Temizlikle fırtınalı bir ilişkimiz var. severek yapmam, ama kaliteli, toz Bırakmayan toz bezleri bulduğumda filan çok sevinir, eve gidip kullanmak için heyecanlanırım filan :)
seninki gibi benim de sabahtan akşama temizlik yapmayı çok seven bir eltim var. 10 yıl aynı apartmanda yaşadık. Beni kendine benzetti bir müddet ama o severek yapıyor, ben sevmeyerek.
Ben de 33 yaşındayım ama bu sene de benim için temizlik olaylarına veda gibi oldu. Artık 30 lardayım, zamanımı bunlarla kaybetmeyeyim uyanışı yaşadım.
eskiden temizlik rutinim günlük olarak; akşamdan evi topla, çocuğu okula gönder, banyo, tuvalet, balkonu yıka, camların önünü sil, evi süpür, çamaşır as, yemek yap şeklindeydi. Oğlum 1.30 da gelene kadar bunları bitiriyordum ama yorgunluktan pertim çıkmış oluyorduÇamaşır bir sürü Çıkar, iki güne bir muhakkak yıkardım, evde de üç kişiyiz.
her gün yapınca, en küçük Tozlar, kıllar insanın gözüne batıyor. Her gün banyoyu silerken beze gelen toz zerrecikleriyle kendimi onaylardım: bak ne kadar toz olmuş bir günde, almasam ne kadar feci olur derdim.
neyse, geçen sene büyük bir rahatsızlık geçirdim. Elim kalkmıyor, yapamıyorum. Bir kaç ay eşim yemek yaptı işten gelince. dünyam döndü ama dünyaya ve ev işlerine de bakışım da değişti diyebilirim.
baktım ki tozdan ölünmüyor, çamaşırları her gün yıkamasan da, biriktirip yıkasan da oluyor ve benim bir sürü zamanım temizlikle geçiyor.
Onun için yorulacağıma, kendim için yorulayım dedim ve yeni bir temizlik düzeni oluşturdum kendime.
şimdi haftada iki temizlik yapıyorum. Genelde Pazartesi, perşembe şeklinde. biri derin temizlik: süpürüp siliyorum, toz alıyorum, banyo tuvalet, balkon, camlar. İkinci seferinde banyo, tuvalet, camlar ve süpürme. Bu
en fazla 2 saatimi alıyor.
Her gün temizlediğinde, evin tozlanmasına hiç izin vermemiş oluyorsun ama iki gün yaptığında en azından temizlediğine değiyor. ve gayet yetiyor.
Toz alma ve silme haftada 1 gün. Çamaşırları biriktiriyorum, haftada 1 gün 4 makine yıkıyorum. Diğer gün topluyor, ütü yapıyorum. Eşim ben ve oğlum da her gün kıyafet değişiriz. Eskiden ben de olmaz derdim ama oluyor. Bence bir dene, çamaşırlar kirli sepetinden taşsın biraz. Yine makinede tek sefer yıkanacak kadar oluyor ancak.
Temizlik yaparken de, otomatik bir şekilde yaptığım için bir yandan kulaklık takıyorum, tarihin arka odası açıyorum, onu dinlerken keyifle yapıyorum. günlük olarak en fazla mutfağı süpürürüm, o da gerekliyse, 5 dakika.
yemek iki güne bir yapıyorum. Şu sıralar buzluk stoğum bittiği için kalan zamanımı onu doldurmakla geçiriyorum. Acil misafir için sarma, börek, kadayıf dolması, poğaça, tavuk suyu vs.
bulaşık makinesi için en çok bardakların doldurduğunu fark ettim, her içilen makineye gidiyor ve makine doluyor. Onun için de 4 tane aynı renkte bardak aldım. günlük olarak onları kullanıp elimde yıkıyorum. Hep onları kullanınca, makine 2-3 günde bir çalışıyor.
ütüyü çok abartmışsın. İç çamaşırı, çarşafa hiç gerek yok. Bir tek nevresim, yastık kılıfı ütülü olur benim de. Oğlumun kıyafetleri hep eşofman ve sweatshirt. Okul kıyafeti hariç ütülemiyorum. Gömlek pantolon, ütüsüz olmayacak birkaç havlu ve dış kıyafetler ütüleniyor. Onu da bir film açıp 2,5 saatte filan yapıyorum.
Bugünlerde derin temizliğe girdim. Haftaya bitireceğim. Ondan sonra spora başlayacağım günlük olarak.
şu anlattığım programda ev işleri 2-3 günümü alıyor. Geriye kalan günler benim. Ev de hep temiz, gelen giden de öyle söyler. Hastalıkta sıhhat buldum diyeyim :) tavsiye ederim. her gün yapmadığında bir müddet sonra rahatsız etmeyecek. Kirli olmasına alışmıyorsun, aslında kirlenmediğini görüyorsun.