Hiç bir normal insan bebeğimi eve yalnız bırakmıştım, bayrama ailemin yanına gitmiştim döndüğümde bebek hareket etmiyordu diye bebeğini alıp hastaneye götürmez. Kadına sağlık durumu normal raporu veren doktor öbür dünyada nasıl hesap verecek çok merak ediyorum. Kadın kim bilir nasıl bir travma yaşadı, neler geçirdi de o hale geldi. Evli bir erkekle yaşadığı ilişkiyi onaylamıyorum ama ondan bile emin değiliz ki, burası Türkiye belki de tecavüze bile uğramış olabilir. Kadını günah keçisi ilan ettiler oldu bitti, bu çocuğun babası kim ? O neden yargılanmadı ? Onun hiç mi suçu yok ? Kadın gazetelerde televizyonlarda boy boy resimleriyle afişe edilirken, mesleği özel olarak gözümüze sokulurken, babanın adı bile geçmiyor. Kadın tek başına yaptı herhalde çocuğu.. Adalet zaten yoktu, artık tamamen tarihe karıştı. Böyle bir toplumda da suç oranının her geçen gün artmasından daha doğal bir şey olamaz. Suç işleyebilirsiniz, özellikle erkekseniz, taciz zaten hayatın rutininde, canınız çok istiyorsa çekinmeden tecavüz de edebilirsiniz. Birisi size tecavüz etmişse zaten gönüllüsünüz, suçlu sizsiniz. Bir adam sizi 40 yerinizden bıçaklayıp sonra televizyon programlarına çıkabilir, hatta o programın sunucusu ne kadar şirin bir katil diye katilinizi seyircilere alkışlatabilir.
Yazık gerçekten çok yazık, insanlarda ar, namus, haysiyet, iffet, ahlak kalmamış...