Üç çocuğu olanlar veya üçüncü düşünenler yardım eder misiniz

bir çocuk daha yapmak çok gereksiz diye düşünenler; kendilerini bu dünyada çok mu gerekli görüyorlar ki böyle düşünüyorlar? gerçekten meraktan soruyorum.

Ona kalsa benim ailenin üçüncü çocuğu olduğum için gereksizim bu göz açıcı bakış açısı şimdi ama egomu sarstı biraz, halbuki benim için hayırlı evlat diyorlar

bir çocuk daha yapmak çok gereksiz diye düşünenler; kendilerini bu dünyada çok mu gerekli görüyorlar ki böyle düşünüyorlar? gerçekten meraktan soruyorum.

Nasıl böyle bir alaka kurabildiniz anlam veremedim ama merakınızı gidereyim ben doğarken bana sormadılar doğmak ister misin diye. Eğer bir çocuğun daha doğumuna karar vermek benim elimdeyse gerek var mı 3.çocuğa diye düşünürüm.

Bence biraz bekleyin. Benim çocuklarımın arasında 5 er yaş var. Büyük kızım 11 yaşına girecek küçük kızım 5 aylık oğlumda 6 yaşında. Büyük kızım şuan çok destek bana oğlumda zorlandık azda olsa ama şuan rahatım kızımda eşimde hatta oğlumda yardımcı oluyor ev islerinde bebek bakımında bence sizde biraz daha bekleyin 3 çocuk bakmaktansa diğerleri buyur onlarda size yardımcı olur birde onlara bakım derdiniz olmaz

Yok ben kendimi mesela çok gerekli görmüyorum. Yada en azindan simdi sahip oldugum aileye. Annem kötü bir insan degil fakat anne olmamasi gerekenlerden. Cocuklar çok yipratti onu, nasil bir bag kuracagini bilmedi,..

Yani evet maddi manevi yetebilcegin kadar çoçuk yapilmali. Ancak söyle birsey var, biri için maddi manevi hazir demek çoçuk kardesleri ile oda paylasmasi, bebekken unlu muhallebi, büyürken çikolatali ekmek, etsizde büyür düsüncesi olabilir. Ki bana sorarsan o kosallarda bilerek çoçuk büyümemeli.

Ona kalsa benim ailenin üçüncü çocuğu olduğum için gereksizim bu göz açıcı bakış açısı şimdi ama egomu sarstı biraz, halbuki benim için hayırlı evlat diyorlar
demek ki hangi çocuğun gerekli yada gereksiz olduğunu önceden bilmek imkansız. belkide bu dünyada en gereklisi; en gereksiz sanılandır.

Allah nasip eder insallah ama biraz bekleyin su salginlar falan gecseydi. Bende hamileyim suan evde hapis hayati yasiyorm korkuyorm acikcasi bana bulasir bendende cocuguma bulasir diye tabi hersey takdiri ilahidir Allah gostermesin kotu seyleri.

Bu zaten bir denge içinde ilerliyor.
Artık çocuk sahibi olmak istemeyen, eş cinsel çiftler, afetler, hastaliklar, muhtemel savaslar vs derken aradaki farkı kapatıyoruz 3 çocuklular :)

Geyigi bir yana,
3 cocuk maddi manevi, saglam durus istiyor.

Hatta 3 cocugu kabul edecek çevre istiyor.
(En çok bunda zorlandim)
Kimseden bir şey istediğim yok, kimseyi rahatsız etmiyorum, çocuklarıma en iyi şartları sağlamaya çalışıyorum, buna ragmen yargilanmaktan bıktım.

Hem Yakın çevrem, hem alakasız insanlar.
Sozde yakinlarim beni dusunuyor,
3. Çocuğun hamilelik haberini aileme bile 11. Haftada söyledim, kıyamet koptu..
Canım Ben senin için söylüyorum, diyip ağızlarına gelenleri sayıyor herkes.

Geçenlerde turistik bir acik alanda, yanımızda yabancı misafirlerimiz varken ingilizce konuşuyorduk, eşimle aramızda türkçe konusunca tezgahı olan bir kadın,
Ayyyyyy kız sen Türksün, dedi. Suriyeli sanmismis beni (benzemiyorum) yanımda 3 kucuk cocuk gorunce.
Yazıkmış gençliğime, guzelligime.
Hayatımı mahvetmişim :)

Neyse bu da var yani.
Insan buna da hazırlıklı olmalı.
Ben ki elalemi iplemem,
Lafin altında kalmam, bezdim.
3 yaptim ama 5 düşünüyorum diyorum artik.

Başka doğurmam büyük ihtimalle ama biraz büyüsün veletler, evlat edinmeyi düşünüyoruz, eger cocuklarin karakterleri musaitse buna..
Biraz da o zaman kiyamet kopacak ama alistik artik :)

Yok Ben anlamamayi yeglerim.tsk ederim umarm cocugunuz birgun size Anne olman cok gereksiz olmus demez

Ne alakası var şimdi haddinizi bilin. Umarım demez derse de iyi anne oylamamışım demektir. Ben de bu konuyu neden kendi konunuz gibi sahiplendiniz onu pek anlamadım. Hoşunuza gitmeyen her yorumu alıntılayıp cevap vermişsiniz isterseniz kendinize konu açın öyle daha kolay olur

Kotu Anne iyi cocyk vs Ile alakali degilki Siz direk ucuncu cocuk icin gereksiz yazdiniz kotu cocuk gereksiz demedinz bende Dua ettm umarm cocugunuz size Anne olmak gereksiz demez Dedm unarm cumlenzn me kadar gereksiz oldugunuz anlamissinizdir ucuncu cocuk dusunen bir anneye Anne ucuncu cocuk gereksiz diye yazmak tum UC cocuklu annelerine canini acitir

Madem dunya bukadar kotu hic cocuk yapmayin hanimlar ne geregi var.

2 cocugu olan 3.yu isteyene ocu gozuyle bakiyor.kendi zevkin icin vs. Diyor..

ee siz iki taneyi yaparken kimin zevki oluyor?

Zevkle ne alakasi var.
Ya yeni bir virus yayiliyor, hamileyken kapilsa bebege nasil etki eder kimsenin bunun hakkinda fikri yok.tecrube sifir.
Hamileyken normal grip ve ates bebek icin tehlikeliyken, bu virus insani tepetaklak eder, bebek nasil dogar? Yeni dogan yakalansa tedavisi nasil olur?
Yani bekleyip ilaci ciksa mesela?
Maksat evlat sahibi olmaksa herseyi dusunmek gerek.
Yoksa isterse 10 cocuk yapsin isteyen.
Su zaman o zaman degil, net.

3 cocugum var.gorenler benim olduguna inanmasada.
Bende cocuklari cok seviyorum ama baska bir tane istemem Allah isteyene nasip etsin.
Istememe sebebimde inanilmaz zor cocuklardi ucude.beni cok zorladilar hala zorluyorlar.

Ama sakin cocuklar olsaylardi 4 5 sene arayla 6 tane dusunuyordum

Sizin cocuklariniz uslu kategorideyse esinizle arabizda ki bag da guzelse tabii ki yapin

Suan kimse cocuk yapmasin ..
Kesin bilgi yayalim...

Yani altından kalkabileceksiniz yapın tabii. Sizin kararınız. çok çocuk mesela benim harcım değil. Hele büyüdüklerinde aynanda üniversiteye yollamak fln. Bana çok korkutucı geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…