Umutlu Bekleyişim Bebeğimle Devam Ediyor...

selam kızlar,

dün gece pek uyuyamadım... biliyorum kızım doğunca bu günleri arayacağım ama uykusuzluk beni çok yoruyor gerçekten...

senacığım haklısın, bu haftasonu hastanede kullanacağım gecelik, sabahlık alışverişini tamamlicam, ona göre yavaş yavaş hazır ederim çantayı. 2 gecelik + 1 pijama yeter sanırım değil mi? sezeryanda 2 gece kalınıyor... bebek ihtiyaçları hazır, onun için de çanta alınacak... sonra da bebek için çikolata işini hazırlamak kalıyor.. ne çok detay var daha...

7 Ocak son iş günüm... bu arada Tracy Hogg'un "Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler" isimli kitabını sipariş etmiştim, dün geldi... gebelik bölümündeki deneyimli anneler çok övüyordu, doğuma kadar onu okuayayım dedim, sonra vakit olmaz... size de yazarım kitaptaki pratik önerileri en kısa sürede...

Babytwin..... Cemrenin odasi cok guzelmis... Bende beyeaz rengi cok seviyorum.. Bizim oglusun odasida hazir sayilir,bende beyaz lake aldim mobilyasini aydinlik ve ferah duruyor cok hos oldu.Bende resmini ceker eklerim bi ara.. Bizimde ufak tefek detaylar kaldi aksesuar filan gibi..

Bu arada birsey soracagim :

kizlar siz bebek icin neler aldiniz? Ben simdilik sadece birtane tulum aldim baskada birsey almadim,kac takim olmasi lazim acaba?? Cok fazla almayin diyor herkes. Mesela ben soyle dusunuyorum 5-6 tane 50-56 beden tulum olsa yetermi??

Serananesçim nasılsınız?Küçük beyimiz nasıl?Ne kadarlık oldu Doruk?Bende erken doğum korkusu var ya niyeyse o yüzden çantayı hazırlayayım diyorum ama çok da erken hazırlamamak lazım.Odanın havalanması derken 36. haftada ancak bebek eşyalarını yıkatıp ütületip yerleştirebiliriz heralde...Doğum yaklaşıyor mu ne?

canikom sezaryen isen pijamayi unut derim ben...el ve karın bölgende dikiş yerine bir de pijama kenarı istemezsin herhalde :))

gecelige gelince ben 2 gece 3 gun yattim hastane onlugu cok isime yaradi. sadece 1 sefer giydim geceligimi o da foto cekimlerinde paçoz görünmeyeyim diye..hastane önlüğü arkası açık önden kolay kaldırılabilir oldugu için pek işime geldi..malum dikişlerim yüzünden sürekli pansuman yapılıyordu , kanama olunca ne gecelik ne pijama umurum olmadı..sen her ihtimale karşın istediklerini yanına al ama bence sadece geceliği kullanırsın...

Son düzenleme:

mihriban cım ,
sana bebek alışveriş listemizi yollayayım , içindekiler denenmiş ve anne olmuşların önerisi ile hazırlandı.. kıyafete geline 5-6 adet "yeni doğan" mothercare de new baby diye geçiyor tulum al, içlerine de 1 paket ( içinde 7 tane var ) kısa kollu body al..Bunları ilk 25-30 gün giydirebiliyorsun. Benim oğlum şimdiden 0-3 ay bedenine terfi etmeye başladı ..( 53 cm civarında ) Bebeklerin ayak ve bacakları ilk günlerde karınlarına çekik oluyor sonra gerinmeye ve ayak bacak hareketlerine başladıkça o kısa halleri gidiyor, tulumların kenarlarına ayakları dayanıyormuş..bunu gördfüm..etraftan kıyafet alıp getiren çok oluyr, eşyalarım yetersiz kalırd iye düşünme getirilenleri değiştirerek istediklerini alırsın eğer eksiğin varsa.. Chicco da 2 parçalı kıyafetler var alt ve üst ayrı ayrı , aslında ben bunları öneririm hepinize.. çünkü sadece alt açıp temizleme için koca tulumu açmak yerine ( çıt çıtlatı çok ve insan yoruluyor her seferinde ) sadece alt kısmını sıyırıp işini halletmek daha kolay oluyor...

toprak cım, çok şükür daha iyiyiz... Ooluş 1 aylık oldu bile neredeyse :))
Emiyor, gazı çok var, bir türlü çıkmıyor, ksuyor ( obur da kendisi ) hıçkırık tutuyor, ağlıor , uyukluyor sonra bunların hepsi gene sil baştan :)) Bööle bööle günler geçiyor ..

Yarın veya Pzt günü 1. ay kontrolümüz var..Çok heyecanlıyım inanın..Oğluma bakabilmiş miyiz , kg almış mı ? Uzamış mı, genel sağlık durumu iyi mi...Tüm acemiliğime rağmen doktordan bir gayet iyi halletmişsiniz işte bebek büyüyor demesini bekliyorum..Bekliyorum zira bana moral olsun, sıkıntı çektiğim noktlarımı atlatayım, moral bulayım istiyorum...

Umarım negatif bir süprizle karşılaşmayız..
öperim sizleri..

tekrar selam herkese, görüyorum ki herkes gayet iyi, çok mutlu oldum :)

benim de dün ultrason kontrolüm gayet iyi geçti.yalnız yine bizimki sırtını dönmüştü.yüzde yüz emin olmadan cinsiyetini söyleyemem dedi doktorum akannehir
umarım doğumdan önce öğrenebilirim a.s

esas kafamı kurcalayan bu sabahki fetal eko denen seydi.bildiğimiz ultrasondan farkı yoktu.sadece kalbe odaklı bakıldı.işleme başlamadn kardiyolog doktor bana ufak bir bilgilendirme konusması yaptı.kalp odacıgı 4 tane değilse bebeği almamız gerek gibi olabilecek en kötü durumları üst üste sıralayınca ağlamamak için zor tuttum kendimi.bu doktorlar neden tehlike senaryolarını konusmasını cok sever anlamıyorum zaten :1no2:
neyse kontrol sonunda cihazın bize verebilecegı bilgiler ışıgında yüzde 80 bir sorun gözükmüyor dedi.şükür nefesleriyle ve nerdeyse ömrümden ömür bırakıp bir hışımla kalktım masadan:)

... bu arada Tracy Hogg'un "Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler" isimli kitabını sipariş etmiştim, dün geldi... ...

selam canım
daha dün bu ismi duyup nette arastırmıstım.ben de mutlaka alacagım.önerebilecegın baska bir kitap ismi daha varsa onu da alabilirim senden a.s
bu arada Cemrenin odası tam benlik sade sağlıklı ve şık.iyi günlerde kullansın kızın

Emiyor, gazı çok var, bir türlü çıkmıyor, ksuyor ( obur da kendisi ) hıçkırık tutuyor, ağlıor , uyukluyor sonra bunların hepsi gene sil baştan :)) Bööle bööle günler geçiyor ....

ahh Senacım sağlıklı doğsun da senin bahsettiğin sil baştan kısımları nedense hiç korkutmuyor beni
bu arada bilgisayarımdaki önemli bilgiler adlı klasörüm sayende iyice dolmaya basladı.tskler bilgiler için opuyorumnanaktan
inşallah sizin de ilk kontrolunuz iyi geçer :Saruboceq:

öpüyorum hepinizi opuyorumnanaktan

Son düzenleme:
selam kizlar nasilsiniz?? benim bugün adetim geldim ve tedavimin ilk adimlarini atmaya basladim,bugün itibariyle subat ayina kadar her sabah ve aksam cocuk aspirini vede antibiyotik kulanmaliyim adetimin 21.gününde lucrin inesine basliycam insallah...

canım tedavin şimdiden hayırlı olsun alkisalkisalkis
aklına takılan bişi olursa elimden geldiğince yardım etmeye calısırım mesaj atman yeter a.s

canım tedavin şimdiden hayırlı olsun alkisalkisalkis
aklına takılan bişi olursa elimden geldiğince yardım etmeye calısırım mesaj atman yeter a.s

sagol canim cok tesekür ederim,teklifin icinde ayreten tesekür ederim a.s. ALLAH razi olsun

teşekkür ederiz canım... evet canım açık renk güzel oluyor... hem dinlendirici hem de dekorasyon anlamında daha kolay... siz de güle güle güzel günlerde kullanın.

canım ben 5 tane takım aldım. 1 tanesi tulum, diğerleri senanın da dediği gibi alt üst ve uzun kollu çıtçıtlı badilerden aldım. bir tane cıbın ve alt çamaşır var. sadece hastanede giydirmeleri için onu vereceğim ve tulumu. sonrasında evde çıtçıtlı badi ve alt üst takımalrını giydireceğim. 5 yeter diye düşündüm, yine hoşuma giderse alırım ve senanın da dediği gibi hediye gelir muhakkak... almasam ya da hediye gelmese de yeter bence 5 takım. zaten çok çabuk büyüyecekler. çok da fazlasına gerek yok bence... ben biraz da 6, 9 ve 12 ay için aldım. ayrıca 5 çorap, 4 eldiven, 4 bere, 3 önlük, 3 tane nevresim, 2 banyo havlusu, 4 tane de battaniyesi ve çok sayıda örme yelek, hırka ve patiği var... şimdilik bu kadar yeter diye düşünüyorum... sadece bir uyku tulumu almayı düşünüyorum. yorganı pek tavsiye etmiyorlar, uyku tulumu ile uyuyacak ilk bir iki ay... :asigim: bu kadarı bence ne az ne çok... hediye gelenler de bonus olacak işte... :lepi:

Merhaba kızlar...Serananes oğluna maşallah , anne olunca da endişeler devam ediyor hatta artıyor galiba...Sağlıklı olsunda bebişlerimiz önemli olan bu...Respicim gözün aydın arkadaşım , bu dr.lar insana inme indirecekler.Senin bebikde benim kız gibi çok inatçı ve namuslu maşallah...Bizim bebikin cinsiyeti halen kesin değil üstelik halen bacakları açmıyor bıcırık...Asuman tedavin hayırlı olsun arkadaşım, çok yakında güzel haberlerini almak dileğiyle...Babytwincim sen nasılsın?Mothercare de indirim başlamış.Şu çıtçıtlı bodylerin yeni doğan için olanlarından değilde 0-3 ay olandan alsak acaba çok mu büyük gelir yoksa illahi yeni doğan almamız gerekir mi ki?

hastane önlüğü iyi fikirmiş, her hastanede olur mu acaba? ben alayım canım yanıma fazlasıyla ihtiyaç olursa kullanırım bakalım. teşekkürler tecrübeli anne... kaydirigubbakcemile

canım sen nasılsın bu arada? bence bebeğine en iyi şekilde bakmışsındır, o mutlu mesut görünüyor fotoğraflarda... şişleri de geçmiş... saçlı başlı tatlişko bir oğlan olmuş... senin dikişler ne alemde, riski atlattın mı? hep bizi düşünüyorsun, bize faydalı oalcak yazılar yazıyorsun? ya sen nasılsın? psikolojik olarak alıştın mı bebeğe? anneliğe? lohusalık diye birşey var mıymış? sütün nasıl? biraz kendinden bahset canikom yaaaa... Şeniz

geçmiş olsun canım, ay ne biçi,m laflar etmiş doktorun almak malmak.. 20. haftaya gelmişsin sen artık canım.. için rahat olsun.. allaha şükür kavuşacaksın bbeğine.. ama hala cinsiyetini anlayamamaları da ilginç doğrusu... kız mı acaba bu saklıyor cemre gibi... kaydirigubbakcemile3 allah sağlıklı sıhaatli kucağına versin evladını..
odamızı beğenmenize sevindik, gerçek resimlerinide eklerim inşallah...

kitabı okumaya başladım, bazı formüller veriyor bana çok mantıklı geldi, okurken kendi çocukluğum geçiyor aklımdan ve doğru öneriler var... tavsiye ederim.. ben başka kitap düşünmüyorum, uzman tv'ye girince bebek bakımı ile ilgili her konuda uygulamaalı anlatımlar var bu arada... onları da izlemeni tavsiye ederim. alt nasıl değiştirilir, nasıl giydirilir, ateşi nasıl ölçülür, bebek nasıl tutulur gibi... baya bir bilgilendim oradan... herkese tavsiye ederim kaydirigubbakcemile5

haydi hayırlısı asumancığım.... güzel başladın güzel sonlansın tedavin... uzun protokol.. esas tedavi lucrin sonrası kanama ile başlicak ama şimdiden heyecanlı görüyorum seni.. allah olumlu sonuç aldığını da göstersin inşallah... kaydirigubbakcemile

selam canım, 35. haftam da bitiyor... heyecanlıyım... ben 0-3 ay aldım, hastane çıkışları yenidoğan oluyordur sanırım. hatta sena yazınca bu ayrıntıyı düşündüm, ama aldıklarım çok minik zaten... büyük geleceğini sanmıyorum... bir gidip bakayım mothercare yenidoğanlarla diğerleri arasındaki farka... ama artık almak istemiyorum... buna en iyi cevabı sena verir sanırım... hihoyyyt

kızlar şimdi Meryem (Mer) ile görüştüm... dün sezeryanla doğum yapmış.. 1 gecede eve çıkmış.. hatta yalnızmış... nasılsın demeye kalmadan ağlamaya başladı sormayın....lohusalıktan mıdır nedir... günahsız bir bebek işte diyor... dedim sne de bir zamanlar öyleydin... ama ağlamaktan konuşamadı.. yalnız da olması nedeniyle sanırım. hemen dedim birilerini çağır... yalnız kalma. oğlanı yıkadım dedi, dedim daha dün doğdu, göbek bağı düşmeden yıkama diyorlar. bilmiyordum dedi. en azından iyi kurula, ıslak kalmasın.
eşi de ağlamış, bu da ağlıyor hala... ama mutluluk göz yaşları bunlar sanırım.. yalnız da olunca kimseyle paylaşamamış, arayınca çok sevindi... allah onları ayırmasın inşallah... :Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…