Tesettürü bırakmak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba arkadaşlar.. 19 yaşındayım ve 6 yıldır kapalıyım. İlk başta isteyerek kapanmıştım çok memnundum ancak son 2 yıldır o kadar pişmanım ki :,)
muhafazakar bir aileye sahibim maalesef..
Artık kendi içimde o kadar yoruldum ki kendimden nefret ediyorum. Genel olarak beğenilen bir insanım ama aynaya her baktığımda kendimden nefret ediyorum kafama taktığım örtü yüzünden.
Tamamen kapalı değilim saçımı önden gösteriyorum makyaj yapıyorum vücut hatlarını belli eden kıyafetler giyiyorum. İnsanlar sürekli çıkar o kafandaki diyor bana, ben onlardan daha fazla istiyorum bunu.
Babam ve annem ile konuştum annem kötü karşılamadı yani hiçbir şey söylemedi ama babam seni evlatlıktan reddederim dedi.
O kadar çok üzüldüm ki bir insan neden evladına yapmadığı şeyi yaptırır ki zorla? Yaşadığımız yer bir ilçe ve insanları çok kötü , dedikoducu.
böyle bir yerde açılmak istemiyorum bu sene üniversiteye gidiceğim ve orada açılmak istiyorum ama korkuyorum.. eğer aileme söylerken açılırsam asla izin vermezler yine kurtulamam.. gizli bir şekilde de açılamam haberleri olur ve birdaha beni asla affetmezler.
Sizce ne yapmalıyım ablalarım🥹 benden büyüksünüzdür çoğunuz lütfen yardımcı olun bana, dinden o kadar soğuttular ki beni, çok yoruldum.

Üniversitedeyken bir arkadaşım vardı. Aile zoru ile tesettüre girmiş, ailesinin yanına giderken otogarda baş örtüsünü takar, okula dönünce yeniden açardı. Ailene bir şekilde kendini doğru ifade etmelisin. Ne hissettiğinden başlayabilirsin.İstemeyen bir şekilde takmıyor baş örtüsünü işte.

bunlar olduğunda ben çocuktum. liseye geçtim ve sorgulamaya başladım. ezbere bildiğim şeylerde aklıma yatmayan çok şeyler vardı. böyle böyle başladı huzursuzluk. sanki olduğum gibi görünmüyordum. çok fazla araştırdım okudum. En son böyle bir kırılma noktası oldu işte. evet aşırı derecede keskin bir dönüş yaşadım iyi ki yaşadım. ilerde belki ne olur bilmiyorum ama iç huzurum var. vicdanım var. çok düşündüm çok kişilerle konuştum. olmadı yani mantığıma oturmadı bazı şeyler. büyüdüm çünkü. belki ilerde fikrim tersine çevrilir eski halime dinerim. bilinmez
Dinin mantığımıza, isteklerimize uymasını beklemek amacıyla çelişmiyor mu? Hem her insanın tabiatı, anlayışı farklı bu durumda senin mantığına uyan şey bir başkasına uymaz. Bana istediğiniz gibi yaşamak için dinden çıkmışsınız gibi geldi. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Merhaba arkadaşlar.. 19 yaşındayım ve 6 yıldır kapalıyım. İlk başta isteyerek kapanmıştım çok memnundum ancak son 2 yıldır o kadar pişmanım ki :,)
Artık kendi içimde o kadar yoruldum ki kendimden nefret ediyorum. Genel olarak beğenilen bir insanım ama aynaya her baktığımda kendimden nefret ediyorum kafama taktığım örtü yüzünden.
Tamamen kapalı değilim saçımı önden gösteriyorum makyaj yapıyorum vücut hatlarını belli eden kıyafetler giyiyorum. İnsanlar sürekli çıkar o kafandaki diyor bana, ben onlardan daha fazla istiyorum bunu.
Babam ve annem ile konuştum annem kötü karşılamadı yani hiçbir şey söylemedi ama babam seni evlatlıktan reddederim dedi.
O kadar çok üzüldüm ki bir insan neden evladına yapmadığı şeyi yaptırır ki zorla? Yaşadığımız yer bir ilçe ve insanları çok kötü , dedikoducu.
böyle bir yerde açılmak istemiyorum bu sene üniversiteye gidiceğim ve orada açılmak istiyorum ama korkuyorum.. eğer aileme söylerken açılırsam asla izin vermezler yine kurtulamam.. gizli bir şekilde de açılamam haberleri olur ve birdaha beni asla affetmezler.
Sizce ne yapmalıyım ablalarım🥹 benden büyüksünüzdür çoğunuz lütfen yardımcı olun bana, dinden o kadar soğuttular ki beni, çok yoruldum..
İnsanlar çıkar o kafandakini dediklerinde onlardan neden soğumuyorsunuz?
İnsanlar size ört o başını diyemez, çıkar o başındakini de diyemez, neden tarafsız bakmıyorsunuz? O da yanlış bu da yanlış demek bu kadar mı zor?

İnsanlar çıkar o kafandakini dediklerinde onlardan neden soğumuyorsunuz?
İnsanlar size ört o başını diyemez, çıkar o başındakini de diyemez, neden tarafsız bakmıyorsunuz? O da yanlış bu da yanlış demek bu kadar mı zor?
Nefsin körlüğü o noktada meydana çıkıyor. Doğrular göreceli olmuyor bazı konularda bir taneler. Yargılamaktan uzak durup doğruyu anlatıp kişiyi seçimi ile başbaşa bırakmak en mantıklısı.

canım cesaret et ve çık dışarı. benzer şeyleri yaşadık ben de kendi isteğimle tesettüre girdim çok küçük yaşta ferace cs giyiniyordum uzun süre. 11. sınıf gibi sorgulamaya başardım biraz daha süslenme makyaj yapma isteği oluştu başladım. o sıkıntısı yaşamayan bilmez. ben de ailemle konuştum işte herkes ne der bir anlık heves yakma etme dediler. bir gün okula giderken cesaret ettim giymeden gittim. ne yapacaklar eve kapatacak halleri yok ya. layık olamıyorum dersin. İnan bana kuş gibi olacaksın. ben açılmadan önce çok dua ettim çok ağladım neden nefsime hakim olamıyorum diye. sonradan anladım ki olay nefis değil. ailene dini olarak oyna. örneğin bu kutsal bir şey ben layık değilim de. makyaj yapıyorum kötü oluyor de. hala inancım var de. mutsuzum de. ağla evde
Böyle bir akıl vermek vebal değilmi. Kendi günahınızın yeterken. Dünyadan ayrılırken tesettüre gireceksiniz lakin anlamı kalmayacak

Son zamanlarda bu durumun artması bana hiç normal gelmiyor. Özellikle bazı influencerlar bunu akıma çevirdi resmen. Ben bu durumun tamamen sosyal medyadan kaynaklandığını düşünüyorum. Son zamanlarda artan estetikler de aynı şekilde sosyal medyanın algısıyla daha da arttı. Bakalım daha ne kadar saçmalayacağız.

işte öyle düşünmüyor aileler. kendi inançlarına göre bunun olması zorunlu. yani şimdi üzülsün ama ilerisi iyi olsun diyorlar. bir de elalem durumu var. başıma geldiği için konuşuyorum. benim annem kapandı ki zaten tarzı değişmedi sadece saçlarını örtü. ardından 2 sene sonra ben kapandım 12 yaşında (ki bu kapanma açılma kelimeleri beni aşırı derecede irite ediyor). kapandım çok sevindi. benim gibi? olmayacaksın dedi. benim en büyük pişmanlığım dedi. klasik açık şeker kapalı şeker inci muhabbetleri. her koyun kendi bacağından asılır ama kokutur derler ya. onlar anne baba olduğu için kendini çocuk üzerinde sorumlu hissediyorlar. inançları doğrusunda da çocukları inançlı olsun istiyorlar. ama her zaman öyle olmuyor. diyorlar ki senin günahın da sevabından da ben sorumluyum. bu yüzden aileleri de anlayabiliyorum.

ama sen çocuğuna söylersin yapar yapmaz. onun mutluluğundan önemli değil ya. işte öyle bakmıyorlar. ben açıldığım zaman annem bana tamam işte mutsuzsan sorun değil seni seviyorum öyle böyle tatile gidelim orda kimse tanımıyor dene açık olmayı ne hissedeceksin gör diyordu. ama çok huzursuz olacaksın asla mutlu olmayacaksın diyordu. tatile gittik şort giycem dedim. beni öldürmek istiyorsun ben öleceğim senin yüzünden diye drama yapıyordu.görünen bacağım öldürecekmiş yani onu. şimdi saçma görüyorum ama o zamanlar çok ama çok üzülüyordum.

sonra dedim kendi kendime ben huzursuz hissetmek istemiyorum onlar huzursuz olsun bana ne. bir gün sabah evde kimse yokken çıkardım çıktım. herkesin tepkisi aşırı derecede büyük oldu. beni gören insanlar şey diyordu ne kadar çirkinleştin eskiden ne kadar güzeldin. hatta kaza geçirdim yüzüm deforme oldu. geçmiş olsuna gelen birisi bak açıldın diye allah sana ceza verdi demişti 🤣 birden aklıma geldi... çok zor konu sahibi için. çünkü ben çevrem yüzünden biliyorum. dayak atanı var. kızının saçını kazıyan var
Dünya da mutlu olabilirsiniz ama âhiret mutluluğu da önemli. Hem neden sürekli gaz veriyorsunuz kendi günahınız yetmiyor mu. Unutmayınız mirac da Peygamber efendimiz cehennem de saçlarından asılı kadınları gördü bunlar kimdir diye sorunca açık gezen kadınlar cevabını aldı. (inançlılar için yazdım)

13 yaş gayet ne istediğini bilen bi yaş o zaman istemişsnz şimdi yapamadığınzı söylüyorsunuz . O zaman sakince hissettiklerinizi anlatıp yolunuzu çizeceksnz. Biri yukarda " manipule" edilmşsnz diyor ama ben katılmıyorum. 13 yaşta crop giymek isteyen nasıl özgürse kapanmak isteyende aynı oranda özgür... bildiğim yerden konşyrm 13 yaşnda kapanmştm kızım 13 yaşnda kapandı hatta bn ortaokul bitsn kararn netleşsn dedim hayr kapanıcam dedi çok şükür şimdi çok memnun . Manipülasyon bu değil biz annebaba olarak kararlarına saygı duyuyoruz olur ya ilerde pişman olursa yine saygı duyarız bu kadar basit...

Lütfen siz karşınızda 19 yaşında bir çocuk olduğunu bilerek yorum yapın. Ne kadar yargılayıcı bir bakış açısı benim neler yaşadığımı biliyor musunuz siz? Müslümanlardan soğumadım aslında bir düzeltme yapayım, sizin gibi düşünen müslümanlardan soğudum 🙂
O halde bu mantıkla açık kişilerin yaptığı hatalardan dolayı açılmaktan da soğudunuz mu

Böyle bir akıl vermek vebal değilmi. Kendi günahınızın yeterken. Dünyadan ayrılırken tesettüre gireceksiniz lakin anlamı kalmayacak
ay size ne ya ben benzer şeyler yaşadığım için empati yapıyorum öldükten sonra be olacağımın önemi yok benim için

Dünya da mutlu olabilirsiniz ama âhiret mutluluğu da önemli. Hem neden sürekli gaz veriyorsunuz kendi günahınız yetmiyor mu. Unutmayınız mirac da Peygamber efendimiz cehennem de saçlarından asılı kadınları gördü bunlar kimdir diye sorunca açık gezen kadınlar cevabını aldı. (inançlılar için yazdım)
yaaaa offff kesin öyledir. geçin bunları inacım yok ama olsaydı bile Miraç olduğunda tesettür ayeti bile yoktu. arada 7-8 sene var nereden baksan. azıcık tutarlı konuşun bari. nedense hep kadın üstünden konuşuluyor cehennem bile. pipilerden asılan adamlar yok

Son düzenleme:
Dinin mantığımıza, isteklerimize uymasını beklemek amacıyla çelişmiyor mu? Hem her insanın tabiatı, anlayışı farklı bu durumda senin mantığına uyan şey bir başkasına uymaz. Bana istediğiniz gibi yaşamak için dinden çıkmışsınız gibi geldi. Hakkınızda hayırlısı olsun.
nasıl yani? inanmıyorum aklıma yatmıyor. aklıma yatmayan bir şeye nasıl inanıp teslim olabilirim? isteklerimi geç direkt aklıma mantığıma oturmadı büyüdükçe sorguladım.

Sizce ne yapmalıyım ablalarım🥹 benden büyüksünüzdür çoğunuz lütfen yardımcı olun bana, dinden o kadar soğuttular ki beni, çok yoruldum..
Universiteye baslayinca acil ozaman .bu ardaa babakar her seye seni evlatliktan reddederim diye tepki veriyor .bir de oncelikle sakin ol .universiteye gidince acilmak daha kolay olaur farkli bir ortam vs .sehirdisi universite yazarsan cok daha kolay olur mufak ufak sacin acik misafirin yanina falan cikmaya basla .once herkesin gozu alissin .bir de bir animi anlatayim .ben universitedeyken siniftaki bir kiz şak diye acildi oyle makyaj falanda yapmazdi hepimi sok olduk.ben kiza hayirli olsun neden acildin falan dedim .kiz sultan suleymna gibi "ben oyle uygun gördüm "dedi geçti .ama cevabida oyle kendinden emin sak diye verdiki bir daha kimse bisey diyemedi.sende kendinden emin yanit vermekisin sana sorablara .kucuk yerlerde ne yaoarsan yap dedikodun yapilir.

Yazık sana bir de hafız mışsın. Ölünce de mi kefende örtünmeyeceksiniz. Zira başörtüsü takıyorlar ölüye
ölünce ne olacağı umrumda değil ben .yaşarken ölü olmak istemiyorum. çok istiyorsan sen git ol istediğin gibi yaşa. belki tutarlı uydurursun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X