toprak cım eğer boyalı mobilya aldı ise havalanma ve koku çıkma işi minimum 3 hafta ..genelde odayı yerleştirmeden evvel mobilyaların içine rendelenmiş sabun koyarsan kokuyu daha çabuk alıyor..kıyafetlerini 35-36 da yıka ve yerleştir derim ben 33. hafta çok erken gibi.. ben37-38 de yapmıştım o işi..çantamı da 38 in başında koydum aracın bagajına 2 hafta takıldık ööle .. :)))
selam kızlar,
dün gece pek uyuyamadım... biliyorum kızım doğunca bu günleri arayacağım ama uykusuzluk beni çok yoruyor gerçekten...
senacığım haklısın, bu haftasonu hastanede kullanacağım gecelik, sabahlık alışverişini tamamlicam, ona göre yavaş yavaş hazır ederim çantayı. 2 gecelik + 1 pijama yeter sanırım değil mi? sezeryanda 2 gece kalınıyor... bebek ihtiyaçları hazır, onun için de çanta alınacak... sonra da bebek için çikolata işini hazırlamak kalıyor.. ne çok detay var daha...
7 Ocak son iş günüm... bu arada Tracy Hogg'un "Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler" isimli kitabını sipariş etmiştim, dün geldi... gebelik bölümündeki deneyimli anneler çok övüyordu, doğuma kadar onu okuayayım dedim, sonra vakit olmaz... size de yazarım kitaptaki pratik önerileri en kısa sürede...
Babytwin..... Cemrenin odasi cok guzelmis... Bende beyeaz rengi cok seviyorum.. Bizim oglusun odasida hazir sayilir,bende beyaz lake aldim mobilyasini aydinlik ve ferah duruyor cok hos oldu.Bende resmini ceker eklerim bi ara.. Bizimde ufak tefek detaylar kaldi aksesuar filan gibi..
Bu arada birsey soracagim :
kizlar siz bebek icin neler aldiniz? Ben simdilik sadece birtane tulum aldim baskada birsey almadim,kac takim olmasi lazim acaba?? Cok fazla almayin diyor herkes. Mesela ben soyle dusunuyorum 5-6 tane 50-56 beden tulum olsa yetermi??
Serananesçim nasılsınız?Küçük beyimiz nasıl?Ne kadarlık oldu Doruk?Bende erken doğum korkusu var ya niyeyse o yüzden çantayı hazırlayayım diyorum ama çok da erken hazırlamamak lazım.Odanın havalanması derken 36. haftada ancak bebek eşyalarını yıkatıp ütületip yerleştirebiliriz heralde...Doğum yaklaşıyor mu ne?
... bu arada Tracy Hogg'un "Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler" isimli kitabını sipariş etmiştim, dün geldi... ...
Emiyor, gazı çok var, bir türlü çıkmıyor, ksuyor ( obur da kendisi ) hıçkırık tutuyor, ağlıor , uyukluyor sonra bunların hepsi gene sil baştan :)) Bööle bööle günler geçiyor ....
selam kizlar nasilsiniz?? benim bugün adetim geldim ve tedavimin ilk adimlarini atmaya basladim,bugün itibariyle subat ayina kadar her sabah ve aksam cocuk aspirini vede antibiyotik kulanmaliyim adetimin 21.gününde lucrin inesine basliycam insallah...
canım tedavin şimdiden hayırlı olsun alkisalkisalkis
aklına takılan bişi olursa elimden geldiğince yardım etmeye calısırım mesaj atman yeter a.s
Babytwin..... Cemrenin odasi cok guzelmis... Bende beyeaz rengi cok seviyorum.. Bizim oglusun odasida hazir sayilir,bende beyaz lake aldim mobilyasini aydinlik ve ferah duruyor cok hos oldu.Bende resmini ceker eklerim bi ara.. Bizimde ufak tefek detaylar kaldi aksesuar filan gibi..
Bu arada birsey soracagim :
kizlar siz bebek icin neler aldiniz? Ben simdilik sadece birtane tulum aldim baskada birsey almadim,kac takim olmasi lazim acaba?? Cok fazla almayin diyor herkes. Mesela ben soyle dusunuyorum 5-6 tane 50-56 beden tulum olsa yetermi??
canikom sezaryen isen pijamayi unut derim ben...el ve karın bölgende dikiş yerine bir de pijama kenarı istemezsin herhalde :))
gecelige gelince ben 2 gece 3 gun yattim hastane onlugu cok isime yaradi. sadece 1 sefer giydim geceligimi o da foto cekimlerinde paçoz görünmeyeyim diye..hastane önlüğü arkası açık önden kolay kaldırılabilir oldugu için pek işime geldi..malum dikişlerim yüzünden sürekli pansuman yapılıyordu , kanama olunca ne gecelik ne pijama umurum olmadı..sen her ihtimale karşın istediklerini yanına al ama bence sadece geceliği kullanırsın...
canım sen nasılsın bu arada? bence bebeğine en iyi şekilde bakmışsındır, o mutlu mesut görünüyor fotoğraflarda... şişleri de geçmiş... saçlı başlı tatlişko bir oğlan olmuş... senin dikişler ne alemde, riski atlattın mı? hep bizi düşünüyorsun, bize faydalı oalcak yazılar yazıyorsun? ya sen nasılsın? psikolojik olarak alıştın mı bebeğe? anneliğe? lohusalık diye birşey var mıymış? sütün nasıl? biraz kendinden bahset canikom yaaaa... Şeniz
toprak cım, çok şükür daha iyiyiz... Ooluş 1 aylık oldu bile neredeyse :))
Emiyor, gazı çok var, bir türlü çıkmıyor, ksuyor ( obur da kendisi ) hıçkırık tutuyor, ağlıyor , uyukluyor sonra bunların hepsi gene sil baştan :)) Bööle bööle günler geçiyor ..
Yarın veya Pzt günü 1. ay kontrolümüz var..Çok heyecanlıyım inanın..Oğluma bakabilmiş miyiz , kg almış mı ? Uzamış mı, genel sağlık durumu iyi mi...Tüm acemiliğime rağmen doktordan bir gayet iyi halletmişsiniz işte bebek büyüyor demesini bekliyorum..Bekliyorum zira bana moral olsun, sıkıntı çektiğim noktlarımı atlatayım, moral bulayım istiyorum...
Umarım negatif bir süprizle karşılaşmayız..
öperim sizleri..
tekrar selam herkese, görüyorum ki herkes gayet iyi, çok mutlu oldum :)
benim de dün ultrason kontrolüm gayet iyi geçti.yalnız yine bizimki sırtını dönmüştü.yüzde yüz emin olmadan cinsiyetini söyleyemem dedi doktorum akannehir
umarım doğumdan önce öğrenebilirim a.s
esas kafamı kurcalayan bu sabahki fetal eko denen seydi.bildiğimiz ultrasondan farkı yoktu.sadece kalbe odaklı bakıldı.işleme başlamadn kardiyolog doktor bana ufak bir bilgilendirme konusması yaptı.kalp odacıgı 4 tane değilse bebeği almamız gerek gibi olabilecek en kötü durumları üst üste sıralayınca ağlamamak için zor tuttum kendimi.bu doktorlar neden tehlike senaryolarını konusmasını cok sever anlamıyorum zaten :1no2:
neyse kontrol sonunda cihazın bize verebilecegı bilgiler ışıgında yüzde 80 bir sorun gözükmüyor dedi.şükür nefesleriyle ve nerdeyse ömrümden ömür bırakıp bir hışımla kalktım masadan:)
selam canım
daha dün bu ismi duyup nette arastırmıstım.ben de mutlaka alacagım.önerebilecegın baska bir kitap ismi daha varsa onu da alabilirim senden a.s
bu arada Cemrenin odası tam benlik sade sağlıklı ve şık.iyi günlerde kullansın kızın
selam kizlar nasilsiniz?? benim bugün adetim geldim ve tedavimin ilk adimlarini atmaya basladim,bugün itibariyle subat ayina kadar her sabah ve aksam cocuk aspirini vede antibiyotik kulanmaliyim adetimin 21.gününde lucrin inesine basliycam insallah...
Merhaba kızlar...Serananes oğluna maşallah , anne olunca da endişeler devam ediyor hatta artıyor galiba...Sağlıklı olsunda bebişlerimiz önemli olan bu...Respicim gözün aydın arkadaşım , bu dr.lar insana inme indirecekler.Senin bebikde benim kız gibi çok inatçı ve namuslu maşallah...Bizim bebikin cinsiyeti halen kesin değil üstelik halen bacakları açmıyor bıcırık...Asuman tedavin hayırlı olsun arkadaşım, çok yakında güzel haberlerini almak dileğiyle...Babytwincim sen nasılsın?Mothercare de indirim başlamış.Şu çıtçıtlı bodylerin yeni doğan için olanlarından değilde 0-3 ay olandan alsak acaba çok mu büyük gelir yoksa illahi yeni doğan almamız gerekir mi ki?