Üst komşu belası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
berresuu berresuu , savcı da bunu yaparsa diğer insanlar ne yapmaz, o nedenle demek ki, bu şikayetle gelenleri başlarından savıyorlar. hakim savcı lojmanı falan mı? şikayet edin belki utanır.

konu sahibi sinir krizi geçirir gibi bağırın, tüm apartman duysun, camları açın mahalle de duysun. anca böyle utanır. polis gelirse sohbet edip gider, daha çok yapar. işini yapana denk gelmek zor.
hayır lojman değil inanın görgü görenek denen şey yok asla
evli değil ailesiyle yaşıyor bir kere sağlam kavga ettik polis çağırıcam dedim annesi polis bana birşey yapamaz istediğin kadar çağır dedi
evi satıp gitmekte bulduk çareyi ama corona yüzünden de şimdi evime bakmaya gelecekler çocuğum var diye beklemeye aldım

1. Gürültüden rahatsız olmanız normal, herkes rahatsı olur ama sizin çocuğunuz 4 yaşına gelince yılan gibi sürünmeyecek değil mi? O da at gibi koşacak. Ona da balya getirecek misiniz?
2. Buraya konu açıyorsanız aksi fikirlere de saygı duymak yerine eksileri basmak değil, fikirleri önemsemeniz gerekir. Belki bir daha kimsenin evladına saman vermeyi düşünmezsiniz. Önce onu yazıp sonra da ama kadına yazık ama çocuğa yazık demekle olmuyor.
Aksi fikirlere küfür mü ettim ne saygısızlığı acaba? Beğenmedim eksi basıyorum evet siz de buna saygı gösterin.

Kadına neden açıyorsunuz. Çocuk annesini örnek almış işte o yaşta cocuklara bağırıp kizdikca daha çok yapacaklarını bilmiyorsa çocuk yapmasaydi. Tamam hepimizin Sabri bazen tükeniyor ama butun gün çığlık atan anneyle o çocuklar manyak olmustur. Bakamayacaksan yapmayacaksın üst üste o çocuklar dünyaya gelirken onlara hak taninmadi. Sürekli rol model olan bağıran anne var çocuklar da kuduruyor normal olarak. Bence rahatsız oluyorum demekten ziyade çocukları nasıl kontrol edebilir o konuda yardımcı olmaya çalışın kadınla dostluk filan kurun. Yani gürültüden çok çocuklara acıdım. Çığlık atmak nedir ya manyak gibi
Aynen arada sırada olsa neyse sık sık çığlık atıp bağırıyor ben veya bütün komşular bu saçmalığı çekmek zorunda mıyız? İnsanlar biraz düşünceli olsa keşke.

Çocuğum sakin bir çocuktur gürültücü bir aile değiliz. Üstümüzde iki kız çocuğu var, 10-12 yaşları. Tam oğlumun uyuma saatinde odasında oyun oynuyor. Bir şeyleri çekiyor, düşürüyor. Bazen kardeş kavgası oluyor ağlaşıyorlar. Annesine çığlık çığlığa şikayet ediyor. Komşuma söyledim, en azından 9-10 arası odasında gürültü yapmasın. Tam dalma saati zor oluyor. Sonrasında dalınca top patlasa sorun değil diye. Tamam dedi ama çocuklara ne kadar uyarsan da on dakika sonra bir daha başlıyor. Adı üstünde çocuk. Komşumda bana mahçup olmal istemez.
Bugünün yarını da var. İleride benim oğlum da belki bağırıp çağıran bir ergen olacak. Bu kadar büyük konuşmayın.
Sizin çocuğunuz henüz bebek. O iki yaş tribi diye küçümsediğiniz şey bir büyüme atağı bir sendromdur. Şımarıklık değildir.
oğlum dört yaşında şanslıyım laftan anlar. Ama bazen ters günü oluyor, enerjisini atanıyor, uykusunu tam alamıyor ne desem ağlıyor bağırıyor. Çocuk bu. Sus desen susmuyor. Sakinleşmesini beklemek zorundayım. Henüz beynini kontrol edemiyor. Sakinleşmeyi öğreniyor. Bizim kadar kontrollü değil. Karşılıklı anlayış göstermek lazım.
Üslubunuz çok kötü. Büyük konuşmayın. Çocuk bu. Utandırabilir
İyi de ben benim çocuğum yapmaz demiyorum ki nerede büyük konuşmuşum? Eğer benim çocuğum da hiçbir şekilde laftan anlamayıp topluluk içinde yaşama kurallarını takmazsa ben de hatalıyım demektir. Yani o zaman kendimi savunacak değilim, ben de yanlışımdır. Ayrıca üslubum bence oldukça nazikti o yüzden kadın takmadı belki o yüzden dünden beri iyice sinirlerim bozuldu çünkü gitgide dozu arttırıyorlar. Çocuğu uyutuyorum zırt pırt yere bir şeyler düşürme, sürme sesleri sıçrayarak uyanıyor ağlıyor yazık değil mi? Özellikle de dedim bari çocuğun odasının üstünde biraz daha dikkat edin bana yeter dedim zaten eşimle ben huzurlu sessiz evi hepten unuttuk.

Aynı sorun bizde de var ama ses yapan tarafız biz maalesef Allah tan eve 5 de gelip 10 da herkes yatıyor. Küçük kızlarım var uyarmaktan bir hal oluyorum. Sürekli kızlara alt katımızda insan yaşadığını oyuncakları yerlere düşürmemeleri gerektiğini, akşam evde koşulmamasını anlatıp duruyorum. Alt komşumu da her gördüğümde helallik alıyorum.
Siz de bağırıyor musunuz peki benim komşum gibi akşam saatlerinde bile çığlık çığlığa. Sanmıyorum çünkü ben çocuk gürültüsü dışında bir de böyle yetişkin gürültüsü ilk defa görüyorum. Bıktım artık bu kadar sinirliyse bir uzmana görünsün akşama kadar bağırtı duymaktan gerildim iyice. Kendimi de geçtim çocuk korkuyor.

Tasinmaktan baska careniz yok.
Pandemi doneminde anneler ile birlikte cocuklari da kafayi resmen yediler.
Benim de 6 yasinda ve 3 yasinda 2 oglum var, o kadincagizin neler cektigini bir ben bir de iki yaslari yakin cocuga sahip olan anneler anlayabilir.
Hepimizin dengesi ve duzeni sasti maalesef.
Kadini yadirgamayin, yargilamayin, ben resmen acidim kadina.
Belli ki baba da yetersiz kaliyor kadina destekte.
Cocuklarin ciglik atmasinin en buyuk sebebi, dogru iletisim yonunu bulamamalari.
Biz de gectik o yollardan, bunlari asmanin yontemleri var tabii ki ancak herkesten bunu yapabilmesini beklemeyin.
Dedigim gibi pandemi sureci, herkesi yipratti maalesef.

Umarim bir sekilde bir yolunu yontemini bulursunuz, fakat en kolayi ev degistirmek diyebilirim.
Tamam da kadın sürekli bağırırsa, bu şekilde iletişim kurarsa çocuklar nasıl doğru iletişimi öğrenebilir? Yani sürekli bağıran bir annenin çocukları böyle olması normal zaten. Çocuk gürültüsünü tolere edelim peki kendi çığlıkları nolacak? İnanın korkuyorum bazen bağırtıdan, gürültüden. Bebeğime yazık değil mi sıçradı dün kaç kere? Rezillik yani başka bir şey değil.

Vall
Valla 4 çoçuk şu bir ailenin evinin önüne polis geldi.... Bu kadar denk gelir konu üzerine apartman imza toplamış ablam aynı apartmanda oturuyor.... Benim haberim yok ben çalışıyorum dedi şimdi.... Gürültü için ciddi manada uyarılmışlar bilmiyorum artık..... Komşulara sordum merakımdan yani düşünün 15 daire 13 ü şikayet etmiş.... Kiracı ise çıkacak ev sahibi isede başka eve kiracı çıkacakmış gürültü şikayet suç sebebi imiş hele gece 12 den sonra polis üzerine gelirse şakası yomuş valla..... Bende şimdi öğrendim
Allah Allah ilk duyuyorum genelde bizim polisler sessiz olun bakiyim diyip gidiyorlar sanıyordum.

Allah sabir versin, siz guzellikle konusmussuniz ama anlamamislar . Bizim ust komsuda oyle benimde 7 aylik bebegim zaten dis donemi uyku prob yasiyoruz.bugun gece 2de ailecek kavga ediyordi cocuklari var 5yas o saatte kosturuyor .cocugu dovuyolar. Hic normal bir anlari yok hep evde bir bagiris kosma hali Kac defa gittik konustuk guzellikle cocugun psikoloji bozuk diyorlar. Sosyal hizmetlerdende geldiler yine aynilar. Hic bisey yapmazsa sandalye cekiyolar surekli . Biktik ama laftan anlamiyolar bekliyoruz bakalim. Bizimki iflah olmazda Insallah sizin komsu duzelir .
Ha onu unutmuşum. Gece 3-4 falan sandalye çekme sesleri geliyor hatta korktum bir ara hani başka şeyler mi bu sesleri yapıyor bu saatte ne sandalye çekmesi diye 🤦‍♀️

Evet evet belli üslubunuzun çok güzel olduğu. Bakalım sizin yetiştirme tarzınızla sizinki nasıl olacak merakla bekliyorum lafınızı yemenizi.
Yav he he aynen. Çünkü hiç binayı ayağa kaldırmayan, laftan anlayan normal çocuklar yok hepsi böyle. Yetiştirince görüşelim bakalım belki tüyo alırsınız hey Allahım ya.

berresuu berresuu , savcı da bunu yaparsa diğer insanlar ne yapmaz, o nedenle demek ki, bu şikayetle gelenleri başlarından savıyorlar. hakim savcı lojmanı falan mı? şikayet edin belki utanır.

konu sahibi sinir krizi geçirir gibi bağırın, tüm apartman duysun, camları açın mahalle de duysun. anca böyle utanır. polis gelirse sohbet edip gider, daha çok yapar. işini yapana denk gelmek zor.
Onu yapamam ki ben de rezillik resmen, gürültüden nefret ediyorum zaten. Polis çağırmış birileri gelmişler falan ama ben o dereceye varsın istemiyorum sonra inadına yapmaya da başlayabilirler. 🤷‍♀️

İyi de ben benim çocuğum yapmaz demiyorum ki nerede büyük konuşmuşum? Eğer benim çocuğum da hiçbir şekilde laftan anlamayıp topluluk içinde yaşama kurallarını takmazsa ben de hatalıyım demektir. Yani o zaman kendimi savunacak değilim, ben de yanlışımdır. Ayrıca üslubum bence oldukça nazikti o yüzden kadın takmadı belki o yüzden dünden beri iyice sinirlerim bozuldu çünkü gitgide dozu arttırıyorlar. Çocuğu uyutuyorum zırt pırt yere bir şeyler düşürme, sürme sesleri sıçrayarak uyanıyor ağlıyor yazık değil mi? Özellikle de dedim bari çocuğun odasının üstünde biraz daha dikkat edin bana yeter dedim zaten eşimle ben huzurlu sessiz evi hepten unuttuk.
Küçük bir çocuğa öküz diyip saman balyası vermek sizce hoş bir üslup mu?
Parka götürmeyi ben de onaylıyorum ayrıca. Tam salgın mevsiminde parka götürmek mantıklı değil.
Kimsenin olup olmaması değil, ortak salıncak kaydırak demirleri de yeterince riskli zira.
Götürmeyebilir bunu yargılamanız da hoş değil.
Ayrıca bebeğiniz ufak olduğundan alt komşuyu rahatsız etme deyince peki annecim diyeceğini sanıyorsunuz. Ama okul öncesi dönemde bu cümle bir şey ifade etmiyor. Çocuğunuzla bir kriz yaşadığınızda çocuk bunu anlamıyor, anlasa da kendini hemen sakinleştiremiyor, aklını başka bir yere hemen yönlendiremiyor.
2 yaş 3 yaş tribi diye küçümsediğiniz şey bir büyüme atağıdır. Çocuğun kendini tanıması, sınırları öğrenme sürecidir. Bu süreçte çocuğun yaptıkları gayet normaldir.
Saksı değil duyguları hisleri olan bir canlı büyüyor, elbette gürültü yapacak. Yürümek için nasıl defalarca düşmek, tekrar kalkmak gerekiyorsa beynini kullanırken de krizler ağlamalar oluyor. Çocuk bir organıno kullanmayı öğreniyor. Elbette yetişkin kadar olgun olamaz.

Ben de 2 yaş sendromu neymiş ya derdim oğlum güzel gösterdi bana😂😂
Ki daha sakin mizaçlı bir çocuktur. Yapma dediğinde yapmaz. Çok inadı bağırması yoktur. Ona rağmen laftan anlamadığı, tutturduğu ağladığı günler oluyor. Robot değil çocuk neticede.
İlk yıl genelde herkesin bebesi usludur. Hareket yok gürültü yok. Asıl dediklerini yutturma yaşları 2ile başlıyor.
Her çocuğun mutlaka sesi oluyor.
Çocuğun kaç yaşındaysa o yaşlarda çocuğu olanları anlıyorsun. Empati yapabiliyorsun ne yazık ki.
Zaten çocukların hiç sesi olmasın demiyor kimse farkında mısınız? Ama gün boyu çığlık çığlığa oradan oraya koşan çocuklar normal değil kesinlikle. Zaten anneleri normal değil ki çocukları da kendi gibi 7/24 bağıran tipler haline getirmiş.

Daha 5 aylık çocuğunla fazla iddalısın.... :)
O küçümsediğin tripler büyüme atakları ve gerçekten çaresiz kaldığın anlar oluyor. Elitimin kızı 2 yas tribinde hem kendisine hem etrafındaki bütün çocuklara olabildiğince zarar veriyordu kadıncağız pedegog ne derse yaptı ama çevresi tarafından anlaşılmamak onu çok fazla yıpratmıştı... Etrafındaki anneler çocuklarına sizde ona vurun diye tembihler bazen tutup çocuğuna hadi sende vur derlerdi... Öyle iinsanlarınçocuklarına bir balya saman teklif etmeye benzemiyor bu işler...
İddialı olmak değil bu eğer ben de gün boyu bağırıp çağıran bir anne olursam çocuğumun medeni bir insan olacağını düşünmem absürt olur değil mi? Kadın sürekli bağırıyor çocuklar nasıl normal iletişim kurabilir? Eğer bunu ben yaparsam ileride ben de yanlış yapmış olurum, bu kadar.

6 aylık çocuğun zaten ne gürültüsü olacak😂😂
Emzirirsin uyur, uyanıkken de zaten kucak ister. Asıl macera 20 aydan sonda başlıyor genelde😂😂
En basitinden eline alıyor çıngırağı sabahları yere vuruyor diye alıyorum halının üstüne bir şeyler seriyorum aşağı ses gitmesin diye. Çok mu zor bu? Alın işte gürültü gibi gürültü ama ben düşünceli medeni bir insan olarak insanlar rahatsız olmasın diye uğraşıyorum. Yukarıdaki garip kadın da çocukları zemine pat pat vurup duruken benim gibi bir şeyler serip sesi azaltabilir değil mi? Tabi çığlık atıp tiranlık yapmak daha kolay.

Toplu imza vermişler apartmanca kişi çokluğu etkiliyormu bilmiyorum gürültü yasada suç... Ben genede konuşarak anlaşarak empati yaparak çözüm bulunmasından yanayım.... Yalnız sanırım öncesinde çok tartışma olmuş işte karşılıklı saldırı olursa hangi konuda olursa olsun bu konu için değil her konu için iyi bir avukat ve şikayet konuyu çözer....uğraşan çözüyor.... Bi süre sonra zaten karşılıklı tahammül noktasında buluşamayınca kötü olsam ne olmasam ne diyip bu apartmandakiler gibi yani..... 15 güne evi boşaltacaklarmış.....Zor Bi durum bilemedim ki yani tabi herkes susmuyor yada anlaşamıyor polis bakıp bakıp gitmez karakola gidip şikayet dilekçesi yazarsanız emniyete giderek yada ... Onlar araştırıyor konu savcılığa intikal ediyor böyle olmuş.... Kapıya polis çağırmak değil yani... Genede keşke uzlaşabilselerdi diyorum

Konu sahibinin eski konularına bakınca sorunun sadece komşuda olduğunu düşünemedim ben zaten. Sürekli komşularıyla sorun yaşayan çocukları sevmeyen biri en ufak sesten sorun çıkartır. Üslup da belli. Yaşar öğrenir ne diyelim 😂
Siz kendi üslubunuza bakın önce hey Allahım ya. Böyle çocukları sevmiyorum evet daha önemlisi milletin kafasını şişirip "ay napalım çocuk buuu" diyen ebeveynleri sevmiyorum siz de o tip bir ebeveyn adayısınız belli oluyor.

Ben sizi anlıyorum, benim de 19 aylık bir oğlum var ve oğlum yeni doğduğunda karşı komşumuzun 19 aylık bir kızı vardır. Gece 2’de bile tak tak top sesi gelirdi, çocuk yerlere bir şeyler atar; babannesi üst katta oraya çıkarken çığlık kıyamet çıkardı. Çıldırırdım yani. Zaten ailecek gürültülü insanlardı ki taşındık biz oradan.
Anlamıyor diye salalım çocukları o zaman? Tabii ki çocuklar kriz de geçirir ses de yapar ama aileler bunu engellemek ve kontrol altında tutmak zorunda. Benim alt komşum bebeğinin uyuma sağını söyleyip rica etse mümkün değil yanı çoçuğumu. O odada ses yapması. Ben engellerim. Engellememe ihtimalim yok. Bütün gün alt katım boş olmasına rağmen çok ses yapacak aktivitelere izin vermiyorum. Geçen kepçeyi almış Peteğe vuruyor, anında alıp hepsini kaldırdım. Kapıları ve dolap kapakları sert sert çarpıyor, onları bantladık, kapılara da sünger taktım ses çıkmasın diye. Sandalyeleri çekiştiriyor, altlarına keçe yapıştırdık. Kendi odasının yanında yan komşumun odası var. O yüzden oğlumun odasında halksız bölge yok; ses gidiyor çünkü. Duvara yalıtım yaptırdım ve sabah erken kalkınca hemen salona alıp geliyorum onu. Daha sayarım da sayarım yani. Zaten çabası olan aileye kimse bir şey diyemez, kadar da ses olmuyor dikkat edince. İnsanlar dikkatsiz.

Küçük bir çocuğa öküz diyip saman balyası vermek sizce hoş bir üslup mu?
Parka götürmeyi ben de onaylıyorum ayrıca. Tam salgın mevsiminde parka götürmek mantıklı değil.
Kimsenin olup olmaması değil, ortak salıncak kaydırak demirleri de yeterince riskli zira.
Götürmeyebilir bunu yargılamanız da hoş değil.
Ayrıca bebeğiniz ufak olduğundan alt komşuyu rahatsız etme deyince peki annecim diyeceğini sanıyorsunuz. Ama okul öncesi dönemde bu cümle bir şey ifade etmiyor. Çocuğunuzla bir kriz yaşadığınızda çocuk bunu anlamıyor, anlasa da kendini hemen sakinleştiremiyor, aklını başka bir yere hemen yönlendiremiyor.
2 yaş 3 yaş tribi diye küçümsediğiniz şey bir büyüme atağıdır. Çocuğun kendini tanıması, sınırları öğrenme sürecidir. Bu süreçte çocuğun yaptıkları gayet normaldir.
Saksı değil duyguları hisleri olan bir canlı büyüyor, elbette gürültü yapacak. Yürümek için nasıl defalarca düşmek, tekrar kalkmak gerekiyorsa beynini kullanırken de krizler ağlamalar oluyor. Çocuk bir organıno kullanmayı öğreniyor. Elbette yetişkin kadar olgun olamaz.
Ya işte sorun ne biliyor musunuz, bu sorunlu durumları bütün çocuklara mal etmeye çalışıyorsunuz. Sanki bütün çocuklar böyleymiş gibi. Öyle bir dünya yok ama. Bugüne kadar birçok farklı evde oturdum, küçük çocuklu çok komşumuz oldu. Tabiki gürültü falan oluyordu ama tolere edilecek düzeyde. Ama yukarıdaki çocuklar bu düzeyi çoktan aşmış durumda. Ve tabi anneleri de.

Hanımlar lütfen tartışmaya girmeyin ve üsluplara dikkat edin rica ediyorum.

Yav he he aynen. Çünkü hiç binayı ayağa kaldırmayan, laftan anlayan normal çocuklar yok hepsi böyle. Yetiştirince görüşelim bakalım belki tüyo alırsınız hey Allahım ya.
E eski konunuzda yazmışsınız işte bağıran ağır konuşan sinir krizi geçirip vuran biriyim demişsiniz. Madem yetiştirme önemli siz de böyle evlat yetiştireceksiniz işte.

Büyüme ataklarını bile şımarıklık zanneden birisiniz kim sizden çocuk yetişmeyi öğrensin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X