Ben sizi anlıyorum, benim de 19 aylık bir oğlum var ve oğlum yeni doğduğunda karşı komşumuzun 19 aylık bir kızı vardır. Gece 2’de bile tak tak top sesi gelirdi, çocuk yerlere bir şeyler atar; babannesi üst katta oraya çıkarken çığlık kıyamet çıkardı. Çıldırırdım yani. Zaten ailecek gürültülü insanlardı ki taşındık biz oradan.
Anlamıyor diye salalım çocukları o zaman? Tabii ki çocuklar kriz de geçirir ses de yapar ama aileler bunu engellemek ve kontrol altında tutmak zorunda. Benim alt komşum bebeğinin uyuma sağını söyleyip rica etse mümkün değil yanı çoçuğumu. O odada ses yapması. Ben engellerim. Engellememe ihtimalim yok. Bütün gün alt katım boş olmasına rağmen çok ses yapacak aktivitelere izin vermiyorum. Geçen kepçeyi almış Peteğe vuruyor, anında alıp hepsini kaldırdım. Kapıları ve dolap kapakları sert sert çarpıyor, onları bantladık, kapılara da sünger taktım ses çıkmasın diye. Sandalyeleri çekiştiriyor, altlarına keçe yapıştırdık. Kendi odasının yanında yan komşumun odası var. O yüzden oğlumun odasında halksız bölge yok; ses gidiyor çünkü. Duvara yalıtım yaptırdım ve sabah erken kalkınca hemen salona alıp geliyorum onu. Daha sayarım da sayarım yani. Zaten çabası olan aileye kimse bir şey diyemez, kadar da ses olmuyor dikkat edince. İnsanlar dikkatsiz.