Umutlu Bekleyişim Bebeğimle Devam Ediyor...

babytwin

Cemre Kızım :)
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2009
1.110
2
Merhaba Arkadaşlar,

Tedavi ile çocuk sahibi olacağımı öğrendiğimde herkes gibi ben de panikledim. Neden ben diye sordum. Ailemde hiç böyle bir sorun yaşayan olmamaıştı. Çok kalabalık dolayısıyla doğurgan bir aileyiz. Ama bir süre sonra bu fikre alışmaya başladım, öncelikle ben sonra yavaş yavaş da eşim kabullendi...

Sonuçta bu herhangi bir hastalıkta tedavi yoluna gidilmesinden farklı bir sorun değildi bizim için. Şimdi başta yaşadığım şoku gülümseyerek hatırlıyorum. Sonuçta çaresi olan bir rahatsızlığımız var şanslıyız. Öyle bir dönemdeyiz ki artık çocuk sahibi olamayanlara bir sürü tedavi seçeneği sunuluyor.

Bende pco var, eşimin sperm değerlerinde de morfoloji düşük. % 1. Doğal yollarla çocuk sahibi olmamız her ay % 2. ama benim yumurtladığım zamanlarda tabiiki, yumurta yoksa şans da yok.

Eşimde uzun yıllardır tanışmamıza rağmen ayrı şehirlerde yaşadığımız için evliliğimizi sürekli ertelemek zorunda kaldık. Evlenince de yeni bir şehirde yaşamaya başladığım için 1 yıl kadar korunduk. kaydirigubbakcemile3

Hikayemi anlatmaya devam edeceğim. Şimdilik bu kadar...

inş sonuç guzel bır haberdır beklıyorum canım yazını.......

Her şey gonlunce olsun canım ... umutlar mucızelerın kardeşidir .. hayatın sana hep gulen yuzunu gostermesi dılegıyle...

Teşekkürler arkadaşlar.

Evliliğimizin üzerinden 1 yıl geçmesinin ardından eşimle düşünüp taşınarak korunmayı bıraktık. dizi filmlerden ne kadar çok etklileniyoruz değil mi? sanıyoruz ki tek bir beraberlik sonrasında hemen çocuk olacak. :)

özel bir hastanenin kadın doğum uzmanına gittim öncelikle bebek düşünüyoruz, genel bir muayne olayım dedim. pco olduğumu söyledi. ama ben bunu zaten biliyordum.

doğuştan gelen genetik bir rahatsızlık, hatta anneannem, babaannem, 2 ablamda da vardı. anneannem ve babaanemde doğumla sonuçlanan doğal ikiz gebelikler olmuş. anneannem 2 kez ikiz doğurmuş düşünün. bu nedenle ben pco'yu doğurganlığım açısından büyük bir avantaj olarak görüyorum.

gittiğim doktorlar bana pco sonucunda çocuğumun olmama ihtimalinden hiç bahsetmiyor. daha çok kozmetik sorunlardan bahsediyorlar. kilo verme, cilt bozuklukları yapbileceğini söylüyorlar. bunları önemli bir sorun olarak görmüyorum. diyet yaparak yaşamaya alışmışım. aksini düşünemişyorum zaten. hiç aşırı bir kilo sorunu yaşamıyorum ama alıyorum dikkat etmezsem.

içim çok rahattı. zaten eşimin üreme sağlığında herhangi bir sorun olabileceğini aklıma bile getirmiyorum.

öyle böyle derken 6 ay geçti. doğum kontrol hapını bırakır bırakmaz yavaş yavaş kilo almaya başladım. her ay birkaç kilo alıyordum. adetim düzensiz olmaya başladı. cildim fena bozuldu.

taze bir gelin olan benim için bu başıma gelenleri düşünün... bir kabus...

Hikayemi biraz baştana alayım dedim ama fazla gerilere gitmişim. Oysa yarın ilk tüp bebek tedavime başlıyorum. Ne önemi var aslında artık geçen günlerin... Doğuştan gelen genetik bir rahatsızlık eşimde görülen morfoloji sorunları tesadüflerin hızlandırdığı bir tüp bebek merkezi ile buluşma... gerçeği tüm çıplaklığı ile görme ve kabullenme... herşey asıl şimdi başlıyor... Karmaşık duygular içerisindeyim... Bu zor ama kısa yolculuk bakalım nasıl geçecek? bugünle birlikte tam 9 gündür minik yavruya ulaşmak için her gün göbeğimde minik bir delik açıyorum :)

Gerçeken ne kadar çok şey var, takip edilmesi gereken, uyulması gereken... o kadar çok şey okuyorum ki her geçen gün kafam karışıyor... ben de şuandan itibaren kapattım kendimi artık sadece sevgili doktorumun ve hemşiremin dediklerini dinleyeceğim...

Başlangıçları severim... Hele sonu mutlu biterse...

ne güzel tanımlamışsınız Babytwin, duygulandım okurken, beslediğiniz umuttan ben de istiyorum... inşallah güzel sonuçlar alacaksınız, allah kalbinize göre versin:1hug:

umut her zaman güzel sonların ışığıdır en kısa zamanda burda hamileyim diye yazacağına inanıyorum

Günaydın arkadaşlar, güzel temennileriniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Tedavim uzun protokol olarak uygulandı... Şuan ikinci aşamasındayım. Yani bugün itibariyle gerçek tedavim başlıyor.

Az sonra merkezden içeri gireceğim...

Burada tedavi olumlu olunca zil çalınıyor. Birkaç kez şahid oldum. Zil hep çalsın istiyorsunuz, hiç durmasın... Muayne için bekleyen anneler için ne büyük bir umut değil mi?

Günler hızla akıp geçecek. Ziller çalmaya devam edecek... Umutlar çoğalacak...

babytwin , hayırlı olsun tedavin ..
bir pko lu olarak, ailesinde ikiz gebelikler ( anneanne :)) ) bol bol doğurmalar olan bir aile üyesi olarak yazdıklarını okurken gülümsedim aaaa işte ben diye ....Malesef ben de ailesinin tek örneği olarak tüp bebek yolunu tutmuş bir anne adayıyım. 1. denememde tuttu , şimdilik 10 haftalık hamileyim ama atlattığım sıkıntıları anlatıp kafanı şişrmeye moralini bozmaya niyetim yok. Sadece bilmelisin ki PKO olarak yumurta üretme işleminde artan yumurtalarına dikkat et lütfen. PKO hastalında göbekten vurulan iğnelerin etkisi ile yumruta adeti epey fazla olabiliyor, bende 28 yumurta üredi, 20 tanesinin içi dolu idi, 15 i döllendi, 10 tanesi donduruldu. OHSS diye PKO lulara has bir sendrom yaşadım transferim 6 ay ertelendii, bunu yaşayanlar % 5 lik bir grup azınlıkta şanssız yani ama iğnelerin sırasında 2-3 günde bir ultrason kontrolünde yolunda gidip gitmeyeceği belli oluyor zaten, allah yardımcın olsun, doktoruna güveniyorsan çok da fazla stres yapmayacaksın ve de dediğin gibi aynen ne lazımsa onunla konuşup kafanı boşaltacaksın, gerisi boş.. stresten uzak, umduunun bol oldugu, sonucun da pozitif olacağı bir tedavi diliyorum sana. Allah yolunu açık etsin.

canım tedavın hayırlı osun .. cok guzel gıdıyorsun .. o çan seslerını MAYADA ben de duydum .. Meşhur bır edebıyat klasıgı vardır '' çanlar kımın için çalıyor '' dıye .. inşallah bızım için da çalar

canım içten dileklerine çok teşekkür ederim. mesajın bana çok iyi geldi. Gerçekten benziyormuşuz :) Bebeğine çok sevindim. Allah kucağına almayı nasip etsin, onu sana bağışlasın. Tekil gebelik mi? Çoğul mu?

OHSS bizim için bir tehlike evet. Yumurtlama sorunu yaşayan bayanlar acaba yumurtlayabilecek miyiz diye düşünürken biz en azından normal yumurtlayabilmeyi istiyoruz. Bu da ayrı bir tezat. Ama yine de şanslıyız. Ne kadar yumurta o kadar çocuk, keşke hepsine sahip olabilmemiz mümkün olsa :)

Doktoruma güveniyorum çok şükür. Gerisini de Allah'a bırakıyorum. Önerilerini dikkate alacağım canım.

teşekkürler canım... inşallah bizim için de o kapıdan giren herkes için de çalacak bir gün...

canım ben ikiz gebelikle başladım, ama 10 gğn sonra tekini kaybettim .ağır bir kanama geçirdim ve teke indi.şimdi 3 haftadır yatak istirahati ( tuvalet dışı kalkmak yasak ) geçiriyorum. 10. haftadayım 12 hafta bitince riskimiz düşecek dedi doktor. gün dolduruyorum. halbuki ne sevinmistim tüple bile olsa ikiz gebelik tuttu die. isimleri bile hazırdı ama demek ki allahtan hayırlısını dilemek ve cok da fazla hayal kurmamak gerekiyomus... üzüldüm üzülmez miyim ama vardır her işte bir hayır, tek olsun bizim olsun, buna da razıyım çok şükür ...

Elbette üzülür insan. Bir de kendimizi alıştırıyoruz hemen. benim daha tedavi yeni başladı. ikiz hayali kuruyorum. Geçmiş olsun dilerim sana. Umarım bebeğin seni hiç bırakmaz... kendine dikkat et.

Dün tedavim açısından önemli bir gündü. Şerife Hemşire tedavimin detaylarını tek tek anlattı. Maya'nın hemşire odasında çok hızlı ama dikkatli, yoğun bir çalışmanın içerisindeler. Hasta sayısı oldukça kalabalıktı. Ama bir ara Şerife Hemşire'nin kızkardeşi olduğumu düşündüm. O yoğunluktan bu kadar içten bir ilgi ancak ailemden birinden görebilirim. Benim yanımda, benim kadar istekli. Her soruma gözlerinin içi gülerek cevap veriyor. Tedaviyi eğlenceli bir hale getiriyor. Diğer hemşireler de öyle, yüzleri hep gülüyor.

:))) bu his çok önemli işte, iyi başladın allah sonunu getirsin inşallah keyifle ,

Senın Çanının ÇalınacaĞına yÜrekten ınanıyorum hatta ınanmakla kalmıyor.ÇalınacaĞını bılıyorum o kadar gÜzel bır yÜrek var kı emınım kı bu yÜrek Çok gÜzel anne yÜreĞı olacak.

Sevgıler....

Merhaba bu bakıŞla kesınlıkle kazanacaksın hıÇ ŞÜpem yok sen pco olan yumurtalarına Çok ıyı bak onlar bıze Çok gÜzel embrıyolar oluŞturacak hatta Öyle olsun kı yada olacak kı belkı lazım olur dıye donduracaksınız ama olmayacak en azından bıkaÇ sene ıÇın ılkını bÜyÜttÜkten sonra ıkıncısını dÜŞÜnÜrsen alırsın....bu rada mayadan Çok gÜzel Şeyler duyuyorum .bende araŞtırma aŞamasındayım randevu alıcam ama Çok yoĞunlarmıŞ.benım ıŞ yoĞunluĞunu ayarlayıp bır an Önce gıtmeme karar verdırdınız arkadaŞlar.
Herkese Çok teŞekkÜrler.

Canlarım teşekkür ederim, beni çok duygulandırdınız. Sizlerle hislerimi paylaştığımı görmek beni inanın çok mutlu etti. Hep birlikte mutlu sona ulaşalım inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…