- Konu Sahibi kardelen015
Yurt dışında yaşayıp,Türkiye'ye kesin dönüş yapanları anlamıyorum.Ülkemiz çok güzel fakat yaşanacak yer değil maalesef.Dönmeden önce iyi düşünün...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba, herkese iyi günler! Yurddisinda yasiyorum. Türkiye de dogdum ilk okul 3üde bitirdikten Avusturya ya geldim. Egitimimi burda tamamladim yaklasik 12 senedir burda yasiyorum. Ticaret Meslek bitirdim, üzerine "Kamu Idare" okudum (Uni degil, burda yapilan meslek okullari üzerinden) ve simdi bir belediyede calisiyorum. Yasim 20 ve ilerde belki 1 belki iki sene sonra Universite okumayi düsünüyorum. Nasipse Türkiyeye geri dönüs düsündügüm icin de bu karar bir nevi bastan sona gelecegimi etkileyecek. Bu sebepten arastirmaya koyuldum. Benim sorum; Sizce ne yönde bir seyler yapmak verilen, verilecek olan emegin karsiligini aldirir? Almanca Ana dilimiz gibi konusabilmemiz (ingilizce) avataj midir? Ne derece bi avantajdir? Yurd disinda yasamanin is bulmada nasil iyi ve kötü yönleri vardir? Türkiyede de okadar cok Universite mezunu var, duyuyoruz okuyoruz, okudugu meslegi degil buldugu isi yapanlar var ve buna Yabanci Dil egitimi görmüs ögrenciler de dahil. Buda acikcasi biraz korkutuyor gözümü. Sizin bu konuda fikirleriniz neler, duyduklariniz gördükleriniz bildikleriniz, hepsine ihtiyacim var.
Görüsmek üzere, saglicakla kalin :)
Sent from my GT-I8160 using Kadınlar Kulübü mobile app
Bende dogma büyüme almanyadaydım ve türkiyeye kesin dönüş yaptım dilin oldugu sürece korkulcak birşey yok cok şanslısın demektir iş olanagında daha yüksek gelirinde aynı şekilde burda yüksek lisans yapan veya doktra yaban cok işsiz var buda kendilerinden kaynaklanıo misal dili yok veya yaptı işte pasif ben polis oldum halde o kadr şansım var ki teklifler geliyor dili olan şanslıdır
İstanbul ala ala kocaelide iş ilanlarına bak bulursun büsürü callcenter var ve maaşı da hayli yüksek