Üç çocuğu olanlar veya üçüncü düşünenler yardım eder misiniz

Şimdi yazacaklarımı üç kereden fazla okuyun. Belki o zaman anlayabilirsiniz üç sizin için yeterli bir rakam değil belli ki. Çocuk düşünen bir anneye üçüncü çocuğu gereksiz bulduğumu söyledim. Hali hazırda var olmuş çocuk için bir şey yazmıyor. Napalım çöpe mi atalım üçüncü çocukları? Eğer maddi manevi üç çocuğa da çok iyi imkan veremiyorsan üçüncü çocuk gereksiz. Şahsi fikrim bu. Konu sahibi danışmış bende ona görüşümü belirtmişim. Bence düşünme demişim. Böyle bir cümleden canınız acıyor diye karşı tarafın canını acıtmaya çalışma onu çocuğuyla vurma hakkını nerden alıyorsunuz? İnşallah çocuklarınız algılama yetisi yönünden size çekmemiştir. Artık şu konunun sizin açtığınız konu olmadığını algılasanız mesela fena olmaz

Amin cok sukur

Asla asla demeyin
Ama bakın şu da var ben tek büyüdüm. Evlatlığım, 11 kardeşin sonuncusuyum ama yıllar sonra tanıdım hepsini ve yine bir kardeş bağı kesinlikle yok. Kardeş şart ama evliliğin durumuna göre ben asla dedim yoksa siz seviyorsunuzdur istersiniz

Bakmak konusunda kendinize guveniyorsaniz buyuk ilkokula baslamadan, ya da ilkokul 1i bitirince yapin. Tabi planlamakla olmaz da yine de siz deneyin belki tutar.

Zaten şuan ikinci üniversite son sınıftayım ikinci okulumu da çocuklarıma daha faydalı olmak için okuyorum :)
Tebrik ederim ne guzel.. siz kendinize guveniyorsunuz demek ki.. Ne gerek var diyenlere kulak asmayin bende kalabalik aile seviyorum.. Adam gibi bakabilecek olan istedigi kadar yapsin. Sorunuza gelince bence simdi ideal.. ama erteleyeceksenizde kucuk ikinci sinifa gecince dusunun..

Kotu niyetli demedıgınızın farkındayım biz 4 kardesız hıcbırımız birbirimizle konusmuyoruz bu da bir ornek. Herkesın kendi görüşü. Ben tek cocukcuyum

Ne yapıcan 3.çocogu diyenlere bakma canım.
Diyenlere siz mi bakacaksınız aşını ekmeğini siz mi vereceksiniz tövbe yarabbim.
Bence eşini dinle Küçük biraz daha büyüsün.
Bız kadının ıyılıgı ıcın soyluyoruz tabıkı de aşını ekmegını biz vermiyoruz. Nasıl ki Bızım cocuklarımızınkını baskası vermedıgı gıbı. Dıger cocuk lar zaten cok kucuk onlarında sevgiye ihtiyacı var tabi kendi bılır

Ortalıkta ki şu hastalık tamamen kalkıncaya kadar mutlaka bekle derim..yaşın küçükmüş, benim 3. yani son çocuğum, ben 36 yaşındayken doğdu..bence 2. Çocuğun 1. Sınıfı bitirince o an ki şartlara göre düşünmen daha isabetli olur..tabi karar yine senin..

Bence olabilir, yaş aralığının fazla olmaması çocuklar için iyi, sizin için de iyi. Belki bir kaç yıl yorulursunuz ama zaten şu anda küçüklerle de aynı telaşe var, hepsi beraber büyür. Bir anda rahatlarsınız.

mesela şu anda yaşınız 28, 29-30 da anne oldunuz, 36-37 den itibaren artık rahatlamış olursunuz, ve çocuklar beraber eğlenirler. Siz de istediğiniz kadar sosyal olursunuz.

şu anda 6 sene beklediniz, 34-35 Yaşında tekrar çocuk düşündünüz, tam rahatlamış, uykular düzene girmiş, çocuklar okul düzenine girmişken sil baştan yapacaksınız.

genç anne olmak güzel bence. 40 ında şıkır şıkır dolaşmak.

biz 3 kardeşiz. Ben en büyüğüm, en küçükle aramda 4 yaş var. Biz hep beraber büyüdük, beraber oynadık. Anneme rahatızlığımız, yemek, üst baştır. Onun haricinde kendi dünyamızda gayet mutluyduk.

şu anda da uzak sayılmayız ama daha da yakın olabilirdik. O da artık yetişkinlikte, annemle babamın sebep olduğu bir mesafe. Bizi hep yalnız ve desteksiz bıraktıkları için herkes biraz kendi çekirdek ailesine yoğunlaşmak zorunda kaldı. Yine de bayramı seyranı onlarla, yeğenlerimle güzel.

çok çocuk bence anne yapabiliyorsa, çok güzel bir şey. 4 çocuklu öğretmen arkadaşım var, 2 si ikiz. Evimizde televizyon, ekran yok diyor. Çocuklar birbirine çok güzel yetiyor, akşam da aile saatimiz. Hep beraber otururuz.

bu meseleye olumsuz bakmanın alemi yok bence.

kardeş şart değil.ben kabullenemedim kardeşim olmasını mesela çok uzun süre.ya da neler görüyoruz kardeş kardeşin kuyusunu kazıyo artık.destek olacağı kesin değil.

benim de baba tarafımdan örnek vereyim mesela.dayısı kapı kapı kardeşlerini gezip siz nasılsa "geberip gidiceksiniz" deyip alıp şu parayı şimdiden bana vasiyet bırakın çocuklarınızla uğraşamam sonra yaptı mesela en son.böylesi daha hayırlıymış demekki eşiniz için.önemli olan olması değil hayırlısıysa olması.

Konu sahibinin sorduğu soruya bak cevaplara bak

Tatlım hemen hamile kalsan bile bir dahaki eğitim öğretim yılında büyük kızın birinci sınıfa küçük kızın anaokuluna gidecek. Okul zamanı doğum zor olabilir senin icin. Çocukları okula götürüp getirecek birisi var mı?
Çünkü ben en çok o konuda zorlandım ki hala zorlanıyorum. Benimkilerin arası 5 yaş. Buyuj kızım 1. Sınıfa gidiyor. Ders çalıştırırken küçük ödevini kalemini defterini çekiyor.
Bunlar da var yani.

Madem dunya bukadar kotu hic cocuk yapmayin hanimlar ne geregi var.

2 cocugu olan 3.yu isteyene ocu gozuyle bakiyor.kendi zevkin icin vs. Diyor..

ee siz iki taneyi yaparken kimin zevki oluyor?
Okurken kahkaha attım, eşim tip tip bana bakıyor.

Bazı kadınlarda annelik hissi çok yoğun oluyor hamileliği doğumu seviyorlar sanırım onlardansınız :) tebrik ederim vallahi bir tanesiyle hayattan koptum ne yiyor ne uyuyor sürekli ağlar tuvalete bile kaçak gider oldum oğlum 11 aylık valla uslu olsaydı bende istiyordum üç tane de yok bakamıyorum enerjim yetmiyor. Sadece bence birkaç sene bekleyin birinci sınıfı bitirip okullarına alışsınlar sonrası kolay olur yaşınız geç değil. Bende 28 de anne oldm

Büyük çocuğum 1 sinifa giderken 3 bebeğim oldu kesinlikle yapmayın öyle bi dönemde çok ama çok zor oluyor ikiside biraz okula derslerine alıştıktan sonra size keyif verir 3 bi cocuk yoksa diğer türlü okula giden çocuk çok etkileniyor okula adepte olmakta çünkü bi anda çok yoğun bi çalışma dönemine giriyor ve evde anne olarak ona bu konuda tam yardımcı olamayincada çocuk da zorlanıyor

Kız bir sakin ol hele Şu virüsü atlataydık. Ben eşimi ayrı odaya attım korkuma dokunmuyorum helal olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…