Tesettürü bırakmak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Günahıda sevabıda kendi boynuna degilmi?Hepimizin öyle yani burda ahkam kesilmemeli ister açilir ister kapanır kendi kararı herkes kendinden sorumlu.13yaşta çocuk zaten ne anlarki kapanmaktan.Ailelerin suçu hepsi 20 yaşına gelmiş bir kız artık dogru kararını vere bilir zorla olursa sonuç zaten böyle olur.

Merhaba arkadaşlar.. 19 yaşındayım ve 6 yıldır kapalıyım. İlk başta isteyerek kapanmıştım çok memnundum ancak son 2 yıldır o kadar pişmanım ki :,)
muhafazakar bir aileye sahibim maalesef..
Artık kendi içimde o kadar yoruldum ki kendimden nefret ediyorum. Genel olarak beğenilen bir insanım ama aynaya her baktığımda kendimden nefret ediyorum kafama taktığım örtü yüzünden.
Tamamen kapalı değilim saçımı önden gösteriyorum makyaj yapıyorum vücut hatlarını belli eden kıyafetler giyiyorum. İnsanlar sürekli çıkar o kafandaki diyor bana, ben onlardan daha fazla istiyorum bunu.
Babam ve annem ile konuştum annem kötü karşılamadı yani hiçbir şey söylemedi ama babam seni evlatlıktan reddederim dedi.
O kadar çok üzüldüm ki bir insan neden evladına yapmadığı şeyi yaptırır ki zorla? Yaşadığımız yer bir ilçe ve insanları çok kötü , dedikoducu.
böyle bir yerde açılmak istemiyorum bu sene üniversiteye gidiceğim ve orada açılmak istiyorum ama korkuyorum.. eğer aileme söylerken açılırsam asla izin vermezler yine kurtulamam.. gizli bir şekilde de açılamam haberleri olur ve birdaha beni asla affetmezler.
Sizce ne yapmalıyım ablalarım🥹 benden büyüksünüzdür çoğunuz lütfen yardımcı olun bana, dinden o kadar soğuttular ki beni, çok yoruldum..

İstemiyorsan takma. Baban böyle desede zamanla alışacaktır.

Merhaba arkadaşlar.. 19 yaşındayım ve 6 yıldır kapalıyım. İlk başta isteyerek kapanmıştım çok memnundum ancak son 2 yıldır o kadar pişmanım ki :,)
muhafazakar bir aileye sahibim maalesef..
Artık kendi içimde o kadar yoruldum ki kendimden nefret ediyorum. Genel olarak beğenilen bir insanım ama aynaya her baktığımda kendimden nefret ediyorum kafama taktığım örtü yüzünden.
Tamamen kapalı değilim saçımı önden gösteriyorum makyaj yapıyorum vücut hatlarını belli eden kıyafetler giyiyorum. İnsanlar sürekli çıkar o kafandaki diyor bana, ben onlardan daha fazla istiyorum bunu.
Babam ve annem ile konuştum annem kötü karşılamadı yani hiçbir şey söylemedi ama babam seni evlatlıktan reddederim dedi.
O kadar çok üzüldüm ki bir insan neden evladına yapmadığı şeyi yaptırır ki zorla? Yaşadığımız yer bir ilçe ve insanları çok kötü , dedikoducu.
böyle bir yerde açılmak istemiyorum bu sene üniversiteye gidiceğim ve orada açılmak istiyorum ama korkuyorum.. eğer aileme söylerken açılırsam asla izin vermezler yine kurtulamam.. gizli bir şekilde de açılamam haberleri olur ve birdaha beni asla affetmezler.
Sizce ne yapmalıyım ablalarım🥹 benden büyüksünüzdür çoğunuz lütfen yardımcı olun bana, dinden o kadar soğuttular ki beni, çok yoruldum..
Güzel kardeşim. 🤗
Çok erken tesettüre girmişsin o yaşlarda insanlar ne hissettiğini ve istediğini tam olarak bilmiyor olabiliyor hele etraftan baskı olunca başkalarının fikirlerini kendi fikri sanabiliyor insan.
Tesettürün amacı ( inanan kimseler için ) dikkat çekmeyecek şekilde yaşamaktır. Örtünmene rağmen örtünmenin amacından uzaklaşmışsın sana kimsenin hayır açılamazsın hayır örtünemezsin deme lüksü yok kimsenin haddine de değil.
Biraz eksi artı muhakemesi yap içinde.
Örneğin 40/50 yaşlarına geldiğinde saçlarını açıp istediğini giymediğin için mi daha çok üzülürsün yoksa emredilen (yine inananlar için yazıyorum )bir vazifeyi bıraktığın için mi üzülürsün.

Her ailenin yapısı aynı değil. Annesi bile nasıl olsa babası izin vermez deyip sessiz kalmış olabilir. Hakkında fikrinizin olmadığı bir aile hakkında 'kabul ederler, alışırlar ' falan yazmanız ya da gaz verip dışarı açık çık yazmanız çok garip. Bunu neden istediğini önce kendine açıkla, yazdıklarına bakınca biraz tuhaf buldum örtüden çok kendinle ilgili takıntıların olabilir. Diğer arkadaşın dediği gibi psikolojik destek alabilirsen daha sağlıklı bir süreç olur senin için.

Günahıda sevabıda kendi boynuna degilmi?Hepimizin öyle yani burda ahkam kesilmemeli ister açilir ister kapanır kendi kararı herkes kendinden sorumlu.13yaşta çocuk zaten ne anlarki kapanmaktan.Ailelerin suçu hepsi 20 yaşına gelmiş bir kız artık dogru kararını vere bilir zorla olursa sonuç zaten böyle olur.
işte öyle düşünmüyor aileler. kendi inançlarına göre bunun olması zorunlu. yani şimdi üzülsün ama ilerisi iyi olsun diyorlar. bir de elalem durumu var. başıma geldiği için konuşuyorum. benim annem kapandı ki zaten tarzı değişmedi sadece saçlarını örtü. ardından 2 sene sonra ben kapandım 12 yaşında (ki bu kapanma açılma kelimeleri beni aşırı derecede irite ediyor). kapandım çok sevindi. benim gibi? olmayacaksın dedi. benim en büyük pişmanlığım dedi. klasik açık şeker kapalı şeker inci muhabbetleri. her koyun kendi bacağından asılır ama kokutur derler ya. onlar anne baba olduğu için kendini çocuk üzerinde sorumlu hissediyorlar. inançları doğrusunda da çocukları inançlı olsun istiyorlar. ama her zaman öyle olmuyor. diyorlar ki senin günahın da sevabından da ben sorumluyum. bu yüzden aileleri de anlayabiliyorum.

ama sen çocuğuna söylersin yapar yapmaz. onun mutluluğundan önemli değil ya. işte öyle bakmıyorlar. ben açıldığım zaman annem bana tamam işte mutsuzsan sorun değil seni seviyorum öyle böyle tatile gidelim orda kimse tanımıyor dene açık olmayı ne hissedeceksin gör diyordu. ama çok huzursuz olacaksın asla mutlu olmayacaksın diyordu. tatile gittik şort giycem dedim. beni öldürmek istiyorsun ben öleceğim senin yüzünden diye drama yapıyordu.görünen bacağım öldürecekmiş yani onu. şimdi saçma görüyorum ama o zamanlar çok ama çok üzülüyordum.

sonra dedim kendi kendime ben huzursuz hissetmek istemiyorum onlar huzursuz olsun bana ne. bir gün sabah evde kimse yokken çıkardım çıktım. herkesin tepkisi aşırı derecede büyük oldu. beni gören insanlar şey diyordu ne kadar çirkinleştin eskiden ne kadar güzeldin. hatta kaza geçirdim yüzüm deforme oldu. geçmiş olsuna gelen birisi bak açıldın diye allah sana ceza verdi demişti 🤣 birden aklıma geldi... çok zor konu sahibi için. çünkü ben çevrem yüzünden biliyorum. dayak atanı var. kızının saçını kazıyan var

Son düzenleme:
Muhafazakar ailede büyümenin sorumluluğu da fazla oluyor. Tabi istediği gibi yaşayamayanlar için söylüyorum. Şimdi boşver istediğini yap açıl desem babanızın sizi reddetmesini göze alabilir misiniz? onu bilemiyorum. Aynı durumda ben olsaydım açılır dinlemezdim çünkü anne baba olmak bu değil. Çok yanlış anlamış babanız ebeveyn olmayı. Dinde zorlama yoktur bunu bile bile zorlaması çok yanlış. Baskıyla nereye kadar istediği kılıfa sokacaklar ki sizi? Benim de akrabalarım cahil ve dini kullanan ama dinle alakası olmayan zihniyete sahiptir ama bi saniye bile düşünmem ne derler diye. Çok şükür kendi ailem öyle olmadı. Gerçekten aile baskısı altında yaşamak çok zor.

Babani en iyi sen bilirsin. Bazıları da büyük tepkiler verip bastırmaya çalışıyor çocuklarını.
Başörtüsü konusunda çok şey yazmak isterim de başka yerlere gidecek.
Çoğu aile icin dini değil toplum baskısından ötürü ısrarcı oldukları bir şeye dönüşüyor malesef.
Bu kadar mutsuzken ve bahsettiğin şekilde başörtülüyken çıkarman daha doğru olur tabi ama aileni tanımadan keskin şeyler söylemek zor.

Son düzenleme:
Sorunlarınızın sebebinin örtü olduğuna emin misiniz? Açılsanız da bir şey değişmeyecek. Hatta kendinize karşı daha fazla kötü duygu hissedeceksiniz. İstediğiniz şey açılmak değil. Psikolojik destek almalısınız. Şimdi bu yorum size abartı gelebilir. İleride anlarsınız.
Nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsunuz? Kız başörtüsünden dolayı mutsuz olduğundan bahsediyorken siz ileride kendisini kötü hissedeceğini söylüyorsunuz. Sebep? Hemen psikoloğa yönlendiriyorsunuz. Ama evet anne babasını alarak gitmeleri iyi olur baskı altında büyüdüğü için. Aynı şeyi kapanmak isteyen ama kapanamayan biri içinde söyler miydiniz peki?

Son düzenleme:
Acik bir kadin olarak, basortulu bir kizkardesime acil ya da kapali kal deme haddini kendimde gormuyorum. Cunku o sinava hic girmedim, zorluklarini bilemem.

Ama tek bildigim sey, aileni kirmadan, onlara mutsuz olduğunu anlatabilirsin, belki onlarda seni bu yolda tutmanin seni mutlu edecek bir versiyonunu bulurlar ya da mutsuzluguna ikna olup acilman konusunda olumlu davranirlar.

Yolunu mutlulukla bulman dilegiyle ❤️

işte öyle düşünmüyor aileler. kendi inançlarına göre bunun olması zorunlu. yani şimdi üzülsün ama ilerisi iyi olsun diyorlar. bir de elalem durumu var. başıma geldiği için konuşuyorum. benim annem kapandı ki zaten tarzı değişmedi sadece saçlarını örtü. ardından 2 sene sonra ben kapandım 12 yaşında (ki bu kapanma açılma kelimeleri beni aşırı derecede irite ediyor). kapandım çok sevindi. benim gibi? olmayacaksın dedi. benim en büyük pişmanlığım dedi. klasik açık şeker kapalı şeker inci muhabbetleri. her koyun kendi bacağından asılır ama kokutur derler ya. onlar anne baba olduğu için kendini çocuk üzerinde sorumlu hissediyorlar. inançları doğrusunda da çocukları inançlı olsun istiyorlar. ama her zaman öyle olmuyor. diyorlar ki senin günahın da sevabından da ben sorumluyum. bu yüzden aileleri de anlayabiliyorum.

ama sen çocuğuna söylersin yapar yapmaz. onun mutluluğundan önemli değil ya. işte öyle bakmıyorlar. ben açıldığım zaman annem bana tamam işte mutsuzsan sorun değil seni seviyorum öyle böyle tatile gidelim orda kimse tanımıyor dene açık olmayı ne hissedeceksin gör diyordu. tatile gittik şort giycem dedim. beni öldürmek istiyorsun ben öleceğim senin yüzünden diye drama yapıyordu.görünen bacağım öldürecekmiş yani onu. şimdi saçma görüyorum ama o zamanlar çok ama çok üzülüyordum.

sonra dedim kendi kendime ben huzursuz hissetmek istemiyorum onlar huzursuz olsun bana ne. bir gün sabah evde kimse yokken çıkardım çıktım. herkesin tepkisi aşırı derecede büyük oldu. beni gören insanlar şey diyordu ne kadar çirkinleştin eskiden ne kadar güzeldin. hatta kaza geçirdim yüzüm deforme oldu. geçmiş olsuna gelen birisi bak açıldın diye allah sana ceza verdi demişti 🤣 birden aklıma geldi... çok zor konu sahibi için. çünkü ben çevrem yüzünden biliyorum. dayak atanı var. kızının saçını kazıyan var
Ya bu herkese klup takan teyzeler beni çildirtiyor bazen sanki cehennemde bizim yerimize onlar yanicak yada yersen tabi bizi düşündükleri için böyle diyorlar.Size ne yani.Senin ailen yine anlayışlı davranmış seni redd edicem filan dememişler Allahtan.Ben tesetturu çok seviyorum kismet olursa isterim ama şu an kendimi tesettur için hazir hiss etmiyorum en çok dini açidan kapanicamsa namazda olsun isterim şu an kılıyorum ama çocukla her zaman yapamiyorum ama takanlarada çok yakiştiririm özenirim bazi kadinlara gerçekten çok yakışıyor ama testturun maksati yakişmasi falan degil yani dini açidan.Kendi çevremdede tesetture girip çikanlar oldu ama bana ne yani insanlari sorgulamak banami kaldı acilen insanlarda bunu birakmali gerektiginde Allah zaten hepimizin gunahinida sevabinida tarticak ona gore kararini vericek.

Örtülü biri olarak açılın derim. kendinize saygısızlık ediyorsunuz o örtüyü takınca dar giyip başörtü önünden “spoiler” vererek.
Ne çirkin bir yorum. Dar giyinen kadınlara yakıştırdığınız bu mu gerçekten? Bitmiyorsunuz da mantar gibi turediniz ülkenin dört bir yanından.

Ya bu herkese klup takan teyzeler beni çildirtiyor bazen sanki cehennemde bizim yerimize onlar yanicak yada yersen tabi bizi düşündükleri için böyle diyorlar.Size ne yani.Senin ailen yine anlayışlı davranmış seni redd edicem filan dememişler Allahtan.Ben tesetturu çok seviyorum kismet olursa isterim ama şu an kendimi tessetur için hazir hiss etmiyorum en çok dini açidan kapanicamsa namazda olsun isterim şu an kılıyorum ama çocukla her zaman yapamiyorum ama takanlarada çok yakiştiririm özenirim bazi kadinlara gerçekten çok yakışıyor ama testturun maksati yakişmasi falan degil yani dini açidan.Kendi çevremdede tesetture girip çikanlar oldu ama bana ne yani insanlari sorgulamak banami kaldı acilen insanlarda bunu birakmali gerektiginde Allah zaten hepimizin gunahinida sevabinida tarticak ona gore kararini vericek.
işin garibi o kişi ben tesettürlüyken de kuzenlerimin yanında kapanıyorum diye bana onlar senin abin abin 😡😡😡 diyordu. ya da böyle ferace giydiğim zaman genç işi giyin ne güzel kızlar var cıvıl cıvıl diyordu. asla memnun edemezsin. ama o kazada söylediği şeyler benim beynimde işledi artık öluyorum dese yüzüne bakmam. sonradan bunun lafını da açıp kavgasını ettim. en büyük günahlardan biri kul hakkı malum. istiyorsanız umarım nasip olur onun huzuru da bambaşka tabii ki. ailem destekçi miydi köstekçi miydi yorum yapamam. ama ben inatçıydım. biliyorlar bu huyumu da. destek olmasalardı da yoluma bakardım. ama oldular tabii haka ekonomik olarak desteklerini alıyorum. aileme şükür edeceğim aklıma gelmezdi 🤣 beklemediğimiz ailelerden bu konuda destek çıkıyor. destek olmasınlar da köstek olmasınlar yeter

Nedir sorunlarinin sebebi? Ne istiyor aslinda?
Benim anladığım aslında açılsada ailesi destek olsada bu kararına aslında mutsuzluğunun kaynağının öz güvensizlikten geldiğini ve özgüvensizliğini destek almadan geri kazanamadığı yönünde bir yazı yazdığı kanaatindeyim ne kadar doğru bilmiyorum ama bunu düşündüm. O anlık bir rahatlama gelicektir ama ilerleyen zamanlarda vicdan azabı duyabilir,çevreden aldığı olumsuz tepkileri kafaya takacak olabilir babasının inadı geçmeyecek olabilir türlü türlü şeyler yani bence bunu yazan kişi böyle bir düşüncede yazmış olabilir.

Kızı iki dakika da psikolojik sorunları varmış gibi gösterenler oldu şaşkınlıkla okuyorum. Evet baskı ve muhafazakar bir ailede büyümüş bu yüzden seçim yapma şansı çok düşük biri. Ancak ne istediğini bilmiyor olsa tesettürü bırakmak, açılmak istemezdi zaten. Ne istediğini niye bilmesin ki? Nasıl hemen doktora yönlendirebiliyorsunuz bu kızın aklı, fikri yok mu? Ha aileye karşı çıkar çıkamaz onu bilemeyiz anne babanın reddetmesini göze almak kolay değil. E benim kuzenimde üniversite bitince kapandı tepki gösteren, şaşıranda oldu. Ben şimdi ona '' kuzencim iyi düşün bence sen kapanmak istemiyorsun bi doktora git psikolojik olabilir '' desem sizce nasıl olurdu? Saçma geliyor kulağa değil mi?

Son düzenleme:
Kızı iki dakika da psikolojik sorunları varmış gibi gösterenler oldu şaşkınlıkla okuyorum. Evet baskı ve muhafazakar bir ailede büyümüş bu yüzden seçim yapma şansı çok düşük biri. Ancak ne istediğini bilmiyor olsa sorun başörtü değil başka bi şey olsa konu başörtüsü olmaz, açılmak istemezdi zaten. Ne istediğini niye bilmesin ki? Nasıl hemen doktora yönlendirebiliyorsunuz bu kızın aklı, fikri yok mu? Ha aileye karşı çıkar çıkamaz onu bilemeyiz anne babanın reddetmesini göze almak kolay değil. E benim kuzenimde üniversite bitince kapandı tepki gösteren, şaşıranda oldu. Ben şimdi ona '' kuzencim iyi düşün bence sen kapanmak istemiyorsun bi doktora git psikolojik olabilir '' desem sizce nasıl olurdu? Saçma geliyor kulağa değil mi?
bir de psikologların psikiyatrların ne demesini bekliyor ki hiçbir ruh sağlığı çalışanı açılma demez bu konuda yorum yapmaz. ilahiyat mezunu manevi danışmanlardan🤣 bahsediyorlar herhalde

işin garibi o kişi ben tesettürlüyken de kuzenlerimin yanında kapanıyorum diye bana onlar senin abin abin 😡😡😡 diyordu. ya da böyle ferace giydiğim zaman genç işi giyin ne güzel kızlar var cıvıl cıvıl diyordu. asla memnun edemezsin. ama o kazada söylediği şeyler benim beynimde işledi artık öluyorum dese yüzüne bakmam. sonradan bunun lafını da açıp kavgasını ettim. en büyük günahlardan biri kul hakkı malum. istiyorsanız umarım nasip olur onun huzuru da bambaşka tabii ki. ailem destekçi miydi köstekçi miydi yorum yapamam. ama ben inatçıydım. biliyorlar bu huyumu da. destek olmasalardı da yoluma bakardım. ama oldular tabii haka ekonomik olarak desteklerini alıyorum. aileme şükür edeceğim aklıma gelmezdi 🤣 beklemediğimiz ailelerden bu konuda destek çıkıyor. destek olmasınlar da köstek olmasınlar yeter
Kadın sana takmıṣ o yüzden ne yaparsan yap yine memmun olmaz.Manyak tipler böyleleri.🙄

Kadın sana takmıṣ o yüzden ne yaparsan yap yine memmun olmaz.Manyak tipler böyleleri.🙄
açıldıktan sonra Instagramıma baskın düzenlendi ciddi ciddi. fotoğraflarımı ss alıp gruplarda konuştular. benim değişimim battı herkese arkamdan neler neler duydum. kendileri çok düzgün gibi. dert oldum. hafız ama bikini giyiyor hafız ama şöyle böyle. sana ne çok istiyorsan sen hafız ol dimi. o zaman bu kadar yaygın değildi açılma durumu çünkü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X