• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bosanma, yeni hayat, korkular, sorular...

siz naif bir insansınız...bence ailenizin yanına dönün...eğitimli bir insansınız ve iyi bir aileniz var...yeniden bir hayata başlayabilir ve bir süre sonrada tekrar kendi memleketinizde ailenizden uzaklaşmadan bir evlilik yaparsınız...orada bir hayat kurmanız bence sizin için daha meşakkatli olacak...

Sizin icin gercekten sevindim, ikinci esinizle bu kadar mutlu olmaniz cok güzel. Ben de su an cok caresiz hissediyorum, oldukca fazla kilo verdim, sagligim bozuldu. Kisacasi tamamen dipteyim. Sanki bir daha hic mutlu olamayacakmisim gibi geliyor artik. Kimseye güvenemeyecekmisim gibi. Umarim birgün ben de sizin kadar mutlu olabilirim tekrar.

Umarim en kisa zamanda da özlemini cektiginiz bebeginize kavusursunuz :) Mesajiniz bana biraz ümit verdi, o yüzden yazmak istedim :)
Bende sen gibi düşünüyordum yanılıyorsun inan ki çok mutlu olacağım günler ve evliliğin olacak. Zor süreçler bunlar yasamayan bilmez kilo vermen umutsuz olman gayet doğal ama emin ol gececek cnm. Bitecek.
Ve sen cok mutlu olacaksın.
Ama mücadeleni et.
Sen sanıyor musun, ben ayrildiktan sonra ne olumsuzlar yasadim neler neler işlerim ters gitti, karşıma aradigim insan cikmadi, arkadaslar sırt çevirdi. Tek basima valla direndim didindim.
Ben yaptığıma göre sen hayli hayli yaparsin bitanem.
Ufak bi destek ariyor insan ve bizler burdayiz.
Hep destek olcaz sana.

Ben isimi, ailemi ve yüksek standartlarda olan hayatimi bu adam icin biraktim ve geldim, evet. Burada evden yaptigim ufak tefek islerle biraz para kazandim. Ama bu adam artik bütün bunlari benim yüzüme vurmaya basladi. Garsonluk yapmam gerektigini ve en kisa zamanda kendime bir oda bulup gitmem gerektigini söyledi. Bu sebeple ben bu adamdan ne para istiyorum ne de baska bir sey. Cünkü beni cok ezdi, asagiladi, gururumu cok kirdi. Ve bütün bunlarin da farkinda, hepsini bilerek yapiyor. Ben bu adamdan gercekten para alamam. Sizlerin bakis acisini da anliyorum, donuna kadar almali ve süründürmeliyim. Ama bunu kendime yakistiramam ben. Özellikle bana ettigi laflardan sonra. Umarim anlatabilmisimdir.

Evet kira yardimi da alabilirim ama cok yalnizim. Kalbim cok kirik ve asiri duygusal bir insanim.
Kira yardimi alan kimseyi de kücümsemiyorum lütfen yanlis anlasilmasin
Seni o kadar sindirmis ki haklarini bile alamiyorsun ve istemeyi gurur meselesi yapiyorsun. Ihtiyacin olsun olmasin surundur onu ve sen de canini yak. Maddi olsun bu seferlik manevi yerine bekle belki ilahi adaletle ilerde manevi olarakta yanar cani.

Benim de türkiyede kira gelirim var ona güveniyorum biraz da. Ben acikcasi bu adamla baglantim kalmasin istiyorum. Esyalarimi alip cikip gideyim istiyorum. O da diger kadinla ne yapiyorsa yapsin. Diger kadin da evli bu arada...

Bu durumda nafaka almayi düsünemiyorum bir türlü ya
ondan ayrilmak icin vatandasligi sart kos bence. Once benim vatandasligim sonra ayrilik de. Soyledigi herseye kulaklarini tika. En azindan bir ise yarasin! Peki simdi alabiliyor musun vatandasligini hemen yoksa beklemen mi gerekiyor hala ?

Yazdığınız yazıları okudum ve size şunu söyleyebilirim ki kesinlikle Türkiye'ye dönmeyiniz. Hangi bölümden mezunsunuz bilmiyorum ama şundan eminim ki kısa bir süre içinde eğiminize uygun bir iş bulabileceğinizi düşünüyorum.Türkiye'de dul olarak anılırken Avrupada bayan olarak insan olarak anılacaksınız bende 1 yıl önce boşandım ve halen İngilterede yaşıyorum ve eski eşimden nefret ediyorum.Normalde öğretim görevlisi olmama rağmen özellikle boşanma sürecine girmiş ve aile içi şiddete maruz kalmış bayanlara gönüllü olarak yardımcı oluyorum bir dernek vasıtasıyla ve bazı erkeklerin gerçekten terkedilmeyi hakettiğini düşünüyorum. Bencil sorumsuz ve ahlaksız her erkek yaptığının cezasını çekmeli. Zorluk çıkarıp vatandaşlık aldıktan sonra bas kıçına tekmeyi ahlaksız terbiyesiz adamın.

Ailenle olman daha iyi gorunsede ,orda standartlarin daha yuksek olucaksa orda kal. Hatta aile bireylerin donusumlu olarak yanina gelebilirse motive olursun en azindan.Icin nasil rahatsa oyle yaparsin nafaka vs.. neyse. Zaten hayir gelmemiz gelmezde. Allah yardimcin olsun cok zor.

Bende sen gibi düşünüyordum yanılıyorsun inan ki çok mutlu olacağım günler ve evliliğin olacak. Zor süreçler bunlar yasamayan bilmez kilo vermen umutsuz olman gayet doğal ama emin ol gececek cnm. Bitecek.
Ve sen cok mutlu olacaksın.
Ama mücadeleni et.
Sen sanıyor musun, ben ayrildiktan sonra ne olumsuzlar yasadim neler neler işlerim ters gitti, karşıma aradigim insan cikmadi, arkadaslar sırt çevirdi. Tek basima valla direndim didindim.
Ben yaptığıma göre sen hayli hayli yaparsin bitanem.
Ufak bi destek ariyor insan ve bizler burdayiz.
Hep destek olcaz sana.

Gercekten cok ama cok tesekkür ederim. Bugünler umarim gecer.

ondan ayrilmak icin vatandasligi sart kos bence. Once benim vatandasligim sonra ayrilik de. Soyledigi herseye kulaklarini tika. En azindan bir ise yarasin! Peki simdi alabiliyor musun vatandasligini hemen yoksa beklemen mi gerekiyor hala ?

O da benden bir an önce ayrilmak istiyor. O yüzden böyle bir sey diyebilecegimi sanmiyorum zaten kapiyi cekip cikip gider.
Simdi vatandasligi alamam, is bulup düzenli gelir sahibi olursam 3 sene sonra anca. Evli kalip almak istesem de zaten 1 bucuk yil sürecek. Dayanamam sanirim o kadar uzun süre. O da durmaz zaten benimle. Maalesef bosu bosuna oldu bütün bunlar.

Seni o kadar sindirmis ki haklarini bile alamiyorsun ve istemeyi gurur meselesi yapiyorsun. Ihtiyacin olsun olmasin surundur onu ve sen de canini yak. Maddi olsun bu seferlik manevi yerine bekle belki ilahi adaletle ilerde manevi olarakta yanar cani.

Evet beni gercekten cok sindirdi. Kendime ve insanlara güvenim kalmadi. Ama nafaka ya da para alsam bile onun cani yanmaz. Su an öyle kötü kalpli bir insan oldu ki, sanirim canini ne yaparsam yapayim yakamam. Insanligini kaybetti sanki. Tek istedigim artik benim canimi yakmasin o kadar.

Yüreğinin götürdüğü yere git!!! Almanya da kadına daha çok değer verleceğini düşünüyorum Duğınöa evi yok mu? Kocam evden attı de git sığın

Yüreğinin götürdüğü yere git!!! Almanya da kadına daha çok değer verleceğini düşünüyorum Duğınöa evi yok mu? Kocam evden attı de git sığın

Evet burada kadina daha cok deger veriliyor. Siginma evleri de var fakat zaten ailem birakmaz. Zaten günlerdir kimsesiz misin sen, hemen buraya dön diyorlar. Üstelik de gitsem bile yer isgal etmek istemem. Eminim benden daha ihtiyaci olan biri vardir.

Bence orda kal önce bir işe gir sonra evi yalniz geçindiremem diyorsan bi ev arkadaşiyla bir ev bulup yaşa yada internetten ev arkadaşi arayan birinin yanina git sonra sende yeni birini bulursun mutlaka kendini bi adam ugruna sıkma relax ol belki unutturan biri çikar buralarda iş yok adamakıllı daha ziyade çalış çalış para yok valla elimde olsa ben gelirim oraya oralarda para kazanirsin kaybetme orayı benim fikrim kaçan fırsatlar geri gelmiyor;)

Koca almanya'ya bak ya bizden bile kötüymüş yazıklar olsun merkel bacıya :KK43:

Hahah... aslinda var ama evliliğin süresine bağlı.
Mesela bir kadin 20 evli kalir ve cocuk bakımı icin işinden ayrilir ozaman nafaka taleb edebilir. Çünkü o 20 yil icinde eşi tek calişan olur ve az vergi öder. Adamin emeklisi yatar ama kadinin emeklilik hakki olmaz...

Zina burda bilinmiyor. Suc değil yani... zina suc olmadığı icin nafaka veya tazminat alamaz.

"Kuşu altın kafesede koysalar, ah vatanım"dermiş... ailen yanında olmadıktan sonra almanyanın taşı altın olsa ne yazar... bende almanyada yaşıyorum, ve bende boşanıp türkiye'ye ailemin yanına dönmeyi düşünüyorum...

Merhaba,

Cok uzun süredir buraya üyeyim ve takip ediyorum. Ama bugüne kadar konu acip, icimi dökecegim hic aklima gelmemisti.

Evet, bosaniyorum. Esimle cok büyük bir askla evlendik, ben evlendikten sonra onun icin almanyaya geldim. 4 sene cok mutlu ve sevgi dolu bir hayatimiz oldu. Ama sonra aldatildim... Hem de cok agir bir sekilde. Ben onu affetmeye bile hazirken aylarca beni oyaladi ve en sonunda terketti. Benim vatandaslik alabilmem icin onunla evli kalmam gerekiyordu, odalari ayirdik ama ayni evdeydik. Ben türkiyeye geri dönmek istemiyordum. Ama artik esim bana baska bir secenek birakmadi. Artik diger kadinla birlikte olmak istedigini, benim kendime hayat kurmami bekleyemeyecegini söyledi. Senin her seyine destek olurum diyen bir adamdi bu. Kibarca kapi disari atti yani.

Simdi elimde ne isim var ne de evim. Üniversite mezunuyum, almancami anadil seviyesine getirdim. Burdaki hayatimi cok seviyorum. Ama burada kalabilmem icin hemen is bulmam lazim ve acikcasi aldigim egitimlerden sonra garsonluk ya da baska bir is yapamayacagimi düsünüyorum. Buldugum diger isler de yetenek gerektirmeyen, alanimin disinda ve bana iyi gelecegini düsündügüm isler degil. Evet beni bir süre idare eder, ama ya hayallerim, ideallerim? Ailem türkiyeye dönmemi, almancamla iyi bir is bulabilecegimi söylüyor. Benim burada önce bir is, sonra da ev bulup haftanin her günü kira ödeyebilmek icin calisamam gerekecek. Yani zor ve mücadele dolu. Ve tamamen tek basima. Yasamak degil de sanki sadece hayatta kalmak. Üstelik psikolojim cok kötü, felaket bir depresyondayim.

Türkiyeye dönmeye karar verdim. Yükseklisansa baslayip, iyi bir is bulmak istiyorum. Ama almanyayi birakip türkiyeye gelmek cok mu sacma? En azindan türkiyede yalniz olmayacagim, ailem ve arkadaslarim var diyorum cünkü burada hic arkadasim yok. Esimden baska kimsem yoktu.

Kafam cok karisik. Esyalarimi toplayip, kutulara koydum bile. Ama pisman olmaktan korkuyorum. Almanyayi biraktigim icin enayi miyim? Alman vatandasi olabilirdim. Mücadele etmeye gücüm kalmadigi icin zayif miyim?

Ne dersiniz?
Mücadele et vatandaşlığını al öyle git sakin pes etme o pisliğe istediğini verme bende senin gibi rüya gibi bir evliliğin ardından aldatıldım ve 5 yıl olmuştu daha evleneli düşün. Sakin arkadaşım alman vatandaşı ve boşandı herşeyini devlet karşılıyor araba benzinin kadar önce al vatandaşlığını pişman olursun

Hahah... aslinda var ama evliliğin süresine bağlı.
Mesela bir kadin 20 evli kalir ve cocuk bakımı icin işinden ayrilir ozaman nafaka taleb edebilir. Çünkü o 20 yil icinde eşi tek calişan olur ve az vergi öder. Adamin emeklisi yatar ama kadinin emeklilik hakki olmaz...

Zina burda bilinmiyor. Suc değil yani... zina suc olmadığı icin nafaka veya tazminat alamaz.

Zinanın nasıl suç olmadığını anlamadım zaten ya amerika'da falan suç galiba diye biliyordum mesela :/ bak görüyor musun olmaz olsun böyle medeniyet :duduk: Bu karara en çok orada türkiyeden gitmiş ailelerin erkekleri seviniyordur herhalde "oğlum her şey serbest yaaa" diye :KK12:

Sizin türkçe ne güzel bu arada süpersiniz :nazar:

Zinanın nasıl suç olmadığını anlamadım zaten ya amerika'da falan suç galiba diye biliyordum mesela :/ bak görüyor musun olmaz olsun böyle medeniyet :duduk: Bu karara en çok orada türkiyeden gitmiş ailelerin erkekleri seviniyordur herhalde "oğlum her şey serbest yaaa" diye :KK12:

Sizin türkçe ne güzel bu arada süpersiniz :nazar:
Biriyle evlilik dışında cinsel iliskiye girmek suç değildir. Bundan dolayı yerinde bi kanun. Tıpkı evlilik suresinin nafakayi belirlemesi gibi.

Bu arada konu sahibi ne yapın edin orada kalın.millet patır patır türkiye yi terk ediyor fırsatı olan kaçıyor bu durum oyle bi halde ki daha gecen gün cumhurbaşkanı bu sorunu dile getirdi. Ulkenin gidişatını geçtim bir kadın olarak yaşamanın zor olduğu guzide ulkemde dul bi kadın olmak cok daha zor. Bi kac ayligina erasmusa gidip gelen arkadasim döndükten sonra bi kac ayligina kendine gelemedi. Yillarca ben insan olara gofulmuyormusum diyordu. Ne yapın ne edin kalın sakın bu hatayi yapmayın

Back
X