babytwin , hayırlı olsun tedavin ..
bir pko lu olarak, ailesinde ikiz gebelikler ( anneanne :)) ) bol bol doğurmalar olan bir aile üyesi olarak yazdıklarını okurken gülümsedim aaaa işte ben diye ....Malesef ben de ailesinin tek örneği olarak tüp bebek yolunu tutmuş bir anne adayıyım. 1. denememde tuttu , şimdilik 10 haftalık hamileyim ama atlattığım sıkıntıları anlatıp kafanı şişrmeye moralini bozmaya niyetim yok. Sadece bilmelisin ki PKO olarak yumurta üretme işleminde artan yumurtalarına dikkat et lütfen. PKO hastalında göbekten vurulan iğnelerin etkisi ile yumruta adeti epey fazla olabiliyor, bende 28 yumurta üredi, 20 tanesinin içi dolu idi, 15 i döllendi, 10 tanesi donduruldu. OHSS diye PKO lulara has bir sendrom yaşadım transferim 6 ay ertelendii, bunu yaşayanlar % 5 lik bir grup azınlıkta şanssız yani ama iğnelerin sırasında 2-3 günde bir ultrason kontrolünde yolunda gidip gitmeyeceği belli oluyor zaten, allah yardımcın olsun, doktoruna güveniyorsan çok da fazla stres yapmayacaksın ve de dediğin gibi aynen ne lazımsa onunla konuşup kafanı boşaltacaksın, gerisi boş.. stresten uzak, umduunun bol oldugu, sonucun da pozitif olacağı bir tedavi diliyorum sana. Allah yolunu açık etsin.