• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temelli Türkiyeye dönmek...?

Akşam korkusuzca sinemadan dönebiliyor musun mesela?
Bir tacize uğrarsan polise gittiğinde insanlar sen de etek giymeseydin vs diyorlar mı?
Otobüste dolmuşta senden başka yolcu kalmayınca endişelenir misin?

Bulunduğun ülke refah seviyesi bakımından iyi bir yerse bu sorunları da yaşamıyorsan bi daha düşün.
Ama dediğim gibi elit kesimdensen halka karışmadan bile yaşayabilirsin :KK66: o zaman hayatın tatillerdeki gibi olur.

Eskisi gibi rahat dolasamiyorum cünkü burda da cok fazla mülteciler var, ne olaylar oluyor Allah korusun onun icin aksamlari yalniz disari cikmiyorum cikmaya cesaret de edemem zaten

Gelmeyin kardeşim. Toplu taşımaydı, eğitimdi, sağlıktı, siyasetti, savaştı, suriyelilerdi, tecavüzdü, pedofiliydi, zoofiliydi, kendi ahlaksız olup ahlak bekçisi kesilenlerdi, berbat komşuluklardı derken ziyan olursunuz. Amaa ben çok iyi kazanıyorum bana işlemez insanlık suçlarını da gözardı ederim diyorsanıııız: Buyrunuz...

korkucak birşey yok Türkler en iyi milletlerden birisidir misafir perverdirler hoşturlar. Türk olduğum için her zaman gurur duyarim. Ayrıca kotu insan her yerde var. Ve son olarak benim ülkem bir başkadır..

Yanlis anladiniz beni ben de Türk oldugum icin hergün gurur duyuyorum, vatanimi herseyden cok seviyorum fakat düzenimi, alistigim bi hayati geride birakip gitmek de kolay degil

Gelmeyin kardeşim. Toplu taşımaydı, eğitimdi, sağlıktı, siyasetti, savaştı, suriyelilerdi, tecavüzdü, pedofiliydi, zoofiliydi, kendi ahlaksız olup ahlak bekçisi kesilenlerdi, berbat komşuluklardı derken ziyan olursunuz. Amaa ben çok iyi kazanıyorum bana işlemez insanlık suçlarını da gözardı ederim diyorsanıııız: Buyrunuz...

Param olsa da ben böyle seylere hic gelemem... ya kafayi yerim ya katil olurum

Öncelikle kaç yasindasiniz ve eğitim durumunuz nedir?
Bende Türkiye'de doğdum 14 yaşından beri Almanya'da yim açıkçası dönmek gibi bir düşüncem hiç olmadı.Bu demek degilki vatanimi sevmiyorum Hiç bir yer insanın vatani gibi olamaz helede Türkiye
Ama oraya dönmek için gerekli ev,iş durumu olmaliki orada zorlanmadan yasanabilsin
Sunuda söylemek zorundayım ki burdaki hayat Türkiye ye göre daha sakin...En basitinden trafik benim gibi usta şöför ilk İstanbul'da trafikte çok zorlandım mesela ama insan zamanla alisiyor onlar gibi araba kullanmaya
Sonra buradaki is saatleri daha kısa oraya göre
Ama eviniz işiniz Türkiye'de kurulu duzeniniz varsa hiç düşünmeden gidin derim bir ezan sesi,bir denizin kokusunu hiçbir şeye degismem umarım bizede nasip olur cennet vatanımızda yaşamak
Bir hastam var şuanda hastanede kanser tedavisi görüyor son evre bana dediği kızım bir ömrümüzu buralarda heba ettik siz ler vataniniza dönün
Allah gonlunuze göre versin inşallah

Öncelikle kaç yasindasiniz ve eğitim durumunuz nedir?
Bende Türkiye'de doğdum 14 yaşından beri Almanya'da yim açıkçası dönmek gibi bir düşüncem hiç olmadı.Bu demek degilki vatanimi sevmiyorum Hiç bir yer insanın vatani gibi olamaz helede Türkiye
Ama oraya dönmek için gerekli ev,iş durumu olmaliki orada zorlanmadan yasanabilsin
Sunuda söylemek zorundayım ki burdaki hayat Türkiye ye göre daha sakin...En basitinden trafik benim gibi usta şöför ilk İstanbul'da trafikte çok zorlandım mesela ama insan zamanla alisiyor onlar gibi araba kullanmaya
Sonra buradaki is saatleri daha kısa oraya göre
Ama eviniz işiniz Türkiye'de kurulu duzeniniz varsa hiç düşünmeden gidin derim bir ezan sesi,bir denizin kokusunu hiçbir şeye degismem umarım bizede nasip olur cennet vatanımızda yaşamak
Bir hastam var şuanda hastanede kanser tedavisi görüyor son evre bana dediği kızım bir ömrümüzu buralarda heba ettik siz ler vataniniza dönün
Allah gonlunuze göre versin inşallah

Cok haklisiniz... ben meslek yaptim iyi bir isim var babam ile annem de calisiyorlar fakat Türkiye‘de bir düzenimiz yok. Sizi cok iyi anliyorum, insallah sizin hakkinizda da hayirlisi olur

Yanlis anladiniz beni ben de Türk oldugum icin hergün gurur duyuyorum, vatanimi herseyden cok seviyorum fakat düzenimi, alistigim bi hayati geride birakip gitmek de kolay degil
hayır yanlış anlamayın yargılamadım sizi :) sizde haklisiniz tabi çok iyi düşünmek lazim ama gerçekten kotu insan heryerde var gelmeyin falan diyorlar ama başka ulkere bakinca onlarinda kotu yanları var tabiki. Ben gelmenizden yanayım ama karar sizin pişman olmayin. :)

eğitim seviyen üst sıralardaysa
mesleğinde iyi ise buradada yaşayabilirsin
Ki eğitimli insanlara ihtiyaç var örnekte bir insan olursun iyiniyetli ve naif insanlara ihtiyaç var

turk asıllı oldugunuz ıcın ve aılenızle yasadıgınız ıcın adapte olmanız daha kolay
onemlı olan hangı sehıre gelıcegınız
sımdı parısin gobegınde yasayan bırı urfada zorlanır tabıkı :KK70:
bır ınsanın bı yere alısması tam 21 gunmus bılımsel olarak. bız ınsanoglunun alısamayacagı bı yer yok

Simdi söyle birsey var, yurtdisinda ki hayat tabiki daha kolay ve rahat fakat burda (ben kendi adima konusuyorum) hep 2. sinif insan muamelesi gördüm. Birsey dedigim zaman „git kendi ülkene madem sevmiyorsun“ denildi. Ben cok zor meslek bulabildim mesela cünkü genelde ilk önce kendi vatandaslarini tercih ediyolar, tabiki fazla belli etmeselerde bizleri kendi ülkelerinde istemiyorlar, genelleme yapmak istemiyorum ama gercekten öyle. Ha simdi Türkiyeye gittigim zaman da „alamanci“ oluyorum. Cok zoruma gidiyor cok
turkiyede de is bulmak zor. Burada da herkes kendi adamina oncelik veriyor. O yüzden fark eden bir sey yok o konuda. Evet irkcilik konusunda haklisiniz. Benim de akrabam var sirf bu yuzden turkiyeye dönen ama esi hala orada. Para kazanip turkiyeye gonderiyor. Turkiyede is bulmasi cok zor. Ki kadin da is bulamadi zaten burada. Yani oyle sanildigi kadar kolay degil. İnce hesaplar yapin ona.gore gelin. Yoksa pisman olabilirsiniz

Ama Turkiyemin yemekleri sosyal hayati superdir yani :) hakkini yemeyelim..
Valla arkadaşım ve kardeşi biraz sosyalleşelim diye dışarı çıkmışlar bir şeyler içmeye, eve dönerken iki serseri yolarını kesmiş ne geziyorsunuz böyle sizin ananız babanız da sizin gibiymiş namussuzlar falan demişler. Biz kardeşiz dediyseler de dinletememişler. Arkadaşım lanet olsun bir daha iş olsun diye dışarı çıkarsam diyor...

Simdi söyle birsey var, yurtdisinda ki hayat tabiki daha kolay ve rahat fakat burda (ben kendi adima konusuyorum) hep 2. sinif insan muamelesi gördüm. Birsey dedigim zaman „git kendi ülkene madem sevmiyorsun“ denildi. Ben cok zor meslek bulabildim mesela cünkü genelde ilk önce kendi vatandaslarini tercih ediyolar, tabiki fazla belli etmeselerde bizleri kendi ülkelerinde istemiyorlar, genelleme yapmak istemiyorum ama gercekten öyle. Ha simdi Türkiyeye gittigim zaman da „alamanci“ oluyorum. Cok zoruma gidiyor cok

Irkçılık yapmaları kötü gerçekten
Sen iki arada bi derede kalmışsın
Yalnız türkiyede de iş bulmak almanyadan ne kadar farklıdır bi araştır
Umarım çok aranan bir mesleğin vardır

Eskisi gibi rahat dolasamiyorum cünkü burda da cok fazla mülteciler var, ne olaylar oluyor Allah korusun onun icin aksamlari yalniz disari cikmiyorum cikmaya cesaret de edemem zaten

Bizde misafirlerden 3 -4 milyon var :)

Sana bi öneri sunacağım
İnsani gelişmişlik raporunu incele, bulunduğun ülke ile Türkiyenin insani gelişmişlik indeksini karşılaştır.
Mümkünse işinden her fırsat bulduğunda türkiyeye gel akrabalarda falan kal bi kendin gözlemle

Belki de aradığın mutluluk buradadır yaşamadan bilemezsin
Ama şartları objektif olarak değerlendir öyle kesin bir adım at derim

Valla arkadaşım ve kardeşi biraz sosyalleşelim diye dışarı çıkmışlar bir şeyler içmeye, eve dönerken iki serseri yolarını kesmiş ne geziyorsunuz böyle sizin ananız babanız da sizin gibiymiş namussuzlar falan demişler. Biz kardeşiz dediyseler de dinletememişler. Arkadaşım lanet olsun bir daha iş olsun diye dışarı çıkarsam diyor...
Memlekette manyak mi yok :)

yurtdışında her zaman yabancısın
burdada fakir zengin ayırımı var
hangisi daha çekilmez bunu yaşayarak anlarsın
Bence gel gör yaşa ona göre karar ver

Babam Türkiye’de dogdu, orda okudu, bende sizin gibi düsünüyorum ama o bana Türkiyedeki hayat zor, insanlari da ayri zor diyor hep. Ve cok iyi niyetli oldugum icin daha cok zorlanirmisim.
Doğru söylüyor babanız, yaşamasına yaşarsınız ama her gün küplere binersiniz.Daha evden dışarı adımınızı atarken söylenmeye başlarsınız.Postaneye gidersiniz söylenirsiniz, markete gidersiniz söylenirsiniz.Yaz yaz bitmez..Çift vatandaşlığınız vardır herhalde, yapamazsanız geri dönersiniz aileniz Türkiyede kalır.

Diyorum ya bir dolu... Bildiğin öz kardeşler, tek suçları yan yana yürümek...
Seni ilgilendirmez diycekler..manyaktir silahi vardir magandadir vs... biz var ya toplum olarakta baskalaryla cok ilgilendigimizden bole oluyo..kim naparsa yapsin kim kimle gezerse gezsin.

Buna benzer bi olayda benden.. disarda benle erkek katdesimi tanidik biri gormus. Ben onu tanimiyorum o beni taniyormus. Anneme gelip senin kizi biriyle kolkola gordum filan :) annemde gulmus o benim oglum demis.. kaldiki sevgilimde olsa ona ne

yurtdışındada ırkçılık var müslümansan birçok haksızlığa uğruyorsun her ülkenin artışı var ekşisi var
bunlar tamamen senin duygusal dünyana bağlı nerede mutlu olacağın denemeden bir kanıya ve yargıya varamazsın

Back
X