- 10 Ağustos 2018
- 1.037
- 357
-
- Konu Sahibi Sevgicicegim99
Hadi sustur bakalım
Neden mi ırkçısın?
1. Avrupai beyaz ten istemiştin. Ten renginden resmen utanıyorsun.
2. Bana kürt müsün diye soruyorlar demişsin. Çünkü sana göre kürt olma hakaret demek.
3. Macır olmaktan utanmış saklamışsın
4. Kızının beyaz tenli olmasına sevinip göbek atıyorsun, ten rengine takıntılısın
5. Çingeneyi bile apır hakaret algılamışsın
6. Ara ara sürekli ben ırkçı değilim yszman savunma mekanizmasıdır.
Ve evet, ırkçısın
Kimse kimseye dururken şu tenlisin bu tenlisin demez ikinizde takiksiniz demek.darkmore bile yazdı beni buna onlar zorluyor zorladı. Ben evlenmeden önce böyle değildim ki. Ten rengime takıntılı asla değildim. Kv bana sen buğday tenlisin diye diye beni aynalara mahkum etti. Yoksa boyayı mı beğenmedin? Boyacıyı mı? Diye sorarlar adama
Adı macira çıkmak ne ???O sorunu zamanı gelince çözücez inşallah. Daha zamanı var. Bende bu eski binada oturmaya meraklı değilim canım. Zaten beyaz tenli bir kız cocuguna çingene denilmesi çok saçma.
Ben macırım desem adım macıra çıkacak.
Eşim macır olduğumu biliyor sülalesinin bilmesine gerek yok ki cnm
Adı macira çıkmak ne ???
En son yapacagim seylerden biri ama bu kadari fazla!
Mune konuya bir bakabilir misiniz bence konu çok farklı yerlere gidiyor kendi adıma kapatilmasini talep ediyorum. Hatta mümkünse ırkçılık soylemlerinin silinmesini.
Evet bende tam vazgeçtim alintiladin.Bence silinmesin okuyup okuyup başkası adına utanalım
Git başka çöplükte ötTamamen polemik amaçlı bir konu olduğunu düşünüyorum. Cevaplar kendini çok belli ediyor.
Kapatılmasi isteğmden vazgectim çünkü. İnternette bu sayfayi goren birinin ırkı yüzünden değil toplumda irkciligi yüzünden dislanacagini fark etsin.
Ben ortalığı birbirine katmıyorum yalnız. Cennet mahallesi değil burasıBu arada bekarken en yakın komşularımız romanlardı, çok iyi insanlar her derdimize koşarlar hala.
Roman oldukları aşikar olan, hepimizin bildiği sevdiği insanlar çingene mevzusu olunca kendilerini yerden yere atıp biz çingene değiliz, muhaciriz biz (konu sahibinin deyimiyle macır) çingene değiliz biiiiiz diye ortalığı birbirine katarlardı. Ama bildiğiniz Cennet Mahallesi Pembe ve Sultan yani, herhangi bir fark yok.
Onu hatırladım nedense konu sahibinin mesajlarını okuyunca.
Aynen tam olarak sorunum bu aslındaArnavutlar çok zordur. Ben bulgaristan göçmeniyim. Kumralım cocukken daha cok beyaz tenliydim ve saçlarım sarıydı. Babamın arkadasıda bana hep çingene derdi. Hala gördüğünde çingene deryanı ne var bunda o çingene dedi diye kızınız öyle olmuyor ki. Siz kendi ten renginizi kafaya takmışsınız çingeneyi size sölüyorlar gibi algılıyorsunuz