İyi geceler kardeşler.
. Burada beni anlayacak bir sürü insan vardır eminim. Ben ırkçı değilim ırkçılığı sevmem. arnavutLara gelin geldim. kendim arnavut değilim.
Dedemlerin her ikisi de Bulgaristandan göçmüşler yıllar önce.
Babam bildiğin esmer annem beyaz tenlidir. Ben de ikisinin karışımı buğday tenliyim.
Ten rengimizi seçemiyoruz beyaz tenli olmak isterdim en azından kürt müsün macır mısın köylü müsün diye sormazlardı insanlar. Yıllar önce iş görüşmesine gittim adam doğulu musun diye sordu.Bence beyaz ten daha güzel nur yüzlü gibi oluyorsun. Soluk gözükmüyorsun.
Eşim bildiğin esmer Gel gelelim kızım, babannesi ve anneannesi gibi beyaz tenli.
yeşil gözlüyüm koyu kahve saçlıyım buğday tenliyim. Bir keresinde kaynanam yüzün sapsarı hasta mısın demişti. Halbuki hiç bir şeyim yok normal halim.
Yani p. atak yüzünden kullandıgım ilaç kilo da aldırdı. 15 yaşındaki güzelliğim yok bundan da eminim ☹
Ne yapalım eskisi gibi kalamıyoruz .
İnsan evlenince bir de çocuk olunca değişebiliyor. Evlendiğimde 55 kiloydum şuan 68.
Boyum var çok kilolu durmuyorum ama kilom yüzüme gidiyor. Gıdım var. Neyse
Ten rengim beyaz desen değil esmer desen değil. Sarı benizli derler ya öyleyim.
Kürt olsam ne olck laz olsam ne olacak hepimiz insan değil miyiz.
Ev hanımıyım 20 aylık evladım var. Eşimin babasının evınde oturuyoruz. Alt katlarda eşimin amcaları oturuyor. Amcalarda sıkıntı yok adamlar ne karışacak. Her şeyi karıları yapiyor. Dün akşam 2 yengesi oturmaya geldiler bunlar biri 50 yaşında diğeri 67 çay demledim içtiler falan bizim düğün cd sini izlememişlerdi izlediler
Eşimin yengesi kızıma dediki gülerek "ÇİNGENE "
Ben bir tuhaf oldum bizde çingenelik YOK.
Çingene değiliz. !!
Bende "yenge o nasıl laf çingene değiliz biz ki kızım çingene olsun" dedim
Benim kızım Arnavut dedim bozmadan.
Diğer yengesi de "KARIŞIK" dedi.
Ne yani çingene arnavut karışımı mı benim kızım ? Ne demek istiyorsunuz siz?
Neden öyle dedin yenge?
dedim
Nazar değmesin diye kızıma ÇİNGENE demişmiş.
Sizin evladınıza çingene denilirse ne tepki verirdiniz.?
23.30 a kadar oturdular. Gitmek bilmediler. Ben mesafe koymak istiyorum ama onlar koymuyor.
Geçen gün annemler geldi.
Yine yengesi diyor ki annenler geldi çok oturmadılar diyor. Sizene ya sizene.
Kaynanam der ki "deli gibi yalnız olunur mu" Yalnızlık Allaha mahsus"
"Öyle davran ki annesi nasıl güzel yetiştirmiş desinler " diyor.
Ben güzel davranıyorum da insanlar kulp buluyor
Ne kadar az insan o kadar çok huzur.
Eşimin babasının evi de olsa ben kayınpederimin akrabalarıyla görüşmek zorunda değilim ki yüz verince astarını istiyorlar.
Dedikoduyu çok severler hep insanlar hakkında konuşurlar.
Ne yemek yaptığımı sorarlar nereye gittiğimizi sorarlar. Nerden geldiğimizi sorarlar.
Markete giderken bile nereye gidiyorsun derler
Eşimle gezmeye gidecektik bir pazar günüydü. Yengesi "nereye? Diye sordu Bende hava güzel çocuğumu gezdiricem deyince, yanındaki eltisine " onlar gezerler " dedi .
Ben de genciz biz daha bırakın gezelim anlamında birşey dedim gülerek.
bu diyalog benim hiç bir şeyim değil eşimin amcasının karısı ile geçti.
Ben sonuçta gelinim beni 6 yıldır tanıyorlar arnavut olmadıgımı da biliyorlar.
Arnavutlar macırları sevmez bilen bilir.
Macırım demedim ben onlara.
Yaşadığım şehrin yerlisi olduğumu söyledim.
Öyle bilsinler. Zaten doğma büyüme bu şehirdeyim
Ben mesafe den yanayımdır. Mesafe candır.
Şimdi ben bu ÇİNGENE lafına karşılık nasıl davranayım. ??
Ben sevmem öyle lafları.
Yüzüne açıkça söyleyeyim mi.
Kızıma çingene deniyorsa o zaman eşim arnavut olduğuna göre Çingene olan ben olmuyor muyum onun sözüne göre?