♡ ツ spor yarışması 웃 유

Kısaca bende kendimi tanıtayım :KK52:
Adım Banu, 36 yaşında biri 16 diğeri 6 yaşında iki cadının Annesiyim :KK68:
En yüksek rekorum maalesef 124.5 kgdu :KK67: ama şükür 1.5 sene içinde yavaş yavaşda olsa 96.8 kgyu görebildim cuma günü :KK66: Bakalım yarın ne çıkacak :KK48:

Bismillah diyip sporumada başladım bugün hatta aklımdayken bildirimimide yapayım :KK66:

Belki biraz az gibi ama kuzum hastayken ancak bu kadar yapabildim ama ilave yapabilirsem akşam eklerim :KK66:
35 dakika Plates + 100 kere ip atlama :21:

Birden yüklenmiyorum ki fenalık gelmesinde pes etmiyeyim diye :KK48:

Neden egzersiz yapmalıyız ?
1- Alınan oksijen oranını arttırır. Akciğer ve kalbin fonksiyonlarını arttırır.
2- Günlük yaşantı kondisyonunu artırır. Bunun sonucu olarak da vücut daha az yorularak iş yapar. Mesela merdiven çıkmak eskisi gibi yormaz sizi.
3- Günlük yaşantının yarattığı gerilimi azaltır. Ki bu önemli bir faktördür. Bu sayede stresi de önlemiş oluruz.
4- Egzersiz yapan hastaların nefes darlığı sıkıntıları gün geçtikçe azalır.
5- Egzersiz, ruh halimizi de iyileştirir. Vücudumuzun mutluluk hormonu salgılamasını sağlar.
6- Egzersiz yaparak bir birçok hastalıktan uzak kalabiliriz. Mesela eklem romatizması veya kanser gibi.
7- Egzersiz, sağlıklı bir şekilde kilo almamıza ya da kilo vermemize de yardımcı olur. Kilo vermek isteyende, almak isteyende egzersiz yapmalı. Bu sağlık için gereklidir.
8- Egzersiz ile kasların oksijen kullanımı artar.
9- Egzersiz, esnek olmamızı sağlar. Buda kişinin hareket kabiliyetini arttırır.
10- Egzersiz, vücut direncimizi arttırır.
11- Egzersiz, çevikliği arttırır. Mesela sabah yapılan bir yürüyüş bile sağlığınız için çok faydalı olacaktır.
12- Diyet yapmak istiyorsak, bunu egzersiz ile desteklememiz gerekir. Diyet ve egzersiz birlikte yapıldığı zaman daha kolay ve daha sağlıklı bir şekilde kilo vermek mümkün olacaktır.

13- Egzersiz enerjimizi de arttırır.

Bel çevresi neden önemlidir ? http://www.biltek.tubitak.gov.tr/haberler/tip/s-500-15.pdf

YARIŞMA KURALLARI:
1) HERGÜN EN AZ 30 DAKİKA EGZERSİZ YAPILACAK

2) HAFTANIN 3 GÜNÜNDEN FAZLA, GÜNLÜK 30 DAKİKADAN FAZLA EGZERSİZ YAPMAYAN GRUPTAN ATILACAK
3) HER PAZARTESİ O HAFTANIN EN ÇOK EGZERSİZ YAPAN İLK 3 Ü İLAN EDİLECEK, O HAFTA KAÇ SAAT EGZERSİZ YAPMIŞ OLDUĞUMUZU LİSTE HALİNDE SİZE SUNACAĞIM
4) GRUPLAR BEL KALINLIĞINA GÖRE YAPILACAK
5) HER PAZARTESİ HERKES BEL KALINLIĞINI YAZACAK
Selamlarrrrrr fıstıklar
Bende 9.takımdan Zühal
Yarışmaya ocakta 113.5 kiloyla katıldım
Bugün itibariyle 73.5
Son zamanlarda biraz saldığım için yavaşladım
İnşallah yılbaşına kadar 65 é düşmek istiyorum

Burda ne güzel tanıdık isimlerde varmış
Diğerleriylede tanışırız

Yaklaşık kurban bayramından beri spor yapmadığım için burasıda iyi bi başlangıç olacak benim için
İlk başlarda yürüyüşle başlamak istiyorum
Hamlığım gitsin biraz
Ne zamandır ölçüde almamıştım
Ne durumdayım hiç bilmiyorum
Pazartesi yazarım inşallah

Hepimize başarılar

Bende katılmak istiyorum. 20 yaşındayım. 167 boyum 60 kilom.
Belim 73 cm. Bugün başlayacağım egzersizlere. Sürekli bir gün yapıp on gün yatıyordum burası sayesinde düzenli olarak yapacağım umarım. Herkese kolay gelsin.

cevabı buldum belmiş belim 79cm idi :KK43:

Kız daha ne istiyorsun bak bakalım benim ölçülere belkide bacağımın ölçüsüdür o :KK70::KK70::KK70::KK70:
Zaten maksat sıkılaşmak değilmi sen onu baya bir inceltirsin :KK66:

ya göbüşün en şiş yeri bende 97 ince kısım 78 ne edecem ben 78i duyanda manken gibiyim sanacak:KK70:

:KK48::KK48::KK48::KK48: Ben ne yapayım kim kardisyanın kalçası kadar göbişim var sanırım :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:
Neyse eritiriz sıkıntı değil :21::21::21::21: sonuçta daha büyük rakamlarıda görmüştüm bunada şükür :KK66:

X