Turkiye'den Afrikaya bir aşk hikayesi?

Karar vermek için erken olsa da her şeyin halledilebileceği düşüncesindeyim.
Yaklaşık 6 ay internet üzerinden Meksikalı bir erkek arkadaşım oldu. Din, dil, ırk, kültür farklılığımız vardı. Ben bunu olumlu değerlendiriyorum -taraflar birbirlerine saygılı oldukça. Ülkeye dair pek çok şey öğrendim, kültürlerini tanıma fırsatım oldu. Çok güzel bir deneyimdi. Mesafe ve şartlar sorun olmasa devam etmek isterdim.
Sevgi ve insanlık evrenseldir. En önemlisi de bu. Bence zamana bırakın, korkmayın, her şey yolunda giderse eminim o da ilişkiniz için elinden geleni yapar.
Mutluluklar. :)

Sahsen erkek arkadasinizin tutumunu cok begendim. Ülkesine hizmet götürmek istemesi her insanın yapacagi birsey degil. Çoğunluk "kendimi kurtariyim de" düşüncesinde. Ilerde ne okur bilemezsiniz ama gerçekten böyle düşünüyorsa cok takdir ederdim ve geri gitmesine engel olmazdim. Kendim yaninda gidebilirmiydim bilemiyorum ama

10 yıla kim öle kim kala..
şu an aşıksın ve 10 yıl sonrası için ya herro ya merro mu diyorsun?
belki bir noktada birbirinizi sevmekten vazgeçeceksiniz.
belki 10 yılda ülkesi gelişip serpilecek:)

Ay ne bu böyle daha yeni başlamışsınız ama detaylı düşünüyorsunuz.
Yani hemen evlilik olacağı ne malum belki ayrılacaksınız oturup baya ülkesine mi yerleşsem o burda kalır mı filan diye düşünüyorsunuz.
Bence bu kadar detaylı düşünmeyin ne olacağı hiç belli olmaz yani ayrılırsınız demeye getirmiyorum bakarsınız burda kalır bakarsınız siz yerleşmek istersiniz onun ülkesine.

10 yıl sonraya kadar pek çok fikir değişebilir. Bence çok fazla 10 yıl.. Hani desen ki 3 yıl, o zaman iyi düşün derdim. Şimdiki fikri büyük ihtimalle değişir diye düşünüyorum ben..

10 yıl çok uzun bir süre ve şimdiden karar vermeye çalışmak bir o kadar anlamsız.

Daha 10 yil var ve iliskinin basindasiniz. Cok uzun sureli plan yapmayin simdiden

Arkadaşlar zaman konusunda çok çok çok haklısınız. Bu konuyu bi başkası açsa ben de aynı yorumu yapardım. Ama o kadar değişik bir duygu içindeyim ki gittikçe bağlanıyorum ve korkmaya başladım

Sizin bebek daha çok siyahi olacak çünkü baskın gen:anne: Madem durumu vs bu kadar iyi ABD neden olmasın? Neden ikinizin ortak ülkesine yerleşmek zorundasınız ki? Ayrıca Afrika'nin hangi ülkesinde yaşanabilir ki? Güney Afrika Cumhuriyeti hariç yaşayamazdım ben o da belki.
Italyanin somurgeleri olarak mozambik, zimbabwe, zambiya ve libya'yi biliyorum:KK51:

Merhaba,

Erkek arkadaşınız yarına ya da bir yıl sonrasına gidelim demiyor ki. 10 yıl sonrası diyor. Hayatının aşkını buna bir benzer sebeple ilerletmeyip bitiren ve ayrılalı 5 yıl olmasına rağmen kimseden onun kadar etkilenmeyen biri olarak diyorum ki aşk gerçekten zor bulunuyor. Doyasıya yaşa bence. 10 yıl sonrasını da 10 yıl sonrası düşünsün. 10 yıl sonra belki dünya yok olacak ve dünya yok olurken sevdiğimiz insanları açma sapan sebeplerden kaybettiğimizi hatırlayacağız. Benim 5 yıl önce şimdiki aklım olsa kesinlikle ve kesinlikle bitirmezdim ilişkimizi. gittiği yere kadar giderdi. Gelecek kaygısı ile güzel giden bir şeyi bitirdim. Ondan sonra kimseden etkilenemedim.

bişi sorucam Erkek arkadaşınızı ailesini yasam tarzini dillerini vb seyleri hep yazmissiniz dert etmişsiniz kendinize düşünüyorsunuz. . Peki ya siz ? eğitiminiz , mesleğiniz, alışmış oldugunuz düzen ve Hadi herseyi geçtim Peki ailenizin bu duruma yaklaşımını hiç düşünüp ona göre karar veriyormusunuz? ?

Merhaba arkadaslar,
Yine eşekten düşmüş gibi bir hal içindeyim :KK70: Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin, şimdiden herkese tesekkurler :KK200:

Iki insan düşünün ki ortak dil neredeyse yok. Kültür tamamen farklı, ten rengi bile farklı (Yanlış anlaşılmasın, ben onun zenci olmasına bile aşık oldum).

Neyse arkadaşlar bu hikayenin esas kızı benim :KK23:Yaklaşık 6 aydır günaşırı görüştüğüm arkadaşımla birbirimize aşık olduk ve duygularımızı açıkladık. Benim yarim yamalak İngilizcem, onun iyi İngilizcesi ve yarim yamalak Türkçesi ile nasıl başardık bilmiyorum. Ama nasıl olacak?

Biraz karışık olduğu için bastan alıyorum. Kendisi ülkesinde tıp fak mezunu. Ama gelişmemiş bi ülke olduğu için her doktor herşeyi yapıyor. Yani ameliyata da giriyor, sünnet de yapıyor gibi düşünün. Uzmanlık yok.

Erkek arkadaşım Türkiye'de uzmanlık hakkı kazandı. Hacettepe veya Cerrahpaşadan birine yerleştirilecek. Bölümü filan gecen hafta belli oldu. Yani bu durumda neredeyse 10 yıl filan burada kalacak. Zorunlu hizmeti filan var okul bitince.

Şimdi gelelim asıl soruna,
Olur da evlenirsek benimle ülkeme gelir misin diyor. Ülkesini çok seviyor ve oraya sağlıkla ilgili profesyonel hizmet götürmek istiyor. Ek olarak babası kendi ülkesinde diplomat. Annesi bi yardim derneginde baskan. Yani her türlü biz geri dönmek zorundayız.

Pozitif detaylar;
- Ne Arap ne de Türk kultürunde biri degil. Biraz Italyan kültürüne yakın (Ülkesi eski bir Italyan sömürusü).
- Kadınlara çok değer veren, emanet ve şükür sebebi olarak gören bi bakış açısı var. Özgürlüklere son derece saygılı.
- Çok eğlenceli ve iyi niyetli. Mantıklı, akıllı, merhametli, yardımsever.
- Her hareketi, yorumu, bakışı, konuşması aklınıza ne gelirse her gün daha çok hayran kalıyorum. İzlerken mutluluktan duygulandigim oluyor. Türkçem bile bozuldu, onun bozuk telafuzu o kadar tatlı ki bazen kendimi öyle konuşurken buluyorum.

Negatif detaylar;
- Ülkesi çok güzel ama yerleşme fikri imkansız benim için.
- Ülkenin ana dilini bilmiyorum, zaten Arap alfabesi kullanıyorlar. Öğrenmem de zor. Ve ailesi o dili kullanıyor. Erkek arkadaşım 3 dil biliyor onda sorun yok ama ben ailesiyle iletişim kuramayacağım. Kv mağdurları için iyi bile olabilir :olamaz:
- Erkek arkadaşımın ekonomik gelir seviyesi çok şükür iyi. Doktor da az olduğu için doktor maaşları çok çok yüksek, ama ülke çok fakir ve birsürü bulaşıcı hastalık var. Açlıktan ölen insanların olduğu ülkelerden yani. Nasıl dayanır psikoljim :KK43:
- Ailem, işim, kariyerim vs değinmiyorum bile siz anladiniz.

Acaba 10 yıl kaldıktan sonra düzenini bozmak istemeyip burada kalır mı, kalmaya ikna edebilir miyim? Ya edemezsem? Gun gectikce duygularim buyudugu icin gelecek kaygisina düştüm.

Bana dert olan kısmı da tam burası. Üzerimde öyle bir etkisi var ki ya hemen kesip atmalıyım hayatımdan, yada ...

10 yıl sonra kendimi Afrika'da bulmaktan korkuyorum.

Not: Çok aşığım, müslüman, evet zenci :KK48:
Dün ülkesine gitti, ben havaalanında salya sümük ağladım. 1 ay sonra gelecek ama göz yaşlarımdan araç kullanamadım o derece.
(İş yerindeyim, geç yazarsam affola)
arkadasimin kuzeni Afrikali birini sevmiş, evlenmiş ve çocukları olmuş, Su anda Afrikada yaşıyorlar. Esi zenci, Cocuk melez dogmuş. cok tatlı dedi..arada Turkiyeye kizin ailesini ziyarete geliyorlarmış. cocuk hem ordaki dili hem Türkçe biraz da ingilizce konuşuyor dedi. peki nasıl kiz mutlu mu dedim, valla keyfi yerinde dedi...

Hiiiiç kusura bakmasın valla biz afrikaya kız veremeyiz. Kendisinin türkiyede çalışma imkanı ve çevresi olacak ama sizin afrikada olmayacak

10 yıl boyunca mutlu mesut yasadiniz ve 10 yıl sonra gitme zamanı geldi işte o zaman oturur bunları dusunursunuz. Yarının garantisi yokken , 10 yıl sonrası için şimdiki yaşayacağınız mutluluklardan neden vazgecesiniz ki? Bazen anı yaşamak iyidir.

Bana olucak birsey gibi gelmiyor acikcasi. "Acaba 10 yil sonra fikrini degistirimi? Burada kalirmi?" Dusuncesiyle evlenilmez. Cocuk acikca soylemis geri donecegini belirtmis. Bu durum da sizin "acaba Afrika yasayabilirmiyim" diye dusunmeniz lazim "acaba fikrini degistirirmi"den ziyade.

Acik konusayim evlendikden sonra ask birkac yil sonra bitiyor ve yerini aliskanliklara, sevgiye belki de nefrete, kavgalara birakiyor. Kendinize su soruyu sorun ve su an icin, bekar haliniz le sorun "Afrika da yasayabilirmiyim? " Emin cevabiniz " ya ne isim var Afrika da, alistigim hayat yok, hep salgin hastalik korkusu yasiycam"vs vs diye dusunursunuz. Sorun kendinize babasinin diplomat olmasi,!kendisinin doktor ve iyi paralara calisabilmesi, luks hayatlari olmasi sizi cezbetmis olabilirmi? Cunku o dediginiz "iyi kalpli, sevecen vs ozellikler Turk erkeklerin de de var

Evlilik yurutmek gercekden cok ama cok zor ve ayri kulturlerden Musluman dahi olsa yurutmek daha da sor. Ha evet guzel degisik yanlari var. Degisik kultur, kiyafet,!ortamlara giriyorsunuz ki ben severim ama acik konusayim sizin durumunuz da ben olsam Afrikaya gidip yasamazdim. Eger kendisi Turkiye ye ya da baska modern bir ulke de yasarsa neden olmasin? Ama Afrika da yasamazdim.
Bence hic maceraya atilip da ileride basiniza is almayin cunku 10 yil sonra araya coluk cocuk da giricek bu sefer hic kipirdayamazsiniz.

Sunu da ekleyeyim "ani yasama" olayi bizim kulturumuz yani Turk kulturune, yasayisimiza uygun birsey degil. Cunku bizler mizac geregi ani yasayamayiz biz plan yapmak zorundayiz cunku yapmazsak otururuz totosumuzun ustune "ben simdi ne yapicam simdi " dersiniz. Ayrica ani yasamak da nedir? Sorumluluklari olan insanlar "ani " yasamazlar yasayamazlar. Cunku bu gun ani yasamak isteyenler yarin cocuklarina karsi mahcup olacaklardir her yonden. Ha diyorsaniz "kimse benim umrumda degil ben ani yasiycam" o zaman da hayatin ileri de size firlatacagi zorluklara da seve seve gogus gereceksiniz

Siz önünüzdeki 10 yılın tadını çıkarmaya bakın, gerisini 41 yaşındaki LimonReçeli çözer (profildeki yaş doğruysa). Zira 10 sene sonraki kadın, şimdikinden çok daha deneyimli, olgun olacaktır.

10 yıl sonra yerleşme ihtimaliniz olan bir ülkeyi ve bu kadar sürede nereye varacağını asla bilemeyeceğiniz bir ilişki için şimdiden bu kadar heyecan ve panik yapmak, gereksiz. Bazı durumlarda yaşayıp görmek lazım.

Yabancıyla evli ve eşinin ülkesinde yaşayan biri olarak yazıyorum.

Evlilikte her ihtimal olabilir, eğer onun ülkesinde yaşayamam asla diyorsanız bence bu işe girişmeyin. Gün gelir şartlar değişir, orada yaşamak zorunda kalırsınız. Ayrıca çocuğunuz olunca mutlaka o ülkenin de evladı olacak, birçok şey değişebilir bu durumda.

Mesela ben şu an eşimin ülkesindeyim ama buranın dilini biliyorum. Sosyal çevrem var, kültürleri bize yakın. Şu an çalışmıyorum ama keyfi olarak özel ders veriyorum, çalışma olanaklarım da var. Ve bir ayağım her daim Türkiye'de, şimdi de Türkiye'ye dönme hazırlıklarına başladık. Ama ne olursa olsun burası da benim diğer evim ve yabancı evlilikte bunlar olmazsa olmaz...

Size tavsiyem, ya onun kültürünü benimseyin, o da sizinkini benimsesin، dillerini öğrenin، her koşula hazır olun ya da baştan bu kadar zorluğa girip evliliğe adım atmayın. Evlilik kolay bir şey değil. Başlaması da bitirmesi de zor.

Merhaba arkadaslar,
Yine eşekten düşmüş gibi bir hal içindeyim :KK70: Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin, şimdiden herkese tesekkurler :KK200:

Iki insan düşünün ki ortak dil neredeyse yok. Kültür tamamen farklı, ten rengi bile farklı (Yanlış anlaşılmasın, ben onun zenci olmasına bile aşık oldum).

Neyse arkadaşlar bu hikayenin esas kızı benim :KK23:Yaklaşık 6 aydır günaşırı görüştüğüm arkadaşımla birbirimize aşık olduk ve duygularımızı açıkladık. Benim yarim yamalak İngilizcem, onun iyi İngilizcesi ve yarim yamalak Türkçesi ile nasıl başardık bilmiyorum. Ama nasıl olacak?

Biraz karışık olduğu için bastan alıyorum. Kendisi ülkesinde tıp fak mezunu. Ama gelişmemiş bi ülke olduğu için her doktor herşeyi yapıyor. Yani ameliyata da giriyor, sünnet de yapıyor gibi düşünün. Uzmanlık yok.

Erkek arkadaşım Türkiye'de uzmanlık hakkı kazandı. Hacettepe veya Cerrahpaşadan birine yerleştirilecek. Bölümü filan gecen hafta belli oldu. Yani bu durumda neredeyse 10 yıl filan burada kalacak. Zorunlu hizmeti filan var okul bitince.

Şimdi gelelim asıl soruna,
Olur da evlenirsek benimle ülkeme gelir misin diyor. Ülkesini çok seviyor ve oraya sağlıkla ilgili profesyonel hizmet götürmek istiyor. Ek olarak babası kendi ülkesinde diplomat. Annesi bi yardim derneginde baskan. Yani her türlü biz geri dönmek zorundayız.

Pozitif detaylar;
- Ne Arap ne de Türk kultürunde biri degil. Biraz Italyan kültürüne yakın (Ülkesi eski bir Italyan sömürusü).
- Kadınlara çok değer veren, emanet ve şükür sebebi olarak gören bi bakış açısı var. Özgürlüklere son derece saygılı.
- Çok eğlenceli ve iyi niyetli. Mantıklı, akıllı, merhametli, yardımsever.
- Her hareketi, yorumu, bakışı, konuşması aklınıza ne gelirse her gün daha çok hayran kalıyorum. İzlerken mutluluktan duygulandigim oluyor. Türkçem bile bozuldu, onun bozuk telafuzu o kadar tatlı ki bazen kendimi öyle konuşurken buluyorum.

Negatif detaylar;
- Ülkesi çok güzel ama yerleşme fikri imkansız benim için.
- Ülkenin ana dilini bilmiyorum, zaten Arap alfabesi kullanıyorlar. Öğrenmem de zor. Ve ailesi o dili kullanıyor. Erkek arkadaşım 3 dil biliyor onda sorun yok ama ben ailesiyle iletişim kuramayacağım. Kv mağdurları için iyi bile olabilir :olamaz:
- Erkek arkadaşımın ekonomik gelir seviyesi çok şükür iyi. Doktor da az olduğu için doktor maaşları çok çok yüksek, ama ülke çok fakir ve birsürü bulaşıcı hastalık var. Açlıktan ölen insanların olduğu ülkelerden yani. Nasıl dayanır psikoljim :KK43:
- Ailem, işim, kariyerim vs değinmiyorum bile siz anladiniz.

Acaba 10 yıl kaldıktan sonra düzenini bozmak istemeyip burada kalır mı, kalmaya ikna edebilir miyim? Ya edemezsem? Gun gectikce duygularim buyudugu icin gelecek kaygisina düştüm.

Bana dert olan kısmı da tam burası. Üzerimde öyle bir etkisi var ki ya hemen kesip atmalıyım hayatımdan, yada ...

10 yıl sonra kendimi Afrika'da bulmaktan korkuyorum.

Not: Çok aşığım, müslüman, evet zenci :KK48:
Dün ülkesine gitti, ben havaalanında salya sümük ağladım. 1 ay sonra gelecek ama göz yaşlarımdan araç kullanamadım o derece.
(İş yerindeyim, geç yazarsam affola)
Ya eşin dışında ne yapacaksın diğer aile fertleri ile anlaşmayı, ben olsam yerel dili hiiiç öğrenmem :KK53::KK62:

Sunu da ekleyeyim "ani yasama" olayi bizim kulturumuz yani Turk kulturune, yasayisimiza uygun birsey degil. Cunku bizler mizac geregi ani yasayamayiz biz plan yapmak zorundayiz cunku yapmazsak otururuz totosumuzun ustune "ben simdi ne yapicam simdi " dersiniz. Ayrica ani yasamak da nedir? Sorumluluklari olan insanlar "ani " yasamazlar yasayamazlar. Cunku bu gun ani yasamak isteyenler yarin cocuklarina karsi mahcup olacaklardir her yonden. Ha diyorsaniz "kimse benim umrumda degil ben ani yasiycam" o zaman da hayatin ileri de size firlatacagi zorluklara da seve seve gogus gereceksiniz
40 yildir ani yasiyorum , cocuklarima karsi da hic mahcup olmadim , neden mahcup olmam gerektigini anlayamadim?

X