• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bosanma, yeni hayat, korkular, sorular...

iyi dilekleriniz icin tesekkür ederim. Almanyada bosanma davasi acabilmek icin 1 sene ayri yasama kosulu var. Üstelik aldatilma burada bosanma sebebi degil. Nafaka da alabilirim ama böyle bir adamdan para almak istemiyorum. Gururuma yediremiyorum maalesef.

yanlış biliyorsunuz, alman hukukunda da zina sebebine dayalı boşanma davası açılabiliyor.

Merhaba,

Cok uzun süredir buraya üyeyim ve takip ediyorum. Ama bugüne kadar konu acip, icimi dökecegim hic aklima gelmemisti.

Evet, bosaniyorum. Esimle cok büyük bir askla evlendik, ben evlendikten sonra onun icin almanyaya geldim. 4 sene cok mutlu ve sevgi dolu bir hayatimiz oldu. Ama sonra aldatildim... Hem de cok agir bir sekilde. Ben onu affetmeye bile hazirken aylarca beni oyaladi ve en sonunda terketti. Benim vatandaslik alabilmem icin onunla evli kalmam gerekiyordu, odalari ayirdik ama ayni evdeydik. Ben türkiyeye geri dönmek istemiyordum. Ama artik esim bana baska bir secenek birakmadi. Artik diger kadinla birlikte olmak istedigini, benim kendime hayat kurmami bekleyemeyecegini söyledi. Senin her seyine destek olurum diyen bir adamdi bu. Kibarca kapi disari atti yani.

Simdi elimde ne isim var ne de evim. Üniversite mezunuyum, almancami anadil seviyesine getirdim. Burdaki hayatimi cok seviyorum. Ama burada kalabilmem icin hemen is bulmam lazim ve acikcasi aldigim egitimlerden sonra garsonluk ya da baska bir is yapamayacagimi düsünüyorum. Buldugum diger isler de yetenek gerektirmeyen, alanimin disinda ve bana iyi gelecegini düsündügüm isler degil. Evet beni bir süre idare eder, ama ya hayallerim, ideallerim? Ailem türkiyeye dönmemi, almancamla iyi bir is bulabilecegimi söylüyor. Benim burada önce bir is, sonra da ev bulup haftanin her günü kira ödeyebilmek icin calisamam gerekecek. Yani zor ve mücadele dolu. Ve tamamen tek basima. Yasamak degil de sanki sadece hayatta kalmak. Üstelik psikolojim cok kötü, felaket bir depresyondayim.

Türkiyeye dönmeye karar verdim. Yükseklisansa baslayip, iyi bir is bulmak istiyorum. Ama almanyayi birakip türkiyeye gelmek cok mu sacma? En azindan türkiyede yalniz olmayacagim, ailem ve arkadaslarim var diyorum cünkü burada hic arkadasim yok. Esimden baska kimsem yoktu.

Kafam cok karisik. Esyalarimi toplayip, kutulara koydum bile. Ama pisman olmaktan korkuyorum. Almanyayi biraktigim icin enayi miyim? Alman vatandasi olabilirdim. Mücadele etmeye gücüm kalmadigi icin zayif miyim?

Ne dersiniz?
Zayıf değilsin, çok güçlüsun. Ben de aynı durumdayım, İstanbul u bırakıp küçük bir ilçeye geldim, ailemin yanına. İnanır mısın? çok mutluyum.
Büyük şehir beni boğuyormus, ben de istanbulu çok sevdiğimi düşünürdüm, nasıl bırakacağım diye endişe duyardım. Bu küçük yerde canım sıkılır, mutsuz olurum diye düşünmüştüm.
Ama hiç de öyle olmadı, burada yepyeni bir hayata başladım, kurslara gidiyorum, evde el işi yapıyorum, arada komşulara gidiyoruz :)))
Bir daha istanbula döner misin desen dönmeyi keainlikle istemem. Büyük yerlerin bir soğukluğu var, arkadaşlık insanlık vs yok, herkes çevresinden bir haber; bireysel bir yalnızlık var.
Bu ilçenin ise salaş ortamı benim çok hoşuma gidiyor.kaldığım yer de gerici kaba saba bir yer değil, insanlar iyi.
Dilerim senin de önündeki hayat çok güzel olur.diletim sen de benim gibi mutlu olursun..

Türkiyede artik iki üniversite diplomali olsan bile issiz olabiliyorsun. Yani Almanca bilmenin bence hic bir artisi olmaz. Kesinlikle Almanyada kal. Gerekirse evet garsonluk yap, sonucta bu bir sürec, elbette bir yerlere gelirsin. Yeterki istek ve azim olsun.

Ailen ilede 2-3 ayda bir gidip görüsürsün. Biletler ucuz artik. Skype felan ilede her gün netten görüsürsünüz. Kendinede bir stüdyo tarzi daire tutarsin oh mis gibi hayatin olur. Sana karisan olmaz, istedigin hayati yasarsin.

Türkiyede öyle olmaz. Ailen ile yasarsin ve hali ile herseye karisirlar. Egitim bile daha kötüye gidiyor. Kpss desen torpil ile oluyor. Yani gercekten Almanyada kalman daha iyi olur diye düsünüyorum.

Boşanma sürecinde aile desteği çok önemli. Türkiyede yaşamak zor ona bişey diyemem, ama aile yanını tercih ederdim şahsen ben.

ilerde tam da böyle bir adami maddi anlamda sömürmedigin icin pisman olacaksin.
adamlarin kafasi farkli calisiyor maddi zarar manevi zarardan daha önemli onlar icin inan bana.
bunu kendine yapma gurursuzluk falan degil hakkini al, aldatmasaydi, bunun bedelini niye sen ödüyorsun, birak ödesin.
Katılıyorum..

Hayirdir, niye öyle cabuk TRye varir varmaz "pismalik" duydun?
Daha öncede sana yazmistim, bence Almanyada kalman daha avantajli ama sanki ailende biraz kalman sana iyi gelecek gibi görünüyordu.
Almanyada devlet yardimi hic alamam, mecburum calismaya demistin dimi? Iyi arastirdin mi? Bence vardir bir kac alternatif ama yanlis anlama cok gurur yapiyorsun yardim almakta felan.
Almanyanin baska sehirlerde hic akraba yada tanidiklarin yok mu?

Ne yap ne et orada kal. Dönme buralara, buralar çok değişti.
En azından vatandaşlık alana kadar kal.
Hayatını kurtar diyorum ben.

4 sene mi evli kaldiniz? Vatandaslik hakki icin 5 yil mi gerekli? Bosanma davasi acin, davalar orada da buradaki kadar uzun suruyorsa o zamana kadar 5 yili bosanmadan doldurursaniz vatandasliga basvurabiliyor musunuz?
Anladigim kadariyla orada yasamak istiyorsunuz. Burs bulup orada yuksek lisansa basvurabilir misiniz? Ya da bir sure iyi bir is bulup duzen kurana kadar egitimiz disinda iste calisacaksiniz. Karar sizin. Yaoamazsaniz ailenizin yanina donun. Ama once bir avukat bulup tum haklarinizi alin su adamdan.

iyi dilekleriniz icin tesekkür ederim. Almanyada bosanma davasi acabilmek icin 1 sene ayri yasama kosulu var. Üstelik aldatilma burada bosanma sebebi degil. Nafaka da alabilirim ama böyle bir adamdan para almak istemiyorum. Gururuma yediremiyorum maalesef.
GURUR ŞİMDİ SİZİN İÇİN SON PLANDA OLMALI. EĞER BİRİ SİZDEN SİZE AİT OLAN ŞEYİ ÇALMIŞ VE HİÇ DÜŞÜNMEDEN MUTSUZLUĞA TERK ETMİŞSE , HAKKINIZA DÜŞEN NEYSE ONU YAPMALI VE ALMALISINIZ. GİT NEYİN PARASINI ALIYOSAN AL . KENDİN İÇİN HARCAMASAN BİLE Bİ YARDIM KURULUŞUNA ÇOCUK ESİRGEME KURUMUNA BAĞIŞLARSINIZ. HAKKINIZDA HAYIRLISI OLSUN..

Gurur yapman aptallık bence istediğin gibi bir iş bulup düzenini kurana kadar al nafakanı

Niye bu kadar Almanya da Almanya diyorsun? Suları altın mı? İnsanı mücevher mi? Zinayı bile önemsemeyen bir kanunu var. Üstelik kimsesizsin orada. Asıl kalman çok saçma. Dön ailenin yanına, mis gibide iş bulursun. Ayrı evede çıkarsın. En azından depresyonunu rahat atlatırsın.
Sanki burada zina çok önemseniyor
Evli adam evli kadinla karisini aldatiyor gidiyor o kadınla evleniyor hiç bir sey olmuyor
Adamın bir nikahlı karısı iki imam nikahlı karısı var hangi birine bir şey oluyor

Trye döndüm maalesef. Fakat Almanyaya geri dönmek istiyorum. Oturum kartim hala gecerli. Eger gelip hemen is bulabilirsem sanirim ucuz bir daire de bulabilirim.

Ailem inanilmaz israrci burada kalmam konusunda. Fakat ben burada ne yapabilirim hic bilmiyorum. Almanyada en azindan bir is bulursam kendimi gecindirebilirim diye düsünüyorum. Yalniz olacagim ama basarabilen yok mu? Eminim vardir.

Simdi is bakiyorum buradan. Bir sey bulursam hemen dönmek istiyorum. Ama kafamda hala acabalar var. Acaba ailem hakli mi? Burada mi kalmam daha iyi yoksa Almanya mi? Kararsizlik gercekten cok kötü...
Konu sahibi zincirlerini kir
En mutlu olduğun yerde kalman en mantiklisi
Ben olsam o adamın bu kadar ucuz kurtulmasına izin vermezdim
Seni yarı yolda bırakıp aşağılamis resmen
Hemen nafaka davası acar gider orada bir ev tutar gerekirse iki iş yapardım

Sanki burada zina çok önemseniyor
Evli adam evli kadinla karisini aldatiyor gidiyor o kadınla evleniyor hiç bir sey olmuyor
Adamın bir nikahlı karısı iki imam nikahlı karısı var hangi birine bir şey oluyor
Kuzu kuzu evlerinde oturan kadınlarımız olmasa gayette hukuken yaptırımı var. Açsınlar zina davası. Alsınlar donuna kadar neyi var neyi yok. Burnundan getirsinler. Bakalım o zaman kaç tanr kadın kalacak etrafında.

Merhaba,

Cok uzun süredir buraya üyeyim ve takip ediyorum. Ama bugüne kadar konu acip, icimi dökecegim hic aklima gelmemisti.

Evet, bosaniyorum. Esimle cok büyük bir askla evlendik, ben evlendikten sonra onun icin almanyaya geldim. 4 sene cok mutlu ve sevgi dolu bir hayatimiz oldu. Ama sonra aldatildim... Hem de cok agir bir sekilde. Ben onu affetmeye bile hazirken aylarca beni oyaladi ve en sonunda terketti. Benim vatandaslik alabilmem icin onunla evli kalmam gerekiyordu, odalari ayirdik ama ayni evdeydik. Ben türkiyeye geri dönmek istemiyordum. Ama artik esim bana baska bir secenek birakmadi. Artik diger kadinla birlikte olmak istedigini, benim kendime hayat kurmami bekleyemeyecegini söyledi. Senin her seyine destek olurum diyen bir adamdi bu. Kibarca kapi disari atti yani.

Simdi elimde ne isim var ne de evim. Üniversite mezunuyum, almancami anadil seviyesine getirdim. Burdaki hayatimi cok seviyorum. Ama burada kalabilmem icin hemen is bulmam lazim ve acikcasi aldigim egitimlerden sonra garsonluk ya da baska bir is yapamayacagimi düsünüyorum. Buldugum diger isler de yetenek gerektirmeyen, alanimin disinda ve bana iyi gelecegini düsündügüm isler degil. Evet beni bir süre idare eder, ama ya hayallerim, ideallerim? Ailem türkiyeye dönmemi, almancamla iyi bir is bulabilecegimi söylüyor. Benim burada önce bir is, sonra da ev bulup haftanin her günü kira ödeyebilmek icin calisamam gerekecek. Yani zor ve mücadele dolu. Ve tamamen tek basima. Yasamak degil de sanki sadece hayatta kalmak. Üstelik psikolojim cok kötü, felaket bir depresyondayim.

Türkiyeye dönmeye karar verdim. Yükseklisansa baslayip, iyi bir is bulmak istiyorum. Ama almanyayi birakip türkiyeye gelmek cok mu sacma? En azindan türkiyede yalniz olmayacagim, ailem ve arkadaslarim var diyorum cünkü burada hic arkadasim yok. Esimden baska kimsem yoktu.

Kafam cok karisik. Esyalarimi toplayip, kutulara koydum bile. Ama pisman olmaktan korkuyorum. Almanyayi biraktigim icin enayi miyim? Alman vatandasi olabilirdim. Mücadele etmeye gücüm kalmadigi icin zayif miyim?

Ne dersiniz?
Şu anda nasılsınız?bende evlendim ve çok yakın zamanda Almanya ya gidicem buradaki işimi bırakıp gitmek orda düzen kurmak endişe korku ve bu tarz hikayeler çok etkiliyor beni

Back
X