• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kizlar ltfn yazimi okuyup bana yorum yazarmisiniz? Okdr doldumki :(

Senin bu işte gönlün yok gibi zaten. Sürekli bahaneler atmişsin ortaya..madem Türkiye de yapamicaksin niye o çocukla arkadaş olup ilerletip bu dereceye getirdin ki..birde oraya gelmeyi teklif etmişsin.öğretmenliği bırakıp niye gitsin olacak iş mi..

Sevgilin çalışsın yurtdışında öğretmenlik sınavları var ona girsin (yabancı dil) Hem yurtdışında öğretmenlik yapar ordan maaşı yatar hem türkiyede maaşı yatıyor.5 yıl kadar da kalabiliyor.5 yıl sonra senle beraber dönerdi en kötü evini de almış olurdu biriken parayla rahat rahat yaşardınız sonra istediğiniz yerde.
Yanlış anlama ama sevgilin biraz bencil davranmış sen en baştan bi düzen kuracaksın böyle bi fedakarlık yaparken o da en azından senin ailenin ve senin içine sinecek bi yer yazabilirdi.

Alışamazsın, gerçekten alışamazsın, sevgi her şeyin çözümü değil.
Attan inip eşeğe binme, kimse için Türkiye'ye yerleşme, millet can atıyor buradan kurtulmaya.

Kesinlikle katılıyorum.
Bir bahar çiçeğini karlı toprağa ekerseniz ne olur? O çiçek solar ve ölür.
O yüzden anne babanızı dinleyin, onların onay vermediği evlilik yolunda gitmiyor, yapmayın.

zaten onlarin gönülleri olmadigi icin birseyde diyemiyorum, erkek arkadasimda sinirlendigi zmn iyi ozmn onlarin istedigi kisiyle evlen diye baski yapiyor :(

Valla zor isiniz ,yurt disindasin aliskanliklar var tamam seviyorsunuz ama gercekten sevmek bazen yetmiyor iste:110:o gelse tutunamazsa orda diyecek senin yuzunden meslegimi biraktim olmiyacak,sen gitsen simdiden yasayacaklarini yazmissin,yapamiyacaksin:KK12:en iyisi artik bi karar ver onada sanada yazik,yipratmayin birbirinizi bitmesi sanki daha hayirli olur gibime geliyor benim,yinede sen bilirsin iyi dusun..

bende böyle düsünüyorumda, düsününce icim cok sizliyor, o baskasiyla ben baskasiyla düsünce cok üzülüyorum :(
evet meslegini birakip gelirse, burda birsey yapamicak, senin yüzünden fln diyip duracak o yüzden gelmesini istemiyorum bende ztn buriya..

Siz ailenizi bırakmayı onlardan uzak kalmayı bile göze alıp başka bir ülkeye yerlesiyorsunuz. Ama karşınız da ki kişi hem evlenmek istiyor hemde birlikte yaşayacağınız yere kendisi karar veriyor sizinde istekleriniz olduğu halde. Sonra da beni değil sehiri seciyorsun diyor. Karşılıklı fedakarlık şart. Evlenirsiniz 4,5 yıl sonra yeniden tayin zamanı gelir esiniz olduğu halde yine sizin isteğinizi hiçe sayıp başka bir yere yerleşir boyle devam eder.

Ailenizi dinleyin.

tsk ederim. evet cok dogru söylüyorsunuz, kendisi karar verdi, beni dinlemek istemedi cünkü istanbulda gecinme sorunu cekermisiz, istemiyormus orda yasamayi ve hatta ben ona kasabali olan yeri yazma, orda yapamayiz yasiyamayiz, olacak is degil dedigim halde yazmisti ve bana görecez bakalim geliyormusun/gelmiyormusun görecegiz demisti.
sonuc olarak durum bu. ama o anlamak istemiyor yada anlamiyor. Ama suclu oldugunu biliyor sadece üste cikmak istiyor ve herdefasinda sen buriya gelmezsen (kasabali olan yere), seni vermezlerse yapacak birsey yok farkli insanlarla evlenecegiz diyor. Cikma sansi hic yok, kafese kapanmis halde.
En son konustugumuzdada sen beni anlamiyorsun, ne kdr caresiz ve ne kdr yalniz oldugumu, daha sonra doluktu, gözyaslarini benden sakladi..

Ayrılın. Senin ailen kasıntı, adamda köy adamı olmaz, yürümez.

Bence sen Türkiye' de yapamazsın yazdıklarından bu sonuca vardım. Hele hele kasaba gibi bi yerde mutlu da olamazsın büyük yerlerden öyle yerlere geçince alışmak cok zor oluyor. Mutsuzluguna sebep de eşini görürsün.
Ayrıca sevgiline de kızdım sana beni değil şehri tercih ediyorsun diyor ama kendisi de farklı bişey yapmamış o da seni tercih etmemiş. Bence siz uygun bir çift değilsiniz.

Neden hep diğer tarafi sucluyosunuz:) sizi istemese gider başka birini bulurdu, erkeğin calisma koşulları daha önemli ister kabul edin ister etmeyin ..... Sizin calismaniz çok lazim değilse gerekde yok.küçük şehirde de bulursunuz hem belki bir is.İstanbul ankara gibi yerleri insanlar isteyerek tercih etmez mecbur değillerse(genelde).ama bence siz ailenizden uzakda yapamazsiniz almanyaya gidip gelmek ülke içine benzemez maddi olarak zorlar senede iki uç kereye dayanabilecekmisiniz :)belki daha az...yani sevgisinden supheniz yoksa bu kadar irdelemeyin, önemli olan güven inanmak karsidakini diğer yarinmis gibi hissedebilmek....eğer oyle hissediyorssaniz bir daha karsilasamayabilirsiniz diger yarinizla..Türkiye de tip okuyacak olsanizda gelip alışamaz miydiniz mesela o şehirde :) cokmu konustum ne:KK47:

Bide şöyle düşünün almanyada yasamak tabiki insana verilen değer olsun temizlik düzen olsun güzel ama...siz gelmezseniz sizin cocuklarinizda oraya mahkum olacak ne olursa olsun memleket iyisiyle kotusuyle...bunları kesin dönüş yapmis ailenin en küçük çocuğu ve abisi ablasi almanyada olan birisi olarak söylüyorum...hep vatan özlemi hep hasret...

Ya hu herkes her yere alışamaz. Bunu anlamayacak bir şey yok. Ben İstanbul'da doğdum büyüdüm. Memleketime gidiyorum Karadeniz havası mis gibi suyu tertemiz ama olmuyor sıkılıyorum. Oraya gidersen ölürsün dememişler zaten.
İnsanların alışkanlıkları var. Bunu anlamak çok zor olmasa gerek. Belli bir yaşam standardı var. Ben sinemaya gitmeyi çok severim. Memleketime her tür film gelmiyor. Kitap almak isterim kitapçı yok. Çalışmak istiyorum iş yok. Evde oturursam daralıyorum. Bir cafeye gidip oturmak isterim e yok. Ne yapayım saksı gibi evde mi oturayım? Herkesin yapısı farklı. Sen yaparsın o yapamaz. Ben yapamam. En basiti denizi olmayan yerde bile duramam. Benim hayatta ki en büyük deprasanım deniz kokusu.
Belli bir yaşam tarzın varsa alışamazsın arkadaşım. Sonuç olarak orada doğmuş ve büyümüşsün. Sadece sevgi yeterli olmuyor evlilik için. Sevdiğin adam keşke biraz daha ikinizin yerine düşünseydi, bu ikinizin kararı olmalıydı. Ortak yer olabilirdi. İzmir yazabilirdi mesela, Kocaeli yakın orayı yazabilirdi.

cok tsk ederim cnm yorumun icin. evet dogru söylüyorsun. ben kendim nerde mutlu olacagimi biliyorum. kasabali biyerde bende bogulurum bunu onada söyledim. ama bana veridigi cvp bu oluyor evlenince hersey degisiyor ve sonucta evli olacagiz, yan yana olacagiz diyor. ben onu mutlu ederken o beni nasil mutlu edecegini hic düsünmüyor. ve simdiki yerden 3, 5 seneye cikamiyacakmis caresizmis. istanbulda gecim sorunu yasarmis, kendisi istemiyormus vs.

Senin bu işte gönlün yok gibi zaten. Sürekli bahaneler atmişsin ortaya..madem Türkiye de yapamicaksin niye o çocukla arkadaş olup ilerletip bu dereceye getirdin ki..birde oraya gelmeyi teklif etmişsin.öğretmenliği bırakıp niye gitsin olacak iş mi..

ben zaten ilk bastada yorumumda belirtmistim bunu, onun buriya gelmesini zaten istemiyorum, onun burda yapamiyacagini biliyorum onun icin zor bunu onada söyledim.

Bence sen Türkiye' de yapamazsın yazdıklarından bu sonuca vardım. Hele hele kasaba gibi bi yerde mutlu da olamazsın büyük yerlerden öyle yerlere geçince alışmak cok zor oluyor. Mutsuzluguna sebep de eşini görürsün.
Ayrıca sevgiline de kızdım sana beni değil şehri tercih ediyorsun diyor ama kendisi de farklı bişey yapmamış o da seni tercih etmemiş. Bence siz uygun bir çift değilsiniz.

istanbul gibi biyerde yasiyamazmis, kalabalik, imkanlar, maddi durumu sorunlar fln yasariz diye düsünmüs o yzden tayinini oriya aldirmak istememis. Ve kasabli biyerde ben gercekten bogulurum cünkü benim yasantim burda farkli, yasantimin aynisini büyüksehirlerde yaparim diye istiyordum. cünkü öyle mutlu olacagima inaniyorum. ve simdide caresizmis tayinini aldiramiyormus gecenlerdede konustugumuzdada anlamiyorsun caresizim dedi ve doluktu.

Baba evinden çıkıp karşılarındaki eve taşınsanda artık gurbettesin demektir canım. Evli bayanların tecrübelerinden ilki budur. Yaşamadan anlaşılmaz bu tecrübeler. Ailesinin alt katına taşınan kız arkadaşım vardı, o kadar sıkıntılıydıki, sanki ülke aşırı gurbet yerinde gibiyim diyordu. Bu yüzden sana şunu söyliycem. Bak ben 25 yıllık hayatımı çevremi herkesi herşeyi ailemi bırakıp başka şehire geldim. Yurt dışından tr ye gel ekten bi fsrkı yok benim için. Eşim için herşeyimi bıraktım. Neden mi? Sevdiğim için. Seviyorsan sorgulamazsın tatlım. Seviyorsan ülke aşırı da gidersin şehir aşırıda mahalle aşırıda. Ben erkek arkadaşından tarafım. Ona yaptığın çok ama çok büyük bi yük. Erkekler bu gibi durumlarda insnılmaz çaresiz görür kendini. Bi erkeğin kendini çaresiz hissetmeside çok kötü bişeydir. Ona bunu hissettirmemeb gerekir seviyorsan.
Gidersin, kasabada yaşarsınız. Denersin. Denersiniz. Eşin toparlayınca kendini başka şehire ister tayinini. Hem büyükşehire ne diye özeniyosun sen? Daha makul daha mantıklı bi şehire çeker gidersin. Evlendiğinde hiçbişeyi olmayıp koltuk minderini yatak yapıp uyuyan arkadaşımı bilirim ben. Sevgi sual götürmez. Maddiyat için sevgisinden vazgeçenleri asla haklı bulmuyorum. Bırda defalarca yazmışımdır; 3 liramız kalıpda bölüştüğümü bilirim kocamla.
Anlayabildin mi sevgiyi ? Ben seni haksız buldum. Rahatına düşkün gördüm. Ben hesapsız sorgusuz eşim maddi açıdan çok sıkıntıda olmasına rağmen onla evlendim. Ailem bile demedi hiç bu kıza nasıl skcan diye. Neden mi? Kızımız sevdi diye. Bizim görüşümüz böyleydi ve böylede gidiyor. Herkesin bakışı görüşü elbet farklı. Ama tekrar ediyorum sevgi sual sorgu hesap kitap gerektirmez.

Şüphelerin varsa yapamazsin zaten. Aynı ülkenin içinde farklı şehirlere giden insanlar bile adapte olamiyo bazen. Benim anlamadığım neden İstanbul ısrarı? Orda yaşamak ne kadar gösterişli gelse de cidden zor bi yer. Bi sene yaşadım ama ankaraya nasıl kaçtığımi bilemedim. Ankara, Ankaranin çevre illeri ya da Akdeniz ya da batı illerimiz artık çok güzel merkezleri var. Kasaba da çalışsa bile merkezde yaşabilirsiniz. Ama dediğim gibi zorlanacaksiniz göze alabilir misin?

tsk ederim. evet cok dogru söylüyorsunuz, kendisi karar verdi, beni dinlemek istemedi cünkü istanbulda gecinme sorunu cekermisiz, istemiyormus orda yasamayi ve hatta ben ona kasabali olan yeri yazma, orda yapamayiz yasiyamayiz, olacak is degil dedigim halde yazmisti ve bana görecez bakalim geliyormusun/gelmiyormusun görecegiz demisti.
sonuc olarak durum bu. ama o anlamak istemiyor yada anlamiyor. Ama suclu oldugunu biliyor sadece üste cikmak istiyor ve herdefasinda sen buriya gelmezsen (kasabali olan yere), seni vermezlerse yapacak birsey yok farkli insanlarla evlenecegiz diyor. Cikma sansi hic yok, kafese kapanmis halde.
En son konustugumuzdada sen beni anlamiyorsun, ne kdr caresiz ve ne kdr yalniz oldugumu, daha sonra doluktu, gözyaslarini benden sakladi..

Canım başta yapmayacaktı.. Benim esim de istanbulu hic sevmez. Kalabalık gürültü çekemez evlenirken başka bir sehire yerleşmeyi , benim de gelmemi o kadar çok istedi ki ama sonunda ikimizin isteği oldu. Ona kendi ailemden o kadar uzaklasamayacagimi anlattım. Ve sonun da anladı ama kendi isi karşı da olduğu halde hem isine uzak hemde istanbulun en sakin yerlerinden birine yerleştik bari boyle rahat edim dedi sesimi çıkarmadım. Nede olsa o benim isteğime saygı duyup uydu bende onunkine uydum.

Ama senin sevgilin sadece kendini düşünüyor. Sen çalışabilirim diyorsun o zaman İstanbulda çalışırsan orada calismadigin düzenle ayni geçim sıkıntısını en kotu ihtimal çekersiniz. Onunda geri adim atması şart. Sen nasıl ailenden uzak kalmayi göze alıyorsan oda senin için bir şeyleri göze almalı

sevgilinde haklı sende..yalnız almanyadaki ortamınızı istanbulda kira oranları çok çok yüksek yerlerde bulursunuz anca onada yine öğretmen maaşıyla imkansız..istanbulun bazı semtleri var ki o kasaba dedıgınız yerde olsaydım dersınız burda yasıyacagıma..Sizin iş biraz kritik..her mutsuzlugunuzu evlenirseniz eşinize baglarsınız..Bende istanbulda yasadım hep evlendım esımın işi dolayısıyla doğunun en dibine geldik..sıfır imkan bi adres sorsam çogu ınsana ıkı üç kere hıı dıyorum dillerini bile anlamıyorum,gezmek diye bişey yok sıfır sosyal hayat ve terör belası! butun gün evdeyim ama ben mutluyum bak saat kac oldu hala gelmedi eşim ve ben 4 gözle onu bekliyorum sırf gelicek diye..eşim hep sıkıldın mı dıye soruyor ama ben gercekten sıkılmıyorum ..Gercekten gidebilirsiniz deseler 1 gün dahi kimsenın durmayacagı yerdeyim ama eşim burda emekli olucam dese hayırlısı der asla üzülmem.. Bence yasayacagınız sorunlara karsı sevgınız sızın tum sorunları asmanıza yeterlı olur mu buna emın olun..

Baba evinden çıkıp karşılarındaki eve taşınsanda artık gurbettesin demektir canım. Evli bayanların tecrübelerinden ilki budur. Yaşamadan anlaşılmaz bu tecrübeler. Ailesinin alt katına taşınan kız arkadaşım vardı, o kadar sıkıntılıydıki, sanki ülke aşırı gurbet yerinde gibiyim diyordu. Bu yüzden sana şunu söyliycem. Bak ben 25 yıllık hayatımı çevremi herkesi herşeyi ailemi bırakıp başka şehire geldim. Yurt dışından tr ye gel ekten bi fsrkı yok benim için. Eşim için herşeyimi bıraktım. Neden mi? Sevdiğim için. Seviyorsan sorgulamazsın tatlım. Seviyorsan ülke aşırı da gidersin şehir aşırıda mahalle aşırıda. Ben erkek arkadaşından tarafım. Ona yaptığın çok ama çok büyük bi yük. Erkekler bu gibi durumlarda insnılmaz çaresiz görür kendini. Bi erkeğin kendini çaresiz hissetmeside çok kötü bişeydir. Ona bunu hissettirmemeb gerekir seviyorsan.
Gidersin, kasabada yaşarsınız. Denersin. Denersiniz. Eşin toparlayınca kendini başka şehire ister tayinini. Hem büyükşehire ne diye özeniyosun sen? Daha makul daha mantıklı bi şehire çeker gidersin. Evlendiğinde hiçbişeyi olmayıp koltuk minderini yatak yapıp uyuyan arkadaşımı bilirim ben. Sevgi sual götürmez. Maddiyat için sevgisinden vazgeçenleri asla haklı bulmuyorum. Bırda defalarca yazmışımdır; 3 liramız kalıpda bölüştüğümü bilirim kocamla.
Anlayabildin mi sevgiyi ? Ben seni haksız buldum. Rahatına düşkün gördüm. Ben hesapsız sorgusuz eşim maddi açıdan çok sıkıntıda olmasına rağmen onla evlendim. Ailem bile demedi hiç bu kıza nasıl skcan diye. Neden mi? Kızımız sevdi diye. Bizim görüşümüz böyleydi ve böylede gidiyor. Herkesin bakışı görüşü elbet farklı. Ama tekrar ediyorum sevgi sual sorgu hesap kitap gerektirmez.

hersey tabiki maddiyat degil, skintida cekeriz, mutluda oluruz mutsuzda evlenince, gelecegin bize ne gösterecegini hic bilemeyiz, hic birseyin garantisi yok. Ama ben ona büyük bir fedakarlik yapiyorum, isimden, ailemden, dogup büyüdügüm yerden onu sevdigim icin herseyimden vaz gecip gidicem. Onun yaptigi fedakarlik nerde? Ben rahatima düskün bir insan degilim, ki öyle olursam bile herkesin düsüncesi, yapisi farkli. Ben yurtdisinda yasadigim icin belki kasaba gibi biyerde bogulurum gibime geliyor. sonucta orda hicbirsey yapmicam, yapamicam benim düsüncem böyle. Büyüksehirlerde daha mutlu olurum/oluruz diye düsünüyorum. Ben ondan hic birzmn vazgecmiyorum, vazgecmekte istemiyorum ama o herzmn birseyi sorun ediyor. tehdit eder gibi konusuyor. Seni vermezlerse baska insanlarla evleniriz, sehir benden daha önemli gibi vs. Diger taraftan ben gitmek istesem bile ailem var, Ailem beni oriya göndermek istemiyor sebep ise, isin basinda onun babasi bize/aileme sart kosmustu "kizinin geldigi zaman yasadigi sehiri unutacak, baba evini unutacak, oriya gidemiyebilir, göndermeyiz vs. Ailemde bunu duyunca haliyle sinirlendi. Babalar zitlasti diyelim

Back
X