serenanes yeni genelge konusunda gösterdiğin hassasiyete çoookk teşekkür ediyorum. belki beni hatırlarsın ocak ve şubat aylarında aşılama yaptırmıştım sizinlede paylaşmıştım bu durumu... bana destek olmuştunuz :))
şimdi bende tüp bebek tedavisine başlıyorum ama inan buna sevinemiyorum bile... 3 embriyo transfer edilen birisiyle karşılaştırıldığında ne tedavimde ne kullandığım ilaçlarda nede ödediğim ücrette hiçbir fark yok... ama benim şansım diğerlerine göre .neredeyse %50 daha az... çok kızgınım ve çok üzgünüm...
biz anne olabilmek için bukadar yıpranırken ve bir taraftan da bukadar büyük paralar harcarken olabilecek çoğul gebeliğimizi engellemek için böyle bir genelge kabul ediliyor. ama diğer taraftan ülkemizin belli kesimlerinde aile planlamasından bir haber yaşayan ve neredeyse her yıl bir tane çocuk doğuran insanlara hiçbir eğitim verilmiyor. bu yapılan hak mıdır??? benim 5 tane çocuğum var da 6. çocuğu istiyorum sanki... 5 yıldır evliyim 3 yıldır tedavi görüyorrum.... ister ikiz doğururum ister üçüz kime ne bakıcak olan be değilmiyim...
ben neden hiç stres yapmamam gereken bir dönemde oturup ağlıyorum???
ben neden anne olmaya yaklaşmak yerine uzaklaştırılıyorum???
serenanes yeni genelge konusunda gösterdiğin hassasiyete çoookk teşekkür ediyorum. belki beni hatırlarsın ocak ve şubat aylarında aşılama yaptırmıştım sizinlede paylaşmıştım bu durumu... bana destek olmuştunuz :))
şimdi bende tüp bebek tedavisine başlıyorum ama inan buna sevinemiyorum bile... 3 embriyo transfer edilen birisiyle karşılaştırıldığında ne tedavimde ne kullandığım ilaçlarda nede ödediğim ücrette hiçbir fark yok... ama benim şansım diğerlerine göre .neredeyse %50 daha az... çok kızgınım ve çok üzgünüm...
biz anne olabilmek için bukadar yıpranırken ve bir taraftan da bukadar büyük paralar harcarken olabilecek çoğul gebeliğimizi engellemek için böyle bir genelge kabul ediliyor. ama diğer taraftan ülkemizin belli kesimlerinde aile planlamasından bir haber yaşayan ve neredeyse her yıl bir tane çocuk doğuran insanlara hiçbir eğitim verilmiyor. bu yapılan hak mıdır??? benim 5 tane çocuğum var da 6. çocuğu istiyorum sanki... 5 yıldır evliyim 3 yıldır tedavi görüyorrum.... ister ikiz doğururum ister üçüz kime ne bakıcak olan be değilmiyim...
mrb ben aranıza yeni katıldım we direk bu sayfa dikkatimi çekti günlerdr okuyoum başından itibaren bnde şu anda 10 haftalık hamileyim bunları okumadan önce midem bulanmadığı için hiç bi belirti göremediğim için hamile olduğumu hissedemiyoum die üzülüyordum ve hala daha çok fazla korkum war bebeğime bişi olucak die ne bilim kalbi durucak düşücek die allah göstermesin öle bişi olursa mahfolurum çünki bi düşük yaşadım ve şu anda tehlikedeyim bnde tutunma iğneleri yaptırıyoum haftada iki kez bebişimi gördüm cok şükür gecen cuma ama hala içim rahat diil en ufak bi ağrım olduğunda ona bişi olucak die cok korkuyoum ama babytwin senn hikayeni okuyunca gıbta eettim hayata pozitif bakmışsın ve kızına kavuşmuşsun bnde öle yapıcam artk karar werdim hep pozitif düşünücem senn sayende tabi belki bunları okumasam hala düşünüp düşünüp ağlıo olucaktım ama sizin desteğinize cok ihtiyacım war halimden anlicanızı düşünüyoum ve içimi dökmek istedim oh bi nebze rahatladım geçicek bu günler biliyoum ama sanki zaman duruo bazen ilerlemio ne biliyim böle işte eşimde çok rahatsız bu halimden eğer böyle dewam edersen bnde dinlemicem seni dio haklıda cok karamsarım bilmiyoum inş bebeğimi kucağıma alacağım günü bnde size müjdelerim bana dua edin nolur cok ihtiyacım war bu arada hepinizin allah yawrularını bağışlasın bebeklerini bekleyenlerede kucağına almayı nasip etsin bnmkinide inş.....
respi merhaba.bende toplam 10 kg almışım ama bacaklarda bişey yok şimdilik.direk karnım büyüdü.67 ile transferim olmuştu.şimdi 77 yim.hareketlerimde ağırlaşma yok.beni bana bıraksalar neler yapacağım ama eşim gardiyan gibi başımda.evin içinde yürümeme bile izin vermiyor.dr dinleneceksin dedi diye:)))hatta akşam evde dolanıyordum,sen böyle giderse erken doğum yaparsın diyorr.sağolsun ilgili ama bu kadar ilgi de şu güzel günleri keyfe dönüştürmemi kısıtlıyor.bende kızlarım doğsun acısını çıkarırım elbet diyorum.vaw mis gibi sahilimiz var yürüyelim hava alalım yok.evden dr a.allahtan evim müstakil.şimdide tam ağaçlar çiçek açtı.miss gibi heryer.arıları kelebekleri izliyorum bende.hayaller kuruyorum bol bol.eee insan hiç hareket etmeyincede güzel kilo alıyor.ama iki bebeğin peşinden koşarak verirsin diyorlar tecrübeli ikiz annesi arkadaşlarım.inşalalh da öyle olur.yeter ki bebeklerimiz sağ salim dünyaya gelsin.inşallah o günleri de paylaşırız.
gözde cim
istanbul tamam da 12 haz-19 haz arası Belek teyim :)))
Sen bebişini kucaklamış olucan eğer çok zor olmazsa görüşelim deirim ben :kaydirigubbakcemile5
respi sen isim düşündün mü?
.
arkadaşlar nihayet öğrendik.kızımız oluyo.kendimi hep oğlana şartlamıştım ama şimdi kız annesi oluyorum.minik prensesim büyümüş.küçük kuzum bize nanik yaptı.çok şükür rabbime bize bugünleri gösterdi.allahım sağlıkla kucağımıza almayı nasp etsin inşallahhihoyyyt
Senacığım ben kesin oğlan diyorum.3 dr onaylı:)))
cemre bebeğe kocaman bir maşallahallah esirgesin güzel kızımızı.benim kızlara da hazırlıklar başladı.ama ben hiçbişey yapmıyorum.annem ve ablam kıyafetleri alıp yıkayıp ütüleyecekler.eltim (dünya tatlısı bir kadındır) odamızın süslerini hazırlamaya başlayacak daha erken ama hazır dursun diyoruz.bebek şekerleri ve çikolataları için örnekler yapacaklar.ama onu hastaneye gitmeden bir hafta önce hazırlıycaklar.kesip dikip hazır koyacaklar.bende oda araştırıyorum ama hiçbirşeyde karar veremiyorum.birde taşınma işim olabilir.odayı yeni eve göre mi yapsam diyorum.bir beşik alıp idare mi etsem ne yapsam.yani anlıyacağınız çok kararsızım.acelesi yok.o zamana kadar aklıma neler gelir.fikri olan benimle de paylaşsın.çok memnun olurum.
Kızlar yeni tüp bebek genelgesi çıkmış
okudunuz mu ? Ayıp ve de günah yani bizim gibi hastalara..
Ortalık yıkılıyor kadınlar ve tüp bebek merkezleri ayağa kalkmış durumda..
Siz de görmediyseniz bakın ve gerekli yerlerde tepkinizi verin .
Biz anne olduk diye arkada kalanları unutamayız, bugün onlara yarın 2. yi isterkez bize...
NOLUR ACİL CEVAP!!!! BAYANLAR BİLİYOSUNUZDR BELKİ DAHA ÖNCE YAZMIŞTIM 10 HAFTALIK HAMİLEYİM BN WE AZ ÖNCE AFEDERSİNİZ AMA MAKATTAN SANKİ KARNIMIN ALTIINA KDR ŞİDDETLİ AĞRILARIM OLUO NAPICAMI BİLEMİYOUM NOLUR YARDIM EDİN SİZDE BÖLE BİŞİ YASADINIZMI İLK KEZ OLUO WE COK KORKUYOUM YA BEBEĞİME BİŞİ OLURSAmafoldumben
kızlar çookk teşekkür ediyorum hepinize... inşallah herşey yolunda gider inşallah hayırlısıyla transferim olur ve inşallah sonucuda güzel olur... doktorumla konuştum; oda "sen stres yapma ben senden sadece bunu istiyorum "dedi... bende farkındayım stres yapmamalıyım yoksa bu zor olan süreç dahada zorlaşıcak ama insan ister istemez sinirleniyor bu duruma... hepinize tekrar teşekkür ediyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun. mart 23 te lucrın kullanmaya başlıycam kısmet olursa sonrada diğer ilaçlar tabii... hepimizin kucağı bebişlerle dolsun inşallah :))
...
Maksat aile planlamasi felan degil kii ..
Maksat bizim ve bebeklerimizin sagligi , hayati tehlikesi de degil bence ..
Devlet hastanelerindeki bebek bakim ünitelerinin masraflarinin azaltilmasii ..
Tek dertleri bu ..
öyle deme senaa.senin oğlan bak ne kadar şanslı.etrafında kızlar bol maşallah.:))evimizin erkeği o maşallah:)))
canım cok haklısın.malum domuz gribi aşısı alımı için ilaç sektöründeki bir kaç yahudi kökenli büyük amcanın cebine sağlığa ayrılan bütceden koca bir miktar gidince ee malum sağlıkla alakalı bi yerlerden kısıtlama yapmak gerekti.bu seneki bingo da bize vurdu.sskya küvöz masrafları yük oluyor denmiş.konuyla ilgili kızların açtığı topiği okudum.çok zor durumdalar.büyük haksızlık var ortada.çok sinirli ve aynı zamanda kızgınım.daha fazla konusmıyım topiğin pozitifliğini bozucam az kaldı
Sen eğer 40 ım çıktı dersen Belek bölgesine yakınsan yapalım bu organizasyonu canımcım, biz İzmir ve İStanbul da arkadaşlarla yaptık bu buluşmaları çok keyifli ve duygusal bağlar oluyor neden Antalya da da olmasın ki :))))))
Günaydin kizlar,nasilsiniz??
Bende bebisimde cok iyiz aslinda , ama benim sizlere bi sorum olcak,
benim yüzüm sürekli atesleniyor ve kip kirmizi oluyor bu normalmidir??
Umarım dediğiniz gibi bu saçma uygulamaya bir son verilir... yeterikadar canımız yanıyor zaten daha fazla yakanları Allah a havale ediyorum ben.
2 başarısız aşılamadan sonra gerçekten çok zor günler geçirdim... tam tüp bebekle şansım artıcak derken, bu defa olucak derken birde bu çıktı... Allah büyük bol bol dua ediyorum inşallah emeklerimiz boşa gitmez diye... çok yorgunum ve inanın sizlerin desteğine çok ihtiyacım var. iyiki bu sayfayı buldum ben:))) Nurgül e nekadar teşekkür etsek azdır :)))
Asuman beni hatırladınmııı :)) canım seni tebrik edemedim ben, uzun zamandır kendimle uğraşmaktan sayfayı da takip edemedim... en son senin yazını okuduğumda ilaçlarını kullanıyordun... şimdi bebişinle birliktesin çok şükür:)))
tebrik ederim tatlım Allah hayırlısıyla kucağına alıp koklamayı nasip etsin. dikkat et kendine .
respi canım çok haklısın yazdıklarında. olucaksa 1 tane embriyo da olur... Allah hayırlısını versin bakalım yaşayıp görücez... bu arada ben cemre bebeği çok merak ediyorum nasıl görebilirim fotoğrafını ???
hadi bakalım bol bol dinlen canım yorma kendini artık.özellikle ani hareketler yapma ve yüksege uzanmarespicim tsk ederim ederim cánim bende öyle düsündüm ama emin olmadim icin bi sorayim dedim...
tekrar mrb herkese......
respi yazdıklarını okudum cnm ne gzl büyütmüşün bebişi darısı başıma...
bikaç gün giremedim zor dönemdeyz bebeğimle ağrılardan sonra gribe yakalandım doktorum durum parlak diil dio sürekli sırt üstü uzanıyoum ve dualarınızı bekliyoum....
şu 2 haftayıda atlatırsak bebişimle artk bize karada ölüm yok...:Saruboceq: