• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üç çocuğu olanlar veya üçüncü düşünenler yardım eder misiniz

Arkadaşlar merhaba 28 yaşındayım iki çocuk annesiyim büyük kızım beş yaşında küçük kızım üç yaşında . üçüncü çocuğu düşünüyoruz fakat eşim küçük kızım okula gittikten sonra olmasından yana.. ben ise bu sene Allah nasip ederse olsun istiyorum.. çünkü iki kızım da okula gittikten sonra hem onların dersleriyle ilgilenmek hem de bir bebek bakmak gözümde çok büyüyor . Eğer olursa küçük kızımla aralarında dört yaş olacakÇoc çok seviyorum biraz zor olur ama büyütebilirim o sizde lütfen bir fikir verir misiniz

Arkadaşlar merhaba 28 yaşındayım iki çocuk annesiyim büyük kızım beş yaşında küçük kızım üç yaşında . üçüncü çocuğu düşünüyoruz fakat eşim küçük kızım okula gittikten sonra olmasından yana.. ben ise bu sene Allah nasip ederse olsun istiyorum.. çünkü iki kızım da okula gittikten sonra hem onların dersleriyle ilgilenmek hem de bir bebek bakmak gözümde çok büyüyor . Eğer olursa küçük kızımla aralarında dört yaş olacakÇoc çok seviyorum biraz zor olur ama büyütebilirim o sizde lütfen bir fikir verir misiniz
Şimdiki aklım olsa ne evlenir ne çocuk yapardım. Ne evlilikmiş ne çocukmuş arkadaş. Üstüne bir de ikinciye hamile olma ihtimalim. Hap kullandığım halde. Millet üçüncüyü düşünüyor. Tabi isteyene hepsi güzel ama asla asla asla istemedikçe Allah’ta beni varlıkla imtihan ediyor.

Çocuğum yok o yüzden konuyla ilgili fikrimde yok, cesaretiniz için helal olsun demeye geldim💪🏻

Size kesinlikle katılıyorum cok nüfus degıl nitelikli nüfus ülkeyi kalkındırır. Bir cocugum var Baska dusunmuyorum. Elimdeki imkanlar la ona en iyi egıtımı vermeyi dusunuyorum. Cocugum kız. Aman bir tane daha yap erkek olur belkı diyenleride ayrıca boğmak istiyorum.
En iyi egitimi vereblrsnz ama kardes sevgisini veremezsiniz yanlis anlamayin Beni teyzem kanser hastasi oldu kizi Tek cocktu okdr uzgundu ki kimsem yok yardim isteyecegim. Keske kardesim.olsa destek olurdk derdi hep gercekten yanlis.anlamayin yazmak.istedkm rabbim cocugunuzu korusun

Onlar eğitim çağına geldiğinde “Keşke 3.çocuğu düşünmek yerine kendimi geliştirseydim.” diyeceksiniz. Bunu eğitim durumu ne olursa olsun eğitime önem herkes diyor. Önemli olan nicelik değil, nitelik. Kendinizi geliştirmeye odaklanlanmalısınız. Yaşınız bunun için ideal.
Zaten şuan ikinci üniversite son sınıftayım ikinci okulumu da çocuklarıma daha faydalı olmak için okuyorum :)

Benimde çocuklarımın biri beş biri üç yaşında bizimde ucuncumuz de yolda yaş aralığının yakın olması anne için başlarda zor olsada çocuklar için çok güzel
Benim çocuklar sürekli birbirleriyle oyun oynuyorlar çok keyifli
Ama ben olsam suan biraz beklerdim su ortamin gecmesini boyle olacagini bilseydim ertelerdim kontrole gtmeye korkuyorum

Onlar eğitim çağına geldiğinde “Keşke 3.çocuğu düşünmek yerine kendimi geliştirseydim.” diyeceksiniz. Bunu eğitim durumu ne olursa olsun eğitime önem herkes diyor. Önemli olan nicelik değil, nitelik. Kendinizi geliştirmeye odaklanlanmalısınız. Yaşınız bunun için ideal.
Yuh ya egitim Ile ucuncu cocuk arasindaki fark muhtesemsiniz

Benim üç çocuğum var. Büyük kızınızın birinci sınıfından ya önce yapın yada birinci sınıftan sonra yapım derim. İlkokula başlama zamanı bebekle dışarı çıkmak toplantısına gösterisine katılmak gerçekten zoroluyo.yardımedecek birileri varsa düşünün. Tek çocuk düşünenlere de eşim tek. Bi mutluluğu olsa arayacagı kimse yok üzüntüsü olsa kimse yok. Bazen bişey oldugunda kardeşlerimi ararken inanın duygulanıyorum onunyanında. Yinede herkesin kendi fikri benyaşadıgımı anlatıyorum

3 çocuğum var. Hep 2 çocuk planladım, 3. Içinde ikisi de 1. Sınıfı bitirince belkiiiii derdim.
Ama çocuklarım küçükken hamile kaldım.
1.5-3-5 cocuklarımın yaşları.
Yardımcımız var, esim ilgili bir baba, maddi olarak 3une de iyi şartlar sağlayabiliriz.
Buna rağmen cok zor.
Yaşınız 28 henüz, çocukların ikisi de 1. Sınıfı bitirsin, hala istiyorsaniz o zaman karar verirsiniz.
Daha yolun başındasınız, okulu, ihtiyacı, sosyal ortamının değişmesi, her şey değişecek..
Biraz zaman verin kendinize.
Hele tek başınıza büyütecekseniz, epey bir zaman verin.

Şahsi fikrim eğer aşırı iyi bir ekonomik durumunuz yoksa 3 çocuğun fazla olduğu yönünde. İkinci çocuk bile lüksken üçüncü çocuk bence gereksiz. Eğer illa istiyorsanız hem birinci sınıfın yoğunluğu hem bebek sizi çok zorlar üstelik yaşınız genç daha bekleyebilirsiniz.
Gereksiz cumlesini UC kere okudum

Zaten dünya nüfusu almış başını gidiyor, daha da artırmanın ne gereği var? En fazla iki çocuk sınırı getirilmeli bence tüm dünyada. En azından sabit kalır nüfus.
Sorunuz bu değildi ama insanların sadece kendini, kendi keyfini ve zevkini düşünmesi çok rahatsız ediyor beni.

O çocuk sınırlarının ne güzel işlediğini cok güzel Çin de gördük zaten. Çöpe atılan, terk edilen veya öldürülen bebeklerin hesabi yok. Herkes sadece bakabilecegi kadar cocuk yapsa yeter. Herseyin temeli egitim ve doğru kültür. Ve herkes, ama herkes eninde sonunda kendini düşünür. Her gün dünyayı düşünüp, elalemin ne yaptığını düşünüp yaşayan en fazla kafayı yer.

Benimde 3 cocugum var bazi gunler cok kolay bazi gunler cok zorlaniyorum Ama bu zamanda olan virüs deprem falan diyorum keske evlenmeseydim de en azindan olan sadece bana olurdu.Cok korkuyorum cocuklarima bisey olursa diye.insallah bu virüs belasini ülkece en iyi sekilde atlatiriz.

Şimdiki aklım olsa ne evlenir ne çocuk yapardım. Ne evlilikmiş ne çocukmuş arkadaş. Üstüne bir de ikinciye hamile olma ihtimalim. Hap kullandığım halde. Millet üçüncüyü düşünüyor. Tabi isteyene hepsi güzel ama asla asla asla istemedikçe Allah’ta beni varlıkla imtihan ediyor.
Asla asla demeyin

Back