• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temelli Türkiyeye dönmek...?

Akrabalar başlayacak "o bunu dedi, bu şunu dedi"..meraklı komşular etrafınızı saracak..çatkapı misafir durumları..

Bülbülü altın kafese koymuşlar, "Tr.de ki insanlar niye bu kadar kaba,saygısız ve tahammülsüz" demiş :)

Almanya'dan Istanbula geldim. Ve buradaki karışıklık, kalabalık, insanlardaki nezaketsizlik tahammülsüzlük, trafik, vs. İş hayatı deseniz fena, özel sektör genel olarak kötü bir durumda burada bence kıyaslayınca. Almanya'da sahip olunan hakların keşke en azından yarısı olabilseydi burada, üstelik iyi de bir mesleğim olduğu halde durum böyle. Ha ben istanbul için konuşabilirim sadece, başka şehirlerde insanlar daha iyimiş aslında. İstanbul çok kalabalık, ben insanlardaki sıkıntıyı gerginliği buna bağlıyorum ve haklı da buluyorum biraz.
Ben Istanbul‘da 3 gün kaldim ve inanilmaz icim daraldi, bir iki gün gezmek icin güzel tabiki ama orda gercekten yasayamazdim, bunaldim resmen. Trafigi bile yetti bana :D

Aynen aynen..insan hakki deyince her kendine yontuyo.. karsiyi dusunen yok maalesef..

En cok bu zoruma gidiyor. Ve adaletsizlik. Ben yasadigim yerde dilenen cocuklar görmüyorum mesela, Türkiye’de her gördügümde icim o kadar kötü oluyor ki keske hepsine yardim edebilsem. Burda mesela zengin fakir denen birsey yok, cogu kisilerin hayatlari ayni gibi ama Türkiye‘de öyle degil ve orda anca paran olursa adamsin

hangi sehire gelmeyi düsünüyorsun? ben iki ülkede(Deu/Tr) de uzun süre yasamis insan olarak cok zor ama imkansiz degil diyorum ama alistigin rahatligi bulamayabilirsin...

İşin olacak mı?
Paranız var mı?
Hangi şehre geleceksiniz?
Hangi muhitte oturacaksınız?

Zenginseniz pek sıkıntı olmaz
Elit semtlerde sitelerde oturup sizin gibi insanlarla aynı okul-iş-sosyal hayatı paylaşırsınız

Ama maksimum orta halli olacaksanız.... neyse devamını yazmayacağım.

Gelecek olsam izmir karşıyaka, bodrum gibi yerlere yerleşirdim.

En cok bu zoruma gidiyor. Ve adaletsizlik. Ben yasadigim yerde dilenen cocuklar görmüyorum mesela, Türkiye’de her gördügümde icim o kadar kötü oluyor ki keske hepsine yardim edebilsem. Burda mesela zengin fakir denen birsey yok, cogu kisilerin hayatlari ayni gibi ama Türkiye‘de öyle degil ve orda anca paran olursa adamsin
Iyide yurdumda bazi dilencilerde senden benden zengin :) duygularimiz somurule somurule duygusuz olduk..

Aciz ac gozuz milletce.. bedava sirke baldan tatlidir.. bazi avrupa ulkesinde.. bazi garajlarda arabalar disarda durur hic bisey olmaz. Turkiyede olsa ordaki arabalari calip 1 saate parcalayip satarlar.. bilmiyorum niye boleyiz

Iyide yurdumda bazi dilencilerde senden benden zengin :) duygularimiz somurule somurule duygusuz olduk..

Aciz ac gozuz milletce.. bedava sirke baldan tatlidir.. bazi avrupa ulkesi de.. bazi garajlarda arabalar disarda durur hoc bisey olmaz. Turkiyede olsa ordaki arabalari calip 1 saate parcalayip satarlar.. bilmiyorum niye boleyiz

Ben anlamiyorum nasil böyle bi millet olduk? Insanlar hep mi bu kadar kötüydü?

Okuyan herkese tesekkürler öncellikle. Ben yurtdisinda dogdum büyüdüm. Annem ile babam bir kac senedir temelli Türkiyeye dönmek istiyorlar fakat babam bana hep sen Türkiyede yapamazsin diyor. Cok safsin, seni kücücük cocuklar bile kandirir diyor mesela. Iyi niyetli olabilirim belki ama bu saf oldugum anlamina gelmez ki. Anlamiyorum yani. Türkiyeye her sene gidiyorum, tabiki sadece 1 ay kaldigim icin belki sadece iyi taraflarini görebiliyorum. Benim ne düsündügümü sorarsaniz ben de Türkiyede yasamak isterim ama babamla annemin dedikleri beni acikcasi biraz korkutuyor. Sizce gercekten Türkiyedeki yasam zor mu? Ilk basta zorlanabilirim elbet ama alisacagimi düsünüyorum. Sizin yorumlarinizi cok merak ediyorum belki aranizdan temelli Türkiyeye dönenler vardir.
Benim tekrar başa dönme şansım olsaydı yapmazdım..Burada çok güzel bir hayatım,eşim,işim var Allaha çok şükür,gayet de iyi kazanıyorum ama dediğim gibi insan alıştığı düzeni zaman geçtikçe daha çok arıyor..Ailemin de orda olması büyük bir etken tabi..Hakkınızda hayırlısı ama bence hiç yapmayın..

hangi sehire gelmeyi düsünüyorsun? ben iki ülkede(Deu/Tr) de uzun süre yasamis insan olarak cok zor ama imkansiz degil diyorum ama alistigin rahatligi bulamayabilirsin...

Hangi rahatligi bulamayabilirim? Yorumlari okuyunca zaten daha cok olumsuz düsünmeye basladim... Eger dönersek Antalya gibi bi yerde yasariz sanirim

Çok iyi niyetlisin gerçekten
Dilenci çocuğa yardım edilmez
Paran çok olsa da edilmez
Köşe başlarında babaları ya da onları çalıştıran kişi oluyo zaten
Büyük çoğunluğu çete
Çocukları kullanarak duygu sömürüsü yapıyolar

Bi de üstüne suriyeli misafirler eklendi
Bazı muhitlerde sokakta yürümeye korkar olduk ankaranın göbeğinde.

Ben olsam gelmem ama geriden konuşması da kolay tabi. Oradaki şartları bilmeden burayla kiyaslayip gelme diyemem. Ama sartlarin iyiyse gelme. Türkiye de her acidan hayat zor. Kadinsan daha da zor.

Çok iyi niyetlisin gerçekten
Dilenci çocuğa yardım edilmez
Paran çok olsa da edilmez
Köşe başlarında babaları ya da onları çalıştıran kişi oluyo zaten
Büyük çoğunluğu çete
Çocukları kullanarak duygu sömürüsü yapıyolar

Bi de üstüne suriyeli misafirler eklendi
Bazı muhitlerde sokakta yürümeye korkar olduk ankaranın göbeğinde.

Sanirim onun icin babam bana saf diyor ama dedigim gibi alisik olmadigim icin icim cok kötü oluyor. Cok haklisiniz, dediklerinizi unutmayacagim cok tesekkür ederim

Hangi rahatligi bulamayabilirim? Yorumlari okuyunca zaten daha cok olumsuz düsünmeye basladim... Eger dönersek Antalya gibi bi yerde yasariz sanirim

Akşam korkusuzca sinemadan dönebiliyor musun mesela?
Bir tacize uğrarsan polise gittiğinde insanlar sen de etek giymeseydin vs diyorlar mı?
Otobüste dolmuşta senden başka yolcu kalmayınca endişelenir misin?

Bulunduğun ülke refah seviyesi bakımından iyi bir yerse bu sorunları da yaşamıyorsan bi daha düşün.
Ama dediğim gibi elit kesimdensen halka karışmadan bile yaşayabilirsin ;) o zaman hayatın tatillerdeki gibi olur.

Mükemmelliyetçi, kuralcı biriyseniz çok zorlanırsınız. Relax bi tarzınız varsa çabuk alışırsınız. İnsan her yerde insan dedikodu, laf taşıma, insan ilişkileri her yerde aynı. Ticaret yapmadığınız sürece sıkıntı olmaz. İşiniz nedir bilmiyorum ama burda ağızdan çıkan söz olmuyormuş genelde babamdan biliyorum.o da temelli dönüş yaptığında ticarete atılmıştı biraz kandırıldı batırdı. Dikkatli olmak lazım veresiyeye kanmamak lazım garantici olmak lazım

Okuyan herkese tesekkürler öncellikle. Ben yurtdisinda dogdum büyüdüm. Annem ile babam bir kac senedir temelli Türkiyeye dönmek istiyorlar fakat babam bana hep sen Türkiyede yapamazsin diyor. Cok safsin, seni kücücük cocuklar bile kandirir diyor mesela. Iyi niyetli olabilirim belki ama bu saf oldugum anlamina gelmez ki. Anlamiyorum yani. Türkiyeye her sene gidiyorum, tabiki sadece 1 ay kaldigim icin belki sadece iyi taraflarini görebiliyorum. Benim ne düsündügümü sorarsaniz ben de Türkiyede yasamak isterim ama babamla annemin dedikleri beni acikcasi biraz korkutuyor. Sizce gercekten Türkiyedeki yasam zor mu? Ilk basta zorlanabilirim elbet ama alisacagimi düsünüyorum. Sizin yorumlarinizi cok merak ediyorum belki aranizdan temelli Türkiyeye dönenler vardir.
korkucak birşey yok Türkler en iyi milletlerden birisidir misafir perverdirler hoşturlar. Türk olduğum için her zaman gurur duyarim. Ayrıca kotu insan her yerde var. Ve son olarak benim ülkem bir başkadır..

Ben olsam gelmem ama geriden konuşması da kolay tabi. Oradaki şartları bilmeden burayla kiyaslayip gelme diyemem. Ama sartlarin iyiyse gelme. Türkiye de her acidan hayat zor. Kadinsan daha da zor.

Simdi söyle birsey var, yurtdisinda ki hayat tabiki daha kolay ve rahat fakat burda (ben kendi adima konusuyorum) hep 2. sinif insan muamelesi gördüm. Birsey dedigim zaman „git kendi ülkene madem sevmiyorsun“ denildi. Ben cok zor meslek bulabildim mesela cünkü genelde ilk önce kendi vatandaslarini tercih ediyolar, tabiki fazla belli etmeselerde bizleri kendi ülkelerinde istemiyorlar, genelleme yapmak istemiyorum ama gercekten öyle. Ha simdi Türkiyeye gittigim zaman da „alamanci“ oluyorum. Cok zoruma gidiyor cok

Back
X