Turkiye'den Afrikaya bir aşk hikayesi?

Libya ise yaşanmaz gibi...

ama çocuk da belli ki oranın varklı ailelerinden, ülke çok geri ama sizin standartlarınız iyi olabilir...ben bilemedim şimdi.

Türkiye hariç hiç bir yerde yaşamak istemediğim için pek sıcak bakamıyorum sanırım.

10 yil sonrasini 10 yil sonra dusun diyorsunuz da bu 10 yil icinde evlenip coluk cocuga karisirsa ve ilerde konu sahibi Afrika ya kesinlikle gitmek istemezse adam da hayir gidecegim derse ne olacak?

Ki ben adamin kesinlikle gitmek isteyecegini dusunuyorum. Bence sen orda yasayabilir miyim diye kendine sor cevabin hayirsa ikiniz de uzulmeyin...

Aslında adam haklı. Gelişmemiş bi ülkede kariyer yapmak daha kolay olur.
İleride yerleşmek istemeside normal vefalı bi insanmış kendisi.
Neden olmasın ki. Sizde orada insanlara yardım edersiniz....
Okdr insan gönüllü gidip yardım ediyor. Maddi durumu ve eğitimi iyi bi insan oradan kaçarsa çok vefasızca olmaz mı.
Adamın karakteri iyi.
Asla boş kalmaz sende ne yaparsan yap
Bu ülkede yaşayıp başka memlekete gidip cahil ailelerle iletişim zorlugu çekme ihtimalinde oldukca yüksek. Çünkü bütün gelin kaynana ilişkileri bu yönde ilerliyor

herşeyleri uyuşan insanlar bile deli gibi aşık olup evleniyor birkaç sene sonra ayrılıyor.

Sizin önce evlenmeniz gerekiyor ve 10 yıla kadar da gelip gelmeyeceğinizi ondan sonra görebilirsiniz ancak.

Aradaki farkları,engelleri yazınca açıkçası olumlu bakılabilir diyemeyiz.

Yine de belli olmaz inşallah Hakkı'nızda hayırlısı olur

valla hayat o kadar kısa, doğru insanı bulmak da bir o kadar zor ki..

bana sorarsanız çok fazla gelecek kaygısı gütmeyin kendimden örnek vereyim eşim evlenmeden önce ailesinin bulunduğu şehre asla gitmeyeceğini söylüyordu şimdi alttan alttan yolunu yapıyor gitmek istediğini söylüyor..

İnsanlar değişebilir

Düşünceler değişebilir

Saygı ve Sevgi olduktan sonra herşeyin üstesinden gelinir..

Öncelikle sevgilinize helal olsun demek istiyorum.. adam şimdiden her şeyi açıkça söylemiş.. üstelik kendini kurtarma derdinde değil ülkesi için çalışıp dönecek ve hayat kurtaracak..

Sizde bence şimdiden karar vermeyin.. daha 10 yıl var en az.. yarın evlenecek değilsiniz.. bi süre birbirinizi tanıyın ona göre karar verin.. ama başka şehire evlenip gitmek bile çok zor.. başka ülke. .

Zaten 10 yıl varmış iyi bir süre. 10 yıla kim öle kim kala yani şimdiden bunu düşünmeyin. Şuan daha taze döneminiz her şey mümkün çok aşıksınız kafa karşılığı normal. Akışına bırakın

Acaba diyerek hayat yaşanmazki. Gōze alıyorsaniz afrika da yaşamayı devam edin . Ama en ufak bir tereddut varsa uzak durun derim. Adam eninde sonunda gidecek çûnkû.

10 yıl sonrasini simdiden niye düşünüyorsun denilmiş ama valla bende olsam düşünürüm.
Herseyi en bastan konuşmak lazım. Sonra o 10 yıl elbet bir gün gelecek.
Geldiginde de adam muhtemelen ben ozmn dönmek istediğimi söyledim sana diyecek.

Ben kabul edemem. Baslamadan bitirirdim.
Söylenilen ulke az cok tahmin ediliyor şartları falan

Ben yapamazdim. Olumsuz konuşuyorum ama sizin icin en iyisi olur umarım. .

Yabancı öğrenci oldığu için uzmanlık sonrası mecburi hizmeti olmuyor yani önünüzdeki süre tahmini 5 yıl.ben acık konusayım gitmek istemezdim

Yorumunuz için teşekkür ederim :)

Fikrinin değişeceğini sanmıyorum genellikle çok idealist oluyorlar ki olması gereken de bu. 10 seneye kadar belki fikrini degistiririm diye düşünmeniz epey bencilce yani. Yol yakınken vazgeçin

Valla ne melez bebek ne de suan yasadigin ask ile hic ilgilenemicem. Cok zor oralarda bir adamin pesine takilip herseyini birakip (gelismis bi ulke bile degil) yeni bi hayat kurmak. Kavga bile edemezsin ki. Ne icin edecen zaten.Dillerini bildigimz insanlarla bile anlasamiyoruz. Ask sevgi yetmiyor. Kendi evimizde vatanimizda kulturumuzde ailemize yakin olmamizin verdigi rahatlikla bile mutlu olamiyorken (bazen) sen orada bi basina nasi yapacan. Yok bana bu hayalcilik gibi geldi. Gel bunu ask macerasi diye kapat onune hayatina bak. Suanda mantikli dusunemiyorsun ask gozunu kor etmis. Smdi olmasa bile ilerde bitirmek istediginde suan ki kdr az hasarla kurtulamayablrsn. Bu arada ailenin bilgisi varmi onlar ne diyor merak ettim. Sahsen bnm kardesm bu fikirle yanimagelse onu tekmelerim buyuk konismiyim yinede

Kimseyle degisir umidiyle nikah kiymayin.bosanmalarin en buyuk sebebi nisanliyken negatf yonlerini bildigi halde taraflarin degisir umidiyle evlenmesi..10 yil sonra her ihtimale karsi gitmeyi goze aliyorsanz devam edin.ki ben goze alamazdim.ben turkiyede bile onu goze alamadim zamaninda.benzer durumda kaldim.esimi tanidim sonra.iyikide almamism gurbet bana gore deil.heleki afrika ulkesi...cok buyuk bi risk bence

.

Yorumunuz çok abartılı. Kimseyi tercihinden dolayı tekmeleyemezsiniz. Yabancı evliliğinin de çok güzel tarafları var, ama herkese göre değil. Bazıları anasının dizinin dibinden ayrılamaz، bazıları dünyayı tek başına gezer ve her işini halleder. Bu yapı meselesi. Konu sahibinin sorunu bu göze alamaması. Ama bu demek değil ki yapanlar sürünüyor ve çok mutsuz. En efsane aşk hikayesi yaşayanlar da var aralarında.

Hayir tabikide oylee. Teklemekte isn esprisiydi yani. Ben kendi bakis acimdan yorum yaptim . sanirim bu konuda da ozgurum :)

Bu yola çıkacaksanız oraya yerleşmeyi göze alın.

Adam ülkesine daha iyi hizmet götürmek için okuyacak burada, ne yüce bir düşünce, yolundan çevirmeyin, arada bırakmayın.

kesinlikle size katılıyorum.

Konu sahibesi arkadaşım; 10 yıla kim öle kim kala ya da nasılsa fikrini değiştiririm diyerek yola çıkma, eğer orada yaşayabilme ihtimalini göze alıyorsan devam et, idealistse 10 yıl sonra döneceği kesindir, orada ona o kadar ihtiyaç varken aşkın peşinden ülkesinden uzakta kalacağını sanmıyorum. hakkınızda hayırlısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…