- 6 Ağustos 2009
- 1.656
- 0
- 44
haydi hayırlısı asumancığım.... güzel başladın güzel sonlansın tedavin... uzun protokol.. esas tedavi lucrin sonrası kanama ile başlicak ama şimdiden heyecanlı görüyorum seni.. allah olumlu sonuç aldığını da göstersin inşallah... kaydirigubbakcemile
...Respicim gözün aydın arkadaşım , bu dr.lar insana inme indirecekler.Senin bebikde benim kız gibi çok inatçı ve namuslu maşallah...Bizim bebikin cinsiyeti halen kesin değil üstelik halen bacakları açmıyor bıcırık...
geçmiş olsun canım, ay ne biçi,m laflar etmiş doktorun almak malmak.. 20. haftaya gelmişsin sen artık canım.. için rahat olsun.. allaha şükür kavuşacaksın bbeğine.. ama hala cinsiyetini anlayamamaları da ilginç doğrusu... kız mı acaba bu saklıyor cemre gibi... kaydirigubbakcemile3 allah sağlıklı sıhaatli kucağına versin evladını..
odamızı beğenmenize sevindik, gerçek resimlerinide eklerim inşallah...
kitabı okumaya başladım, bazı formüller veriyor bana çok mantıklı geldi, okurken kendi çocukluğum geçiyor aklımdan ve doğru öneriler var... tavsiye ederim.. ben başka kitap düşünmüyorum, uzman tv'ye girince bebek bakımı ile ilgili her konuda uygulamaalı anlatımlar var bu arada... onları da izlemeni tavsiye ederim. alt nasıl değiştirilir, nasıl giydirilir, ateşi nasıl ölçülür, bebek nasıl tutulur gibi... baya bir bilgilendim oradan... herkese tavsiye ederim kaydirigubbakcemile5
teşekkür ederiz canım... evet canım açık renk güzel oluyor... hem dinlendirici hem de dekorasyon anlamında daha kolay... siz de güle güle güzel günlerde kullanın.
canım ben 5 tane takım aldım. 1 tanesi tulum, diğerleri senanın da dediği gibi alt üst ve uzun kollu çıtçıtlı badilerden aldım. bir tane cıbın ve alt çamaşır var. sadece hastanede giydirmeleri için onu vereceğim ve tulumu. sonrasında evde çıtçıtlı badi ve alt üst takımalrını giydireceğim. 5 yeter diye düşündüm, yine hoşuma giderse alırım ve senanın da dediği gibi hediye gelir muhakkak... almasam ya da hediye gelmese de yeter bence 5 takım. zaten çok çabuk büyüyecekler. çok da fazlasına gerek yok bence... ben biraz da 6, 9 ve 12 ay için aldım. ayrıca 5 çorap, 4 eldiven, 4 bere, 3 önlük, 3 tane nevresim, 2 banyo havlusu, 4 tane de battaniyesi ve çok sayıda örme yelek, hırka ve patiği var... şimdilik bu kadar yeter diye düşünüyorum... sadece bir uyku tulumu almayı düşünüyorum. yorganı pek tavsiye etmiyorlar, uyku tulumu ile uyuyacak ilk bir iki ay... :asigim: bu kadarı bence ne az ne çok... hediye gelenler de bonus olacak işte... :lepi:
hastane önlüğü iyi fikirmiş, her hastanede olur mu acaba? ben alayım canım yanıma fazlasıyla ihtiyaç olursa kullanırım bakalım. teşekkürler tecrübeli anne... kaydirigubbakcemile
selam canım, 35. haftam da bitiyor... heyecanlıyım... ben 0-3 ay aldım, hastane çıkışları yenidoğan oluyordur sanırım. hatta sena yazınca bu ayrıntıyı düşündüm, ama aldıklarım çok minik zaten... büyük geleceğini sanmıyorum... bir gidip bakayım mothercare yenidoğanlarla diğerleri arasındaki farka... ama artık almak istemiyorum... buna en iyi cevabı sena verir sanırım... hihoyyyt
kızlar şimdi Meryem (Mer) ile görüştüm... dün sezeryanla doğum yapmış.. 1 gecede eve çıkmış.. hatta yalnızmış... nasılsın demeye kalmadan ağlamaya başladı sormayın....lohusalıktan mıdır nedir... günahsız bir bebek işte diyor... dedim sne de bir zamanlar öyleydin... ama ağlamaktan konuşamadı.. yalnız da olması nedeniyle sanırım. hemen dedim birilerini çağır... yalnız kalma. oğlanı yıkadım dedi, dedim daha dün doğdu, göbek bağı düşmeden yıkama diyorlar. bilmiyordum dedi. en azından iyi kurula, ıslak kalmasın.
eşi de ağlamış, bu da ağlıyor hala... ama mutluluk göz yaşları bunlar sanırım.. yalnız da olunca kimseyle paylaşamamış, arayınca çok sevindi... allah onları ayırmasın inşallah... :Saruboceq:
toprakcim sagol canim insallah güzel haberide vercem sizlere...
canım sen nasılsın bu arada? bence bebeğine en iyi şekilde bakmışsındır, o mutlu mesut görünüyor fotoğraflarda... şişleri de geçmiş... saçlı başlı tatlişko bir oğlan olmuş... senin dikişler ne alemde, riski atlattın mı? hep bizi düşünüyorsun, bize faydalı oalcak yazılar yazıyorsun? ya sen nasılsın? psikolojik olarak alıştın mı bebeğe? anneliğe? lohusalık diye birşey var mıymış? sütün nasıl? biraz kendinden bahset canikom yaaaa... Şeniz
merhaba repsi bende antayadanım acaba hangi hastane ve hangi doktorla yola başladığını yazarmısın ben ilk negatifimi aldım buradada yalnızım yani kimsem yok iyiyki sizler varsınızda bilmediğim birçok şeyi buradan öğrendim bizim sorunumuz sperm düşüklüğü herşey gönlünce olsun hoşçakalcanım tedavin şimdiden hayırlı olsun alkisalkisalkis
aklına takılan bişi olursa elimden geldiğince yardım etmeye calısırım mesaj atman yeter a.s
canim benim insallah o kutlamayida yapcaz icim cok rahat....
hayırlı olsun tedavin arkadaşım.bende ağustos adetimle lucrin e başlamış ve bitiminde maya tüp bebek merkezine gitmiştim ancak tesadüf bu ya normal yollardan hamile olduğumu öğrendim Osman Hoca dan.İnşallah güzel haberlerini bekliyoruz seninde.
merhaba repsi bende antayadanım acaba hangi hastane ve hangi doktorla yola başladığını yazarmısın ben ilk negatifimi aldım buradada yalnızım yani kimsem yok iyiyki sizler varsınızda bilmediğim birçok şeyi buradan öğrendim bizim sorunumuz sperm düşüklüğü herşey gönlünce olsun hoşçakal
hoşgeldin aysenur :1hug:
ben bu siteyle geç tanıştım keşke çok daha önce görmüş olsaydım çok daha bilinçli olurdum kesinlikle.kafamda bir sürü soruyla ve bilinmezliklerle başlamıstım tedavime.
bir bucuk yıllık evlilik sonrası cocuk olmayınca doktora gittik. sonucunda eşimde sperm hareketsizliği ve morfolojisinde bozukluk oldugu ortaya cıktı.tek care tüp bebek dendi.bunu öğrenir öğrenmez haftasına soluğu İstanbul'da aldık.İstanbul'da referans olarak bize 2 adres verilmişti.biz Amerikan hast.nde karar kıldık.doktorum Bülent Urman'dı.yumurta toplama ve transfer işlemimi kendisi yaptı.işini seven ve idealist bir doktor. ben doktoruma güvendim.şükürler olsun ilk denememde hamile kaldım.
serenanes de Amerikan hast. tedavi görüp hamile kaldı benim gibi.babytwin de Ankara maya tüp bebek merkezinden basarı aldı.
sen yine de forumdaki başarı hikayelerine bak.tüp bebek merkezleri hakkındaki yorumları oku.ön görüşmeler yap.sadece doktora da takılma,bizler gibi eşlerinde sperm sorunları olanlar için merkezlerinde mikroenjeksiyon konusunda uzman embriyologlarının olmasına mutlaka ama mutlaka dikkat et.
aklına takılan soruları sor çekinme lütfen.
ben de hala buradaki arkadaslarımdan destek alıyorum, saolsunlar ellerinden gelen yardımı yapıyorlar.
canım inşallah en kısa sürede bebeğine kavusursun.Allah bu konuda yardım isteyen herkese yardımcı olsun :Saruboceq:
her hastanenin var canım hani şu ameliyata alırken giydirdikleri mavi önlükler ...
yenidoğanlar ilk 25-30 gün giyiliyor , doruk şu anda yenidoğanları limitle kullanıyor, 1 haftaya kalmaz 0-3 lere geçicez..bence 3 adet yenidoğan alın ne olur ne olmaz ..ama hepsi o kadar...
valla kendi travmamı gene yaşadım..telefonumu ver Nurgül bir şey soracaksa arasın, veya mail atsın ben de yardımcı olmaya çalışayım...
off dünür senin damadı kotardk mı acaba bilemiorummm inşallah ööle olmuştur..
dikişlerim yüzde 80 düzeldi..hala her hafta kontrole gidiorum , doktor pansuman yapıp durumu kontrol ediyor , çok sert zemninler hariç popo üstüne oturmamda hiç sorun kalmadı..ama o bölgedeki yara gibi dikişler duruyor hala ..bir süre daha da duracak neyse buna da şükür..
psikolojik olarak alıştın mı ne demek yiyesim var onu ..anneliğe de alıştım, zamanı hep organize kullanmaya, öncelikler yüzünden plan program yapıp son anda hepsini değiştirmek zorunda kalmaya falan ..çok alışkınım valla son 1 aydır :)))
lohusalık diye birşey var...eğer eve dönüşün mutlu ve huzurulu ise işin kolay ama Meryem gibi benim gibi zorlananlar yanlız kalanlar için durum pek hoş değil..o yüzden size iyi organize olun diorum çok önemli yanlız olmamak inan...sütüm iyi, bazen azalma gösteriyor süt artırıcı bitkisel çaylar ve önlemler alıyorum hemen toparlıyor.. bu vesile ile hepinize sööliyim :
1- milupa rezene çayı
2- humana still tee
3-vitamalt ( alkolsüz bira mayası )
bunları eve çıkar çıkmaz dolabınızda hazır edin. Rezene günde 3-4 fincan içilecek gazı alıyor. Humana süt artırıyor onu da günde 200 ml içmek faydalı..bu ikisine rağmen işe yaramadıysa bomba hazır ! Vitamalt 330 ml lik şişelerde eczanede satılıyor. Bunu her gün içmeyin feci kalori bombası ama haftada 1 içmek bence faydalı ben içiyorum..Onu içtiğim günün ertesi sabahı göğüslerim 1 beden daha büyümüştü sanki..Ayrıca emzirme teknikleri içinde söölemeliyim ki emzirdikçe süt geliyor her seansda her 2 göğsü de emzirin ister 5 dakika ister 35 dakika..önemli olan her 2 sini de çalıştırmak yoksa biri az kullanılınca kapasitesi düşüyor ve süt gelmez oluyor ..
işte şimdilik bööle canlarım ...yarın veya pzt doktor gelsin maceramızın devmını yazarım..
öperimm
Hafzacımmm hoışgeldinnn... çok merak ettik seni... iyi olmana çok sevindim canım. yolun sonuna geldin çok şükür... allah bebeğini kucağına da almayı nasip etsin inşallah... günü belli oldu mu? sezeryan mı düşünüyorsun? normal mi? sayfadaki anne sayımız gün geçtikçe artıyor... muallim, sena, esel ve meryem sağlıkla doğurdu... inşallah sen de en kısa sğrede onlara katıalcaksın sonra da ben... kaydirigubbakcemile3 dualarımız seninle canım... :Saruboceq: yazabileceğin zaman gel mutlaka iyi olduğunu bilelim...
bu arada arkadaşlar büyük bir ihtimalle yarın hastaneye yatıcam..........minik kızımdan ve benden dualarınızı eksik etmeyin lütfen........