- 10 Ağustos 2018
- 1.037
- 357
- 123
- Konu Sahibi Sevgicicegim99
-
tamam da kanı karışık ne demek ne demek istedilerNeden böyle bir konuyu kafaya taktınız anlamadım. Eşinizin yengesi gelişimini tamamlayamamış bir varlık. İnsan olan ufak bir çocuk için kanı karışık diyebilir mi? Sizde ırkçılık sevmem demişsiniz ancak yazınızdan maalesef kimleri üstün görüp kimleri yerdiğiniz anlaşılıyor. Çağ dışı kalmış düşünceler bunlar, biraz daha kendinizi geliştirmeye çalışın.
Ten rengimden dolayı demiş olabilirlerÇingeneyi memleketinizden dolayı mı söylediler yoksa sevmek anlamında mı?
Mesela ben çok yakın gördüklerimin kızlarını zilli diye severim ne bileyim kötü anlamda demem onlar da bilirler.
Irkçılık göremedim ben siz biraz alıngansınız gibi geldi.
Ama genel olarak sizin o binadan taşınmanız şart. Kayınvalideniz çekememiş onları oradan taşınmış size gelmiş e idare et diyor. Böyle olmaz.
Macır tanıdıklarım da arnavut tanıdıklarım da çok iyilerdi. Bence bu çekişme boşa.
Kimseyi yermedim onlar bizi yerdilerNeden böyle bir konuyu kafaya taktınız anlamadım. Eşinizin yengesi gelişimini tamamlayamamış bir varlık. İnsan olan ufak bir çocuk için kanı karışık diyebilir mi? Sizde ırkçılık sevmem demişsiniz ancak yazınızdan maalesef kimleri üstün görüp kimleri yerdiğiniz anlaşılıyor. Çağ dışı kalmış düşünceler bunlar, biraz daha kendinizi geliştirmeye çalışın.
Hepimizin kanı karışık. Safkan atlar gibi tek soydan gelme değiliz ya. Siz bunu niye hakaret gibi algılıyorsunuz? Demek ki sizde de var bazı ırkların üstün olduğuna dair bir inanç.tamam da kanı karışık ne demek ne demek istediler
Topu bana attınız. Ben konuyu eşimin yengeleri için açtım. Bir çocuga çingene denilmesi neden? Nazar değmesin diye çingene demişmişHepimizin kanı karışık. Safkan atlar gibi tek soydan gelme değiliz ya. Siz bunu niye hakaret gibi algılıyorsunuz? Demek ki sizde de var bazı ırkların üstün olduğuna dair bir inanç.
Bence siz kendiniz ten rengine takıntılısınız. Çocuğunuzun beyaz tenli olmasını kendinizinde öyle olmayı istemenizi biraz takıntılı buldum.Ten rengimden dolayı demiş olabilirler
O sorunu zamanı gelince çözücez inşallah. Daha zamanı var. Bende bu eski binada oturmaya meraklı değilim canım. Zaten beyaz tenli bir kız cocuguna çingene denilmesi çok saçma.Bence siz kendiniz ten rengine takıntılısınız. Çocuğunuzun beyaz tenli olmasını kendinizinde öyle olmayı istemenizi biraz takıntılı buldum.
Ayrıca bana da kaşlarım dolgun olduğu için kürt müsün diyorlar. Oysa ben karadenizliyim. Kürt de olsam türk de yada başka bi ırk farketmez insan olayım insan olalım.
Siz macır olduğunuzu da saklayarak zaten kendi kendinize en büyük ırkçılığı yapıyorsunuz başkalarına gerek yok.
Sorun olarak görmeniz gereken şey sizin çocuğunuza çingene denilmesinden ziyade iki yenge ile aynı bina da oturmanız. Siz önce bu sorunu çözün.
Benim yengemin köyünde nazar değmesin diye sıçan derlermiş. Yeğen doğduğunda ailesi sıçan sıçan diye seviyordu meğer nazar içinmişTopu bana attınız. Ben konuyu eşimin yengeleri için açtım. Bir çocuga çingene denilmesi neden? Nazar değmesin diye çingene demişmiş
Güldürdünüz beni ❤Komşum benim kızıma da kezban derdi. Ama sakasina. Ne yani benim kızımın adı kezban mi sen ne demek istiyorsun demedim"şuna bak, cingan cadı " derler kızlara genelde bu onların çingene ya da cadı olacağı anlamına gelmez. Bence boş yere alınganlık ediyorsunuz.
Bir ekleme yapayım çingeneler dünyadaki en pozitif insanlardan biridir❤
Macır desinler ne olacak? Aslınızı inkar etmenize gerek yok. Macır olmak ayıp mı sanki derler derler susarlar.O sorunu zamanı gelince çözücez inşallah. Daha zamanı var. Bende bu eski binada oturmaya meraklı değilim canım. Zaten beyaz tenli bir kız cocuguna çingene denilmesi çok saçma.
Ben macırım desem adım macıra çıkacak.
Eşim macır olduğumu biliyor sülalesinin bilmesine gerek yok ki cnm
Ben ırkçı değilim insanlık önemli bana göre.Macır desinler ne olacak? Aslınızı inkar etmenize gerek yok. Macır olmak ayıp mı sanki derler derler susarlar.
Bakın siz ırkıçılığı kendiniz yapıyorsunuz. Esmerlerin hepsi çingene mi o zaman? Çingene olmak ayıp mı? Dediyseler dediler onlar öyle diyince çocuğunuz çingene mi oldu? Çingenelik kötü bişey mi?
yok tem rengi yok çingene macır arnavut ya bırakın insan olalım insan.
Nasıl bilmesine gerek yok.O sorunu zamanı gelince çözücez inşallah. Daha zamanı var. Bende bu eski binada oturmaya meraklı değilim canım. Zaten beyaz tenli bir kız cocuguna çingene denilmesi çok saçma.
Ben macırım desem adım macıra çıkacak.
Eşim macır olduğumu biliyor sülalesinin bilmesine gerek yok ki cnm
Bakın ben irkçılık yapmıyorum ırkçılığı onlar yapıyor onlar macır sevmiyor vs. Ben kürdü de severim çingeneyi de lazı da. Yeterki insan olsun merhametli olsun insanlığı olsun. Irkçı oldugumu kabul etmiyorum.Ciddi ciddi safkan türküm bir kürtle evliyim iki çocuğum var ben beyaz tenliyim eşim buğday çocuklarımdan biri sarışın biri baya esmer kimse bana türkmüsün,kürtmüsün,arnsvutmusun demedi eşimede sormadılar demek ki ırkçılık yapmıyor bunu takmıyoruz evrene böyle mesajlar göndermediğimiz içinde evren takıntılı olduğumuz yerden sınamıyor..özeti ırkçılık yapıyorsunuz ayrıca kız çocuklarına çingene,kezban,çirkin diye sevenler var bu onları öyle yapmaz bence siz o kadınlara da takmışsınız ne söyleseler batar görüşmeyin..
Hayır yaşadığım şehrin yerlisi olduğumu söyledim onlara.Nasıl bilmesine gerek yok.
Olur mu öyle şey..
Herhangi biri bile nereli olduğumuzu sorsa söyleriz.
duruşunuz belli olsun ki,insanlar da o duruşa göre hareket etsinler.
ben mesela bilirim ki eşimin ailesi Arapları sevmezdi.
her birine üstüne basa basa söyledim.
saklamadım gururla söyledim.
söyledim ki ona göre bilsinler,ona göre davransınlar.
haberlerde bişey çıkardı Araplar ile ilgili,
Bla bla söylenirlerdi (henüz eşimle çok yeni sevgiliydik)
Şimdi sülalesinden herhangi biri benim ırkıma yanımda saydıramaz.
çünkü 1 kez buna benzer bişey yaşandı ve herkes cevabını tak orda aldı.
mecburen de olsa şuan herkes saygılı,kelimlerini seçerek kullanıyorlar ki,bende aynı şekilde.
rahatsızlığınızı dile getirmeniz sizi kötü yapacaksa yapsın. Kendi kendinizi yemekten iyidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?