Toz bezinin dayanılmaz cazibesine karşı koyamıyorum.

Her gün ev süpürmeyin ben haftada 1-2 süpürüyorum. 5 kişiyiz evde..
Tuvalet günde 2 kere yıkanır mıymış .çok ayıp cık cık cık.günde 3kere cif lemeliydin... ( Tövbe yarabbim)...ben hafta da 1 yıkıyorum.

Ütü...en sinir olduğum ama her gün yaptığım şey işte o her gün eşimin kafasını ütülüyorum itina ile...şaka şaka ayda 2-3 kere toplu yapıyorum.

şaka bi yana unutmayın...ömür gidiyor ..bitiyor...kademeli olarak işleri azaltın..evde herşey mükemmel olmak zorunda değil..Keyfinize bakın biraz..yoksa..
ÖMÜR BİTER, İŞLER BİTMEZ.. sağlıcakla kalın..

Her gün ev süpürmüyorum küçük bir şarjlı el süpürgem var, dökülen kırıntı falan olursa onunla alıyorum, haftada iki kez süpürgeyi açıyorum.
Bir ara aynı senin gibiydim, şimdi banyoları bir gün temizliyorum bir gün temizlemiyorum. Derin temizliği haftada bir yapıyorum. Sabahları 6 da kalkıyorum, çayımı koyup yatak odamı salonu toplayıp evi havalandırıp 7:15 gibi kahvaltı yapıyorum, kendime ödev verip her gün bir yeri toplayıp temizliyorum mesela bugün havlu dolabımı düzelteceğim gibi. Sürekli iş yapmamaya özen gösteriyorum yoksa işin ucu dibi yok bir bakıyorum Ayşe teyzeye bağlamışım, o yüzden kendimi ikaz ediyorum sürekli bugün yaptın tamam, başka bir yer yapmayacaksın diye

Donları atletleri düzgün asın düzgün katlayın yeterli ütüye zaman ayırmak çok anlamsız yaaa. Zaten bu iç çamaşır grubu giyince vücudu sarıp düpdüzgün oluyor neden ütüleyelim ki. Birde hergün süpürge ve banyo tuvalet temizliyorsanız çok çok kısa sürmesi lazım max 1 saat. Yerinizde olsam sabah mutfağı toplarken yemekleri de koyarım pişedursun, o sırada süpürge ve temizliği hallederim. Böylece 10.30 11 sularında özgürlüğe yelken açarsınız

Şarjlı dik duran aynı zamanda küçük el süpürgesi ayrı kullanılabilen süpürgeler var, iyi bir marka alırsanız çok kullanışlı oluyor. Benim ki Arçelik çekim gücü çok iyi ve sağlam çıktı. Günlük öyle bir şey kullanabilirsiniz. Haftada bir temizlik gününüzde büyük süpürgeyi kullanın. Yemeği de çokça yapıp 2-3 gün idare edin. Her gün yemek yapmayın.

Cocuklar su boncuk seylerinden yapacaklar diye utuyu aradim gecen, tee kilere kaldirmisim, ne zamandir utu yapmiyorsam. Klasik kiyafet giymeyen kisiler neyi utuluyorlar bu kadar hep sasirmisimdir :)

Valla calismama ragmen idrakcim senden daha fazla kisisel zamanim var, her gun kitap da okurum, sporumu da yaparim, dil de calisiyorum, tv de izliyorum. Ev klasik turk kadinina gore pis statusundedir muhakkak, bana sorarsan gayet temjz. Tabi minimalizmin faydasi cok oluyor.

Bilemedim ya, cok yorucu geldi bana burada okuduklarim, tembelim zaten, yapmadan yoruldum...

Her gün ortalama 3 , 3 buçuk saati temiz evi temizlemek için harcıyorsunuz yani.!
Ben bu saate haftada bir komple evi kaldırıp temizliyorum. Diğer gunler de üstünden geçiyorum o kadar. Kendinize iş cikariyorsunuz bence.
Tabi sizi en çok oyalayan ütü olmalı.
Mecbur musunuz donlara kadar utulemeye.
Yani bilmiyorum.
Asıl ben bu işleri yapmaya niyetlensem bile vicdan azabı duyarım.
Kendinize eziyet ediyorsunuz gerçekten.
Teptemiz oldu diye noluyor?
Kim övüyor ki sizi?
Bakın vicdanınız bile şikayetçi.
Vazgeçin aşırı ilerlemeden.
Valla ben de resim için kacirdigim yıllarıma yaniyorum.
Şuan evi birşeyler götürse de resim aşkım gelmişse üç saat oturur yaparım.
Ama hergun üç saat temizlik yapmam.
Uyurum daha iyi.
Hergun yapınca da kirleniyor iki üç günde bir de.
Ertelemeyin sevdiğiniz şeyleri.
İtidal önemli..
Herşeyde ortayollu olmak lazım.
İçimden gelirse yaparım ev işi temizlik gelmezse yapmam.
Hiç de rutinim yok.
Bana iyi gelen şeyler benim için ruh sagligim için daha önemli bence.

Her gün ev süpürülüyor.
Yatılı yardımcımız bizi terk ettiğinden beri bunu haftanın 3 günü ben, 3 günü gelen yardımcı, 1 günü de esim sen manyaksin, beni de alet ediyorsun nidaları eşliğinde yapıyor. Kadın içinden ne sayıyor onu bilmiyorum.

Her gün tuvalet temizleniyor
Sadece pazar dışarıda oluyoruz.
O gün temizlemedigim oluyor

3 çocuk her gün yıkanıyor.. Bu konuda da insanlar beni eleştiriyor, ruh hastası olduğumu düşünüyor ama aşırı titiz biri değilim. Sadece çocuklar rahat uyusun ve daha fazla lego, araba, tabak canak oyunlari oynamamak icin vakit gecsin diye yapıyorum.

Neyse sorunun cevabını bilmiyorum.
Tek bildiğim yol uyumamak.
Oğlan en geç 10 da yatsa,
Sabah 8 e kadar 10 saat var.
5 ini uyusan, 5 saatte uçarsın :)

Sarjli el supurgesi alin, sadece gorunen dokuntuleri supurun. 10 dk'nizi alir. Bikac gune bir tam supurursunuz.

Evde kalmamaya özen gösterin ev de kaldıkça işler bitmez toz yerde ki parçalar gözünüze çarpar ee yarın yine aynı bitmiyor karadelik gibi..

sabah çocuğu okula bırakınca siz de kendinize zaman ayırın günlük tek düşüneceğiniz şey yemek olabilir diğer işler bekler.

Bayılıyorum tertipli düzenli evlere hatta zengin olunca millet ev araba ister ben de yardımcı kadın hayal ediyorum ahsahagsgdh
Her gün evi süpürüyorum fakat evcilim ve çocuğum var diye
Bana da her gün wc temizliği çok fazla geldi yani sen, eşin ve çocuğun kullanıyorsunuz ve iki kişi sadece sabah ve akşam kullanıyor her gün neden temizlenir ki. Ayrıca atlet nevresim ütülemek nedir ya :/
Bebeğimin kıyafetlerini bile doğmadan önce yıkayıp ütülemiştim sonra bir daha hiç yapmadım :)

Su robotu almak icin kac ay ac kaldiniz Ben de istiyorumm ya ama cok pahali

Sarjli bisupurge aliyorsun kucuk gordugun an onunla cekiyosun.ogluna kocana da gorsuklari an yerdeki pisligi sarjli supurgeye cekmelerini aşılıyorsun.boylece her gun ev supurmuyorsun.
Ayrica bu uzun faraslar supurgeler var ya onlardan da al dokulen sac killarini va hemwn toparlayiver.
Ortu kullan mobilyalarin ustunde silkele gitsin.toz alma.
Bulasigi gun botu biriktirip sadece aksama at makineye.kimsenin donunu da utuleme.kendine utu gunu yap mesela pazar gunu.esine utulet mes3la diger gunler utu yapma.

Aslında evde olmak çok güzel, bu bir işte çalışma olayı
Evde olduktan sonra işkence gibi geliyor birde üstelik zaman yetmiyor, her gün tuvalet temizlemem bende hergün spora giderim, eğer ki kızım evlenmiş olsa herhalde eve akşam gelirdim yemekte yapmazdım direk dışarda yeneğimi yerdim o kadar mutfaktan, pastada, yemekten bıkmış durumdayım şu an il değiştirip göçtüğümden beri, yeni yerler görme derdindeyim yada yeni hobi arayışındayım , aslında banada zaman yetmiyor, ve olabildiğince yeni insanlarla tanışma olayına girmiyorum, bıkmışım evde
Buluşup, yemek pasta olayına,
Şu an durum bu, kendimle mutluyum

İşte ben hepsi olmaya çalıştığım için hayıflanıyorum. Mutfakta aşçı, yatakta shsjsjje. Makyaj yapmayı severim de vakit kalmıyor ki. Geçen gün nasıl hasret kaldıysam Bülent ersoy makyajı yaptım. Ne bulduysam sürdüm. Kazıdım sonra makyajı temizlerken.

Evet evet bugün iş yapmıycam ve otururucam dediğim gün ya biri hasta oluyor, ya biri ölüyor ya da en iyi ihtimalle canım kayınvalidem arıyor ne yapıyorsun diye. Camış gibi oturuyorum desem gel beraber oturalım diyecek. Ütü yapıyorum ütü deyince ellemiyor, e demişken yapayım diyorum ben de ajsjsj.

Ya bizim donları ütülemiyorum. Atlet ve pijamaları ütülüyorum. Sıpamın donlarını da ütülüyorum :) ama haklısın en azından pijama ve nevresim ütülemekten vazgeçmem lazım. Nereden huy edindim bilmiyorum ki. Eskiden yapmazdım.

Hadi düzen takıntım var hep vardı. Dolap içleri, evin toplu olması vs bundan vazgeçemiyorum seviyorum da zaten düzeni. Ama temizlik konusunda biraz durmam lazım galiba. Bir Allahın kulu da biz de böyleyiz yazmamış la, hepten deli belledim kendimi.

Benim aşkımsu onlar çarşaf düzeltmekle uğraşamam onuda dümdüz katliyorlar instada videoları vardı tabi ben öyle yapmiyorum

Ben onu yapmadım ya, kafam basmadı bir türlü. Bir onu bir de iple kendi kendine bıyık alma işini beceremedim. Olmuyor, ip parmağımı kesiyor ahajajs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…