3 çocuğunuzla sağlıkla büyüsün. Ama ben farklı düşünüyorum. Ben ıstanbul'da yaşıyorum. Üsküdarda. Şu an kira derdim yok. Ama bu cevrede en eski bina kiraları 2binden başlıyor.
Zaten elektrik su doğalgaz muhteşem üçlüsü herkesin malumu. Yaklaşık 1000 tlye yakın bile olabiliyor. Haliyle gıda alışverişi artik çok pahalı. Şu an koronavirus nedeniyle üretim düştü fiyatlar daha da pahalı. Ona da 2000 desek 1 aylık alışveriş.
Etti 5 bin. Yedi binden kaldı 2 bin.
Açıkçası 3 çocuk için bir bakıcı bulunsa en az 3binden aşağı istanbul'da gelmez. Yani daha çocukların ve sizin giyim, hobi, kitap, kurs vb ihtiyaçlara gelinmedi.
Yani kısaca belki kiliste yaşanır. Sanırım orada yaşıyorsunuz. Ama istanbul ve istanbul ayarında yerlerde ev kira ise 3 çocuk 5 kişi 7 bine imkansız yaşar. Yaşarsa da sürünür maalesef. Bankalara ona buna borç harç her ay eksiye gider.
Bakin özel okul , özel kurs olayına girmedim.
Zaten o olaya girilirse 3 çocuk için en az 20 binlik gelir lazım aylık.
3 çocuktan ikisi devlette okusa da bunların servis parası, kırtasiye parası, kurs parası, giyim parası olacak. Onlar nasıl ödenecek???
Yani lütfen gerçekçi olalım. Ben 33 yıldır istanbul'da ikamet ediyorum. Istanbul'da 3 çocukla yaşam inanılmaz pahalı. Isterseniz bir siteden istanbulda semtlerin kira fiyatlarına bir bakın.
Ben kendi adıma tek çocuk düşünüyorum.
Şu anki şartlarım anca tek çocuğu kaldırır.
Ve bu devirde ikinci çocuğun bile lüks olduğu görüşündeyim. Sırf maddiyattan değil maneviyattan dolayı da. Ben çalışıyorum. Eve 6 civarı gelip iki çocukla yeterli vakit geçirme imkanım yok. Ayrıca eşlere de vakit ayrılması gerektiği kanaatindeyim.
Dediğim gibi , bu olayda çok değişken var. Büyük ihtimal siz 3 çocuğunuzu kendiniz yetiştiren bir annesiniz. Haliyle vaktiniz var. Her kadın bu durumda değil. O yüzden bu konu maddi ve manevi parametrelerde değerlendirilmeli.