Benimde 16.haftaya kadar korkunç bulantı ve kusmalarım olmuştu.Yerlerde sürünüyordum.Kiloda vermiştim.Ama geçiyor.Dr HCG hormonu yüksek ise bulantı ve kusmaların şiddetli olduğunu söylemişti.Bu da düşük tehlikesini azaltıyormuş.Sabretmek lazım.Geçiyor.Şimdi herşey çok şükür yolunda.Dikkat et yinede kendine.
Maşallah sana sen iyi yol almışsın darısı benim başıma.
Benim ilk hamileliğimde 3 transferin 3 üde tutmuştu 2 kese 6. haftada göründü 3. kese 8. haftada göründü ve kabus o zaman başladı
( ilk tedavimi Amerikan hastanesinde yaptırdım 3 bebekle yola devam edemiyeceğimi 3 ünü birden kaybetme riskimin çok daha fazla olduğunu söylediler ve ama bunları transferden önce söylemediler üçüde tutarsa başınıza bunlar gelebilir demediler bizde sonun böyle olabileceğini hiiiç aklımızın ucundan dahi geçirmedik
( üçüde tutarsa üçüyle yola devam ederiz dedik ama malesef hiiiçbirşey planladığımız gibi gitmrdi
(
12. haftaya kadar vaktiniz var dediler bebeklerden birinin redükte işlemi ile alınması gerekiyor dediler ve biizzz kalakaldık
( tabi bu arada bize önerilen dr.hastanein kendi dr.u ve işlemin yapılacağı yer hastaenin dr.larına ait olan bir kadın sağlığı kliniği bu işlem bu kadar donanıma sahip olan Amerikan Hastenesinde yapılamıyormuş da o küçücük klinikte yapılabiliyormuş neyse biz bunun üzerine bir çok Prof.la görüştük onlarda hemmen hemmen aynı şeyleri söylediler bebekler gayet iyi gelişiyorler tabi bu aradada
( biz son olarak 11. haftada bu işlemi yapacak olan dr.la görüştük bebeklere baktı ve bir tanesinin ensesinin kalın olduğunu ve burun yapısınında diğerleri gibi gelişmediğini söyledi
( ve biz bu işlemi yaptırmak zorunda kaldık ve benim tüm bebeklerim bugün itibarı ile tehlikeye atılmış oldu
( ben bunlardan herdar olsam hiiiç 3 transfer yaptırımıydım
( 12. haftada bu işlem yapıldı 13. haftada öyle bir kanama geçirdim ki akıllara durgunluk verir
( Amerikan Hastenesindeki kendi
tüp bebek dr.umu aradım ve hiiç unutmuyorum günlerden c.tesi ve saat öğlen 12:30 gibi bana aynen söylediği cümle şu oldu hastanede nöbetçi dr.lar vardır hastaneye gidin onlar sizinle ilgilensin
( o anda dünya başıma yıklıdı çünkii bebeklerimi kaybediyordum
(( arkasından hemen aile dr.umuzu aradım sen hastaneye git ( İncirli Ethica Hastanesi) ben hastanedeki dr.ları arıyorum ve hemen geliyorum dedi ve 20-25 dakika sonra hastanede oldu dr.umuz.
Ultrasona aldılar hemen beni bebeklerimiz gayet iyiydi ama ben korkunç kan kaybetmiştim ve kaybetmeyede devam ediyordum
( bu kanama hiç hızını kesmedn 23. haftaya kadar yani ben bebeklerimi kaybedene kadar aynı şekilde devam etti
(
Redükte işlemi yapılırken bebeklerimden birinin kesesine zarar vermiş dr.ve günden güne bebeğimin amniyo sıvısı azalmaya başladı ama diğer sağlıklı bebeğimizden çok daha iyi gelişiyordu kalbi atmaya devam etti o kadar dirençliydiki biz 28. haftaya kadar dirensinler diye dua ettik ama malesef 23. haftada normal doğumla dünyaya geldiler ve organlarının hiçbiri yeteri kadar gelişmediği için tabiiki yaşamadılar da
(( ve bu esnada Amerikan hastanesi bir kere olsun aramadı beni ve Amerikan Hastanesi ile tüm bağlarımızı koparmış olduk çünki başımız ağrısa biz Amerikan Hastanesine gidiyorduk tüm check up larımız dahi orada yapılıyordu ama artık kapısının önünden dahi geçmiyorum.
Bebeklerimi kaybettiğime tam 9 ay 8 gün oldu
( çok uzun süre piskolog yardımı aldım, kanamam bebeklerden sonrada 3 ay kadar durmadı ünite ünite kan almak zorunda kaldım yaşamaktan vazgeçtiim yaşam bitti resmen benim için yaşıyorum ama niye bir amacım kalmamıştı
((
Dr.ların ve yine ailemin yardımıyla hayatın devam ettiğini ve Allahın taşıyamıyacağımız yükü bize vermiyeceğini düşünerekte kendime gelmeye başladım ve 2. tüp bebek tedavime İstanbul Cerrahi Hastenesinde başladım.Dr.Prof. Bülent Baysal şimdilik dr.umuza göre herşey yolunda birde kalp atışına duyarsam hayırlısıyla perşembe günü bulantılarım kasım ağrılarım hepsi bana vız gelicek..
Çok yazdım başınızı ağrıttım benimde tüp bebek hikayem Amerikan Hastanesinde başladı İsatnbul Cerrahi Hastanesinde devam ediyor umarım bu son olur
(
Allahım hayırlısı ile zamanında bebeklerimizi kucağımıza almamızı nasip etsin.......