• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Toz bezinin dayanılmaz cazibesine karşı koyamıyorum.

utu nedir ya,cocuktan once bende oyleydim simdi esimin tum gomleklerini kaldirdim sorarsa 2 senedir kirlide diyom😂 tisort ve kotlari bile utulemiyorum nevresimleri de utulemiuorum katlayinca zaten kirisiyo diye telkinler vererek.

hergun ev supurmeye calisiyorum ama arasa atladigim oluyo, benimm icin en zoru o cunku oglum supurge yapmama izin vermiyo ya dugmesini kapatiyo ya da ver sunu diye elimden kapiyo kucagimda 2 yasjnda cocukla ev supurmek tum enerjimi aldigi icin yeter cok bile moduna giriyorum:)

yer silmeyi de hergun yapmiyorum o ne la oyle parkelerime yazik.

yemek konusu bizde baska isliyor o konuda bisi diyemicem. ama basit yemekler yap cesit olsun diye paralama yahu kendini ekonomik kriz var hersey ates pahasi at dudukluye kurufasulye ekmegi bana bana yeyin 2 gun:) pratik, ugrasi cok olmayan ve cesitlendirmeden yap bence. obezite kapimizda olmeyecek kadar yemek kafidir.

idrak hayat kisa, 35 yasinda bir yakinim bir gece uykusundan karisina nefes alamiyorum diye uyanmis oracikta ölmüs adamcagiz. olum sebebini bile bulamadilar, sebepsiz olum yazdilar belgelere. sabaha cikacagimizin garantisi yok yahu, bugun ölsen ardindan kalan cocugun esin utulu nevresimde uyuyor diye mutlu olmayacak. eminim suan da oyle bir beklentileri yoktur zaten sen de gozlerini kapatirsan sorun kalmaz yani.

ama, bunu yapamiyosan yapamayacaksan, denedigin halde basaramiyosan, sana en acilinden is hayati oneririm. hic is bulamiyosan gundelige git, temizlik askini oralarda korelt uzerine para kazandigin icin sevin ama hayatini heba etme. zaten nelerle bogusuyorsun, oyle minnos bir hayatin yok, kendinle sorunun ne ki daha cok zorlastiriyorsun.

kendine zaman ayir, hani o yapmak istediklerin var ya, onlardan bile siyrilip ayaklarini uzatip otur bi. kendini dinle ruhunu dinlendir, sonra hobilerine filan donersin yatmaktan agridiginda bi tarafin. ama once kendine don, kendini dinlendir, kendine iyi gel...

zaman nasil yetiyor konusuna gelince, hicbirimize yetmiyor. ben temizligi coook geri plana attim ancak benim de yapmaya calistigim baska bir is var, evden calistigim icin tum hayatimi etkiliuor, gun 24 saat ve biz bunun 16 saatini kullaniyoruz ya genelde, heh iste ben o gunun 20-22 saatini kullaniyorum oyle bile yetiyor diyemem de eh iste... uykularina kiyabiliuprsan hobilerin icin gece vakitlerini ayir.

Hiçbir şey yapmadan oturamıyorum yahu, afakan basıyor. Depresyona giriyorum zaman boşa geçiyor diye. Hayır yani ilk gençlik dönemlerinde duvarı seyrederek yatan bir insandım. Belki de o yüzden bu koşturma. Çok kaçırdım hayatı, bir yerinden tutmam lazım diye panikledim yaş 30u aşınca.

Yazın böyle değilim ama. Yaz mevsimini sevmiyorum hiçbir şey yapasım gelmiyor. Kışın da bir enerji, bir coşma hali.

35'inde cut diye ölen adam örneği beni hayata bağladı şu an sağol ya ajsjsjsj.

aslında hergun yer supurmek mantıklı olanı bır kere cocukluyuz bırde ev cok kırlenmeden temızleyınce daha cabuk bıtıyor kırlenmesını beklersek her odaya ayrı ayrı zaman ayırmak gerek vakıt bızım ıcın zaten onemlı hemde enerjı kaybı

hergun wc mutfak banyo zaten cıflenmelı

e cocuk heryerı ellıyor halıyle gunluk tozda alınıyor

ben bırtek utuyu haftada bır yapıyorum camasırlar yıkanır gomleklerı ıslakken makınadan cıkınca utulerım askıda asarım kolalı gıbı kaymak gıbı olur hergun utu calıstırmak hem cok enerjı hem zaman kaybı

kıtap okuma tv ızleme ısını cocuk uyuyunca yapıyorum ben , gece kuşuyuz bız esımle cocuk zaten habıre araya gırer ne okudugunuzdan anlarsınız ne ızledıgınızden kı tv de ekrana her an ne cıkacak kestıremıyorsunuz reklamlar kanallar tehlıke oyuzden uyumasını beklıyoruz.

ben yemeklerı sabah kahvaltımı yaptıktan sonra yapıyorum aksamı beklemıyorum sabah erkenden aksam yemegını hazırlıyorum. ani mısafır gelır elektrık gıder su gıder cocuk huysuzlanır bırsey olur ben garantıcı ınsanım sabah tum ısım bıtmıs herseyım hazır olmus gerı kalan zaman eve bana cocuga kalmıs olmalı ... ıslerı saat saat bolunce evde durmadan kosusturma bosa enerjı harcama ve sadece yorulma kalıyor . sabah uyanıp ılk 2 saat ıcınde tum ısı bıtırıyorum ben ondan sonra vakıt bana kalıyor

Aslında ben de böyle yapıyorum ama ben biraz bölüyorum kendimi. Mesela ev süpürüyorum gözüme bir şey takılıyor hop ara verip onu hallediyorum. Geçen toz alırken nausl başardım bilmiyorum makyaj malzemelerini temizlerken buldum kendimi.

Yemek yaparken kileri temizlemeye giriyorum bir anda. Pratik değilim sanırım bilmiyorum. Haliyle çok vaktimi alıyor bu temizle düzenle işleri.

Aslında ben de böyle yapıyorum ama ben biraz bölüyorum kendimi. Mesela ev süpürüyorum gözüme bir şey takılıyor hop ara verip onu hallediyorum. Geçen toz alırken nausl başardım bilmiyorum makyaj malzemelerini temizlerken buldum kendimi.

Yemek yaparken kileri temizlemeye giriyorum bir anda. Pratik değilim sanırım bilmiyorum. Haliyle çok vaktimi alıyor bu temizle düzenle işleri.
ıste bu cok yorar bır bakarsınız kı bos bos dolanıyorsunuz ortada yorgunluktan baska bırsey degıl :) ozaman plan yapın yazın kagıda buzdolabı ustune magnetleyın yaptıgınızın ustunu cızın dıkkat dagılmasın
ben sızın yerınızde olsam evdekı tum dolap ıclerını elden gecırırdım dolap ıclerının duzenı ıcıme sındıgı zaman ev ıslerım kolaylastı benım ve bunu yaparken ınanılmaz esya yuku azalttım evden ondan sonra pratıklık kazandım belkı sızde de faydası olur

Ben olsam ütüyü atlarım, en azından sadece gömlek pantolon gibi elzem şeyleri yaparım yada.
Bir de çocukla ilgilenmek benim için hayatın günlük akışını onu la paylaşmak anlamına da geliyor, yani beraber temizlik avcısı oyunu oynayıp yatak da topluyoruz, yada alıyoruz bir sandalye hop lavaboya çıkıyor, yemek de yapıyoruz..
Her gün temizlenen tuvalet, süpürme de çok zaman almaz sanırım.
Diğerleri de mecbur yapılacak ☺

Yapmak istediklerinizde ancak gün gün olur, bir gün orgu, bir gün kitap okuma gibi vs..

İşte benim gözüm aç. Hepsini aynı gün yapmak istiyorum. Hatta mümkün olsa bir elimle resim yaparken öteki ile örgü yapsam ne güzel olur :)

ıste bu cok yorar bır bakarsınız kı bos bos dolanıyorsunuz ortada yorgunluktan baska bırsey degıl :) ozaman plan yapın yazın kagıda buzdolabı ustune magnetleyın yaptıgınızın ustunu cızın dıkkat dagılmasın
ben sızın yerınızde olsam evdekı tum dolap ıclerını elden gecırırdım dolap ıclerının duzenı ıcıme sındıgı zaman ev ıslerım kolaylastı benım ve bunu yaparken ınanılmaz esya yuku azalttım evden ondan sonra pratıklık kazandım belkı sızde de faydası olur

Care Marie kondo.

Keşke benimde içimdeki domestik ruhlu kadın ortaya çıksa, 15 yıldır ite kaka gidiyor ev hanımlığı. Bence azıcık da olsa zevk alıyorsun. Yoksa mümkün değil her gün don atlet ütülemek. Ütü dışında da hiç abartmıyorsun bence süpürme wc temizliği yemek yapma günlük rutindir zaten.

Bir de ben bir şeyler izlemeden ya da müzik dinlemeden ev işi yapamiyorum. Misal yemek yaparken telefondan ya film ya dizi ya belgesel bir şey izlerim muhakkak. Kulağımda müzik ev süpürürüm ya da çamaşır asarim falan. Çünkü sevmiyorum ev işini böyle tahammül seviyem artiyor bir nebze.

Ben kulaklık kullanamıyorum. Çünlü deliyim. Bir şey olur duymam diye müziğe kendimi kaptırmak korkunç geliyor. 32 yıllık hayatımda ergenlik dönemi sonunda radyo programlarını kulaklıkla dinleme dışında hiç kullanmadım kulaklık.

Bir iş yaparken bir şey izlemem de mümkün değil. Odaklanamayınca ve bölününce sinirleniyorum :)

Ben kulaklık kullanamıyorum. Çünlü deliyim. Bir şey olur duymam diye müziğe kendimi kaptırmak korkunç geliyor. 32 yıllık hayatımda ergenlik dönemi sonunda radyo programlarını kulaklıkla dinleme dışında hiç kullanmadım kulaklık.

Bir iş yaparken bir şey izlemem de mümkün değil. Odaklanamayınca ve bölününce sinirleniyorum :)
ben bılgısayardan 90 lar dakı o favorı sarkıları acıyorum bır lıstem var
gurultulu temızlık ısım bıttıkten sonra dolap sılıp yerlestırme toz alma kısmında ınanılmaz enerjı verıyor
ne guzel bır donemdı 90 lar o zamanın muzıgı besler enerjı verır :)

Her gün banyo ciflemek mi..her gün ev süpürmek mi.. ya ciddi değilsinizdir umarım. Alınacak sertifikalar,gidilecek toplantılar,hazırlanacak sunumlar,yemek pişirme,sosyal hayat falan derken gün bitiyor zaten. Gece de kitap ve haber okuma sonra uyku. Her gün ev süpürmenin mantığı nedir,kime ne faydası var çözemedim boşa toz kaldırmaktan başka bir şey değil. Mutfak süpürülebilir tabii çünkü yemek yerken ekmek kırıntıları vs hoş görüntü olmuyor ama oturma odası,yatak odası falan asla gerek yok resmen boşa harcanan zaman. Hele çocuklu evde istediğin kadar sil süpür akşamına bomb*k olur gelen giden misafir yoksa lüzumsuz cidden. Sizinki artık takıntıya dönmüş ama yorumlarda da okudum hayret ettim bazı kişilere. Ortalama 70 yıllık ömür böyle heba edilmemeli.

Alla alla iyice uzaylı gibi hissettim kendimi. Ben kayınvalidem ve eltim başka bir evrende yaşıyoruz sanırım. Cifmenistan shsjsjsj.

Hep onların yüzünden zaten. 27 yaşında tazecik körpe iken gelin ettiler beni. Eğdi, büktüler şekil verdiler. Cife çamaşır suyuna buladılar. Ruhumu çaldılar benden anlıyor musun ahsjsjs.

Şu an ailemle yasiyorum ama kendi evimde kalirken ayda 2 kere makina acar ev süpürürdüm.
sonuc olarak olmedim gayet saglamim,maşallah :)
Gencligine yazik ya, hem insana mikrop da lazim.
Hadi benim kadar pis olma, haftada iki sil supur evini.
Haftada bir ocak-lavabo vs vs detayli temizlersin. Zaten yillarin ev kadinisin. Taşırıp ocagi pisletmiyorsundur. Ne kadar pislenebilir ki mutfak ? Şöyle pittiri pittiri al iste kabasini günlük.
Belki "ay ben cok dikkat ederim, sirkeyle karbonatla temizlik yaparim" diyenlerdensiniz ama ben genelleyecegim.
Şu 'temizlik delisiyim,ace ile banyo yapiyorum' tayfasi doğaya da kendilerine de ailelerine de en cok zarari veriyor bence. O su gibi kullandiklari "tertemizlik icin" camasir suları -cifleri-yumusaticilari kimyasal saciyor. Bebekleri var diye daha cok cifliyorlar daha cok cifledikce zavalli cocuklar zehir soluyorlar. Misal camasir suyu solumak KOAH hastaligini yuzde otuz arttiriyormus bkz hz google.
Tikanan lavaboya doktukleri tozla balıklar ölüyor. Aman da cok temizim diye dekalitrelerce akittiklari su yuzunden kuraklik cekecegiz. Saatte bir degistirdikleri petler dogada milyon yil yok olmuyor...umumi tuvalette "cok titiz" olduklari icin 1 top tuvalet kagidini klozete sererler (1 orman yok oldu senin umumi yerde hacet giderme ihtiyacına) , utanmadan bir de her yerde boy boy "yapmayın etmeyin tuvalrt kagidinizi cope atin" uyari asildigi halde klozete atar sifonu cekerler.
Ama sorsan en temizi onlar.
Uyuz oluyorum böyle insanlara. Ne yazik ki bizim kadinlarin neredeyse hepsi boyle.
Bana bencillik gibi geliyor. "Ben kendimi temiz hissedeyim de doganin agzina etsem de olur. Sudan bol ne var? Gezegen okyanus kayniyor" bakiş açisi.
Sen de bi sal.. bu kadar temizlik sana da iyi degil. Canina yazik
Yer supurmeye ki geldin bu dunyaya? Disney masallarindan kul kedisi ile mi ozdeslestirdin kendini??
Karakalem yapmayi seviyor musun? Ne guzel iste. Sali ve persembe rutinin sadece kara kalem-muzik ve dinlence olsun cocuk okuldayken.
Detayli temizligi pazartesi ve cuma yap. Biri haftasonunun dağınıklıgi icin bir haftasonuna hazirlik. Diger gunler elini bile sürme o supurgeye. Bişey doken girgirlasin:)
Ütüyü de biriktir biriktir bir geceni ayir yap. Zırt pirt yapmaktan iyidir. Tvye de bir film yansit. Film bitene kadar biter zaten. Ayrica herseyi utulemek zorunda degilsin ki.
Benim ogrenci evimde 3 sene ütü yoktu,pekala da yasadim ;) annem de dona kadar utulemeyi sever. O yuzden evde kendi casirimi ayirdim. Kendi kirlimi kendim yikiyorum,utulenmeyecek seyleri utulemeden dolabima koyuyorum. Gomlek vs neyse de zaten giyince ustunde duzelecek kislik giysiler-pantolon -icine giyecegin atlet vs vs ne gerek duyar ki ütüye? Ben cok sık seyehate ettigim ve valiz yerine sirt cantasi kullandigim icin aldigim kiyafetlerin ütüye gerek duymayacak kiyafetler olmasina dikkat ediyorum. Ismini bilmiyorum ama gorunce taniyorum o kumaslari. Anladiniz bencr ne oldugunu. Siz de ozellikle cocuga bunlardan almaya gayret edin. Yikayin kurusun giyinsin ;)

ben bılgısayardan 90 lar dakı o favorı sarkıları acıyorum bır lıstem var
gurultulu temızlık ısım bıttıkten sonra dolap sılıp yerlestırme toz alma kısmında ınanılmaz enerjı verıyor
ne guzel bır donemdı 90 lar o zamanın muzıgı besler enerjı verır :)

Yaaaa canımsın :) aşırı severim 90 dönemi müziklerini. Hatta 70leri 80leri de çok severim. Ben bu çağın insanı değilim zaten. Sevemedim yeni dönem müziklerini. Elim müzik açmak için her telefona gittiğinde mutlaka 90ları dinlerim. Kına gecemde 90lardan şarkılar çaldırmıştım mesela. İnsan enerji doluyor dinlerken ama kulaklıkla değil :))

Bende 8 de kalkıyorum kahvaltı onu kaldır 2 kucuk cocugum var onlar oynuyor ben saat 11 e kadar telefon gorusmesı yapıyorum yada nete takılıyorum 11den 11 50 ye kadar mutfak topla evır topla supur sıl okula gıdıyoruz 12 15 te dıgerını parka gotur market manav gel cocugu uyut yemek yap tuvalet banyo yıka toz al camasır fılan saat 2 gıbı bunlar bıtıyor. Yıne nete takılıyorum cocukla ılgılenıyorum 5 te tekrar okul ben herseyı yetıstırıyorum valla hatta esım 6 da geluyor o arada da makyaj sac fılan yapıyorum

bu kendi kendine süpüren robotlardan alsanız
temizlik zaten 3 banyo yoksa her gün yapılıyorsa 30 dk uzun sürmez ki

Fakirim diyorum anlamıyor musunuz, param yok fakirim ben. Benim param yok param ajwjejeneje. Herkes de zengin, kaç tane robot önerisi geldi. Çalı süpürgesi alabilirim şu an sadece ahsjsjs.

Her gün ev süpürmüyorum temizlik yapamıyorum yemek eh işte çocukla eşime manevi anlamda yetebilme çabam var tek fark çalışıyorum ama annem çok yakın yardımı çok oluyor bebek konusunda kızım huysuz eğer benimleyse o anda değil keyif aldığım bişey yapmak Orunlu olduklarımı yapamıyorum.Ütü desen herkes kendi ütüsünü kendi yapar. Kısacası sizin evde yaptıklarınızın yarısını bile yapmıyorum yine de yetişemiyorum bence bu konu bana taşınsın 😂

Sen icimdeki idrak misin
Yoksa ben senin icindeki dark miyim 😁
Bende de benzer rutin var. Calismaya da basladim,ayaklarimin agrisindan uyuyamiyorum gece ama yapacak bir sey yok. Yardimci olamicim sekerim 😘

Ahahjsjs valla içimizde sehpanın tozunu parmağı ile çaktırmadan kontrol eden bir kaynana var bence.

Hergün süpürülmeyen ev pis diye birşey yok .birley yeneceği veya döküntülü oyun olacağı zaman altına örtü serersin eşinin kılları için uzun eşofman çare olur mu bilemedim belki işe yarar zaten günün çoğunda çocukla eşin evde yok heralde banyo da hergün çimlenmesin birşey olmaz tuvalete şöyle bir çamaşır suyu veya deterjan akşamdan fırça tamamdır ne bileyim bence gereksiz temizsin erken yaşlanırsın kocişin genç kalır

Cıks genetiğim sağlam benim. Yaş 32, 27 gösteriyorum çünkü boy yok. Surat küçük. Çamaşır suyu ve cif ile büzüşmez isem genetikten kurtarıyorum durumu. Kocişimin ruhu çökmüş, genç kalsa ne olur. Ruhu emekli onun.

Hayatta evimin temizliginden cok daha onemli seyler var benim icin. Haftada bir ev süpürülur o kadar. Ayda bir ya da 15de bir kadın gelir ihtiyaca göre yapar temizliği.hayat kısa ömrüm olur da 80 yaşımı görürsem "oh be ne temiz evde yasadim" değil de "oh be tam da hayallerime göre yasadim" demek istiyorum. Astım falan değilsen azıcık toz öldürmez.

İşte hayallerim o kadar ütopik ve ulaşılmaz ki bari temizlik yapayım diyorum demek ki :)

Don atlet direk katlanıp çekmeceye koyarak
Çarşaf nevresimi eş il karşılıklı çekiştirip ohh ütü de neymiş diyip dolaba koyarak ütüyü azaltın.

Yemek yediginiz alana örtü serip nimeti yer çekimine meydan okuyarak dökülmesini halledebilirsiniz

Oyun hamurunda örtüüü kesinn şart zaten

Örtü seriyorum ama çocuk sabit duramıyor. Teline tepine yayıyor her yere. Durduramıyorum totosunda kurt var.

Akşam oğlunuz saat kaç gibi uyuyor? Mesela akşam o uyuduktan sonra ama siz uyumadan önce gürültüsüz yapılabilecek işleri akşamdan yapsanız? Mesela benim de 1 yaşında oglum var ve full time okuyorum, hızlandırılmış kurs olduğu için cidden çok şeye vaktim kalmıyor. Hergün süpürge çekmiyorum ama tabi çocuk ekmek kırıntısı falan döktüyse çekiyorum o gün. Ama gece, dersten yorulunca 2- 3 günde bir banyo temizlerim, çamaşırları atarım. Genelde sabah 9 gibi oglumu bakıcıya götürüp, 10-15 dakikalık ders aralarinda mutfağı toplarim falan. Haftada bir ev silerim. Utu eskiden senin gibi yapardim ama artik yapmiyorum. Yemek te çok zamanımı almayacak şeyler yapmaya calisirim. Sen mesela gündüz yemeğini ve süpürge cekip(ıhtiyaç varsa) sonra kendine zaman ayirsan. Gece uyumadan bi ortalığı toplayıp öyle uyusan sana zaman kazandirabilir.

Oğlum 9-9 buçuk gibi uyuyor. Ancak kış mevsimi ile birlikte sürekli burnu tıkandığı be öksürürken kustuğu için akşam saatleri ve hatta sabaha kadar onunla ilgiliyim. Ya kusuyor ya öksürüyor ya uyanıp su istiyor ya tepiniyor. Kabus gibi geliyor kış dönemi. Üç gündür uyumuyorum neredeyse ve bu gece de uyku yok. Az evvel yine kustu çünkü. Geniz akıntısından midesi bulanıyor.

Oğlum uyuduktan sonra kahve ya da çay yapıp eşimle sohbet edip ya örgü örüyor ya ders çalışıyorum. Ancak yeterli ölçüde değil. Doyumsuz da olabilirim bir miktar.

Back