Tesettürü bırakmak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ah zerosh onlar kör olmus bağnaz kafalılar ne cektim Allah bilir.. o geceyi hic unutmam annem zorla beni yıkamak istedi vicdan yapmıs yersen.. basımdan asagıya suyu dökdükçe hissettim tüm acıları sabaha kadar balkonda oturdum ne yasıyorum diye düşündüm.. kızım olursa böyle şeylerler yasamasın diye hep dua ettim çok şükür bir kızım var ve şükür ki bilinçli bir annesi babası var.. aile her seydir
Vicdan olmayinca insanlar böyle birşeye dönüşüyor demekki..Çok üzüldüm ne aff edilecek nede unutulacak bir olay bu bazen anne babana bile güvenemiyorsun işte.Inşallah eşinle kizinla hep mutlu olursun.

bir de o kadar heves ediyordum ki ya fotolara bakınca şok oluyorum üzülüyorum hatta. reglimi bile ben 9. sınıfta oldum.
😥😥 sırf böyle şeyler yüzünden cocukluğumu yasayamadım hep günlüğüme intihar mektupları bırakırdım of bu konu beni derinden yaraladı gece gece 😥😥😥

aslında üzülecek bir şey yok çünkü ben çok isteyerek kapandım heves ediyordum ki çevremde kapalı birisi yoktur. annem bile tesettürlü değildi. kendi kendime başörtüsü takardım. 12. sınıfta da çıkardım. ama keşke ailem çok desteklemiş olmasaydı
Üzücü olan kan bağınız olan insanların tavırları. Yazdıklarınızı okudum.

Aynen öyle yukarıda hemif te yazmıs ben de açılınca yok felç mi gecirdin de acıldın yok çok çirkin oldun yok hacının kızısın yok soyadımızı lekeliyorsun sanarsın ki kraliyet soyu ben de diana 😥
ben de umreye gittim geldim. hafızım. yatılı Kur'an kursunda okudum vs. işte nasıl böyle yaparsın çok günah. eee size ne yani ben böyle mutluyum demek ki. şimdi inancımı tamamen kaybettim. ilk zamanlar annem üzülmesin diye oruç taklidi yapıyordum namaz kılma taklidi yapıyordum. ne kadar salakmışım ya benim ailem çocukların bile gizli gizli sunnet edildiği cenaze namazı vs kılamadıkları bir ülkeden göç etmişler. o zaman içimde o kini de çok net hatırlıyorum mesela. oturup ağlıyordum. beni motive eden neydi bilmiyorum

ben de umreye gittim geldim. hafızım. yatılı Kur'an kursunda okudum vs. işte nasıl böyle yaparsın çok günah. eee size ne yani ben böyle mutluyum demek ki. şimdi inancımı tamamen kaybettim. ilk zamanlar annem üzülmesin diye oruç taklidi yapıyordum namaz kılma taklidi yapıyordum. ne kadar salakmışım ya
Konuyla alakasiz ama hafiz olmak yani kurani tam okuyup bitirmek istiyorum hep ilgimi çekmiştir şu an degil ama inşallah çoçuklarim büyüsun biraz.Zormuydu ögrenmesi?

ben de umreye gittim geldim. hafızım. yatılı Kur'an kursunda okudum vs. işte nasıl böyle yaparsın çok günah. eee size ne yani ben böyle mutluyum demek ki. şimdi inancımı tamamen kaybettim. ilk zamanlar annem üzülmesin diye oruç taklidi yapıyordum namaz kılma taklidi yapıyordum. ne kadar salakmışım ya

çok benzer hikâyeyi bir arkadaşım da yaşıyordu. şimdi tesettürden çıktınız mı peki
O dayaktan sonra cıkmıstım dinden de cıktım haliyle baya büyükkk bir bosluga düstüm uzunca cok sacma seyler yasadım hepsi geride kaldı onlar icin ama bende travma olarak kalıcı kaldı

Konuyla alakasiz ama hafiz olmak yani kurani tam okuyup bitirmek istiyorum hep ilgimi çekmiştir şu an degil ama inşallah çoçuklarim büyüsun biraz.Zormuydu ögrenmesi?
o hatim ben ezbere biliyorum ve evet çok zordu. bunun sınavları oluyor diyanet yapıyor giriyorsun. kendi kendine zor kurslar var. 2 senede ezberlerdim ben

Ekonomik özgürlüğünü eline aldıktan sonra açılması tavsiye ederim. Eğer acilacagim sinyali verirsen unvye gondermeyebilirler

O dayaktan sonra cıkmıstım dinden de cıktım haliyle baya büyükkk bir bosluga düstüm uzunca cok sacma seyler yasadım hepsi geride kaldı onlar icin ama bende travma olarak kalıcı kaldı
önemli olan şimdi mutlu olmak. çok zor şeyler yaşamışsınız.

o hatim ben ezbere biliyorum ve evet çok zordu. bunun sınavları oluyor diyanet yapıyor giriyorsun. kendi kendine zor kurslar var. 2 senede ezberlerdim ben
Ah evet hatim etmek dogrusu oydu benim istedigim.Tandigim hoca var o guzel ogretiyor kurani hatim etmeyi belki onun yanina giderim.Bana dedem çok guzel kuran almişti hep okuyamadigim için vicdan azabi çekiyorum.
Bu arada seni dini sevdirelim diye zorlamişlar ama dinden sogutmuşlar daha çocukken travma yaratmişlar pişman etmişler resmen.Bana annem babam birsey soylemedi mesela din konusunda 3çocuguz biz hepimiz kendimizce işte biliyoruz birşeyler.Dedelerim ninem falan çok dindarlar ama asla onlar bile bize kapanin şoyle yapin boyle yapin demediler asla namazlarini aksatan birileri degillerdi çok ozeniyorum onlara hala yani aslinda nasil bir din insani olmak lazim en buyuk örneklerdi kimseye akil verip hayatlarina karişip sen şoyle yap o böyle yapsin demezlerdi sakince kendi ibadetlerini yapip kendi hal ve haraketleri ile özendiriyordular bu bence mukemmel birşey.Ama bazi insanlar dini yanliş anlayip çocuklarin hayatini mahv ediyorlar böyle.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X