• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temelli Türkiyeye dönmek...?

Ben de bi ara burda Türkiyeye temelli dönüs yapma istegimi yazmistim, arkadaslardan fikir istemistim ve neredeyse taslanmadigim kalmisti :D

Siz Türkiye'deki yayınları izleyebiliyorsunuz sanırım. Akşam haberlerini bir hafta izlemeniz kâfi gelir aslında fikir edinmenize... Burda yazılanlar bile iyi kalır.

bu arada memlekette bir çok vatan haini var

Seni ilgilendirmez diycekler..manyaktir silahi vardir magandadir vs... biz var ya toplum olarakta baskalaryla cok ilgilendigimizden bole oluyo..kim naparsa yapsin kim kimle gezerse gezsin.

Buna benzer bi olayda benden.. disarda benle erkek katdesimi tanidik biri gormus. Ben onu tanimiyorum o beni taniyormus. Anneme gelip senin kizi biriyle kolkola gordum filan :) annemde gulmus o benim oglum demis.. kaldiki sevgilimde olsa ona ne
Benim de ufak kardeşim var, annemle uzun süredir görüşmeyen bir arkadaşı bizi görmüş olacak ki, Hannibalizm evlendi demek, çocuğu bile olmuş büyütmüş hiç söylemiyorsun diye annemi aramış. Annem de demiş ki ikisi de benim kızım ayrıca daha Hannibalizm çok küçük. Neler düşünüyor insanlar. Ne kadar laf meraklısılar

Böyle dostun varken düşmana ne gerek ? Sizi duyanda Türkiye'de kimse yaşamıyor herkes ölü sanacak :halay:
Bütün ülkelerde var öyle pislikker yaşanmış kötülükler :bicak: sadece basın yasağı var olaylar fazla verilmiyor televizyonda !!!
Profillerine baksan hepsi vatan aşığı En Büyük TÜRKİYE
Ülkemizi kötülemekten nezaman vazgeçeceğiz acaba ?

Okuyan herkese tesekkürler öncellikle. Ben yurtdisinda dogdum büyüdüm. Annem ile babam bir kac senedir temelli Türkiyeye dönmek istiyorlar fakat babam bana hep sen Türkiyede yapamazsin diyor. Cok safsin, seni kücücük cocuklar bile kandirir diyor mesela. Iyi niyetli olabilirim belki ama bu saf oldugum anlamina gelmez ki. Anlamiyorum yani. Türkiyeye her sene gidiyorum, tabiki sadece 1 ay kaldigim icin belki sadece iyi taraflarini görebiliyorum. Benim ne düsündügümü sorarsaniz ben de Türkiyede yasamak isterim ama babamla annemin dedikleri beni acikcasi biraz korkutuyor. Sizce gercekten Türkiyedeki yasam zor mu? Ilk basta zorlanabilirim elbet ama alisacagimi düsünüyorum. Sizin yorumlarinizi cok merak ediyorum belki aranizdan temelli Türkiyeye dönenler vardir.
Bende 3 senedr yurdşndym. Her yern kendince güzellkleri var. Ama ne olursa olsun vatanım vatanım. Güzel olan biçok yanı da var! Gereksiz yere kendi ülkemizi kötülemenn anlamı yok. Bence gayet de güzel yaparsınz her yerde kötülk var. Bi şeklde alışırsın sende canım. Nerde nasıl bi semtte yaşayacğn bile önmli. Her ülkede olduğu gibi

Siz Türkiye'deki yayınları izleyebiliyorsunuz sanırım. Akşam haberlerini bir hafta izlemeniz kâfi gelir aslında fikir edinmenize... Burda yazılanlar bile iyi kalır.

Burda da inanilmaz kötü olaylar oluyor fakat nerdeyse hic biri haberlerde cikmiyor :)

Benim de ufak kardeşim var, annemle uzun süredir görüşmeyen bir arkadaşı bizi görmüş olacak ki, Hannibalizm evlendi demek, çocuğu bile olmuş büyütmüş hiç söylemiyorsun diye annemi aramış. Annem de demiş ki ikisi de benim kızım ayrıca daha Hannibalizm çok küçük. Neler düşünüyor insanlar. Ne kadar laf meraklısılar

Konu hakkında bir şey diyemeyeceğim ama bir bakayım konuya derken şu yorumu gördüm ve :oha: dedim. Hadi erkek kardeşle görünce sevgili sansın bilmediklerinden karşı cins sonuçta (yine de laf yapma hakları yok tabi) ama bu biraz daha ayrıntılı düşünmeye giriyor, hemen akla sevgili evlilik çoluk çocuk geliyor hey Allahım...
Nereye saracağını şaşırıyor insanlar deli oluyorum ya, hadsizlik diz boyu...

Bence de kesin dönüş yapmalısın, kendin yaşa gör. İnsanlar sana sorunları yazmış ve babanın dediği gibi naifsiniz genelde. Çünkü büyüdüğünüz ülkeler düzenli, suç cezalandırılıyor, uyanıklık yapana " vay be çok zeki" denmiyor aksine ayıplanıyor, sistemleri işlediği için kimse şark kurnazlığı yapmaya gerek duymuyor, yaşadığınız devletler sosyal devlet evet vergi verirsiniz ama karşılığında hizmet de alırsınız hem de nitelikli olanından! Adalet, haklı iseniz yanınızdadır , siyasi irade yargıya müdahale etmez edemez, aksine yeri gelir şahsınızı ona karşı korur. Yaşayacağınız gündelik sıkıntılar bir yana, burada bir gecede bütün mal varlığınıza el konulabilir, bir anda işsiz güçsüz malsız mülksüz kalabilirsiniz. Yeri gelir kodesi boylarsınız hakkınızda iddianame hazırlanmaz , suçunuzu bilmeden bazen aylarca bazen yıllarca yok yere yatarsınız. Bunları göze alıyorsan gel :) eklemeden geçemeyeceğim Avrupa da türbanlı Müslümansanız muhtemelen daha çok sorun yaşarsınız orası aşikar, değilseniz pek sorun yaşayacağınızı sanmam. Ama Türk olmak kısmı da var tabi, ondan da pek hazzetmeye bilirler çünkü beş milyon Türk var Avrupa'da, bir de Ortadoğulu diğer göçmenler, malum bizimkilerde Suriyelilerden pek hazmetmiyor.

Okuyan herkese tesekkürler öncellikle. Ben yurtdisinda dogdum büyüdüm. Annem ile babam bir kac senedir temelli Türkiyeye dönmek istiyorlar fakat babam bana hep sen Türkiyede yapamazsin diyor. Cok safsin, seni kücücük cocuklar bile kandirir diyor mesela. Iyi niyetli olabilirim belki ama bu saf oldugum anlamina gelmez ki. Anlamiyorum yani. Türkiyeye her sene gidiyorum, tabiki sadece 1 ay kaldigim icin belki sadece iyi taraflarini görebiliyorum. Benim ne düsündügümü sorarsaniz ben de Türkiyede yasamak isterim ama babamla annemin dedikleri beni acikcasi biraz korkutuyor. Sizce gercekten Türkiyedeki yasam zor mu? Ilk basta zorlanabilirim elbet ama alisacagimi düsünüyorum. Sizin yorumlarinizi cok merak ediyorum belki aranizdan temelli Türkiyeye dönenler vardir.
Orada doğup büyümüşsün tr ile sadece gönül bağın var. Neden geri dönüp hayat standartlarını düşüresin ki. Ben sadece bir kaç aydır yurtdışındayım geçici olarak. Ona rağmen şimdiden dönmeyi düşününce afakanlar basıyor.
İnsan iyiye güzele çok kolay alışıyor da hadi git bakalım tr de yaşa yaşayabilirsen.

Orada doğup büyümüşsün tr ile sadece gönül bağın var. Neden geri dönüp hayat standartlarını düşüresin ki. Ben sadece bir kaç aydır yurtdışındayım geçici olarak. Ona rağmen şimdiden dönmeyi düşününce afakanlar basıyor.
İnsan iyiye güzele çok kolay alışıyor da hadi git bakalım tr de yaşa yaşayabilirsen.

Haklisiniz tabiki ama ben kendimi acikcasi buraya ait hissetmiyorum, burda dogup büyümüs olabilirim ama buna ragmen hala 2. sinif muamelesi görüyorum, saclarimin rengi yetiyor gercekten. Ben neler neler duydum, Türkiyede kimse bana git kendi ülkene diyemez, gerci digenler de olacaktir sonucta almanciyim ya -.-

Burda da inanilmaz kötü olaylar oluyor fakat nerdeyse hic biri haberlerde cikmiyor :)
Oradaki basın yayın anlayışı farklı demek ki..
O zaman deneyerek ve yaşayarak tercihte bulunmaktan başka çareniz yok.. Herkesin hayat görüşü, yaşam standardı farklı. Bize zor görünen size kolay gelir, bizim kötü gördüğümüz sizin için iyidir belki.
Denizin içini görmek için dalmak lazım, karadan bakanlar için deniz hep mavidir.. (tabii temizse..)

Gel gel tecavuzculerin anavatanina ben turkiye den gitmeyi düşünüyorum millet gelmeyi allah akil fikir versin yatağında tecavüze uğrayan kaç kız bebek çocuk kadın var gelme bence eskisi gibi değil buralar türkiye de kal trilyonların olacak deseler yine de kalmak istemiyorum burda

Gel gel tecavuzculerin anavatanina ben turkiye den gitmeyi düşünüyorum millet gelmeyi allah akil fikir versin yatağında tecavüze uğrayan kaç kız bebek çocuk kadın var gelme bence eskisi gibi değil buralar türkiye de kal trilyonların olacak deseler yine de kalmak istemiyorum burda

Abartmayalim simdi :) dedigim gibi sadece Türkiye‘de olmuyor bu olaylar, burda neler oluyor bi bilseniz.. tek fark haberlerde cikmamasi, Türkiye‘de hergün bütün kötü olaylar yayinlaniyor. Ve ayrica ne olursa olsun vatanimiz, insan vazgecebilir mi?

Abartmayalim simdi :) dedigim gibi sadece Türkiye‘de olmuyor bu olaylar, burda neler oluyor bi bilseniz.. tek fark haberlerde cikmamasi, Türkiye‘de hergün bütün kötü olaylar yayinlaniyor. Ve ayrica ne olursa olsun vatanimiz, insan vazgecebilir mi?
Gayet ciddi bir şekilde yazdım ve çoktan vazgeçtim emin ol burdaki igrencligi geçemez biz görünmeyen taraflarında görüyoruz

Gayet ciddi bir şekilde yazdım ve çoktan vazgeçtim emin ol burdaki igrencligi geçemez biz görünmeyen taraflarında görüyoruz

Yurtdisina gidin, 2. sinif muamelesi gördükten sonra hâla böyle düsünecekmisiniz cok merak ediyorum

Yurtdisina gidin, 2. sinif muamelesi gördükten sonra hâla böyle düsünecekmisiniz cok merak ediyorum
Hayvan yerine konuyor burada insanlar orada en azından insan gözüyle bakiliyordur . Bence siz türkiyede 1 yıl kalin siz ziyarete değilde kalıcı gibi kalin ama kıyafetinden tut sacinin rengine kadar hiç tanımadığınız kisilerin sakızı olun anlarsınız bu en basiti bak en küçükahatanizda adınızı o. Çıkartırlar burda kimse kızım ne oldu demez en berbat şekilde sizi yargılayıp cezanizi belirlerler kendilerini allah zandeden sözde muslumanla doldu artık türkiye ha iyiside var ama denk gelirsen

Back
X