• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kizlar ltfn yazimi okuyup bana yorum yazarmisiniz? Okdr doldumki :(

Merhaba kizlar, aklim cok karisik, lütfen bana yardimci olun, bir akil verin, ne yapiyim, okdr doldumki :(
Cocuklugumdan beri sevdigim birsi var, türkiyede yasiyor - ic anadolu, ayni memleketliyiz. Ben yurtdisinda yasiyorum. Sevdigim o cocuk benimle evlenmek istedigini söyledi. Kendisi sinifögretmeni. Mesleginin yüzünden kasaba/köyde yasamak zorunda. Kendisi 28 yasinda bende 24. Ilk baslarda onun yurtdisinda yasar, yapar, alisir diye umut etmistim. Daha sonra düsündüm almanca ögrenmesi lazim, kültür farki, meslegi, arkadaslari vs. olmaz yapamaz dedim. Kendiside zaten yurtdisini hic istemiyormus, istese bile - yurtdisina geldigi zaman mesleginden istifa etmesi gerekiyormus bunu ne kendisi nede ben istiyorum - sonucta bunun vebalini alamam onuda düsünüyorum. Onun icin gercekten zor bir durum. Benim tr gitmemi istiyor. Benim herzmn trde hayalim büyüksehirlerde ist. izmir vb. gibi yerlerde yasamak vardi - cünkü nasil burda calisiyorsam, oralardada calisirim, iyi bir yasantim/yasantimiz olur diye düsünüyordum.
Tayin dönemi zamani vardi, ozmnlar istanbula tayinini aldirabiliyordu - ama beni dinlemedi, orayi yazmadi. Benim istemedigim kasabali olan yeri yazdi - sebep ise istanbulda yapamazmis maddi sorunu - bende ona calisirim diye söylemistim. Sonucta evlenince her zorluklara, sikintilarla karsilasabiliyoruz. Daha sonra istemedigim o sehire tayinini aldirdi ve gitti. Ailemde beni oriya vermek istemiyorlar, aslinda ailem beni tr hic vermek istemiyor. Sen bilirsin, biz karismayiz deselerde rizalari pek yok. Ben ama ne sevdigimden vazgecebiliyorum nede ailemden ve yasadigim yerden. Sonucta bende burda calisiyorum güzel bir isim var (Devlet yerinde asistanim), rahatim. Her ülke arasindada iyi ve kötü yönleride var. Yurtdisinda calismazsan bile devlet sana para veriyor vs. Hersey para degil ama, yasama sarti vs. ve tabiki aliskanliklarim var. Etraftanda tanidiklar, arkadaslarim fln sen trde yapamazsin, alisamazsin diye diye aklimi karstirdilar iyice. Gercekten yapamazmiyim fln diye bir korku girdi. Ailem seni versek bile iyi yerlerde yasamani istiyoruz diyorlar. Erkek arkadasim simdi bana cok sinirli, sen beni degil sehiri seciyorsun diyor. Bende ona ben istesem bile ailem istemiyor diyorum Ve ona istanbula tayinini aldir, ikimizde fedakarlik yapalim mutlu olalim diyorum, hemide ailemin gönlü olur. Beni basindan dinlemedigi icin (yani ozmn tayin dönemi istanbulu yazmadigi icin) simdi bu kasabali olan yerden nezmn cikacagi hic belli degil, 3 sene mi 5 sene mi hic belli degil. Sen beni anlamiyorsun, cok caresizim diyor. Ne olacagini, ne yapacagimi hic bilmiyorum. Kasabali olan yere gitsem bile orda belkide mutlu olamam, calismicam, sonucta kücük biyer vs. tüm aklima binbirtürlü sorular geliyor. Erkek arkadasim diger taraftan bana baski yapiyor. Beni korkutuyor. Seni vermezlerse, benim burdan nezmn cikacagim hic belli degilse, nezmna kadar beklicez, ne degisecek, hic birsey degismiyecek, caresizim diyor. Simdi ise aramiz acildi kac gündür hic konusmuyoruz. Bende cok caresizim :( günlerdir hic birsey yemiyorum, cok üzülüyorum. Binbir türlü sorular aklimi kemiriyor. Sonucta o ordan cikamiyor, aileminde gönlü yok - buda demek oluyor ki farkli insanlarla evlenmemiz.
Yazimi okuyup ve yorum yazdiginiz icin cok tsk ederim...
Yavrucum damat adayı şimdiden ayak diretiyor dişli orta yolu yok benim dediğim yer diyor emin misin evlenmek için dertsiz başına dert mi istersin siyah saçlarına ak mı duşsun istersin otur oturduğun yerde kendi ulkende misler gibi alıştığın hayattan da kopma..

Nereye istersen gelirim denmiyor zaten.
İnsan kendi hayat şartlarını,yapabilirliklerini tartarak karar vermeli.
Eğer herşeyden vazgeçerek giderseniz , bu fedakarlık zamanla sizi mutsuz edebilir.
Evlilik kolay değil hiç kolay değil.
Madem sizinle evlenme düşüncesi vardı ortak karar alarak bir yere gitseydi.
Sizin hiç istemediğiniz birşey yapıp sonra da ikna etmeye çakılması hiç doğru değil.

Ailenizi ve yaşam şartlarınızı zorlamayın, sonra mutsuz olursunuz.

Ben ona kac kere söyledim, o kasabali olan yeri yazma diye, kac kere. Kendi kararlarini hep kendi veriyor. Cünkü ileride ne olacagini neolmiyacagini bilirmis, ne gibi zorluklarla karsilasacagimizi vs. Cok sabit fikirli bir insan ve söyle bir düsüncesi daha var, hani ben onun yasadigi yere gitmiyorum, gidemiyorumya cevresinden veya arkadaslarinin gözünde kücük düsüyormus. Yani "kiza bak sehir begenmiyor gibi vb." Hep güclü görünmek istiyor.

Merhaba kizlar, aklim cok karisik, lütfen bana yardimci olun, bir akil verin, ne yapiyim, okdr doldumki :KK43:
Cocuklugumdan beri sevdigim birsi var, türkiyede yasiyor - ic anadolu, ayni memleketliyiz. Ben yurtdisinda yasiyorum. Sevdigim o cocuk benimle evlenmek istedigini söyledi. Kendisi sinifögretmeni. Mesleginin yüzünden kasaba/köyde yasamak zorunda. Kendisi 28 yasinda bende 24. Ilk baslarda onun yurtdisinda yasar, yapar, alisir diye umut etmistim. Daha sonra düsündüm almanca ögrenmesi lazim, kültür farki, meslegi, arkadaslari vs. olmaz yapamaz dedim. Kendiside zaten yurtdisini hic istemiyormus, istese bile - yurtdisina geldigi zaman mesleginden istifa etmesi gerekiyormus bunu ne kendisi nede ben istiyorum - sonucta bunun vebalini alamam onuda düsünüyorum. Onun icin gercekten zor bir durum. Benim tr gitmemi istiyor. Benim herzmn trde hayalim büyüksehirlerde ist. izmir vb. gibi yerlerde yasamak vardi - cünkü nasil burda calisiyorsam, oralardada calisirim, iyi bir yasantim/yasantimiz olur diye düsünüyordum.
Tayin dönemi zamani vardi, ozmnlar istanbula tayinini aldirabiliyordu - ama beni dinlemedi, orayi yazmadi. Benim istemedigim kasabali olan yeri yazdi - sebep ise istanbulda yapamazmis maddi sorunu - bende ona calisirim diye söylemistim. Sonucta evlenince her zorluklara, sikintilarla karsilasabiliyoruz. Daha sonra istemedigim o sehire tayinini aldirdi ve gitti. Ailemde beni oriya vermek istemiyorlar, aslinda ailem beni tr hic vermek istemiyor. Sen bilirsin, biz karismayiz deselerde rizalari pek yok. Ben ama ne sevdigimden vazgecebiliyorum nede ailemden ve yasadigim yerden. Sonucta bende burda calisiyorum güzel bir isim var (Devlet yerinde asistanim), rahatim. Her ülke arasindada iyi ve kötü yönleride var. Yurtdisinda calismazsan bile devlet sana para veriyor vs. Hersey para degil ama, yasama sarti vs. ve tabiki aliskanliklarim var. Etraftanda tanidiklar, arkadaslarim fln sen trde yapamazsin, alisamazsin diye diye aklimi karstirdilar iyice. Gercekten yapamazmiyim fln diye bir korku girdi. Ailem seni versek bile iyi yerlerde yasamani istiyoruz diyorlar. Erkek arkadasim simdi bana cok sinirli, sen beni degil sehiri seciyorsun diyor. Bende ona ben istesem bile ailem istemiyor diyorum Ve ona istanbula tayinini aldir, ikimizde fedakarlik yapalim mutlu olalim diyorum, hemide ailemin gönlü olur. Beni basindan dinlemedigi icin (yani ozmn tayin dönemi istanbulu yazmadigi icin) simdi bu kasabali olan yerden nezmn cikacagi hic belli degil, 3 sene mi 5 sene mi hic belli degil. Sen beni anlamiyorsun, cok caresizim diyor. Ne olacagini, ne yapacagimi hic bilmiyorum. Kasabali olan yere gitsem bile orda belkide mutlu olamam, calismicam, sonucta kücük biyer vs. tüm aklima binbirtürlü sorular geliyor. Erkek arkadasim diger taraftan bana baski yapiyor. Beni korkutuyor. Seni vermezlerse, benim burdan nezmn cikacagim hic belli degilse, nezmna kadar beklicez, ne degisecek, hic birsey degismiyecek, caresizim diyor. Simdi ise aramiz acildi kac gündür hic konusmuyoruz. Bende cok caresizim :KK43: günlerdir hic birsey yemiyorum, cok üzülüyorum. Binbir türlü sorular aklimi kemiriyor. Sonucta o ordan cikamiyor, aileminde gönlü yok - buda demek oluyor ki farkli insanlarla evlenmemiz.
Yazimi okuyup ve yorum yazdiginiz icin cok tsk ederim...
Ya kusura bakma ama istanbulu yazcakmış yani zamanında sonra da çaresizim ayakları
Senden fedakarlk yapmanı bekliyor ama o senin için hiç bişeyden ödün vermiyor..bilmiyorum çok sağlam durmuyor bence sevgiliniz çok böylesi aşkın peşinden aman aman gidilcek bi durum yok bi an evvel bi yol bulsun büyükşehire geçsin yoksa yok...

Ben ona kac kere söyledim, o kasabali olan yeri yazma diye, kac kere. Kendi kararlarini hep kendi veriyor. Cünkü ileride ne olacagini neolmiyacagini bilirmis, ne gibi zorluklarla karsilasacagimizi vs. Cok sabit fikirli bir insan ve söyle bir düsüncesi daha var, hani ben onun yasadigi yere gitmiyorum, gidemiyorumya cevresinden veya arkadaslarinin gözünde kücük düsüyormus. Yani "kiza bak sehir begenmiyor gibi vb." Hep güclü görünmek istiyor.

Ne alaka küçük görmekle ya saçmalamış
Söylemesin neden istanbuk derlerse hep orada yaşamak hayalimdi derdi olur bitrrdi millete hesap mı vercek çok saçma

Valla öğretmen maaşıyla istanbulda kirada ev geçindirmek zaten çok zor
Belki ay sonu gelmeyecek belki maaşı sadece kira yol fatura ya gidecek
Ama daha küçük yerlerde öğretmen maaşı daha iyi değerlendirilebiliyor.
Bu yüzden istanbul yazmamasını anlarım. Hem istanbulda zorunlu hizmet bölgesinde çalışacaktı oralar zaten felaket öğrenci profiline sahip yerler. Oturacağı yer de bu semtler olacak ve hayalindeki istanbul ile ilgisi bile olmayabilir oraların.

Kaç senelik öğretmen bilmiyorum ama sınıf öğretmenlerinin puanları maalesef bayağı yüksek olmalı ki şehir merkezine gelsin. O da nerden baksan 6-7 seneyi alır.
Türkiyedeki öğretmenlik sistemini pek bilmediğini düşünüyorum.

Türkiyeye geldiğinde çalışma alanın nedir bilmiyorum ama bence işini ayarla gel çalış tc uyruklu isen eş durumundan o senin yanına gelebilir böylece.
Ama almanyadaki gibi rahat olabilir misin iş konusunda bilemem...
Sizin iş zor görünüyor

sizin isiniz zor gibi gözüküyor. Hakkinizda hayirlisi olsun. anlayabiliyorum sizi.
Valla öğretmen maaşıyla istanbulda kirada ev geçindirmek zaten çok zor
Belki ay sonu gelmeyecek belki maaşı sadece kira yol fatura ya gidecek
Ama daha küçük yerlerde öğretmen maaşı daha iyi değerlendirilebiliyor.
Bu yüzden istanbul yazmamasını anlarım. Hem istanbulda zorunlu hizmet bölgesinde çalışacaktı oralar zaten felaket öğrenci profiline sahip yerler. Oturacağı yer de bu semtler olacak ve hayalindeki istanbul ile ilgisi bile olmayabilir oraların.

Kaç senelik öğretmen bilmiyorum ama sınıf öğretmenlerinin puanları maalesef bayağı yüksek olmalı ki şehir merkezine gelsin. O da nerden baksan 6-7 seneyi alır.
Türkiyedeki öğretmenlik sistemini pek bilmediğini düşünüyorum.

Türkiyeye geldiğinde çalışma alanın nedir bilmiyorum ama bence işini ayarla gel çalış tc uyruklu isen eş durumundan o senin yanına gelebilir böylece.
Ama almanyadaki gibi rahat olabilir misin iş konusunda bilemem...
Sizin iş zor görünüyor

Cnm tsk ederim. Tayinlik döneminde dogu, ic anadolu ve istanbul olan yerlere puani yetiyordu. Ben yurtdisinda yasadigim icin kasabali olan yerlerde durmam bogulurum gibime geliyor. Tamam esim yanimda olacak ama, yapamam ben. O yüzden istanbula gidip ikimiz fedakarlik yapalim dedim. Cünkü ben onun icin isimden, ailemden, yasadigim yerden onun icin vazgecip gidecektim. Beni dinlemedi tayinini oriya aldirdi. Ailemin trye ztn rizalari yok hele simdi kasabali olan yere hic yok.
Erkek arkadasimi anliyabiliyorum ama ona bende orda calisirm dedim. Evlenince skintida cekecez, mutluda olacaz veya olmicaz, sonucta el ele verdikten sonra herseyi beraber yaptiktan sonra herseyin üstesinden geliriz dedim. Sende dediklerinde haklisin. Istanbulda herkes yasamak zor diyor. Evet sinif ögrt. oldugu icin puani yetmiyor, merkezine gecmesi icin cok puani olmasi lazim bunun 120-130 fln olmasi lazim. Ben burda devlet yerinde asistanlik yapiyorum, trde yasamis olsaydim, yine devlet yerinde, bürolarda veya almanca tecrüman yerlerinde. O yurtdisinda hic yasamak istemiyor. Ben yapamam, zorlanirim diyor. Onun bakis acisindan bakinca evet zor birsey onun icin, kültür farki vs. Eyer gelmis olsaydi bile ilerde basima kalkar, senin yüzünden geldim, ben gidiyorum vs. Bu tür düsüncelerde aklimda o yüzden onu buriya zorla getiremem hakkimda yok buna. Gelmesini cok isterdim ama yok diyorum artik yapamaz buralarda.

Ben istanbuldan küçük bir anadolu şehrine geldim. kocamı çok seviyorum yine olsa yine onunla evlenirim. yalnız buraya alışamıyorum olmuyor. sen bunu kaldırabilecek misin? ben istanbuldan geldim alışamıyorum sen ülke değiştirip alışabilecek misin. Bunu sor kendine.

Ben istanbuldan küçük bir anadolu şehrine geldim. kocamı çok seviyorum yine olsa yine onunla evlenirim. yalnız buraya alışamıyorum olmuyor. sen bunu kaldırabilecek misin? ben istanbuldan geldim alışamıyorum sen ülke değiştirip alışabilecek misin. Bunu sor kendine.

Sen istanbulun neresinden-neriye geldin tam olarak?

Şu yurtdışını amma büyüttünüz. Bizim tanidiklar gitmek için can attılar. Sırf gidebilmek için akraba evlilikleri yaptılar. Şimdi diyorlar ki aman Türkiye daha iyi. Nedense hem gidiyorlar hem de Türkiye daha iyi diyorlar. Orda çocuk parası var zart zart doguruyorlar para almak için. Facelerde lüks resimleri atıyorlar çocuk parasıyla. İşsizlik parası var varda var. Ondan gidiyorlar hep. Sonra da Türkiye kıymetli oluyor nedense.

Şu yurtdışını amma büyüttünüz. Bizim tanidiklar gitmek için can attılar. Sırf gidebilmek için akraba evlilikleri yaptılar. Şimdi diyorlar ki aman Türkiye daha iyi. Nedense hem gidiyorlar hem de Türkiye daha iyi diyorlar. Orda çocuk parası var zart zart doguruyorlar para almak için. Facelerde lüks resimleri atıyorlar çocuk parasıyla. İşsizlik parası var varda var. Ondan gidiyorlar hep. Sonra da Türkiye kıymetli oluyor nedense.

Alakaya maydanoz.. Küçük mu düşüyor.. Balık baştan kokar. İyi düşünün.. Alıştığınız buyudugunuz yeri bunun için mi birakacaksiniz.. İsteseydi sizi gercekten İstanbulu yazma şansı varken yazardi. Onun da işine gelmiş acikcasi.. Sizi takmıyor bile..Ailenizi dinleyin. Sonra çok büyük pismanliklar yaşarsınız.

Back
X