Toz bezinin dayanılmaz cazibesine karşı koyamıyorum.

Temiz çamaşır ortadaysa me oluyor
Yorgun olunca toplayıp atıyorum tekli koltuğun üstüne
Evde kedi falan yoksa üzerine işemiyorsa o kadar sorun yok
Dışarı balkona asıyoruz dışarısı çok mu temiz
Yorganı bir gün toplamamış olun yorgan pirelenecek değil ya
Takıntılı değilim diyorsunuz ama bence gayet takmış durumdasınız
Bu arada temizliğin o kadar sürmesi normal bende her gün ev süpürüp banyo yıkasam çamaşır ütü yapsam ben biri değil üçü beşi bulurum
Sorun bunların her gün yapılmak zorunda gibi olmasında

Nasıl anlatsam bilemedim ki. Çevrenin düzensiz olması zihnimi yoruyor. Genel olarak sade ve düzenli hayatı seviyorum zaten. Biblo, çerçeve, buzdolabı üstü magnetleri, yatak odası süsleri de sevmem. Olabildiğince sade evim. İçinde yaşadığım mekanın göz yormayan, sade ve düzenli olmasını istiyorum. Böylelikle gördüğüm manzara zihnimi yormuyor.

Aşırı kalabalık mekanları, aşırı yüksek sesli müziği, çok fazla ışığı da sevmiyorum. Hani mevzu temizlik takıntı değil sadelik yahut düzen.

Konuya İlk yorumumda hergün ev süpürüp, lavabo temizlediğimi yazmıştım, bugün gündüz hicbirseye elimi sürmedim.

Canım oğlum ise gündüz ki yarım saatlik uykuna rağmen gece onbire kadar uyumamakta direnince, oğlumu eşime bırakıp diğer odaya geçtim, nefes alayım diye. Kendime kahve yapacaktım,dedim ki ilk önce bir duş alayım da rahatlayayım. Duştan sonra şu duşakabini temizleyim diye başlayıp, klozeti ve sonrasında banyo dolaplarını silip düzenlerken, eşimin kapıyı açmasıyla kendime geldim birde üzerine eşimin canımın kıymetini hiç bilmediğim, yatıp dinleceğim yerde ne bu saate temizlikle ne derdimin olduğu gibi cici sözlerine muhattap oldum.

Geldim oğlumu sallıyorum şuan, ne güzel kendime ayıracagım bir saati banyo temizliği ile geçirdiğim için tebrik ediyorum kendimi.

Beni bir sen anlarsın gibi geldi ben böyle değildim, ne ara bu hale geldim bilmiyorum.

Ben de hangi ara böyle oldum hatırlamıyorum valla. Bana da az önce eşim harıl harıl masada çalışırken "yav uyu uyu yeter" dedi de telefonu alıp yatağıma girdim. Saate bakıyorum şu an kaç saat uyurum kaçta kalkarım diye hesap yapıyorum. Uykum gelmezse aha uyanmama şu kadar saat kaldı diye söyleniyorum mesela.

Ben seni anlıyorum da çözüm bulamıyorum. Bununla ilgili geçen bir yazı okumuştum. Durup bir şey yapmayınca vicdan azabı çeken insanlarla ilgili. İç huzurumuz yokmuş, öyle diyolaa:)))

Çok biliyor onlar

Ben çok gergin olduğumda özellikle ev işine vuruyorum kendimi, duşakabini oğlumun neden uyamadığı ile ilgili söylenerek sildim sinirle. Klozeti mahsun bırakmak istemedim dolabı bez almak için açınca, onu o karmaşada bırakmak haksızlık olur diye düşündüm.
Şuan çamaşır suyu kokusu geliyor ellerimden buram buram

Ben daha uyuyamam, uyumama en az 2 saat var, 3-4 saatlik uykuya alıştı canım bünyem.

Eskiden Az uykuyla yetinirdim de artık dayanılmaz bir baş ağrısı peydah oluyor uykumu alamazsam. Sırf o ağrıyı çekmemek için uyumaya çalışıyorum.

Heh işte bende de aynısı oluyor o yüzden iş bitmiyor ya. Başka bir amaçla girdiğim oda veya banyoda elim değmişken ile başlayan düşüncelerle çıkamıyorum işin içinden :)

tuvalet eğitimine direnç deniyor buna. ben de oğlumda yaşadım. dört yaşına kadar gece altına yapmadığı halde, yani tuvaletini tutabildiği halde tuvalete gitmedi. beze yaptı. kaç ay bezsiz tuvalet eğitimi verdim, olmadı. etrafımdakiler hep hala mı öğrenmedi diye hayıflanıyordu.

en sonunda bıraktım. bezi tekrar bağladım altına. askere kadar altına yapacak değil ya, büyüyünce de büyük çocuk bezi bağlarım dedim. 4 yaşınA bastığı gün anne ben bezi çıkarıcam, artık tuvalete gidicem dedi ve bitti. yani çocuk ne zaman irade eder ve isterse o zaman bırakıyor. bir çeşit özgürlük savaşına çeviriyor yani işi :)

Enerjinizi laf sokarak tüketmeyin demişsin ama,sende enerjini doğru yerlere kullanmamışsın hergün yer süpürmüyorum. Ütüde yapmıyom aşırı temiz ve çok mutluyum

Ertelemek sadece istenmeyen şeylerde olmuyor. Procrastination kavramını araştırmanızı öneririm. Erteleme olgusunun nedeni mükemmeliyetçi tavırla birlikte duygusal sebepler de olabilir. Bu sebepleri en iyi siz bulabilirsiniz. Sevgiyle. Takipteyim idrak yollarınızı

Ayni dert bende de vardi takintili bir bicimde her hafta evi indirip kaldiriyor koltuk ortuleri bozulunca canavara donusup evde terör estiriyordum taki belimden tutulup dogrulamayip hastanelik oluncaya kadar pelime soktuklari igden sonra durdum ve dusundum neden yani her hafta dip bucak artik ayda bir dip bucak giriyor kendime daha fazla vakit ayiriyorum 3 cocuk annesiyim elbette gene temizlik yapiyorum ama artik gace 12 de tuvalet banyo silmiyorum mesela sabaha is kalmasin diye utuyude aylik yapiyorum valla oyuncak odasinda cogu oyuncagida salladim cope topla topla yıldım sen ne yaparsan yap o ev dagiliyor zaten kitap okuyor cocuklar yatincada esimle filim belgesel izleyip keyif catiyorum sabahda temizleyip dahada elimi vurmuyorum

Siz de benim hayatımı kurtarsanız marka model ne acaba?

Robot süpürgeniz hangi marka model acaba?

Silmeli olan model mi acaba o? Öok teşekkür ederim cevabınız için. İrobot i7 alacaktım ama şuan piyasada hiç yok.
Evet silmeli olan modeli mijia pro diye geçiyor. Silme özelliğini çok sevmedim fakat süpürmesi kesinlikle çok basarılı. Türkçe olması büyük avantaj uygulaması da pratik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…