Tesettürü bırakmak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben de umreye gittim geldim. hafızım. yatılı Kur'an kursunda okudum vs. işte nasıl böyle yaparsın çok günah. eee size ne yani ben böyle mutluyum demek ki. şimdi inancımı tamamen kaybettim. ilk zamanlar annem üzülmesin diye oruç taklidi yapıyordum namaz kılma taklidi yapıyordum. ne kadar salakmışım ya benim ailem çocukların bile gizli gizli sunnet edildiği cenaze namazı vs kılamadıkları bir ülkeden göç etmişler. o zaman içimde o kini de çok net hatırlıyorum mesela. oturup ağlıyordum. beni motive eden neydi bilmiyorum
Yanlış anlaşılmak istemem ama merak ediyorum umreye gitmişsin hafız olmuşsun ne oldu da bir anda tam tersine döndü hersey düşünceler yada dis görünüşte keskin değişiklik nasıl oldu.. illa bir kırılma noktası olmuştur diye düşünüyorum.

Ah evet hatim etmek dogrusu oydu benim istedigim.Tandigim hoca var o guzel ogretiyor kurani hatim etmeyi belki onun yanina giderim.Bana dedem çok guzel kuran almişti hep okuyamadigim için vicdan azabi çekiyorum.
Bu arada seni dini sevdirelim diye zorlamişlar ama dinden sogutmuşlar daha çocukken travma yaratmişlar pişman etmişler resmen.Bana annem babam birsey soylemedi mesela din konusunda 3çocuguz biz hepimiz kendimizce işte biliyoruz birşeyler.Dedelerim ninem falan çok dindarlar ama asla onlar bile bize kapanin şoyle yapin boyle yapin demediler asla namazlarini aksatan birileri degillerdi çok ozeniyorum onlara hala yani aslinda nasil bir din insani olmak lazim en buyuk örneklerdi kimseye akil verip hayatlarina karişip sen şoyle yap o böyle yapsin demezlerdi sakince kendi ibadetlerini yapip kendi hal ve haraketleri ile özendiriyordular bu bence mukemmel birşey.Ama bazi insanlar dini yanliş anlayip çocuklarin hayatini mahv ediyorlar böyle.
bizde kimse bilmezdi kuran okumayı vs. çünkü zorbalık görmüşler bu konuda başka ülkede. hala benim ülkemde başörtüsü tabu mesela sscbden çıkalı yıllar olmuş ama. ben kapanmak istiyorum dediğimde annem koştur koştur en pahalı kıyafetleri en pahalı ayakkabıları vs almasaydı mesela. regl bile olmamıştım. ya da bana açılmak istediğim zaman vicdan azabı çektirmeseydi. şimdi aramız iyi ama unutamıyorum. başörtüsü isteyen takar isteyen takmaz bu özgürlüğün olduğu ülkedeyiz.

Yanlış anlaşılmak istemem ama merak ediyorum umreye gitmişsin hafız olmuşsun ne oldu da bir anda tam tersine döndü hersey düşünceler yada dis görünüşte keskin değişiklik nasıl oldu.. illa bir kırılma noktası olmuştur diye düşünüyorum.
bunlar olduğunda ben çocuktum. liseye geçtim ve sorgulamaya başladım. ezbere bildiğim şeylerde aklıma yatmayan çok şeyler vardı. böyle böyle başladı huzursuzluk. sanki olduğum gibi görünmüyordum. çok fazla araştırdım okudum. En son böyle bir kırılma noktası oldu işte. evet aşırı derecede keskin bir dönüş yaşadım iyi ki yaşadım. ilerde belki ne olur bilmiyorum ama iç huzurum var. vicdanım var. çok düşündüm çok kişilerle konuştum. olmadı yani mantığıma oturmadı bazı şeyler. büyüdüm çünkü. belki ilerde fikrim tersine çevrilir eski halime dinerim. bilinmez

bunlar olduğunda ben çocuktum. liseye geçtim ve sorgulamaya başladım. ezbere bildiğim şeylerde aklıma yatmayan çok şeyler vardı. böyle böyle başladı huzursuzluk. sanki olduğum gibi görünmüyordum. çok fazla araştırdım okudum. En son böyle bir kırılma noktası oldu işte. evet aşırı derecede keskin bir dönüş yaşadım iyi ki yaşadım. ilerde belki ne olur bilmiyorum ama iç huzurum var. vicdanım var. çok düşündüm çok kişilerle konuştum. olmadı yani mantığıma oturmadı bazı şeyler. büyüdüm çünkü. belki ilerde fikrim tersine çevrilir eski halime dinerim. bilinmez
Hakkınızda hayırlısı olsun..insanların dönemleri olabiliyor kendini Allaha çok yakın hissederken bi anda belki farkına bile varmadan uzaklaşmış olabiliyor çok derin bir konu aslında ben tesettürlüyum malesef namaz kılmak konusunda çok kötüyüm ama en yakın arkadaşım açık olmasına rağmen bütün vakit namazlarını kılar kaçırmadan neden kapanmadigini sorduğumda o sorumlulugun çok ağır olduğunu nefsini yenemediğini söyler kendisi namaz kılarken beni de davet eder banada namaz kılmak çok zor gelir mesela yani bu işlerde parmak izleri gibi herkeste farklı oluyor galiba

canım cesaret et ve çık dışarı. benzer şeyleri yaşadık ben de kendi isteğimle tesettüre girdim çok küçük yaşta ferace cs giyiniyordum uzun süre. 11. sınıf gibi sorgulamaya başardım biraz daha süslenme makyaj yapma isteği oluştu başladım. o sıkıntısı yaşamayan bilmez. ben de ailemle konuştum işte herkes ne der bir anlık heves yakma etme dediler. bir gün okula giderken cesaret ettim giymeden gittim. ne yapacaklar eve kapatacak halleri yok ya. layık olamıyorum dersin. İnan bana kuş gibi olacaksın. ben açılmadan önce çok dua ettim çok ağladım neden nefsime hakim olamıyorum diye. sonradan anladım ki olay nefis değil. ailene dini olarak oyna. örneğin bu kutsal bir şey ben layık değilim de. makyaj yapıyorum kötü oluyor de. hala inancım var de. mutsuzum de. ağla evde
Çok kez ağladım istemiyorum dedim ama hiçbir şekilde dinlemediler beni.
Bana da öyle söylüyorlar bir anlık heves diyorlar ama içim içimi o kadar yiyor ki onların beni zorlaması daha çok hırslandırıyor..

Hakkınızda hayırlısı olsun..insanların dönemleri olabiliyor kendini Allaha çok yakın hissederken bi anda belki farkına bile varmadan uzaklaşmış olabiliyor çok derin bir konu aslında ben tesettürlüyum malesef namaz kılmak konusunda çok kötüyüm ama en yakın arkadaşım açık olmasına rağmen bütün vakit namazlarını kılar kaçırmadan neden kapanmadigini sorduğumda o sorumlulugun çok ağır olduğunu nefsini yenemediğini söyler kendisi namaz kılarken beni de davet eder banada namaz kılmak çok zor gelir mesela yani bu işlerde parmak izleri gibi herkeste farklı oluyor galiba
Evet ben de neredeyse dinden çıkacağım öyle bir durumdayım ki çevremde gördüğüm müslümanlar yüzünden islam dinine inanmamaya başladım.

Bu hikâyeye benzer birebir aynısını bende yaşadım kapanmak istemeyerek kapanmıştım baskı ile ve hiçbir zaman isteyerek hakkını vererek kapalı olmadım hatta açılmak istiyordum açılmamak için saçlarımı kısacık kestim aynaya bakınca kendim gibi hissetmiyor kendime acıyordum hakkını vererek yapmadığım için oturup ağladığım çok oldu ama açılmak da vicdanıma ağır geliyordu arada kalmıştım. Sonra evlendim eşim dini konularda bana hiç karışmadı hiç konusu bile açılmadı ben kendi içime döndüm ve anladım ki kendim istiyorum aslinda sadece aklımda hep bu benim istediğim bişey değil zorla yapıyorum düşüncesi olduğu için bu şekilde yapmak istemeyip uzaklaşmışım dinden öyle uzaklaşmıştım ki o dönem şimdi anladım ki aslında ben istiyorum bunu dinimi yaşamayı meal okudum bi süre sonra tam tesettür e girme kararı aldım tunik vs hepsini bıraktım nefsime zor gelen herşey öyle kolay gelmeye başladı ki severek tesettür ü taşıyorum önceden kapalıydım şimdi tesettürlüyüm diyorum ikisi arasındaki farkı yaşadım çünkü . Bence önce kendi içinize bakın baskılardan kaynaklı mı bu his yoksa gerçekten içinizde yokmu kapalı olmak son dönemlerde açılmak moda gibi oldu gençsiniz bunlar mı sizi etkiliyor sosyal çevre mi etkiliyor ona göre kararınızı verin derim ama önce içinizde iyi muhakeme yapın emin olun.

Örtülü biri olarak açılın derim. kendinize saygısızlık ediyorsunuz o örtüyü takınca dar giyip başörtü önünden “spoiler” vererek.
Ne kadar kötü kalplisiniz gerçekten konu orada benim örtüyü nasıl kullandığım mı? Sizin gibi müslümanlar yüzünden islam dininden uzaklaştım hatta inanmamaya başladım, dinde zorlama yoktu hani değil mi?

Sorunlarınızın sebebinin örtü olduğuna emin misiniz? Açılsanız da bir şey değişmeyecek. Hatta kendinize karşı daha fazla kötü duygu hissedeceksiniz. İstediğiniz şey açılmak değil. Psikolojik destek almalısınız. Şimdi bu yorum size abartı gelebilir. İleride anlarsınız.
Sanmıyorum açılırsam en azından bir birey olduğumu anlarım. Şuan da öyle hissetmiyorum ailemin kuklasıymış gibiyim. Psikolojik destek almaya ihtiyacım yok kendimi sağlıklı hissediyorum.

Kızı iki dakika da psikolojik sorunları varmış gibi gösterenler oldu şaşkınlıkla okuyorum. Evet baskı ve muhafazakar bir ailede büyümüş bu yüzden seçim yapma şansı çok düşük biri. Ancak ne istediğini bilmiyor olsa tesettürü bırakmak, açılmak istemezdi zaten. Ne istediğini niye bilmesin ki? Nasıl hemen doktora yönlendirebiliyorsunuz bu kızın aklı, fikri yok mu? Ha aileye karşı çıkar çıkamaz onu bilemeyiz anne babanın reddetmesini göze almak kolay değil. E benim kuzenimde üniversite bitince kapandı tepki gösteren, şaşıranda oldu. Ben şimdi ona '' kuzencim iyi düşün bence sen kapanmak istemiyorsun bi doktora git psikolojik olabilir '' desem sizce nasıl olurdu? Saçma geliyor kulağa değil mi?
Çok teşekkür ederim yorumlar beni gerçekten mutsuz etti :’) insanların empati kurmadan yorum yapması çok kötü..

Nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsunuz? Kız başörtüsünden dolayı mutsuz olduğundan bahsediyorken siz ileride kendisini kötü hissedeceğini söylüyorsunuz. Sebep? Hemen psikoloğa yönlendiriyorsunuz. Ama evet anne babasını alarak gitmeleri iyi olur baskı altında büyüdüğü için. Aynı şeyi kapanmak isteyen ama kapanamayan biri içinde söyler miydiniz peki?
Teşekkür ederim söylediğim şeylerden nasıl bunları çıkarttılar inanın bilmiyorum. Benim tek sorunum çevremdeki müslümanların baskıları ve bu yüzden dinden uzaklaşmış olmam.
Bunuda kendi içimde çözebilirim psikolog benim içimdeki din boşluğunu dolduramaz sanırım

Bu hikâyeye benzer birebir aynısını bende yaşadım kapanmak istemeyerek kapanmıştım baskı ile ve hiçbir zaman isteyerek hakkını vererek kapalı olmadım hatta açılmak istiyordum açılmamak için saçlarımı kısacık kestim aynaya bakınca kendim gibi hissetmiyor kendime acıyordum hakkını vererek yapmadığım için oturup ağladığım çok oldu ama açılmak da vicdanıma ağır geliyordu arada kalmıştım. Sonra evlendim eşim dini konularda bana hiç karışmadı hiç konusu bile açılmadı ben kendi içime döndüm ve anladım ki kendim istiyorum aslinda sadece aklımda hep bu benim istediğim bişey değil zorla yapıyorum düşüncesi olduğu için bu şekilde yapmak istemeyip uzaklaşmışım dinden öyle uzaklaşmıştım ki o dönem şimdi anladım ki aslında ben istiyorum bunu dinimi yaşamayı meal okudum bi süre sonra tam tesettür e girme kararı aldım tunik vs hepsini bıraktım nefsime zor gelen herşey öyle kolay gelmeye başladı ki severek tesettür ü taşıyorum önceden kapalıydım şimdi tesettürlüyüm diyorum ikisi arasındaki farkı yaşadım çünkü . Bence önce kendi içinize bakın baskılardan kaynaklı mı bu his yoksa gerçekten içinizde yokmu kapalı olmak son dönemlerde açılmak moda gibi oldu gençsiniz bunlar mı sizi etkiliyor sosyal çevre mi etkiliyor ona göre kararınızı verin derim ama önce içinizde iyi muhakeme yapın emin olun.
İnanın cok düşündüm bu anlık gelen bir karar değil son 2 yıldır zaten dinden uzaklaşma yaşadım.
Çevremde olan bitenlerden dolayı çevremde ki müslümanlardan dolayı pek fazla inanmadığım dinin emirlerini zorla yerine getirmek istemiyorum

Benim anladığım aslında açılsada ailesi destek olsada bu kararına aslında mutsuzluğunun kaynağının öz güvensizlikten geldiğini ve özgüvensizliğini destek almadan geri kazanamadığı yönünde bir yazı yazdığı kanaatindeyim ne kadar doğru bilmiyorum ama bunu düşündüm. O anlık bir rahatlama gelicektir ama ilerleyen zamanlarda vicdan azabı duyabilir,çevreden aldığı olumsuz tepkileri kafaya takacak olabilir babasının inadı geçmeyecek olabilir türlü türlü şeyler yani bence bunu yazan kişi böyle bir düşüncede yazmış olabilir.
Özgüven problemim yok aslında kendimle barışık bir insanım önüme çıkan tek engel örtüm.
Kim sevmediği bir şeyi yapmak ister ki? Siz mesela hergün aynı yemeği yemek zorunda kalın birgün buna karşı çıkın herkes size psikolojik destek alman lazım desin. Örneklendirme yaptım ama öyle oluyor psikolojik desteğe ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum, ihtiyacım olan tek şey pek fazla inanmadığım bu dinin emirlerini zorla yerine getirmemek.

Dinden de müslümanlardan da soğudum evet
19 yaşında yaptığınız bu genellemeler isyanlar umarım ileriki yaşlarınızda son bulur
Size destek veren bir sürü müslüman oldu mesela bunların nesinden şikayetçisiniz?
İnsanları, doğruları yanlışları dine göre değerlendiremezsiniz
Müslümanlar toplanıp ne yaptı size de böyle genelliyorsunuz?
Müslüman olmayanların da yaptıkları her an göz önündeyken tıpkı bir ırkçı gibisiniz
Kafasında böyle düşüncelerle yaşayan kalbinde böyle nefretler besleyen gençleri görmek ne kadar acı

19 yaşında yaptığınız bu genellemeler isyanlar umarım ileriki yaşlarınızda son bulur
Size destek veren bir sürü müslüman oldu mesela bunların nesinden şikayetçisiniz?
İnsanları, doğruları yanlışları dine göre değerlendiremezsiniz
Müslümanlar toplanıp ne yaptı size de böyle genelliyorsunuz?
Müslüman olmayanların da yaptıkları her an göz önündeyken tıpkı bir ırkçı gibisiniz
Kafasında böyle düşüncelerle yaşayan kalbinde böyle nefretler besleyen gençleri görmek ne kadar acı
Lütfen siz karşınızda 19 yaşında bir çocuk olduğunu bilerek yorum yapın. Ne kadar yargılayıcı bir bakış açısı benim neler yaşadığımı biliyor musunuz siz? Müslümanlardan soğumadım aslında bir düzeltme yapayım, sizin gibi düşünen müslümanlardan soğudum 🙂

İnanın cok düşündüm bu anlık gelen bir karar değil son 2 yıldır zaten dinden uzaklaşma yaşadım.
Çevremde olan bitenlerden dolayı çevremde ki müslümanlardan dolayı pek fazla inanmadığım dinin emirlerini zorla yerine getirmek istemiyorum
Müslümanlara bakarsak zaten kimse dini sevmez yaşamak istemez önemli olan yaratana inanmak dini gerçekten anlamak bilmek gerek hakkınızda hayırlısı olsun gün geçtikçe insanlar inançlarını kaybediyor açılmalar arttı bu durum üzücü biraz ama hakkı ile yapılmayan bişeyden se hiç yapılmaması daha doğru tabi yaşadığınız psikolojik baskıyı zor durumu anlıyorum doğru kararı verirsiniz umarım

Lütfen siz karşınızda 19 yaşında bir çocuk olduğunu bilerek yorum yapın. Ne kadar yargılayıcı bir bakış açısı benim neler yaşadığımı biliyor musunuz siz? Müslümanlardan soğumadım aslında bir düzeltme yapayım, sizin gibi düşünen müslümanlardan soğudum 🙂

Siz çocuk değilsiniz gençsiniz
Neyinizi yargıladım? Genelleme yapmanız yanlış dedim, doğru mu?
Hristiyan bir aile bir yanlış yaptığında bunu tüm hristiyanlara mal etmek doğru mu?
Yahudi bir kişi bir yanlış yaptığında bunu tüm yahudilere mal etmek doğru mu?
Şahısların yanlışlarını toplumlara mâl edemezsiniz, bu bağnazlıktır, bunlar nefret söylemleridir. Bir çocuk bunu anlayamaz ama siz anlayabilecek yaştasınız.
Din içinde aynı söylemleriniz var o konuya ise hiç girmeyecem çünkü çok derin ve sizin gibi nefret yüklü olan biri inadından daha da yanlışa koşacak biliyorum

Siz benim müslüman olduğumu nereden biliyorsunuz? Kulağınıza küpe olsun sırf üste çıkmak için yada inat için bilmediğiniz şeyler hakkında fikir belirtmeyin, bu sizi küçük düşürür

Ben 15 yaşımda başörtüsü takmaya başladım. Anadolu İmamhatip Lisesi ne gittim. Sizin gibi tek zorluğu kendimle yada ailemle yaşamadım, kendimle, öğretmenlerle, polislerle, kurallarla, her iki tarafta uç bir çevreyle, cahiliyetle, hayatla zorlandım. 19-20 yaşında başörtüsü takmamaya başladım, bunu başka bir şehirde üniversitede değil ailemin aynı çevrenin yanında yaptım. Şimdi ben de diyeyim mi benim neler yaşadığımı biliyor musunuz diye?

Şimdi söyleyin bakalım ben nasıl bir müslümanmışım da benim gibi düşünen müslümanlardan soğudunuz?
Nasıl düşünüyormuşum ben? Başörtünüzle ilgili çıkarmayın mı dedim ben size de benden soğudunuz? Aileniz gibi bir dayatmam mı oldu benden soğudunuz? Müslümanlığı nasıl yaşadığıma şahit oldunuz da benden yalnızca mensup olduğum din için soğudunuz?

Hitler i tasvip ediyor musunuz?
İsrail in yaptıklarını tasvip ediyor musunuz?
Usame bin Ladin in yaptıklarını tasvip ediyor musunuz?
Bunlarda sizin gibi şahısların yanlışlarını toplumlara mâl ettiler

Son bir sorum var Müslüman değil misiniz?

Merhaba arkadaşlar.. 19 yaşındayım ve 6 yıldır kapalıyım. İlk başta isteyerek kapanmıştım çok memnundum ancak son 2 yıldır o kadar pişmanım ki :,)
muhafazakar bir aileye sahibim maalesef..
Artık kendi içimde o kadar yoruldum ki kendimden nefret ediyorum. Genel olarak beğenilen bir insanım ama aynaya her baktığımda kendimden nefret ediyorum kafama taktığım örtü yüzünden.
Tamamen kapalı değilim saçımı önden gösteriyorum makyaj yapıyorum vücut hatlarını belli eden kıyafetler giyiyorum. İnsanlar sürekli çıkar o kafandaki diyor bana, ben onlardan daha fazla istiyorum bunu.
Babam ve annem ile konuştum annem kötü karşılamadı yani hiçbir şey söylemedi ama babam seni evlatlıktan reddederim dedi.
O kadar çok üzüldüm ki bir insan neden evladına yapmadığı şeyi yaptırır ki zorla? Yaşadığımız yer bir ilçe ve insanları çok kötü , dedikoducu.
böyle bir yerde açılmak istemiyorum bu sene üniversiteye gidiceğim ve orada açılmak istiyorum ama korkuyorum.. eğer aileme söylerken açılırsam asla izin vermezler yine kurtulamam.. gizli bir şekilde de açılamam haberleri olur ve birdaha beni asla affetmezler.
Sizce ne yapmalıyım ablalarım🥹 benden büyüksünüzdür çoğunuz lütfen yardımcı olun bana, dinden o kadar soğuttular ki beni, çok yoruldum..
Onun günahı büyük evet.Fakat yarım örtünmek örtünme değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X