kendini hemen sakinleştiremiyor, aklını başka bir yere hemen yönlendiremiyor.
2 yaş 3 yaş tribi diye küçümsediğiniz şey bir büyüme atağıdır. Çocuğun kendini tanıması, sınırları öğrenme sürecidir. Bu süreçte çocuğun yaptıkları gayet normaldir.
Saksı değil duyguları hisleri olan bir canlı büyüyor, elbette gürültü yapacak. Yürümek için nasıl defalarca düşmek, tekrar kalkmak gerekiyorsa beynini kullanırken de krizler ağlamalar oluyor. Çocuk bir organıno kullanmayı öğreniyor. Elbette yetişkin kadar olgun olamaz.

Zaten çocukların hiç sesi olmasın demiyor kimse farkında mısınız? Ama gün boyu çığlık çığlığa oradan oraya koşan çocuklar normal değil kesinlikle. Zaten anneleri normal değil ki çocukları da kendi gibi 7/24 bağıran tipler haline getirmiş.

İddialı olmak değil bu eğer ben de gün boyu bağırıp çağıran bir anne olursam çocuğumun medeni bir insan olacağını düşünmem absürt olur değil mi? Kadın sürekli bağırıyor çocuklar nasıl normal iletişim kurabilir? Eğer bunu ben yaparsam ileride ben de yanlış yapmış olurum, bu kadar.

6 aylık çocuğun zaten ne gürültüsü olacak
Emzirirsin uyur, uyanıkken de zaten kucak ister. Asıl macera 20 aydan sonda başlıyor genelde
En basitinden eline alıyor çıngırağı sabahları yere vuruyor diye alıyorum halının üstüne bir şeyler seriyorum aşağı ses gitmesin diye. Çok mu zor bu? Alın işte gürültü gibi gürültü ama ben düşünceli medeni bir insan olarak insanlar rahatsız olmasın diye uğraşıyorum. Yukarıdaki garip kadın da çocukları zemine pat pat vurup duruken benim gibi bir şeyler serip sesi azaltabilir değil mi? Tabi çığlık atıp tiranlık yapmak daha kolay.

Toplu imza vermişler apartmanca kişi çokluğu etkiliyormu bilmiyorum gürültü yasada suç... Ben genede konuşarak anlaşarak empati yaparak çözüm bulunmasından yanayım.... Yalnız sanırım öncesinde çok tartışma olmuş işte karşılıklı saldırı olursa hangi konuda olursa olsun bu konu için değil her konu için iyi bir avukat ve şikayet konuyu çözer....uğraşan çözüyor.... Bi süre sonra zaten karşılıklı tahammül noktasında buluşamayınca kötü olsam ne olmasam ne diyip bu apartmandakiler gibi yani..... 15 güne evi boşaltacaklarmış.....Zor Bi durum bilemedim ki yani tabi herkes susmuyor yada anlaşamıyor polis bakıp bakıp gitmez karakola gidip şikayet dilekçesi yazarsanız emniyete giderek yada ... Onlar araştırıyor konu savcılığa intikal ediyor böyle olmuş.... Kapıya polis çağırmak değil yani... Genede keşke uzlaşabilselerdi diyorum

Siz kendi üslubunuza bakın önce hey Allahım ya. Böyle çocukları sevmiyorum evet daha önemlisi milletin kafasını şişirip "ay napalım çocuk buuu" diyen ebeveynleri sevmiyorum siz de o tip bir ebeveyn adayısınız belli oluyor.

Ben sizi anlıyorum, benim de 19 aylık bir oğlum var ve oğlum yeni doğduğunda karşı komşumuzun 19 aylık bir kızı vardır. Gece 2’de bile tak tak top sesi gelirdi, çocuk yerlere bir şeyler atar; babannesi üst katta oraya çıkarken çığlık kıyamet çıkardı. Çıldırırdım yani. Zaten ailecek gürültülü insanlardı ki taşındık biz oradan.
Anlamıyor diye salalım çocukları o zaman? Tabii ki çocuklar kriz de geçirir ses de yapar ama aileler bunu engellemek ve kontrol altında tutmak zorunda. Benim alt komşum bebeğinin uyuma sağını söyleyip rica etse mümkün değil yanı çoçuğumu. O odada ses yapması. Ben engellerim. Engellememe ihtimalim yok. Bütün gün alt katım boş olmasına rağmen çok ses yapacak aktivitelere izin vermiyorum. Geçen kepçeyi almış Peteğe vuruyor, anında alıp hepsini kaldırdım. Kapıları ve dolap kapakları sert sert çarpıyor, onları bantladık, kapılara da sünger taktım ses çıkmasın diye. Sandalyeleri çekiştiriyor, altlarına keçe yapıştırdık. Kendi odasının yanında yan komşumun odası var. O yüzden oğlumun odasında halksız bölge yok; ses gidiyor çünkü. Duvara yalıtım yaptırdım ve sabah erken kalkınca hemen salona alıp geliyorum onu. Daha sayarım da sayarım yani. Zaten çabası olan aileye kimse bir şey diyemez, kadar da ses olmuyor dikkat edince. İnsanlar dikkatsiz.

Ya işte sorun ne biliyor musunuz, bu sorunlu durumları bütün çocuklara mal etmeye çalışıyorsunuz. Sanki bütün çocuklar böyleymiş gibi. Öyle bir dünya yok ama. Bugüne kadar birçok farklı evde oturdum, küçük çocuklu çok komşumuz oldu. Tabiki gürültü falan oluyordu ama tolere edilecek düzeyde. Ama yukarıdaki çocuklar bu düzeyi çoktan aşmış durumda. Ve tabi anneleri de.

Hanımlar lütfen tartışmaya girmeyin ve üsluplara dikkat edin rica ediyorum.

Yav he he aynen. Çünkü hiç binayı ayağa kaldırmayan, laftan anlayan normal çocuklar yok hepsi böyle. Yetiştirince görüşelim bakalım belki tüyo alırsınız hey Allahım ya.
E eski konunuzda yazmışsınız işte bağıran ağır konuşan sinir krizi geçirip vuran biriyim demişsiniz. Madem yetiştirme önemli siz de böyle evlat yetiştireceksiniz işte.

Büyüme ataklarını bile şımarıklık zanneden birisiniz kim sizden çocuk yetişmeyi öğrensin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…