Toz bezinin dayanılmaz cazibesine karşı koyamıyorum.

Vallahi bu konu tam benlikmiş. Ben sabah 7 de gözümü açıp geceye kadar evin içinde 4 dönüyorum ama yok iş bitmiyor. 1 yaşında sürekli paçamda ilgi bekleyen ek gıda konusunda sıkıntılı azı ve köpek dişleri aynı anda çıkmaya çalışan bir bebeğim var. 6 yaşında oyun çağında kılpayı anasınıfı tekrarı şansını kaçırmış oyun oynamak isterken ödev yaptırmaya çalıştığım, yemek konusunda kardeşinden daha seçici bir oğlum daha var. Kendi başına tuvalete ancak gidebilen onun dışında sağlık sorunları sebebiyle yemeğini hatta çayını bile dolduramayan, yemeğini, çayını, kahvesini, meyvesini odasına götürdüğüm ve hatta saçlarını bile tarayıp toplamam gereken bir annem var(Allah başımdan eksik etmesin). Ha bir de eşim var ki onu anlatmaya kalkışırsam kelimeler kifayetsiz kalır:)) Yanı ben gece herkes uyuduktan sonra yarım saatte bir uyanıp emzirdigim bebeğim haricinde kendimle kalabiliyorum. Onda da uyuyup dinlenirsem ne ala yok eğer tv izlemek, birseyler atıstırmak ya da buraya yazmak gibi şeylerle vakit geçirirsem sabah 7 de güne bir zombi gibi başlıyorum. Dünya dönüyor ben dönüyorum. Konu sahibi arkadaş vesilesiyle içimi dökeyim dedim amma daha milyonda birini dokemedim:)) saatlerce yazarsam ancak rahatlarım ona da vakit yok uyumalıyım yarın çoooook iş var:)

bende de temizlik takintisi var. Tuvalet her gün dezenfekte edilir. Robot süpürüo siler yeri. Ulasamadigi yerlere kisa bi süpürge tutarim.

Çocuklu evde hergun süpürge açman doğal bence ev süpürmeyince ben de huzursuz olurum ama ütü olayını biraz azaltabilirsin ne bileyim don ve nevresimleri utulemekten vazgeç bence

Oğlumun eğlence merkezi gezisi vardı bugün. Erkenden kaldırdım "kahvaltı yap oğlum" yok yapmam. Biraz hasta ilaç kullanıyor dolayısıyla bağırsakları da bozuluyor. Hiç göndermek istemedim ama gitmek istedi. Göndermek istemedim çünkü kakasını ev dışında hiçbir yerde yapmıyor, kimseye söylemiyor. Evde de kakam geldi deyince bez bağlıyorum ona yapıyor. Asla tuvalete yapmıyor. Pedagog diyeceksiniz, götürdüm aylarca yok çözüm olmadı. O kadar inatçı ki, hiçbir yöntem işe yaramıyor kendisi istemesi gerek. Dün okuldan aldığımda kakasını altına yapmıştı. Söylememiş. Banyoda dezenfekte edene kadar canım çıktı.

Bağırsak düzenleyici ilacı var. Sabah gezide rezillik olmasın diye onu içireyim dedim. Asla içmedi. Bez bağlayayım gezi bitene kadar oğlum diyorum kendini yırtıyor asla bağlatmadı. Öğretmenine söyle kakan gelince diyorum söylemem diyor. Deli gibi yağmur yağıyor oğlum bak direkt servise bineceksin basma su birikintilerine zaten hastasın sırılsıklam olacaksın diyorum inadına zıplıyor suyun içine. Tekrar diyorum geziye gitme evde dinlen istersen diye hayır gidicem diyor.

Artık o kadar tükendim ve gerildim ki çocuğu teslim ederken öğretmen morarmış suratıma bakıp "ne oldu" deyince "hocam yaparsa da yapsın altına öyle dolaşsın. Aksın paçalarından. Yapacağım bir şey yok artık" dedim. "tamam sakin olun bir şey olmaz inşallah" diyerek beni teselli ediyor o da. Rezillik. He sabahın köründen beri beni tüketmiş olan oğlumun arkasından ağlıyorum ben de. Hasta çocuk sinirlendim bir de kötü davrandım diye.

Neden ya neden bu kadar zor olmak zorunda bu çocuk. Hasetlik değil ama aşırı özeniyorum uyumlu, sakin çocuklara. Kakadan yemeğe, ilaçtan uykuya, hastalıktan sağlığa her alanda her durumda sorun çıkarıp inatlaşır mı bir çocuk. Deli gibi öksürüyor ilacını içirmek için sırtımdan ter boşalıyor yahu. İçmem tadı kötü içmem. Sevmem ben ilaç, içmiyorum. Zıkkım iç zıkkımın kökünü iç deyip çemkirmek var ama kötü anne olmayalım değil mi. Aman travma yaşamasın.

Okula gitmesi gerektiği konusunda iki adet pedagog hemfikir iken maddi sıkıntı çekerek okula gönderiyorum. Ancak okula gitmesi bile olay olduğu için sürekli okuldan alsam mı düşüncesi ile boğuşuyorum.

İki gün sürdü tuvalet eğitimi. Sadece iki günde çişini ve kakasını söylemeyi, altına yapmamayı öğrendi. Ancak tuvalet eğitimi oğlum için bununla sınırlı değil. Kakayı tuvalete yapmayı istemiyor, korku oluşturdu ve o kakayı o deliğe yollamıyor inatla. Ödül, ikna, zorlama, oyun Allah ne verdiyse denedim. Yok yani olmuyor. Ya günlerce tutup kusmaya başlıyor. Ya da bazen tutamayıp altına bırakıyor. İlla beze sıçacak.

Konu temizlikti değil mi? Şimdi fark ettim temizlik ve düzen takıntımın olması çok normalmiş yahu. Rahatlıyorsam demek ki.

benim yeğen de tuvalet eğitimi aldıktan sonra kakasını bir süre altına yapmaya devam etti. sizinki yine iyi söylüyormuş, bez bağlatıyormuş. bizimki baya evin bir köşesine saklanıp altına yapıyodu.

Yazan oldu mu bilmiyorum ama bir iki ay once robot supurge aldim. Hayatimda lazer epilasyon sonrasi yaptigim en mantikli harcamalardan biri bence. Evde yokken bile WiFi ile calistirabiliyorsun. Evi supururken haritasini cikariyor. Kirli yerlerin ustunden geciyor. Ciddi zaman kazandiriyor. Tavsiye ederim.

benim yeğen de tuvalet eğitimi aldıktan sonra kakasını bir süre altına yapmaya devam etti. sizinki yine iyi söylüyormuş, bez bağlatıyormuş. bizimki baya evin bir köşesine saklanıp altına yapıyodu.

O da fena ama işte sinir bozan kısmı bu çocuk altına kaçırmıyor yanlışlıkla. Hani benim öğretmem gereken bir şey kalmadı bu anlamda. Gayet biliyor ki dört yaşında eşek kadar çocuk. Sebebini sadece kendisinin bildiği, kakayı tuvalete göndermeme isteği var. Şimdi öğretmeni aradı ikna ettim bezini bağladım diye. Bu sefer de arkadaşları fark eder utanır diye endişe ediyorum. Aman ne zor annelik ya. Bir tür delilik hali. Aman bana ne deyip geçemiyorsun.

Ev işini hiç sevmiyorum ve canım istemezse de yapmıyorum. Madalyon mu veriyorlar sanki yapınca? Kocam hiç yardım etmeyince yapasım gelmiyor. Bazen şikayet ediyor tartışıyoruz ama yine takmıyorum, milletin hizmetçiliğini yapmaya gelmedim dünyaya. Yemeği birkaç günlük olacak şekilde yapıp vakumlayıp kavanozlara atıyorum. Hafta içinde taze taze tüketiyorum. Her gün yemekten sonra mutfağı toplayıp temizliyorum. 2haftada bir de kadın geliyor temizliğe.

Haftada 1 süpürüyorum valla. Benmi pisim sen mi çok titizsin anlayamadım
Çalışıyorum zaten evim hep düzenli dağıtan yok. Mutfakta işim yemeğim bitince hemen toplar yıkar silerim her akşam. Onun dışında kapı cam açılmayınca tozlanmıyoda. Ne bileyim evim mis gibi benim gözümde.

Markası ve fiyatı nedir

Oğlun bu kadar zorsa,bebekken daha zordur diye düşünüyorum. Huysuz zor.bebekle temiz,düzenli olmayı nasıl başardın onu anlat idrak. Evi yakacam,gidip paşa paşa yatacam o olacak sonunda.

İlk dört ay inanılmaz kolay bir bebekti. Yani gece kırk kere uyanır emzirirdim ama gün içinde uykusu düzenli ve uzundu. Gece uykusuzluk dışında bir sıkıntımız yoktu.

Dört aydan sonra ağlamalar başladı. Hep aynı saatte ağlardı. Akşam 5 olsun istemezdim :) 4 buçuk aylıkken hareketlenmeye başladı. Kendini ite ite giderdi. Sonra da hiç durmadı zaten. Bir gün hiç unutmuyorum beş aylık, artık kokmaya başladım dedim banyoya oto koltuğu ile götüreyim. Beş dakika duş alayım beni görsün. İki dakika içinde yarı köpüklü çıktım banyodan. O nasıl bir ağlamak...

Bebek arabasında durmaz, koyduğun yerde durmaz, kucakta durmaz tepinir. Hep hareket. O zamanlar bu kadar iş yapamazdım tabi. Önceliğim oğlumun beslenmesiydi. Öğlen o uyuyunca yemek hazırlardım. Temizlik hak getire. Hafta sonu eşim onu oyalarken yapardım.

Oğlum sekiz aylıkken eşim annesine karaciğer verdi. Zor bir ameliyattı ve benim hayatımın en zor dönemiydi. Çocuk hareketli, düzen yok bir Oradayız bir burada. O dönem annem dahil herkesi tanıdım :) cepte beş kuruş para yok eşim işten ayrıldı. Aman uzun meseleler. O dönem eşim 3 ay evdeydi ve oğluma neredeyse hep o baktı diyebilirim. O dönem Biraz sakinleştim, düzen kurmaya başladım. Ya niye sordun bana şimdi bunu valla hatırlamak bile istemiyorum o zamanları. Doktor kırmızı reçeteli ilaç yazdı içemedim diyeyim sen anla. Emzirirken içemedim. Komple delirip sonra düzeldim kendi kendime.

Sana bu öğütü verecek son kişi olabilirim belki ama yapman gereken tek şey sakin kalmak. İyi olan da kötü olan da ne varsa geçiyor. Şekil değiştiriyor. Geçecek.

Yemişim ev işini modundayım. Hatta bu aralar baya abarttım haftanın 3 günü falan dışarıdan yiyoruz :) Ama kış için kendime 3 tane kazak ördüm. Her gün mutlaka 10 sayfa kitap okuyorum. Dizilerimi sıraya koydum izliyorum. Hafta sonu detaylı temizlik hafta içi bir süpürge yeterli benim için. Kimse bana don, çorap ve nevresim takımı ütületemez. Sadece oğlumun okulda giyeceği kıyafetleri ütülerim.

Banyoyu her kullandığımda çamaşır suyu damlatılmış ıslak mendillerim ile şöyle bir silerim klozeti lavaboyu, haftada 2 kere de yıkarım. Yemek yaparken mutfağı dağıtmam kullandıklarımı ya yıkarım ya makineye kaldırırım.

Çamaşır yıkamak asmak bende, katlamak yerleştirmek eşimde. Çocuğu yıkamak uyutmak sabah okula hazırlamak da eşimde.
Çalıştığım için ancak akşamları kendime vakit ayırabiliyorum ama yetiyor gibi şimdilik.

Bu arada yaş ilerledikçe temizlik takıntısı artıyor sanırım. Kardeşimde sizin gibi. Onun sürekli ortalıkta koşturması beni deli ediyor. Yahu otur ağız tadıyla bir kahve içelim dimi?

Ben de banyo ve lavobo için olan ıslak mendillerden kullanıyorum ama biraz fazla masraflı oluyor
Siz nasıl kullanıyorsunuz çamaşır suyunu direkt pakete mı damlatıyorsunuz yoksa her kullanımdan önce mendile mi?bana sizin ki daha kullanışlı geldi

Kitap okutmayı sever mi? Teonun kaka kitabı ile aştık biz kaka olayını. Hala bazen soruyor kakalar nereye gidiyor diye. Ayrıca delikten korkuyorsa lazımlık deneyebilirsiniz diye düşündüm ama belki denemişsinizdir bile.

Son düzenleme:

örnek yazar :) off bende elektrik süpürgesi ayağımın dibinde, 'şeker portakalı' okuyorum. sonra da kalktım kahve yaptım :)) ondan sonra oğlanı dışarı çıkardım :) a

aferin kız bana

En ucuz ıslak mendillerden alıyorum kapaklı bir kabım var onun içine koyuyorum üzerine çamaşır suyu damlatıyorum. Silmeden önce hafif ıslatıyorum.

örnek yazar :) off bende elektrik süpürgesi ayağımın dibinde, 'şeker portakalı' okuyorum. sonra da kalktım kahve yaptım :)) ondan sonra oğlanı dışarı çıkardım :) a

aferin kız bana
En güzelini yapıyorsun. Ev işi nankör ama okuduğun kitap sana neler katıyor. En iyi yatırım ise çocuklarımıza yaptığımız yatırım onlar geleceğimiz.

Ev işi yaparken kendinize şu soruyu sorun :Ne gerek var? Eğer şundan şundan dolayı yapcam diyorsanız o işi yapın, gerek yok cevabı alıyorsanız yapmayın. Mesela çarşaf ütülemek asla yapmadığım bisey, çünkü gerek yok neden olsun ki mesela, bazen gerek yoksa bile yüz maskemi yapıp kahvemi alıp amaan elbet yaparım diyorum hayat kısa ya kendini yor yor nereye kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…